Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנוכיה על הגג - מסקנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכותך המלאה לטעון שזה לא בטיחותי, וזכותך לדאוג. אני חושב אחרת. יש רק הבדל אחד קטנטן בינינו, שאני ראיתי את המתקן וגיבשתי את דעתי בהתאם לכך, ואילו אתה החלטת שזה לא בטיחותי על סמך, אהממ, אני לא יודע בעצם ע"ס מה.

אולי דעות קדומות על דת וכאלה? לא. לא אחשוד בך בכזו שטחיות. סליחה.

לכל מי שביקש שלא אתקין מתקנים מאולתרים על הגג: אני שמח לספר לכם שהחלטתי להיענות לבקשתכם. (וזה לא אומר שבשנה הבאה לא אתקין חנוכייה על הגג).

בקיצור: החנוכייה, שבדרך נס הספיקה לצמוח לגובה מטר וחצי בין ההודעה המקורית לזו ה-29, מותקנת על גגון, לא על חבלים ולא על גומיות. אין לי שום סיבה לחשוב שהיא תעוף ולכן אני משער שאתקין אותה גם בחנוכה הבא, בעזרת השם (בכפוף לתוכניות של מ. א. כמובן :lol:).

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואילו אתה החלטת שזה לא בטיחותי על סמך, אהממ, אני לא יודע בעצם ע"ס מה. אולי דעות קדומות על דת וכאלה?

אל תתחבא מאחורי נימוקי חופש הדת, זו בריחה מאחריות לעניין פשוט.

לא אני ולא אתה מחליטים מהו שינוי מרכב בטיחותי, ואתה יודע יפה מאוד שהחנוכיה הזו היא לא מאושרת ולכן לא חוקית ולכן גם לא בטיחותית. אילו לפחות היית ממציא חוות דעת מהנדס בעניין אפשר היה לאמר שאתה נוהג באחריות מינימלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב, אני משער שהוויכוח הזה לא יסתיים, אז אגיב על דבריך, ואתן לך את הכבוד להגיב אחרון (אני מקווה שאצליח להתאפק).

החנוכייה לא מאושרת, מפני שלא ביקשו עבורה אישור (למען האמת, אני משער ברמה קרובה לוודאות שכשתכננו את המתקן התייעצו עם מהנדס/בעל מקצוע רלוונטי. אבל לא בדקתי את הנושא). חוקית - אינני יודע, לא בדקתי. בטיחותית - לדעתי כן, לדעתך לא.

אם הייתי ממציא אישור מהנדס, זו הייתה אחריות מקסימלית והרבה מעבר לכך.

אני שוב מתנצל על שחשדתי בך ברגשות שליליים נגד היהדות, אבל כשאתה קובע דעה ללא כל בסיס עובדתי, אני מחפש אותו במחוזות אחרים.

אם יש לך עוד משהו לומר בנושא - בבקשה. אשתדל לא לענות אם לא יהיה בכך משום חידוש שלא נאמר קודם.

פורסם
אני אומר את זה לכל אחד שמדבר איתי על זה. הוא כתב שהמתקן בסדר?

אני כתבתי שלא.

יש לך סיבה לחשוב שאני טועה?

כן, כפי שהעיר לך פותח השרשור - הוא ראה את הענין ואתה לא.

אבל, בעצם, דעתך ברורה עוד יותר:

היא לא מאושרת ולכן לא חוקית ולכן גם לא בטיחותית

לא מאושרת ולכן לא חוקית - נניח. אבל "ולכן גם לא בטיחותית"? עם הגיון כזה באמת קשה להתמודד. אשאל רק, מה דעתך על כל "פורום השיפורים", מראשיתו ועד סופו?

דני

פורסם

דעתי על שיפורים?

יכול להיות מאוד בעייתי, תלוי בשיפור (או "בשיפור"). אבל עדיין המשפרים, אני מקווה, הם לפחות מכונאים בהכשרתם ועושים דברים שאולי לא מאושרים בארץ, אבל גם לא מומצאים ע"י המכונאים עצמם. בכל מקרה, אין דין צ'יפ כדין כנף על הגג.

פורסם

באותו עניין:

למישהו יש רעיון יעיל איך לבנות חנוכיה כזו שתהיה יותר בטיחותית?

אולי פרספקט עם לדים?

פורסם

בואו לא נתחיל עם הצדקנות.

כולה חנוכיה מחוברת לגג של האוטו. אם היא מחוזקת כמו שצריך לא יותר מסוכן ממשאית עם צמיגים בני מאתיים ברמת סליקס שעל זה אף אחד לא מזדעק.

מבחינת בטיחות הכי טוב שהחנוכיה תהיה לאורך האוטו ולא לרוחבו, אז היא פחות תושפע מהתנגדות האוויר בנסיעה, ולעשות אותה מחומר כמה שיותר קל וחזק (קרבון פייבר ? :D)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה לא "כולה חנוכיה" זו קונסטרוקציית מתכת אנכית. שמח אפשר לעשות גם עם וואן ורמקולים (ועושים!).

פורסם

על פי התמונות שצורפו להודעה הראשונה, ארגון חב"ד טרח לייצר מתקן ייעודי להתקנה על רכב. יוזמה ברוכה ובלתי מזיקה כשלעצמה. מן הראוי היה לבצע תקינה של ההתקן הנ"ל.

ולכל המודאגים מהתקנים למיניהם, אני חושש יותר מ-

• מכונית אשר עוקפת אותי במהירות 150+ ועל גגה מתקן נשיאת אופניים עמוס לעייפה
  • אופנוע ים הנישא על נגרר מאחורי 4X4 במהירות בלתי חוקית בעליל הגורמת לו (לנגרר כמובן) לסבסב כזנב כלב
  • קבלן שיפוצים המעמיס על ארגז הטנדר שלו כלים וחמרי בניין לא מאובטחים (ונוסע במהירות כנ"ל)

אני בטוח שתפוצתם של אלה רבה מנושאי החנוכיות והשופרות למיניהם.

פורסם
זה לא "כולה חנוכיה" זו קונסטרוקציית מתכת אנכית. שמח אפשר לעשות גם עם וואן ורמקולים (ועושים!).

בהתחלה חשבתי שאתה צוחק,אבל עכשו אני רואה שלא :?

במה חנוכיה כזאת יותר גרועה נניח מ2 זוגות אופניים שעומדים בצורה אנכית על הגג?

V5

פורסם

falou

לפי חוק מותר לאדם לשאת מטען על רכבו בתנאי שיהיה קשור כראוי ולא יבלוט מעל כך וכך ס"מ מכל צד וכו', החנוכיה הנ"ל לא חורגת בכלל.

מה זה כראוי, עד כמה שידוע לי לא כתוב בשום מקום , חוץ מזה שזה צריך לא לעוף מהאוטו .

במקרה ראיתי תמונות של חנוכיה כזו אחרי שחטפה כמה אבנים בשטחים , וחוץ מהפלסטיק למטה לא קרה לה כלום .

אם זה אכן מתקן אחיד ,והוא מותקן על רכב שהוא מתאים לו, ואחרי לא מעט חבדנים שבחרו להנציח את נס פך השמן בהוצאות דלק, ועוד לא משענו על אחת כזו שעפה, אני חושב שכדי לטעון שזה לא בטיחותי תצטרך טיעונים יותר רציניים.

לגבי הגובה , יש הגבלה אני לא זוכר אותה במדויק .

הכותב אינו דתי אפילו לא קצת, ובפרט לא מחבב בכלל את חב"ד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...