Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הצעה יפה אך כפי שהחברים אמרו לא ניתן יהיה ליישם אותה, זה יכול להצליח בפורום של מחשבים לדוגמא ששם מוצע לך המחשב הכי טוב לתקציב שלך.

לא מסכים :wink:

גם בעולם המחשבים יש דעות שונות וסותרות, אחד יגיד לך שג'יגהבייט היא החברה הטובה בעולם ואחד יגיד שלא שווה להסתכל על אסוס.

הרעיון של YO YO בכלל לא מטופש (ואני לא מבין למה בחרתם להשתמש במילה הזאת, אפשר להשתמש בשפה קצת יותר מעודנת).

אפשר לפתוח שרשור דביק בו המלצות על "מערכת קומפלט" ב X שקלים Y שקלים או Z שקלים. לרשום בקצרה לאילו סגנונות מוזיקה המערכת מתאימה וכו'.

או

שאפשר לפתוח שרשור דביק ובו פירוט על כל ציוד האודיו הנמכר בארץ, ממש לכתוב מיני-ביקורת על כל רכיב ולסיים עם יתרונות וחסרונות.

דוגמה:

מורל טמפו - הדגם שהחליף את המורל פולס המצליח. מדובר בסט ברמת כניסה (entry level) של חברת מורל הישראלית. הרמקול מגיע בשתי תצורות, רמקול קואקסיאלי וקמופוננט כאשר זו האחרונה נפוצה יותר.

הטמפו מצויידים בטוויטרים העשויים בד משי מה שמקנה להם רכות יוצאת דופן מיתר הרמקולים בטווח המחיר הזה וזאת הסיבה העיקרית ל"חמימות" הווקאלית שלהם. תוסיפו לחבילה וופר מצויין ומגנטים מסוג נאודיום ותקבלו חבילה יוצאת דופן במחיר סופר-משתלם. בלה בלה בלה בלה...

מחיר: 500-600 ש"ח לסט חדש, 300 ומטה ליד שנייה.

יתרונות: מחיר, סאונד מצויין המשתווה לסטים יקרים פי כמה.

חסרונות: אין :-)

הבנתם את הרעיון. כמובן שזו רק דוגמה וכל קשר בין הכתוב לבין המציאות מקרי בהחלט (או שלא...).

כן, זה מצריך הרבה עבודה אבל זה יכול להיות שימושי מאוד. כמובן שאין צורך לפרט על רכיבים אקזוטיים, בעיקר על ציוד מיינסטרים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה הרוב פה אטומים לרעיונות חדשים?

לכל תקציב אפשר לבנות 2-3 מערכות, לרשום כמה מילים, מאפיינים עיקריים של הסט הזה, יתרונות וחסרות וכו'.

זה רק לקבל תמונה כללית!

srool,

1. מה הקשר לאנשים שרוצים לקנות יד שנייה? אתה חושב שהתכוונתי לסגור את כל הפורום הזה בשרשור דביק אחד? בוא תהיה קצת יותר פתוח.. זה סה"כ לתת כיוון כללי לאנשים וכשהם ישאלו את השאלה היא תהיה תכלס על סט מומלץ מסויים או התלבטות בין 2-3 סטים ולא.. "טוב יש פה לאנשים זמן אז אני סתם ישאל מלא שאלות ולא יחפש אפילו שנייה בפורום\גוגל".

ALPINE,

1. מה הכוונה "מחירים הם לא דבר ריאלי"? אז מה זה בדמיון שלנו? כאילו מה...

2. אמרת שיש כאלו שרוצים לקנות אולי רק מגבר או רק סאב... מה הקשר אני שואל? קראת את מה שרשמתי? סה"כ אמרתי שיהיו כמה סטים מוכנים מראש מתקציבים שונים. מה ציפית? לסגור את הפורום עם שרשור דביק אחד?

3. מי אמר שלא ישמעו את המערכות? עושה רושם שבכלל לא קראת מה שאמרתי. זה רק המלצה וכיוון כללי, יכנס בתקציב שלו? יקבל המלצות? סבבה! יבוא למפגשים וישמע את הסט (או חלק ממנו) שהומלץ לו! זה עדיף על 10 שאלות כאלו ביום שחוזרות על עצמן וגם ככה מביאות לאותן תוצאות.

green monster,

1. גם אתה עושה רושם שלא קראת את מה שכתבתי. סה"כ המלצתי לתת כמה סטים על תקציבים כלליים. ברור שאם למישהו חסר 200 שח ואין סיכוי שהוא מביא אותם הוא יכול לפתוח שרשור ולשאול, "חבר'ה, סט מספר X מוצא חן בעיניי, איפה אני יכול לחסוך שם 200 שח?".

2. מה רע להתלבט בין 2 סטים אחרי שקיבלת כיוון מסויים לגבי התקציב שלך ואיזו מערכת אתה אמור לקבל בתקציב מסויים? אתה מציג את זה כאילו זה משהו שלילי. ההפך!

3. כמה כבר מבצעים אתה מכיר שמורידים לך פתאום ביום בהיר אחד 30% מהמחיר? וגם אם כן מה גורם לך לחשוב שכל חברי הפורום יכירו את המבצע הזה ויעדכנו את השואלים? אם זו ירידת מחיר קבועה אז מן הסתם השרשור הזה יתעדכן פעם בכמה זמן סביר שמתאים לשוק הזה.

אפשר ללכת על מחירי ZAP (או לקחת מחירים מחנויות מסויימות\ספונסרים בפורום) ממוצעים וזה רק סדר גודל! זה לא מדע מדוייק, לא פיזיקה, לא מתמטיקה וכו'.

בנוסף להכל, בכותרת אפשר לרשום שמומלץ לשמוע את המערכת לפי הקנייה!

כל הרעיון עלה לי אחרי שאני נכנס לפורום הזה כבר כחודשיים ולא מאמין כמה שאלות שחוזרות על עצמן. אני קניתי מערכת שאם היא הייתה חדשה הייתה עולה כ 12K ולא שמעתי שום דבר לפני ושומעים מצויין כי קראתי המון, קיבלתי המלצות וכו'. ואם אני לא טועה לא פתחתי אפילו שרשור אחד כי כל המידע נמצא בפורום\גוגל.

פורסם

בדיוק ככה.

לא רואה סיבה למה למחזר המלצות על אותם תקציבים.

200 שקל לפה לשם ואם התקציב של הבנאדם לא עגול זה לא נחשב. פשוט לא נחשב. יש טווח שבכללי יכול לפגוע ומתאימים לו כמה מערוכת בשילובים טובים שניתן להמליץ ולא צריך לחזור על המלצה אלף פעם.

הכיון הוא כמו שאיתמר אמר-מערכות קומפלט וההצטינות שלהם בסגנונות שהצטינו בהם שמסווגים לפי תקציב.

כמו שאתה מפנה בנאדם שילך ויקרא מה זה 3WAY ומה זה קומפוננט ככה אתה מפנה אותו לאשכול הזה. אחר כך שיבוא עם שאלות אם יש.

הכלל המנחה הוא ללכת לשמוע ולהבין שניתן גם לשלב בין ציודים בתחום הזה.

אוףףף אני מרגיש שאני חוזר על עצמי.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

yo yo לדעתי הרעיון הוא טוב ,קח לדוגמא אדם שרוצה לקנות משהוא שהוא לא בדיוק התעניין בוא וצבר נסיון .

אותו אדם צמא למידע מהסוג של אותו מוצר שהוא מחפש ,אני לא פעם מוצא את עצמי חופר באינטרנט ..

בכדיי למצוא כול דבר אפשרי על מוצר שאני מועוניין לקנות ,המידע הזה שווה הרבה כסף וחוסך המון זמן ועצבים.

אני הייתי מאד מתעניין במידע כזה, וכן הייתי רוצה לקרוא חוות דעת על מוצרים שקשורים לתחום ה אודיו .

חברים ZAP זה לא אינדיקציה טובה לחוות דעת ממשהוא שלא מבין במערכות,אני מעדיף חוות דעת של חברי הפורום.

אני חושב שאיתמר נתן לך כיוון טוב תזרום לכיוון הזה בהצלחה.

:-)SUB-JBL 275W

:-)AMP- HERTZ EP-4 380W

פורסם

מחיר: 500-600 ש"ח לסט חדש, 300 ומטה ליד שנייה. אפשר גם ב400 :wink:

יתרונות: מחיר, סאונד מצויין המשתווה לסטים יקרים פי כמה.

חסרונות: אין :-)

איתמר.

לסיכום שלי , מטופש לא מטופש , אשכול שמפרט על מוצרים לפי מחירהם יכול לעזור , לי אישית היה עוזר כאשר רציתי לבנות את מפרט המערכת שלי , לא הייתי הולך על המלצות שלכם ספציפית כי זה היה מטעה אותי ולא מכוון אותי לאיפה שחפשתי ( רעש רעש ורעש ) אז מפרט יכול לעזור , אבל סטים של מערכות לא נראלי .

תהליכי שיפוצים

פורסם
למה הרוב פה אטומים לרעיונות חדשים?

green monster,

1. גם אתה עושה רושם שלא קראת את מה שכתבתי.

כל הרעיון עלה לי אחרי שאני נכנס לפורום הזה כבר כחודשיים ולא מאמין כמה שאלות שחוזרות על עצמן. אני קניתי מערכת שאם היא הייתה חדשה הייתה עולה כ 12K ולא שמעתי שום דבר לפני ושומעים מצויין כי קראתי המון, קיבלתי המלצות וכו'. ואם אני לא טועה לא פתחתי אפילו שרשור אחד כי כל המידע נמצא בפורום\גוגל.

1.אף אחד לא אטום.

אם הייתי אטום לא הייתי טורח בכלל להגיב בשרשור הנ"ל.

2.אני לא מבין איזה רושם קיבלת, במלוא 100% השרשורים שאני מגיב עליהם אני קורא את כל התגובות ורק לאחר מכן מגיב.

3.אני "קצת" יותר מחודשיים בפורום, ואתה לא מאמין כמה שנים אני ממשיך להמליץ על אותם מוצרים שוב ושוב ושוב.

וראה איזה פלא, בדיוק לפני שבוע היה פה דיון לגבי סט של 500 ש"ח שבוא הגיבו לא מעט אנשים מאוד וותיקים פה.

והיה אפילו-(אבוי) מחלוקת בינהם.

4 ולסיכום.

אני בדעה ששרשור שבוא אנשים רושמים מיני ביקורת על מוצר מסויים הוא מבורך.

לפתוח שרשור שכולו מיני סיכום של איזה מערכות אפשר לקנות בתקציב X הוא מגוכך,מטופש ולא פרקטי.

מהסיבה שאם יש תקציב לדוגמא של 3000 ש"ח, ומתוך התקציב הנ"ל התקציב למגבר הוא 1000ש"ח- אני יכול לתת לך לפחות 20 מגברים שונים בתקציב הזה בדיוק.

ואם התקציב הוא 1000 ש"ח לסאב, אני יכול למצוא לפחות 20 סאבים שונים במחיר הזה.

אז לאן זה יוביל את אותו אחד שבא להסתכל בשרשור הזה?- לפתוח שאלות בפורום.

אז מה כל הרעיון?

הרי אי אפשר לקבוע לאנשים מראש שסאב ב1000 ש"ח לדוגמא עדיף לקחת אססין של AA או ID לדוגמא.

אולי מישהו יואהב יותר סאב של MB-QUART?, אולי JL-AUDIO? אולי JBL? אולי CERWIN VEGA? אולי של KICKER? אולי של DLS? אולי של ALPINE? אולי של HELIX? אולי של ROCKFORD FOSGATE? אולי של HIFONICS? אולי של GROUND ZERO? אולי של AUDIO-SYSTEMS? אולי של HERTZ? אולי של ECLIPSE? אולי של MA-AUDIO? אולי של BOSTON ACOUSTICS? אולי של PHOENIX GOLD? אולי SONY? אולי של RE-AUDIO?

אתה מבין, עכשיו כתבתי פה 21 חברות שונות שמייצרות סאבים גם במחיר של 1000 ש"ח.

עכשיו אני רוצה שתסביר לי בדיוק איזה מערכת אתה מרכיב לי:

התקציב שלי הוא 4000 ש"ח.

1. קומפוננט ב1000ש"ח.

2.סאב ב1000 ש"ח.

3. מגבר ב1000ש"ח.

4.HU ב1000 ש"ח.

לפי ההגיון שלך:roll:, כמה מוצרים נכנסים פה? 80? 100? 120?

בקיצור, רדו מהקשקוש הזה.

אתה מבין שזה לא פרקטי ולא ישים?

under construction..

פורסם

זה גם פרקטי וגם ישים.

הרבה אנשים מגיעים פה לפורום ובונים מערכת ראשונה ומבקשים בקשה כללית שיהיה צליל טוב. אחד מבקש עוצמה יותר אחד מבקש איכות יותר.

אין שום בעיה לפרסם פה מערכות קומפלט טובות בתקציבים כללים מסוימים. לסווג אותם לפי מחיר ואולי גם לפי דגש: "מערכת שבולטת באיכותה במוזיקת היפ הופ(כלאמר כנראה באסים עמוקים עם עוצמה)" "מערכת שבולטת באיכות שהדגש לא על עצמה(כלומר ווקאלית יותר תתאים למוזיקת ג'אז או קאנטרי)" ואני סתם זורק דוגמאות.

האשכול לא יהווה כלל ברזל כלל וכלל ויוכל לתת תמונה כללית. ולקצר לנו את ההמלצות. וודאי שהוא לא יכלול את כל החברות והשילובים ביניהם. אבל עם הזמן כן תתקבל תמונה כללית שתכלול הרבה מאוד חברות ושילובים שאנשים בנו בתקציבים מסוימים והתוצאות היו מעולות.

לא תמיד בא בנאדם ואומר יש לי תקציב 1K לסאב. ממש לא תמיד.

הרבה פעמים אנשים חדשים שלא מהתחום באים עם תקציב כולל של 3-4K ומבקשים המלצות למוזיקה מסוימת או עם מאפין מסוים של כח או של איכות.

ברור שהכל ענין של טעם ועל אחריות הבנאדם ללכת ולשמוע.

הפסילה המוחלטת שלך היא אולי שטותית פה.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

gilo21

מאיפה אתה יודע איך אני אוהב לשמוע את הדיסקים של של ג'אז? ואיך אני אוהב לשמוע רוק? ואיך היפ-הופ?

מה, אני ואתה חולקים את אותה אוזן?:shock:.

אני רוצה קומפוננט עד תקציב של 1000 ש"ח.

למה שאתה(לצורך העניין) ישר תמשוך אותי למורל דוטק או להרץ' אנרג'י?

אולי פוקאל V1\V2 זה בדיוק הטעם שלי?

אולי DLS?

אולי בכלל לייבא סט מחו"ל של חברה שלא קיימת בארץ?

אתה מבין את הרעיון?

אי אפשר לצמצם המלצה גורפת פר תקציב, לא נכון לעשות זאת.

מטרתו של פורום הוא לחלוק מידע עם אחרים, חלקם מנוסים יותר וחלקם מנוסים פחות ויש כאלו שגם חסרי נסיון.

הרי אני יכול להמליץ למישהו על מוצרים מחברות ש90% מהפורום בכלל לא שמע עליהם.

אז על סמך מה בדיוק אתה יכול לגבש המלצה גורפת?

על דעתך שלך? על דעתו של איתמר?(לצורך הדוגמא) על סמך דעתי?

תבינו, זה לא שאני פוסל את זה סתם ללא מחשבה.(אני גם לא פוסל, אני מביע את דעתי).

אנשים באים,מתייעצים ומוציאים את מיטב כספם.

לכן, לתת איזה שרשור עם המלצות מובנות על ציוד X בתקציב Y הוא שולל לחלוטין את מטרת הפורום הנ"ל.

בטח ובטח כאשר בפורום יש מידי עונה תופעת עדר חדשה.:roll:. פעם מורל,אח"כ הרץ, גם JBL אח"כ סאון-דאון וכו' וכו' וכו'.

אם היום אני אקח תקציב נמוך של 3000ש"ח למערכת קומפלט.

אני יכול למצוא לפחות 20 שילובים שונים.

אז אתה רוצה לצמצם את זה ל3 אופציות נניח?, ומה עם כל השאר?

אחד אוהב JBL ומורל, השני אוהב בכלל JBL ופוקאל, השלישי בכלל חושב על סאן-דאון ופולס רק בגלל שכרגע אין לו תקציב לקומפוננט אבל הוא יודע שמגבר הוא השקעה טובה לעתיד- לכן הוא מעדיף להשקיע יותר במגבר.

אני אתן לך עוד דוגמאות מדוע זה לא עונה על שום שאלה.

מה עדיף? דוטק עם בניות פיבר? או סט של אילייט בצורה סטנדרטית? אולי בכלל עדיף לייבא סט של DYNAUDIO?

מה עדיף? מגבר 4 ערוצים? או מגבר 2 ערוצים ומונו? אולי בכלל 6 ערוצים במחשבה עתידית לבי-אמפ?

אני חושב שהרעיון הובן.

under construction..

פורסם

Green monster לסיכום , תשובה יפה , פרויקט כזה כמו שהועלה בהתחלה לא יגיע לשלבי ישום , אבל פרויקטים אחרים שהוצעו במהלך האשכול כן יכולים לצאת לפועל .

תהליכי שיפוצים

פורסם

מפלצת

אני אחזיר לך באותו מטבע!

ואיך בדיוק אתה מכיר את האוזן של הבנאדם שאתה ממליץ לו ספציפית על קומפוננט תקציב 1K אה?!?

אתה ממליץ בדיוק לפי מה שאתה שמעת ואהבת אין פה שום הבדל.

ותשים לב שבכל הודעה שלי לאורך השרשור הוספתי את השורה הזאת שכבר נמאס לי לחזור עליה "אחריותו של הבנאדם ללכת ולשמוע אם מתאים לו או לא"

מה שאומר שהאשכול מטרתו לתת מערכות טובות שסיפקו אנשים בתקציבים מסויימים ועפ"י אופי מסויים.

ואין שום בעיה עם זה.

המלצה פרטית שלך בשרשור שייפתח בפעם המיליון על המלצה למערכת לא תיהיה שונה מאם תשים אותה באשכול מלכתחילה.

אם לבנאדם יהיו הצעות לשילובים אחרים אחרי שיילך וישמע סטאפ שהתאים לו מהאשכול שיפתח שרשור על זה ושיבורך אנחנו נעזור.

היחוד של האשכול הוא למערכות קומפלט לחבר'ה חדשים בתחום כדי לתת כיוון כללי טוב עד טוב מאוד.

שוב אני אומר, לא מסכים איתך ואין פסול בזה.

חישבו על זה.

פורסם

gilo21

כנראה לא הבנת את כל הכוונה.

אני לא שולל את הדעה שלך, אלא אני חולק עליה ומביע את דעתי.

אתה לא צריך "להחזיר לי באותו מטבע", כי אני לא ממליץ על משהו חד משמעי.

אני ממליץ תמיד על X,Y,Z,T,U,P ואומר לבן אדם ללכת לשמוע.

וכמו שכבר כתבתי טריליון פעם, בין ההמלצה האישית שלי לבין ההמלצה המקצועית שלי יש עולם ומלואו.

אני לעולם לא ישים סט של פוקאל, לא מתחבר לרמקולים הללו בשום צורה, אבל אני כמעט בכל שרשור העוסק בהמלצה על רמקולים ממליץ עליהם תמיד.

זה שאני לא אוהב אותם מבחינת הטעם שלי, לא שולל אותם.

לאורך כל השרשור אני מעלה את כל הסיבות למה זה לא יכול לעבוד.

ומשום מה, אתה בוחר להתעלם מהם -למרות שאילו דברים שאנחנו בפורום מתעסקים בהם על בסיס יומי כבר שנים.

עוד דוגמאות:

איך אתה יכול לתת המלצה על סאב בתקציב X אם אתה לא יודע על איזה מגבר מדובר?

אגב,

יש לך מושג כמה שרשורים התחילו ב:"מחפש המלצה למערכת בסכום X" והסתמו במערכת אחרת לגמרי בתקציב של 2*X?

יש יותר מידי פרמטרים במשוואה הזאת על מנת לתת אפילו 3 תוצאות סופיות.

זה כמו שאין רכב יחידי בודד ומומלץ בתקציב של 100Kש"ח, כי זה מותאם לדרישותיו של מחפש הרכב.

under construction..

פורסם

דווקא בגלל שהתחום הוא עניין של טעם אישי בסופו של דבר יבנה פה אחלה של שרשור מלא במערכות בתקציבים מתאימים.

אני חושב שהדיון הזה מיצא את עצמו ואני הבנתי את כוונתך. לדעתי אתה רק מתייחס למטרה של פותח השרשור כאיזה נוסחה שעל פיה יקנו מערכות.

המטרה היא כיוון כללי ותו לא.

מכבד את דעתך.

שאבעס. :)

פורסם

gilo, מזל שאתה פה :-P

(כמובן שצריך לבנות כמה סטים לתקציב דומה ולא חייב משהו ספציפי)

green monster, הכל בגדר המלצות כלליות ומתן ציפיות לתקציב מסויים, אם מישהו מרגיש שהוא רוצה מערכת יותר משוכללת יהיו לו אופציות אחרות באותו הרגע והוא יחשוב עם עצמו אם תוספת התקציב שווה את זה או לא, אין טעם להציג את היתרון הזה כחסרון כי זה לא נכון.

לטובת הפורום אני חושב שזה רעיון טוב, הרבה אנשים יעריכו את המידע הזה.

יכול להיות שיש פה אינטרסים נוספים בפורום שמעדיפים שזה לא יקרה משום מה.

מה החבר'ה האחרים בפורום חושבים על זה?

פורסם

YOYO, GILO21 - זיהיתי לאן הת'רד הזה מתקדם כבר בתחילתו ומשום כך אמרתי לכם "תתחילו" אם תהיה היענות הת'רד יאומץ ויודבק, היה ולא תהיה היענות הת'רד ייעלם בנבכי הפורום..

אני משער שהרעיון לא יבשיל לכדי ת'רד דביק רציני מכיוון שקל מאוד להציע והרעיון על גלגוליו השונים הוא בבסיסו טוב אבל נדרשת המון עבודה והמון זמן בכדי ליישם אותו.

שתהיה לכם שבת פוריה ומלאה בביקורות 8)

...CASKA for life

פורסם

ובהמשך למה שכתב ניר - אני מסכים איתו , שכחתם עוד דבר שהחלוקה הפנימית של אותו תקציב נתון יכולה להיות שונה לגמרי .

מישהו ירצה להשקיע יותר ברמקולים ,מישהו במגבר,מישהו בHU וכ"ו - למרות שהתקציב הכללי הוא זהה . פשוט אנשים צריכים להיתרגל לעשות חיפוש לפני שהם פותחים נושא .

וזאת דעתי בכל אופן :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

• תוכן חדש...