Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק 5D מול גולף TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שטויות ה122 איטית יותר, גם על הנייר וגם על הכביש מנסיון לחבר שלי יש ובדקנו את זה, ו160 מהירה ב0.4 שניות על הנייר, אני דיי בטוח שבחיים זה יהיה אפילו לא מורגש.

על הנייר ה-122 מאיצה ב-9.5 וה-160 מאיצה ב-8.0, שתיהן מהירות יותר מול ה-3 שעושה את זה ב-10.4.

אין ספק שהגולף הוא רכב חזק, מנוע מצויין, מדובר ברכב איכותי יותר ברמה או שניים, אבל הדבר שמטריף אותי זה המחירים שהיבואנים בארץ מדביקים, כשאתה רגיל בחו"ל לרכוש רכב יוקרתי במחיר של טויוטה בארץ, זה כבר הופך לעניין עקרוני מעבר לכסף להיות חסר ברירה ולשלם מה שהם דורשים, ואני לא אוהב את זה :twisted:

ה-3 נראית כעסקה לא רעה בכלל, בעוד שבשביל הגולף צריך להפרד מ-165K (שזה כבר 2 GTI חדשות בארה"ב עם עודף!) בשביל ה-122 כ"ס, 30K יותר בשביל רכב שאני לא בטוח עד כמה הוא יתן לי יותר מול גרסאת ה-2 ליטר (150 כ"ס) של ה-3.

העניין הזה מתחיל להראות לי יותר ויותר הגיוני לבחור ב-3.

:evilbat:
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כולכם נוגעים בנתוני תאוצה ואני בספק עד כמה ממכם יוצאים כמו חוליגנים ביום יום מהרמזור.

יש עיניין יותר חשוב לדעתי מכל ה0-100 למיניהם והוא המומנט וזמינותו. שים לב לכך ועשה השוואה נכונה.

המבחן הטוב ביותר הוא לבצע נסיעת מבחן ולסגור את הפינה הזאת . כל אחד כאן משוחד לטובה ורעה למותג אחר וזה בולט כל פעם מחדש! (כנ"ל אני).

לגבי הבחור עם החישוקי מגנזיום - צודק, אכן אין חישוקים בדגם הטרנדליין אבל יש לך בטיחות שאין לאף אחד אחר (ציון מקסימלי ואני לא מדבר על 5 כוכבים אלא מעבר לכך..) יש לך 7 SG , יש לך מסך מגע עם צנג'ר ועוד... אבל כל אחד והצרכים שלו והשיקולים שלו.

ל" W R X " למה דווקא ללכת על הג'נריישן ? ואם כבר אתה קופץ גבוה אולי תחשוב על ה160 כ"ס.

לבחור עם הסקודה- אף אחד לא חושב שהסופרב לא מהווה קניה טובה לשקל - אבל לא כולם צריכים רכב באורך של ספינת תענוגות. טוב שאתה לא אומר למה R8 ולא A8 W12 או פנמרה... יש מבין לכוונה?

בכל מקרה שיהיה בהצלחה במה שתבחר. 8)

אם תצטרך עזרה בנסיעת מבחן על ה122 אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ .

עומר.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אם החלטת ללכת על גולף TSI 122, אז הטרנדליין מספיק בהחלט אם אתה לא צריך חלון בגג.

הדברים העיקרייים שמפריעים בטרנדליין הם המראות וידיות בצבע שחור וחישוקי הפלדה עם כיסוי פלסטיק

את הבעיה הראשונה פותרים בקלות ע"י הזמנת צבע כהה (אין מה לחשוש שהרכב יתחמם בשמש, יש בידוד טוב והמזגן חזק) ואת הבעיה השניה פותרים בצמיג ישיר ב-2000 שקל גג.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
כולכם נוגעים בנתוני תאוצה ואני בספק עד כמה ממכם יוצאים כמו חוליגנים ביום יום מהרמזור..

יש עיניין יותר חשוב לדעתי מכל ה0-100 למיניהם והוא המומנט וזמינותו.. שים לב לכך ועשה השוואה נכונה.

המבחן הטוב ביותר הוא לבצע נסיעת מבחן ולסגור את הפינה הזאת . כל אחד כאן משוחד לטובה ורעה למותג אחר וזה בולט כל פעם מחדש! (כנ"ל אני).

לגבי הבחור עם החישוקי מגנזיום - צודק , אכן אין חישוקים בדגם הטרנדליין אבל יש לך בטיחות שאין לאף אחד אחר (ציון מקסימלי ואני לא מדבר על 5 כוכבים אלא מעבר לכך..) יש לך 7 DSG , יש לך מסך מגע עם צנג'ר ועוד.. אבל כל אחד והצרכים שלו והשיקולים שלו..

ל" W R X " למה דווקא ללכת על הג'נריישן ? ואם כבר אתה קופץ גבוה אולי תחשוב על ה160 כ"ס..

לבחור עם הסקודה- אף אחד לא חושב שהסופרב לא מהווה קניה טובה לשקל - אבל לא כולם צריכים רכב באורך של ספינת תענוגות.. טוב שאתה לא אומר למה R8 ולא A8 W12 או פנמרה.. יש מבין לכוונה?

בכל מקרה שיהיה בהצלחה במה שתבחר. 8)

אם תצטרך עזרה בנסיעת מבחן על ה122 אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ .

עומר.

אהלן עומר,

ההשוואה על הנייר נעשתה כדי להסדיר את העניין של ההשוואות שעשו, כמובן שהכי חשוב זה איך המנוע מרגיש מתחת לרגלי הימנית. אבל זה כן אינדיקטור מסויים.

בעקרון אני יכול גם לבחור ב-A3 1.8T חדשה שכבר בינה לבין ה-160 ההבדל במחיר זעיר (לאחר הנחה) כבר חשבנו על זה, אבל אני בכוונה כיוונתי לתקציב מסויים כי כנראה הרכב לא ישאר אצלי הרבה זמן (זאת גם הסיבה שלא כיוונתי לספורטיבי/נוקשה מידי).

אם החלטת ללכת על גולף TSI 122, אז הטרנדליין מספיק בהחלט אם אתה לא צריך חלון בגג.

הדברים העיקרייים שמפריעים בטרנדליין הם המראות וידיות בצבע שחור וחישוקי הפלדה עם כיסוי פלסטיק

את הבעיה הראשונה פותרים בקלות ע"י הזמנת צבע כהה (אין מה לחשוש שהרכב יתחמם בשמש, יש בידוד טוב והמזגן חזק) ואת הבעיה השניה פותרים בצמיג ישיר ב-2000 שקל גג.

זו אופציה שאני שוקל, אך יש עוד מגרעות.

:evilbat:
פורסם

לפותח השרשור,

אני כנראה לא אוכל לעזור לך בקניה, אבל אני חייב להעיר ולא יכול להשאר אדיש.

נסעתי בגולף הבסיסית,(לא נסיעה ארוכה מידי, סיבוב:wink:), ככה שיש כנראה בעלי נסיון רב הרבה יותר ממני בנושא.

אבל שום דבר בעולם, לא יקח את זה שמישהו (צ'מפיון) החליט שיש מספיק (ותסלח לי על הביטוי, חבר), פראיירים, שאפשר להדביק להם רכב טוב בהחלט, אבל לא איזה משהו שהעולם לא הסתדר בלעדיו עד עכשיו, רכב שהוא רכב ביניים איכותי (כמו עוד עשרות רכבים),וכל זאת בהילה ומחיר של מותגי פרימיום, זהב, ויהלומים גם יחד.

רכב טוב ואיכותי, עם מוניטין סבירים (צר לי , זאת דעתי), שמירת ערך בינונית. רכב שנותן אבזור סביר ולא יותר, רכב "שקוף" ברחוב שאף אחד לא מסתכל כנראה עליו (ואני רק טוען שהיום שכל הרכבים משעממים, הייחוד על הכביש הוא סבבה, ראה ערך 308 8), עיצוב סופר משעמם. לא יודע. צריך הרבה רצון טוב ושכנוע עצמי כדי לרכוש רכב כזה.

לדעתי התא המאובזר של ה308 עולה בשתי דרגות על השעמום של הגולף. בטח ובטח נוחות הנסיעה שהיא לא ברת השוואה.

על הגיר של ה308 אין מה להרחיב, האמת. זאת נקודת התורפה שלה.

לגבי ה3, רכב פשוט ליגה בגרסת השני ליטר, נסעתי עליו סופ"ש שלם ופשוט, וואו. נראה מצויין, מאובזר עד המותניים, תא הנוסעים מרשים מאד, וכנראה כנראה שהאמינות והסחירות של הרכב יהיו , איך לאמר בעדינות, קצת יותר גבוהים מהמתחרים.

בגרסת החמש דלתות היא תהיה יפהפיה, ייחודית, ומבוקשת מאד.

זהו, זוהי רק דעתי הפרטית. כל אחד עושה את הבחירות שלו.

שוב, לגבי הגולף זוהי התרשמות מינורית בלבד שלי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
על הנייר ה-122 מאיצה ב-9.5 וה-160 מאיצה ב-8.0, שתיהן מהירות יותר מול ה-3 שעושה את זה ב-10.4.

אין ספק שהגולף הוא רכב חזק, מנוע מצויין, מדובר ברכב איכותי יותר ברמה או שניים, אבל הדבר שמטריף אותי זה המחירים שהיבואנים בארץ מדביקים, כשאתה רגיל בחו"ל לרכוש רכב יוקרתי במחיר של טויוטה בארץ, זה כבר הופך לעניין עקרוני מעבר לכסף להיות חסר ברירה ולשלם מה שהם דורשים, ואני לא אוהב את זה :twisted:

ה-3 נראית כעסקה לא רעה בכלל, בעוד שבשביל הגולף צריך להפרד מ-165K (שזה כבר 2 GTI חדשות בארה"ב עם עודף!) בשביל ה-122 כ"ס, 30K יותר בשביל רכב שאני לא בטוח עד כמה הוא יתן לי יותר מול גרסאת ה-2 ליטר (150 כ"ס) של ה-3.

העניין הזה מתחיל להראות לי יותר ויותר הגיוני לבחור ב-3.

מאיפה אם אפשר לדעת הוצת את הנתונים של התאוצות הלא נכונות בעליל האלה?

קודם כל מאזדה 2.0 מאיצה 9 שניות ו8.7 ידני(אין בארץ), גולף 122 עושה 9.5 ו160 8.7...

פורסם

הערותיי באדום.

לדעתי הגולף TSI כרכב יותר טוב מהסיויק (הן ידנית והן אוטומטית), אבל וזה אבל גדול, אני לא הייתי קונה את הגולף רק בגלל התמחור השערורייתי של צ'מפיון מוטורס.

אני לא מבין את ההגיון הפנימי שלך: יש רכב יותר טוב, אבל אתה לא מוכן לשם עליו יותר??

בנוסף, עם כל הכבוד להשוואות המפוקפקות שאנשים עושים פה למחירים בחו"ל, כבר הוכחתי בשרשור אחר שזו שטות ממדרגה ראשונה. אני לא דואג לרווחיה של צ'מפיון ואפילו חושב שהם יקרנים, וגם המיסוי פה מעצבן אותי. אבל גם בחו"ל הגולף (לא הבסיסית, אלא ה- TSI למשל) מאובזרת ועם מנוע כמו כאן, עולה עשרות אחוזים יותר ממזדה 3 או מפוקוס. רק תבדקו למה אתם משווים...

הייתי בודק אופציות אחרות, כגון הסיאט לאון עם מנוע 1.8TSI, התמחור של הלאון הרבה יותר הגיוני.

נכון. הלאון רכב מוצלח בכמה היבטים וגם אנו שקלנו אותו. אבל האבזור נחות ביחס לגולף, הגימור נחות ביחס לגולף, ורמת הבטיחות גם היא.

ל BAR72: עם כל הכבוד לאבזור, זה עדיין לא מצדיק לשלם 170K על גולף TSI-160, במחיר הזה אני קונה סופרב חדשה אמבינט עם 1.8TSI או מוסיף קצת וקונה את האלגנס.

הסופרב בקטגוריה גדולה, זה רק מוכיח את האבסורד של התמחור השערורייתי של הגולף.

לא, זה רק מוכיח שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. אתה אוהב סקודה - מסיבותיך שלך, והיית רוכש סופרב. אחרים אולי היו מתאמצים ורוכשים פאסאט, או חוסכים ורוכשים B4 חדשה, 6 או מונדאו. אבל זה פשוט לא אותו קהל. מי שרוצה גולף לא מחפש אונייה. מתי כבר הכותבים פה יפנימו את זה?? אולי יש לו בעיות חניה, אולי הוא חושב שזה שחצני, אולי הוא לא צריך אוטו בזבני (יחסית לגולף) וגדול, אולי הוא צופה לסופרב התרסקות מחיר ולא מעוניין בזה, ואולי הוא לא צריך לפצות על גודל במקום אחר.

שטויות ה122 איטית יותר, גם על הנייר וגם על הכביש מנסיון לחבר שלי יש ובדקנו את זה, ו160 מהירה ב0.4 שניות על הנייר, אני דיי בטוח שבחיים זה יהיה אפילו לא מורגש.

אני באמת לא יודע מה לענות לגיבוב השטויות האלה, מלבד שהן פשוט לא נכונות.

לפותח השרשור,

אני כנראה לא אוכל לעזור לך בקניה, אבל אני חייב להעיר ולא יכול להשאר אדיש.

נסעתי בגולף הבסיסית,(לא נסיעה ארוכה מידי, סיבוב:wink:), ככה שיש כנראה בעלי נסיון רב הרבה יותר ממני בנושא.

שוב, לגבי הגולף זוהי התרשמות מינורית בלבד שלי.

העניין הוא, כמובן, שהגולף הבסיסית לא עלתה כאן לדיון.

בנוסף, כדאי לקרוא את השרשור ב"כללי" ואת הכתבה ב- YNET, ולדעת שמי שקונה מזדה מממן את חברות הליסינג בכ- 20-40% (ואם מדובר במזדה אני מהמר שמדובר ב- 40%...)

וכמו שאמרו כבר אחרים: הבה נמתין לנסיעת המבחן של פותח השרשור.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מאיפה אם אפשר לדעת הוצת את הנתונים של התאוצות הלא נכונות בעליל האלה?

קודם כל מאזדה 2.0 מאיצה 9 שניות ו8.7 ידני(אין בארץ), גולף 122 עושה 9.5 ו160 8.7...

ואללה אתה גדול אתה. מזדה מפרסמים 10.4, אבל אתה מפרגן להם 9. אולי אתה צריך בכלל לעבוד אצלהם?

אגב, גולף 160 עושה 8 שניות, והדור הקודם (140) עשה 8.8.

אבל, תמשיך להמציא מספרים - אפשר גם לפתוח תחרות של מי משדך את המספרים הכי מופרכים לדגמי רכבים.

פורסם

נהגתי על 2 הרכבים המדוברים , הגולף 122 כ"ס, וה 3 2 ליטר.

על הגולף נהגתי בשוויץ, וגם שם על כבישי הפלטה הישרים הרכב היה לי נוקשה , מנוע נחמד מגיב טוב , אבל הגולף באופן אישי לא עושה לי את זה, במיוחד במחיר קרוב ל 150K , לטעמי יש פה הגזמה רבתי במחיר הרכב, והיבואן עוד מוסיף חטא נוסף ולוקח לכיסו את כל ההנחה שהיתה צריכה להיות מהמיסוי הירוק.

שלא לדבר על ה גירסא של 160 כ"ס המתחילה ב 173K..

לגבי ה 3 , יצא לי לנהוג עליה בגירסאת 2 הליטר בארה"ב, הופתעתי מהרכב האמת, איכות ההרכבה היתה טובה מאוד, גימור ברמה גבוהה , והרכב היה מאובזר מכף רגל ועד ראש .

אהבתי את המנוע המגיב, אהבתי את ההתנהגות של הרכב , בקיצור הפתעה לטובה , במחיר של 136K אני חושב שזה דיל לא נורמאלי , אין שום סיבה להוסיף עוד 14K עבור גולף, זו דעתי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

bar תדבר אלי בכבוד אני לא חבר שלך, את דיבור הנגוע והמזלזל שלך מרגישים מקילומטרים, אני לא עשיתי לך כלום חוץ מלהביע את דעתי על נושא.

ודרך אגב אני מדבר על מאזדה דור הקודם דרך אגב.

פורסם

ל BAR72:

1. למה ההיגיון הפנימי שלי לא מובן? אני לא רואה שום סיבה לשלם יותר בשביל סמל, מילא אם התמחור של הגולף היה מצדיק את עצמו, אבל הוא לא. שאני קונה רכב אני מסתכל על כל ההיבטים, זה גם כולל את המחיר והמתחרות. אם יש לו מתחרות שהן יותר זולות ונותנות בערך את אותו דבר, אז למה לי לשלם יותר? אם יש את הליאון שהיא עולה 150K עם מנוע יותר גמיש ופעולה רהוטה יותר. אז למה לי בדיוק לשלם עוד 20K בשביל הגולף? הרי בסה"כ זה גם רכב תוצרת VAG, הפלטפורמה דומה, מנוע, שילדה, גיר.

נכון שהאבזור שונה, אבל זה מצדיק פער של 20K?

באמת כמו שזה נראה, אתה מנסה לשכנע את כולנו למה כן לקחת גולף, אבל חוץ מהטיעון שהאבזור יותר טוב, אין לך שום טיעון אחר. המכלולים הם אותם מכלולים, הגיר, מנוע(יתרון ללאון) דומים. אז איפה ההצדקה לשלם 20K יותר? זה לא 3-4 אלף יותר, זה 20K יותר!!

2.  נכון אני אוהב סקודה, אני לא מכחיש, אבל את הדוגמא של הסופרב נתתי לך, כי נתתי דוגמא של רכב יותר איכותי מאשר הגולף ועולה אותו דבר. אותו דבר גם האוקטביה 1.8TSI אלגנס - אותו מרכב רק זול ב 30K והלאון 1.8TSI עם DSG.

שוב אני חוזר, שאני קונה רכב, אני מסתכל על כל ההיבטים וזה כולל המחיר שלו ביחס למתחרות. ובסעיף הזה, הגולף נופלת חזק מול המתחרות שלה. הפער של 20K ו 30K מול הליאון והאוקטביה(בהתאמה) אינו מצדיק כלל את הרכישה של הגולף.

אגב - זה לא רק אני אמרתי את זה, יש לא מעט שחושבים כמוני.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

אם הגולף מאובזרת יותר מהלאון עם המנוע הדומה אז זה לא יתרונה היחידי.

יש גם בטיחות עדיפה, מראה "קל" בהרבה לעיכול, שמירת ערך טובה (שלא לומר הרבה יותר טובה), ישיבה פחות "מיניוואנית" ואיכות תא נוסעים טובה יותר.

האם זה מצדיק הפרש של 20,000 שקלים?

לא בטוח.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לגבי בטיחות, גם הליאון והגולף מצוידות בבקרת יציבות, לגולף יש יתרון של 7 כריות אויר.

במבחן הפאסיבי של NCAP הליאון קיבלה 4 כוכבים לעומת הגולף 5 כוכבים.

גם האוקטביה 4 כוכבים.

עדיין הרכבים האלו מוגדרים כבטיחותיים מאוד, רק לפתוח את הדלת של הפביה מראה איזה דלת כבדה יש לה.

אני לא בטוח שהכרית אויר הזו, היא שתעשה את ההבדל בין הגולף למתחרות שלה.

ושוב אני חוזר על עצמי, זה שיש לי סקודה. זה לא אומר שאני נגד כל החברות, אני תמיד מסתכל על התמורה הכוללת ועובדה שהבאתי את הלאון כדוגמה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

מהו האבזור המופלה, שמקבלים ב-TRENDLINE ולא קיים אצל מתחרים? אם כוונה ל-

מסך מגע מקורי הכולל צ'ינג'ר עם שישה דיסקים MP3, וכן חיבור SD בנוסף ל- AUX וכו'

אז לאנשים, שבאמת אוהבים לשמוע מוזיקה באוטו, כול הנושא של רדיו-דיסק BUILT IN זה יותר כאב ראש וחור בכיס, מאשר יתרון.

פורסם
bar תדבר אלי בכבוד אני לא חבר שלך, את דיבור הנגוע והמזלזל שלך מרגישים מקילומטרים, אני לא עשיתי לך כלום חוץ מלהביע את דעתי על נושא.

ודרך אגב אני מדבר על מאזדה דור הקודם דרך אגב.

סליחה אם נעלבת (לא היתה כוונה לזלזל) אבל לפי דבריך שלך, התשובה שלך פשוט לא רלבנטית לפותח השרשור - ולכן לא ברור לי מדוע בכלל טרחת לכתוב אותה, והיא גם לא מדוייקת.

אז "דעתך", שאותה אתה מביא כ"עובדה", היא פשוט מוטעית מיסודה, אבל אתה מתעקש עליה בכל זאת. לכן, חשוב להעמיד את יתר קוראי הפורום (ובמיוחד את פותח השרשור) על דיוקן של עובדות.

• תוכן חדש...