Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני שוקל רכישת C5 משנתון 2002 ומעלה.

חיפשתי וקראתי כאן בפורום המון דעות בעד ונגד.

הייתי מעוניין לשמוע מכאלו שמחזיקים או החזיקו בעבר את הרכב הזה, שנוכל אחת ולתמיד לדעת האם נכונות אזהרות האמינות ועלות התיקונים מול מחמאות הנוחות, פינוק, ושכלולים.

אשמח אם המגיבים יוסיפו לאיזה שנתון, מנוע ונפח מתייחס נסיונם.

המון תודה!

פורסם

רכב מדובר : C5, 2000, 2002

מפנק, מחיר\תמורה - אכן שווה, מתאים מבחינת המון סיבות לישראל

טיפולים יחסית יקרים במידה ומשהו מתקלקל - אך על זה אני מוכן לדון בנפרד!

ברשותי כשנה - לא היו תקלות - שכך ישאר :)

יש לשמור על הרכב ולפנקו - והוא יפנק אותך!

משפחתי, גדול, מנהלים - יחסית לקטגוריה שלו צורך מעט דלק - אצלי אוכל 1-ל-10 בפועל בממוצע!

רכב שאוהב שלא שוכחים אותו ותמיד דואגים לו, יש להרגיש ולאהוב אותו, אם לא אל תתקרב :)

יש בו המון שכלולים וחיישנים שרק צרפתיים מרשים לעצמם !

ביטוח זול

יש לדעט לטפל בו , ולעשות שעורי בית לפני כל טיפול או פרט קטן (כוונתי לקרוא מסמכים , דפי מפרט וכד'...)

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

אני בעליה מזה 8 חודשים של 2005 צורה חדשה.

קראתי וחקרתי הרבה בעיקר כאן וגם במקומות אחרים לגבי רכב זה ועד כה אני בהחלט מרוצה ממנו.

תובנות שלי:

- בטיחותי!!! כנס ל-NCAP

- נוחות (רוב הרכבים האחרים מרגישים כמו כרכרות אחרי שמתרגלים לסוע ב-C5)

- אחיזת כביש טובה מאוד (יש אומרים טובה מדי)

- מאוד מרווח גם בפנים וגם תא המטען

- בידוד רעשים טוב מאוד מהחוץ (אתה כמעט ולא שומע את הכביש)

- מפנק ומלא צעצועים (של א תמיד צריכים אבל זה נחמד) כגון: שיוט (לא שימושי לטעמי), מיזוג מפוצל לך ולנוסע שלידך, חיישני תאורה וגשם, משענות יד, רדיו דיסק באיכות טובה מאוד לטעמי, שלל מקומות אחסון במקומות שלא חשבת עליהם (וגם לא מופיעים בספר הרכב :shock:)

- צריכת דלק טובה (ליטר לכל 10-11 ק"מ)

- ביטוח מקיף אכן זול יחסית לרכבים מקבילים (ואפילו קטנים יותר)

- טיפולים סטנדרטיים לא יקרים (עד 1000 ש"ח במוסך מורשה). טיפולים אחרים יקרים יותר.

- מידת צמיגים לא סטנדרטית ולכן יקרה יותר בכ-30% אבל בכל מקרה אין לחסוך בזה

- עלות מול תועלת טובה מאוד (הודות לירידת ערך מטורפת בשלוש-ארבע שנים הראשונות לחיי הרכב)

- בטוח יש עוד כמה דברים ששכחתי :oops:

You can’t really know someone until you fight them

פורסם

קח בחשבון דבר אחד - הרכב כבר ממש לא חדש, בן 7 או 8 שנים.

אמנם מחירו זול מאוד, אבל אין שום פרופורציה בין מחירי הטיפול למחיר הרכישה. להיפך.

עלות האחזקה עלולה להתברר כגבוהה מאוד כאשר תצטרך להחליף אלמנט קריטי כמו בולמי זעזועים או חלקים מהמערכת ההידראולית.

תברר טוב מה עלות יישור קו לרכב כזה, עם ריג'קטים מסויימים בבדיקה - ייתכן כי יהיה עדיף לך לקחת עסקה של יוצאת ליסינג בתשלומים מאשר לנסוע ברכב שנת 2002 עם אחזקה יקרה יותר.

פורסם

ברשותי C5 שנת 2007 מנוע 2000 שאצלנו כבר כמעט 3 שנים.

אין ספק שזה האוטו הכי מפנק שנסעתי בו עד היום...

אתה יושב על כורסא שעוטפת לך את הגב,האוטו מרווח ויודעת לספוג מהמורות בכביש.

לאוטו אחיזה מעולה ושיוט נהדר...והבידוד מהמנוע ומהכביש מעולה!!!

יש המון דברים נחמדים כמו חיישני גשם,תאורה,בקרת שיוט (שנחמדה ושימושית מאוד בנסיעות ארוכות),ועוד המון דברים שקשה לי להזכר בהם כרגע.

אבל מצד שני יש המון חסרונות,האוטו עצמו ממש כבד ומרגיש מאוד מגושם.

בנוסף האוטו שלנו ספציפית סבל מהמון תקלות כמו שפעמיים נשרף לנו נתיך במזגן (בימי הקיץ החמים של 40מעלות) ונתקענו כמה ימים בלי מזגן על קור...או שהמחשב של האוטו השתגע וגרם לכך שהמנוע התחמם אין ספור פעמים....ולא נדבר על זה שאין צוות אחד אמין ומקצועי של חברת סיטרואן בישראל שיודע לאבחן בעיות ולטפל בהן עד הסוף.

בנוגע למזגן זה לא קרה רק אצלי זה קרה גם אצל חבר שבבעלותו C5 שנת 2008.

המון המון איזוני גלגלים עבר האוטו(בתדירות שלפחות פעם בחצי שנה ולפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות),נדמה לי שיש לאוטו אלרגיה לנגיעות קלות מאוד במדרכה.

מקווה שעזרתי לך.

פורסם

אני יכול להגיד דבר אחד בלבד: שום דבר לא "שוחק" את "צרפתיות" כמו הגיל. כלומר, לקנות C5 בן 8 צריך להיות מוכן להפתעות והשקעות נוספות. לקנות כמה שיותר חדש ואפילו אם בא על חשבון פשרה על קילומטראז' וגם לשקול אופציה של רכב מליסינג מאשר לקנות רכב בעל שנתון גבוהה. דעתי מבוססת על ניסיון. (אל תהרגו אותי, כי אני מאוד אוהב צורה ראשונה של C5, בעיקר עם חבילת PK - פגושים ופסים צבועים בצבע הרכב).

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם
שהמחשב של האוטו השתגע וגרם לכך שהמנוע התחמם אין ספור פעמים.....

הייתה לי בעיה דומה - הוחלף טרמוסטט - הבעיה נפתרה.

פורסם

שלום לך,

יש לי c5 2002 2.0 PK מזה שנה וחצי (כמעט).

יתרונות:

- נוחות לנוסעים ברכב, רכות ונסיעה נעימה גם בכבישים בעיתיים.

- בטיחות, כמו שאמרו לפני, כנס לNCAP ותווכח בעצמך, במיוחד אלמול שאר הרכבים באותו שנתון.

- שפע מקום במושבים, מרחב לנוסעים מאחור, גם אם הם שלושה בוגרים, תא מטען ענק (מה גם שזה 5 דלתות).

- פינוקים ושיכלולים, למשל שינוי בגובה הרכב (בגרסת הPK בלבד כמדומני) להעמסת תא המטען או לנסיעה בשבילים (או אם ממש תרצה אז לחניה על מדרכה).

חסרונות:

- אל תקנה מליסינג! כל אחד שסיפר לי על בעיות בC5 של אבא שלו ושל חבר שלו אמר שהיא מליסינג.

- ישנן מספר מחלות לרכב ידועות למשל התראה על זיהום אויר, מה שלא קיים בפועל כי עברתי עם ההתראה טסט שנתי פעמיים. ממליץ בחום לקרוא באשכולות קודמים.

- לי באופן אישי המזגן (קור) הפסיק לעבוד בתחילת החורף, ייתכן שמשהו שולי וייתכן שלא.

- צריכת דלק סבירה לרכב בגודל כזה, כפי שנאמר זה אכן 1 ל10 בממוצע.

אלון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שנת 2006 120 אלף ק"מ

האוטו הזה הוא כמו ילד: מקסים כשהכל בסדר אבל לפעמים קצת חולה ולפעמים סתם צריך תשומת לב , גם החולי וגם התשומת לב עולים כסף וזמן ולפחות במקרה שלי לא מעט: בשנה שהאוטו אצלי הוצאתי כ7500 שח על תיקונים וטיפולים (במוסף מורשה) והיה גם תיקון גדול אחד שלובינסקי שילמו...

פורסם
מה אתם חושבים על הדיזל

דיזל RULES!!! מנוע 2.2HDI (כאילו טורבו, כן? אבל משוכלל יותר 8)) 136 כ"ס צריכה 1:16 ק"מ רוב הנסיעות מחוץ לעיר. 1 ל' סולר עולה 5.49 (תחנה סול זול קפר קאסם, דלק בדוק). כלומר מקבל רכב חזק, חיסכוני ודלק זול. מותק של אוטו. מת עליה.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

• תוכן חדש...