Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצעה חדשה לפורום - כנסו ותגידו את דעתכם בנושא

yo-yo
שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

אני רואה פה הרבה, אפילו יותר מדי בקשות של אנשים שנכנסים לפורום ומבקשים המלצה למערכת עם תקציבים ודרישות שחוזרים על עצמם. יש פה אנשים טובים שעוזרים וממליצים על רכיבים והתקנות מסויימות.

אני חושב שיהיה מצויין אם יהיה נושא נעוץ למעלה עם תקציבים (2-3K, 4-5K וכן הלאה) ודרישות מהמערכת (SQ, SQL, SPL) כתובים מראש ורק אחרי שאנשים יכנסו לשם, יקבלו כיוון כללי לאיזו מערכת הם רוצים ורק אז הם ישאלו שאלות יותר ספציפיות ויבואו עם יותר מידע. ככה גם השאלות יהיו יותר מעניינות.

המוצרים פה לא מתעדכנים בקצב שיא, ואני חושב שאחת לכחודשיים יהיה צורך בעדכונים קטנים, וגם אז לא משמעותיים. הבנייה הראשונית תיקח כמה שעות וגם היא לא צריכה להיות מושלמת, לאט לאט היא תשתפר עם עדכונים וגם ככה זה רק כיוון כללי.

לדוגמא, למערכת שלמה ב 2K כולל התקנה אין הרבה אפשרויות. פיוניר\קלריון\וכו' פשוטים, קומפוננט מורל פשוט, 6X9 נורמליים והתקנה נורמלית. כל רכיב\התקנה פה בממוצע הוא כ 500 שח, סה"כ 2000 שח.

לתקציב של 3K כולל התקנה אפשר לשלב גם מגבר ובמקום 6X9 לקנות סאב פשוט. כל השאר אותו הדבר.

לתקציבים יותר גבוהים, של 10K ומעלה אפשר לתת כמה אפשרויות. לדוגמא, SQ או SPL וכו'.

אני בכוונה לא נכנס פה למוצרים ספציפים כי אני לא מכיר את כל השוק. אני רק מעלה פה רעיון מסויים שאולי האנשים שגם ככה משקיעים פה המון זמן ומכירים את השוק בצורה טובה יוכלו לממש אותו.

אני חוזר ואומר, חבר פורום שנכנס לדף נעוץ שהמלצתי לא חייב לצאת עם תשובה מדוייקת ולהחליט באותה השנייה. כל המטרה היא להוריד את ה 5-10 שאלות שחוזרות על עצמן כל יום ולתת לצרכן תמונה כללית של הרכיבים שהוא יכול לקבל בתקציב שלו.

זה הרעיון באופן כללי, נשמע מה יש לכם להגיד...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

שכחת את הנושא הכי חשוב שבו מייעצים לפני הכול כמובן אחרי התקציב

והינו האוזן , ישנם כאלה כי מוראל לא משתלב להם באוזן, או טוויטר של סרווין וגה צורם להם סאב של הרץ לא פאנצ'י מידיי

וכל מיני דוגמאות שאני סתם נותן מעבר לקשר כלשהו , הרבה צריך לשמוע ולהכיר - לפחות הרוב!

:roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע לי מטופש , כי בסופו של דבר צריך לשמוע ולבחור מה רוצים וגם לא כולם יש להם בידיוק 2000 למערכת שלמה או בידיוק 3000 למערכת כי לפעמים מעדיפים לקנות רק סאב אכותי ומגבר אכותי ב2000 ולא מערכת שלמה , וד"א אין כלכך הרבה אשכולות של הצעות למערכות , אם כן אפשר להשקיע יותר באשכול FAQ.

תהליכי שיפוצים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שנאמר ע"י פותח השרשור. המטרה תיהיה לתת תמונה כללית. ברור שלא יהיה רשום שם "מערכת בתקציב 2550 ש"ח לא כוללת התקנה" ו- "מערכת בתקציב 1980 ש"ח כולל התקנה וללא רמקולים אחוריים".

זאת לא המטרה.

בהחלט יהיה ניתן לתת שילובים של ציודים כאלה ואחרים בתקציבים נפוצים 1-5K שהוכיחו עצמם בסגנונות מוזיקה כאלה ואחרים.

יוכל להווצר מצב גם שבנאדם שמגיע עם תקציב 2.5K ויראה דוגמא שמתאימה לו ב 3 K למשל יוכל למתוח מעט את התקציב-זה דוגמא למצב שבו גם אם התקציב לא קולע יש לו מה לעשות-למתוח :) או לרדת להמלצה טיפה נמוכה יותר, או בסופו של דבר כן לפתוח שרשור ולהתייעץ. הרעיון הוא שבנאדם יגיע כבר עם "חומר" ביד לכשכבר יפתח את השרשור אם יפתח.

* זה שצריכים לשמוע לפני שקונים-זה בראש ובראשונה.

אנחנו מוצאים עצמנו חוזרים שוב ושוב על אותם המלצות עשרות פעמים על תקציבים דומים והמטרה של אשכול כזה תיהיה להפחית מצב זה-ואת המטרה הזאת הוא יוכל להשיג.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלפיין// - לא מטופש בכלל !! אף אחד לא אומר שלא ילכו לשמוע אבל לפחות זה ימנע שאלות מפגרות ויכוון את החדשים טוב יותר.

גילו21 - תרים את הכפפה.. תכין פוסט עם המלצות לפי דעתך בתקציבים שונים (תסדר אותו איך שבא לך ולפי איזה קטגוריות שנראה לך), תפתח פוסט מתאים ותזמין חברים לערוך אותו עד שתגיעו למשהו +- אחיד ותבקשו להדביק (אם תהיה מספיק היענות, והרמה תהא גבוהה, מנהלי הפורום ידביקו..)

...CASKA for life

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כן רעיון מטופש.

אודיו זה עניין של אוזן ושל תקציב.

היום מוצר יכול לעלות X ומחר יהיה מבצע והוא יעלה X-30%.

בנוסף, עניין הטעם האישי הוא סופר מגוון והרעיון לכזה שרשור הוא אידיוטי.

זה ש90% אחוז מהפורום חושבים שפולס+Z4200 זה המערכת האידיאלית בתקציב של 1500ש"ח זה לא אומר שהאחר יעדיף לקנות קומפוננט+מגבר של JBL באותו המחיר וזה הכי טוב מבחינתו.

לכן, אם אתם חושבים לעלות כזה שרשור, אז רק תחשבו שאתם אינכם יכולים לקבוע למישהו מה הכי מתאים בתקציב הזה.

כל אחד ממליץ על מה שהוא מכיר, אבל זה אומר שאנחנו נצתרך להעלות לכאן את כל הסטים של קומפוננט במחיר של 500-1000-1500-2000-2500-3000-3500-4000-4500-5000-5500 וכן הלאה. כל המגברים במחיר של 500-1000-1500-2000 וכו' וכו' וכו'.

הרעיון מובן.

הרי רק בתקציב של 500 ש"ח אני יכול להעלות לכן 10 סטים שונים ומגוונים, אז מה יהיה הסוף?.

ומה קורה למי שיש תקציב חלקי ולא עגול, לאיזה המלצה הוא יפנה? ומה עם התקציב להתקנה?

האחד רק מתקין, השני רוצה גם איטום,השלישי רוצה גם בניות והרביעי רוצה CARPC..

אגב, יש כבר שרשור כזה, קוראים לו ZAP:roll:.

under construction..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים

המטרה תיהיה לתת דוגמאות לשילובים טובים בתקציבים נמוכים שכבר הוכיחו את עצמם כשבראש ובראשונה האחריות תיהיה על הקונה ללכת ולשמוע לפני.

זה בסך הכל אשכול שייתן בקווים כללים שילובים טובים ויחסוך ממך לאמר " באלפיים שקל שים מורל טמפו וזד(או מאק או לא יודע מה) אודיו" בפעם המאה.

בעלי הניסיון עם הסטאפים שיפורסמו יוכלו אף לאמר באיזה סגנון מוזיקה הסטאפ המדובר הרשים יותר.

לגבי תקציבים גבוהים? אני לא חושב שצריך לחרוג מהמלצות לעד 5-6K

מי כמוכם יודע שלרוב, ואני מדגיש רק לרוב, מי שמגיע לרמת HIGH END CAR PC ומערכות שלושה חלקים מורכבות או יקרות שבהן השילובים הם באמת אינסופיים הוא כבר עבר מספר מערכות ושידרוגים ולא יזדקק לעזרה דרך צינור האשכול הזה.

בתקציבים הנמוכים יש הרבה זבל שניתן לסנן פשוט ולא לעלות לעומת ציוד טוב באותו מחיר. ראה דוגמא סט מורל לעומת פיוניר TSA. הענין הוא לא לחזור על זה אלפים פעם, אין טעם בזה. ושוב, הקו המנחה התמידי בתחום שלנו "לך ושמע ותראה אם זה מתאים לך".

זאת הנקודה.

שבת שלום.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גילו,

זה לא אפשרי.

יהיה כזה שרשור, ואז מישהו ילך,יסתכל ועדיין יפתח שרשור בנושא כי הוא מתלבט בין 2 סט-אפים:roll:.

תבין, אין דבר כזה שילוב מוצלח.

שמישהו שואל אותי מה ההמלצה שלי על סט קומפוננט עד תקציב של 2000 ש"ח.

אני אגיד לו :לך תשמע:

הרץ' היי-אנרג'י.

מורל הייבריד אוביישן.

HAT- קלארוס.

פוקאל K2P.

DLS.

הליקס.

זאפקו.

ובקיצור, אין פה :שילובים מומלצים" זה משהו מאוד אישי.

under construction..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים עם ניר בנושא, זה נשמע רעיון יפה אך לא באמת ריאלי.

מי אמר שמחיר של מוצר מסויים הוא X? ואם מצאתי חנות יותר זולה? ואם אני רוצה לקנות רק אצל המתקין שלי אפילו שאצלו יותר יקר? ואם מדובר על מוצרים מיד שניה? יש מחיר ליד שניה ?

ומבין הסטים המומלצים איך אני יודע איך כל סט נשמע? אם למישהו אחר זה נשמע צורם אז גם לי זה יישמע צורם?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצעה יפה אך כפי שהחברים אמרו לא ניתן יהיה ליישם אותה, זה יכול להצליח בפורום של מחשבים לדוגמא ששם מוצע לך המחשב הכי טוב לתקציב שלך, בפורום אודיו זה כבר טעם אישי ועוד דברים שמסביב.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אמשיך לדבוק בדעתי.

זה יופי של רעיון.

אתה רוצה להמליץ על קלארוס או פוקאל או כל דבר אחר? תמליץ

תבוא ותטמיע באשכול

"שמעתי קלארוס עם הגברה של JBL ו HU של פיוניר כזה וכזה, התוצאה היתה נפלאה והתרשמתי מכך וכך בעיקר במוזיקה כך וכך. היה איטום\לא היה איטום"

סה"כ המערכת עלתה(ללא איטום והתקנה) בסביבות XXXX שקלים.

כמוך יבואו עוד 20 אנשים עם מערכות בתקציב דומה שהיו מרוצים מהסטאפ שלהם ולכן ממליצים עליו ויפרטו את הרכיבים והמחיר הכולל(אם הם זוכרים בדיוק ואם לא אז בערך).

לא רואה בזה שום בעיה,

עניין של טעם אישי עניין של טעם אישי ובסוף כל אחד ואחד מכם ממליץ על משהו שאהב ועפ"י זה אנשים קונים.

אני שוב אחזור ואומר זה לא תחליף לכלל המנחה המרכזי "לך ושמע לפני שאתה קונה". אבל זה כן תחליף להמלצה בפעם המאה לשמוליק שיש לו תקציב3000 ש"ח למערכת בכללי על הייבריד אובישן וסנדאון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גילו - אתה קצת מגזים.. נראה לי הגיוני לגמרי שיהיה בדביק ת'רד ש"מסדר את הראש" למתעניין החדש ובורר בפניו את האופציות העומדות בפניו בהתחשב בתקציבו לאותו רכיב ספציפי במערכת.

לדוגמא:

תחת רכיבים --> קומפוננט 2 WAY --> תקציב 1500-2000, יהיו בפניו ההייבריד, הקלארוס, ההיי אנרג'י ועוד.

נכון שזה נראה כמו ZAP אבל אחרי הכל, קלארוס לא בדיוק מופיע בזאפ.. גם לא SEAS ודיינאודיו וגם לא SUNDOWN (הפייבוריט של ניר) וסלסטרה כך שת'רד שכזה יכול לעזור לכווללללםם !!!

...CASKA for life

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בואו נגיד ככה שבאמת הרעיון הזה מוגזם , כי מחירים הם לא דבר ריאלי וחברי הפורום שקנו ממני מוצרים בעבר יודעים את המחירים , סתם לדוגמא תקציב של 3 אלף שקל בישביל מערכת SPL אתם הייתם צוחקים אבל בתקציב כזה אני יכול למכור סאב L7 , מונו בהתאם , וDXZ785 נכון נשמע בדוי אבל האנשים שקנו ממני יודעים את זה , הרעיון של המחירים והאשכול הוא גרוע , מצד שני אפשר לשנות את כיוון האשכול לצורה שבה ינתנו מוצרים מפורסמים כמו סאבים שונים ואת הכיוון של ההתאמה שלהם לפי תקציב לדוגמא בן אדם רוצה לרכוש מערכת עם מגבר כלשהו , אז מתאימים לו סאב , רדיודיסק רמקולים , או שרוצה לרכוש סאב כל שהוא , אז מתאימים לו מגבר רמקולים ורדיודיסק , והכל באשכול אחד.

תהליכי שיפוצים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיפוד ואלפין שמעליי: אני מסכים עם שתי התגובות שלכם. אפשר לעשות ממה שהצעתם משהו אמיתי שאולי יותר ריאלי מהרעיון האוטופי שלי.

כבר התקדמות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...