Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 או מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורד פיאסטה היא הטובה ביותר בקבוצה הזאת לדעתי. ליונדאי יש תג מחיר מפתה אבל היא טובה פחות. אני מנחש (בדגש על הניחוש) שהפיאסטה תשמור טוב יותר על ערכה כמשומשת היות והיא אינה נמכרת לליסינג כרגע, אבל לכי תדעי מה יוליד יום. כל אחד יכול לנחש והניחוש שלו יהיה טוב בדיוק כמו הניחוש שלי.

אם יש לך עוד 7K להוציא על הפיאסטה - לכי על זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הפיאסטה זה מזדה 2. אותם מכלולים, אותו יבואן בארץ, אותה רשת מוסכים.

מכלולים משותפים, אותו יבואן ורשת מוסכים - נכון.

אותו רכב - ממש לא נכון. תנהג על שתיהן ותראה שהן שונות מאוד.

הפיאסטה מרגישה כמו אוטו הרבה יותר גדול ובוגר.

emotion of motion

פורסם
הפיאסטה זה מזדה 2. אותם מכלולים, אותו יבואן בארץ, אותה רשת מוסכים.

הפיאסטה מגיעה יותר מאובזרת, יותר זולה, ונותנת יותר תמורה לשקל מאשר מזדה 2.

פורד זה רכב שמפגין אמינות מצוינת, אני לא הייתי חושש.

כשקניתי את ה C3 שהייתה לנו לפני 7 שנים מהניילון, אבא שלי עיקם את האף, כי זה לא מזדה יפנית.

רכבים קטנים שמורים מיד I פרטית נחטפים, כי השוק מוצף ברכבי ליסינג, וקשה למצוא רכב פרטי.

ה C3 נמכרה תוך שעה וחצי אחרי שפורסמה באתר יד II, (הקונה אפילו לא לקח לבדיקה)

במחיר מחירון משוקלל (מחירון + 2000).

אם אתם מתכוונים כמוני להחזיק ברכב לתקופה ארוכה, אז עוד 5 שנים הוא יהיה שווה בערך חצי מהערך שלו היום,

אבל בחישוב ארוך טווח, נהנתם יותר, קיבלתם יותר "אוטו" תמורת פחות כסף, וגם הפורד בסבירות גבוהה ייחטף.

נכון שהפיאסטה אותו יבואן ואותה שלדה כמו המזדה 2 ,אך לא אותו מנוע.היא יותר "כבדה" .אבל מה שמדאיג אותי זה עלות האחזקה.ידוע שהארופאיות יקרות.יש למשהו מושג אם היא יקרה משמעותית? ומה לגבי היונדאי i20? משהו שמע עליה איזושהי ביקורת? תודה!

פורסם
לתשומת ליבך - יונדאי i20 שנמכרת הארץ מיוצרת בהודו. לא יודע אם זה אמור להוות שיקול ברכישה, אבל חשוב שתדעי.

אני יודעת,אבל ראיתי אותה והיא לא נופלת ממתחרותיה ברמת האבזור,ואף יותר.זה פחות מפריע לי.יותר חשובה לי האמינות,ביצועים,סחירות דלק וכו .אם משהו מכיר אשמח לשמוע.תודה

פורסם

מאיה, אני לא יודע איזו תשובה את מצפה לקבל כאן.

מבחינת אמינות - שני הרכבים חדשים לחלוטין כך שעדיין לא נצבר מספיק ניסיון כדי לקבוע מי מהן אמינה יותר. בכל מקרה כשמדובר ברכב חדש נושא האמינות לא משחק תפקיד רציני היות ולא צפויות תקלות משמעותיות וגם אם כן, יש אחריות יצרן.

ביצועים - הפיאסטה זריזה יותר.

סחירות - ראי הודעה קודמת שלי. אם תמצאי מישהו שיודע להגיד לך בוודאות מי תיהיה סחירה יותר בעוד X חודשים כדאי שתשבי איתו ותמלאי כמה טפסי לוטו, על הדרך.

דלק - עפ"י נתוני היצרן שני הרכבים די דומים מהבחינה הזאת (כששני הרכבים עם נפח זהה).

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לגשת לסוכנות ולבקש נסיעת מבחן על שני הרכבים. אף אחת מהן היא לא בחירה גרועה והרבה תלוי בטעם האישי שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מאיה, אני לא יודע איזו תשובה את מצפה לקבל כאן.

מבחינת אמינות - שני הרכבים חדשים לחלוטין כך שעדיין לא נצבר מספיק ניסיון כדי לקבוע מי מהן אמינה יותר. בכל מקרה כשמדובר ברכב חדש נושא האמינות לא משחק תפקיד רציני היות ולא צפויות תקלות משמעותיות וגם אם כן, יש אחריות יצרן.

ביצועים - הפיאסטה זריזה יותר.

סחירות - ראי הודעה קודמת שלי. אם תמצאי מישהו שיודע להגיד לך בוודאות מי תיהיה סחירה יותר בעוד X חודשים כדאי שתשבי איתו ותמלאי כמה טפסי לוטו, על הדרך.

דלק - עפ"י נתוני היצרן שני הרכבים די דומים מהבחינה הזאת (כששני הרכבים עם נפח זהה).

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לגשת לסוכנות ולבקש נסיעת מבחן על שני הרכבים. אף אחת מהן היא לא בחירה גרועה והרבה תלוי בטעם האישי שלך.

תודה.יש לך מושג עלות אחזקה (טיפולים,תיקונים וכו בפיאסטה)? האם בגלל שאירופאית יותר יקרה מיונדאי ומזדה? האם לדעתך הפיאסטה עדיפה גם על המזדה? תודה

פורסם

.ידוע שהארופאיות יקרות.יש למשהו מושג אם היא יקרה משמעותית?

עוד פעם גזענות.

ידוע למי?

איפה ההוכחה?

כל הארופאיות? כולן אותו דבר? באמת!

אם זה כל כך ידוע למה לשאול בפורום.

יש ארופאיות זולות לתחזוקה ויש יפניות לא זולות לתחזוקה וההפך.

לא נראה לי שפיאסטה נחשבה מעולם יקרה לתחזוקה.

פורסם

בדקתי את שתיהן, והמזדה 2 עשתה רושם טוב יותר.

ראשית,למזדה מנוע שקט ונמרץ יותר, עיצוב נאה יותר, בעיקר בתוך האוטו.

ליונדאי מנוע פחות נעים וחלש משמעותית. בפנים הכל שחור ולא מזמין. הכסאות קשים.

היונדאי מרווחת יותר למי שצריך מקום.

היתרון מכריע של המזדה הוא שמירת ערך. היונדאי כמעט ולא נמכרת לפרטיים, ועומת המזדה שנמכרת לפרטיים ומוסדיים בכמויות נכבדות. יונדאי מוכרת בהנחות גדולות, וצפי להנחה ענקית במועדון "חבר" בקרוב.

פורסם
בדקתי את שתיהן, והמזדה 2 עשתה רושם טוב יותר.

ראשית,למזדה מנוע שקט ונמרץ יותר, עיצוב נאה יותר, בעיקר בתוך האוטו.

ליונדאי מנוע פחות נעים וחלש משמעותית. בפנים הכל שחור ולא מזמין. הכסאות קשים.

היונדאי מרווחת יותר למי שצריך מקום.

היתרון מכריע של המזדה הוא שמירת ערך. היונדאי כמעט ולא נמכרת לפרטיים, ועומת המזדה שנמכרת לפרטיים ומוסדיים בכמויות נכבדות. יונדאי מוכרת בהנחות גדולות, וצפי להנחה ענקית במועדון "חבר" בקרוב.

תודה על תגובתך.האם יצא לך גם לבדוק את הפיאסטה?

פורסם

מאיה את נראית בחורה יסודית מאוד אבל אם עוד לא יצא לך לקרוא יש כאן ביקורת השוואתית בדיוק בין שלושת הרכבים האלה: http://www.motocar.co.il/test/986.aspx

בנוסף בפורום הזה המאזדה2 והפיאסטה הועמדו אחת מול השנייה פעמים רבות, תריצי חיפושים.

לפני מספר חודשים קנינו פיאסטה לאחר שהחלטנו שהיא עונה על הדרישות שלנו יותר מה2. את היונדאי שללנו מסיבות דומות למה שרשום בסוף הכתבה של מוטוקאר, היא פשוט ממוצעת מכל הבחינות ולא מבריקה בשום סעיף.

פורסם

אני אישית אוהב יותר את הI20 סוף סוף אוטו מבית יונדאי שנראה טוב יחסי לתוצרת שלו.

העיצוב פנים ממש הרמוני ונעים לעין, ויש לו גם איבזור טוב.

המאזדה 2 אוטו מצויין כפי שאת בטח יודעת, אבל הוא ממש משעמם בפנים, הכל שחור וקטן ופחות פונקציונלי ביחס ליונדאי.

Polo 2012

פורסם
בדיוק בין שלושת הרכבים האלה: http://www.motocar.co.il/test/986.aspx

אז מי שאוהב להנות מנהיגה יבחר במאזדה. נוחות ואיבזור - פיאסטה. גם אם צריך לשלם כמה אלפים יותר מהיונדאי, היא שווה את המחיר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הטיפולים בפיאסטה הם כל 15 אלף או שנה. בדיוק כמו ב- i20.

יש מכוניות יפניות או צרפתיות שהטיפולים הם כל 30 אלף או שנה אבל אז לדעתי האישית הטיפולים הראשונים יקרים יותר יחסית.

טיפול ראשון צריך לצאת סביבות 600 ש"ח ושני כנראה סביבות 800-1000 ש"ח. רוב העלות הולכת על שעות העבודה. אל תתפסו אותי בדיוק על הסכומים.

יש פה מבחן ממש טוב לפיאסטה:

http://www.auto.co.il/כתבה-24388-מבחן-דרכים-פורד-פיאסטה-וידאו.aspx

עם רוב הדברים במבחן אני מסכים. קלעו ממש בול. הסיכום מצויין. למרות שלדעתי היא לא כך כך גרועה בהאצות וההגה לא חסר תקשורת לחלוטין כמו שמציירים אותו. דווקא בתור הגה חשמלי ממש הופתעתי לטובה.

הפיאסטה מרגישה כמו מיני פוקוס ועושה את זה עם הרבה יותר כיף. הכבישים בארץ כל כך גרועים שלא הרבה מכוניות עממיות מסוגלות לגהץ אותם (יחסית) כמו הפוקוס והפיאסטה.

לא נהגתי ב- i20 אבל ראיתי את הרכב והפנים ממש לא שיכנעה אותי. ההיפך, הייתי ממש מאוכזב מפנים הרכב והמראה הכללי של רכב שנות ה- 90. זו דעתי.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...