Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כבר ערכתי חיפוש בפורום בנוגע לשאלתי.

אך לא קיבלתי תשובה מדויקת- יש הטוענים ששמן 10-40 חצי סיטטטי מתאים לדיהטסו, ויש הטוענים ש20-50 מינרלי .

מה ההבדל בין שני סוגי השמנים, ולמה לאפלאוז מתאימים כמה סוגי שמנים?

כמה אמור לעלות 4 ליטר שמן? ראיתי באייס היום 4 ליטר ב50 ש"ח- קצת יקר לא?

תודה לעוזרים

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

שלום רב !

שמן חצי סינטטי , מומלץ למנועים בעלי מצב מכני טוב, לא שחוקים עם קילומטרג נמוך יחסית,ועם צריכת שמן מינימלית.

מכיוון שאני מניח שרכבך לא מתאים להגדרה הזאת, ואתה נוהג להשתמש בשמן זול בעלות של שלושים שקל בלבד, עבור לצמיגות 20/50, ורצוי ומומלץ במחירים של 80 שקל ומעלה.

ערוך חיפוש בנוגע לאיכות וסוגי שמנים.

בברכה

צביקה

מבולבל? גם אני !

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה.

ואם במיכל השמן כבר יש שמן חצי סינטטי , מותר לעבור לשמן מינרלי בלי לרוקן את השמן שמנוע?

הכוונה היא שעם אני יעבור לשימוש בשמן מינרלי אני צריך לערבב 2 סוגי שמנים.

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

לשמן המנוע יש תפקידים נוספים מלבד סיכוך, ולכן מורכב מחומרים רבים כגון דטרגנטים.

בעת ערבוב שני סוגי שמנים שונים, המכילים סוגי דטרגנטים שונים, יכולה להווצר תגובה כימית חריפה שעלולה להזיק לחלקי המנוע.

לכן, מומלץ מאוד לא לשלב שני סוגי שמנים שונים ולהקפיד למלא שמן זהה.

לרכב בגיל שלך מומלץ שמן 20W50 מינרלי מאיכות טובה,

כי אחרת (10w40 ) כל תא המנוע יתלכלך בשמן עקב נזילות והזעות.

אלא אם הרכב עבר מעט מאוד ק''מ ואז אין בעיה להשתמש גם בחצי סינטטי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב !

אין שום מחלוקת !

10/40, חצי סינטטי, איכותי בסדר גודל מחיר של 100-120 שקל למיכל, במנוע תקין ולא שחוק, עם צריכה סבירה של שמן, וללא עשן ונזילות הזעות רציניות.

במחיר שלך 100 שקל ומעלה, ברכב בעל מנוע בעל צריכה גבוהה מעט מהממוצע, בעל נזילות/ הזעות ועשן יתר, גם לאחר החלפת גומיות שסתומים, בעל קומפרסייה סבירה, וסחיבה סבירה בהתאם לגיל הרכב.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכולם!

תודה על התשובות.

הרכב שלי צריך לעבור טסט השבוע.

הבנתי שאני צריך להשיג אישור לברקסים.

מישהו יכול להסביר?

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

ניב שלום רב !

ההסבר פשוט מאד , כל רכב מעל 15 שנה ומעלה, חייב להכנס למוסך מורשה משרד התחבורה, על מנת לבדוק את תקינות מערכת הבלמים, הכוללת מצב הרפידות משאבות הבלם, וצנורות הבלם.

במידה ויש צורך להחליף אחד מהפריטים שציינתי, חובה להחליפם, ואז אתה מצרף לחשבונית התיקון אישור בלמים מיוחד, בלעדיו לא תעבור טסט.

בברכה

צביקה

פורסם

אתה יכול לגשת לכל מוסך מורשה, מפרקים לך גלגלים, בודקים שהברקסים תקינים ונותנים אישור בכתב.

כל התענוג עולה בסביבות 150 ש"ח, עם האישור הזה אתה בא לטסט.

פורסם

המינימום ההכרחי כיום הוא שמן חצי סינטטי לפחות. עזוב את המינרלי.

שמנים מינרלים מאבדים מהר מאוד את היכולות שלהם בטמפ' גבוהות ובכלל, ההבדל במחיר בינם לבין החצי סינטטים לא מצדיק את קנייתם.

לגבי "משקל השמן" עצמו - הדיעה היא לכאורה חלוקה: מצד אחד - ברכב ישן, מעברי השמן במנוע מן הסתם ראו ימים יפים ונקיים יותר, ויתכן וחלקם סתומים חלקית. לפיכך כדאי ללכת על הצמיגות הנמוכה יותר (40) כדי שהשמן יזרום כמו שצריך ויגיע לכל חלקי המנוע.

מצד שני, אם ישנם אזורים פחות אטומים שנוצרו במהלך השנים, יתכן והשמן הצמיג יותר (50) יעבור פחות באזורים אלו ויהיו פחות נזילות.

לפי דעתי, עדיף לשים מה שטוב למנוע ומה שישמן אותו כמו שצריך - ה "40" , שאני מאמין שגם מתאים לדרישות היצרן בזמנו. אם יופיעו נזילות פה ושם, אז פשוט מוסיפים שמן. וזה עדיף משמן שאולי ימנע נזילות ויתן מנוע "שנראה טוה מבחוץ בלי נזילות" אבל בפנים, השימון הוא לא כמו שצריך.

לסיכום:

שמן חצי סינטטי לפחות, בדירוג 10W40 יעשה את עבודתו נאמנה. האיכות של השמנים היום עולה בכל היבט על ההיצע שהיה ב 92 ביום הגדרת היצרן, ולכן כל שמן שכזה יהיה טוב.

לדירוג התחתון (ה "10" או "20") אין כ"כ משמעות בארץ, שכן זה מצביע על יכולות השמן בטמפ' מתחת ל ס (אלא אם אתה מתכוון לגור בחרמון למשך שארית החורף...)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...