Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוח יום הכיפורים, עלתה אצלי השאלה: מהיכן מגיע הביטוי "פיקוח נפש"?

מדובר הרי על מוות או סכנת חיים, איך לעזאזל קשור לפה "פיקוח"?

באותו עניין, בתקופה האחרונה ניכר בפורום שימוש מופרז בעליל בביטוי "להרים את הכפפה".

קל לראות שמחצית מהאנשים שמשתמשים בביטוי הזה בכלל לא מבינים מה הוא אומר ועל מה מבוסס.

אני דווקא הייתי רוצה להבין מהיכן הוא הגיע במקור, כלומר מי השליך את הכפפה הראשונה ומי היה הפראייר שהרים אותה?

אשמח לתשובות ולדוגמאות נוספות באותו סגנון.

בברכה.

פורסם

כעקרון ציווי זה מגיע מן המשנה והיא מתירה לפקח (=לסתור) ערימה של אבנים בשבת כדי להציל אדם שקבור תחתיה כי ייתכן שהוא עוד חיי.

ביטוי זה תפס תאוצה בקרב אנשים וכבר נאמר בהכללה על כול הפרת שבת לשם הצלת חיים. המקור הראשוני של משפט זה נוגע רק בדוגמא המובאת במשנה.

לאחר מכן גם תלמוד הבבלי דן בסוגיה זאת וחוקר את התורה ואת המשנה על מנת למצוא תשובה לזה.בנוסף לכך גם רבי שמואל פסק שמותר למי שאונסים אותו לעבוד עבודת אלילים בצנעה לעשות כן ולא לסרב ולההרג‏‏.

אחריו פוסקים גדולים כמו רמב"ם פסקו שהצלת נפש דוחה את המצוות ובינהם את מצוות השבת.

עריכה:

לאחר חיפוש במקורות הבנתי שלכלל הזה יש יוצא מן הכלל והוא ש חוק זה לא תקף בעת גילוי עריות,רצח ועבודה זה דהיינו פולחן אלילים.

אשמח אם חכמי הפורום יוסיפו משהו שלא ידעתי.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
כלומר מי השליך את הכפפה הראשונה ומי היה הפראייר שהרים אותה?

במקור מדובר על כפפה של שריון אבירים (גונטלט = Gauntlet), אולם הרבה מעבר לכך לא ידוע לי.

ויקיפדיה מציינת, שאביר שהיה רוצה להזמין אביר אחר לדו קרב היה זורק את הכפפה, והאביר השני היה צריך להרימה במידה והיה מסכים לדו-קרב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...