Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קראנק דופק - לומינה LTZ 1998

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

ברשותי לומינה LTZ מנוע 3800 שנת 1998 והקראנק בו דופק.

המנוע גם עבר התחממות יתר - אני מאמין שזה פרט חשוב.

לאחר 1001 בעיות שעשה לי הרכב בשנה וחצי האחרונות - למרות שטופל כל השנים רק במורשה, ואחרי שהחלפתי את כל מערכת קירור המנוע, הקראנק החל לדפוק.

אני מאמין שאין טעם לעשות חריטה לקראנק למנוע שעבר רתיחה.

במוסך המורשה בפ"ת - שגיא מוטורס - מציעים לי מנוע כזה שעלותו 6400 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה.

נאמר לי שעבודה זה 3000 ש"ח.

ביררתי גם ב2 מקומות שעוסקים בייבוא מנועים.

האחד הוא איצ'יפרט - להלן כתובתו - http://www.itchipart.com/

השני הוא - http://www.telaviv-motors.co.il/

מאד מעניין שב2 המקומות עלות המנוע כולל ההרכבה היא 6000 ש"ח.

מאחר ואכלתי קש עם הרכב, מובן שאני מעוניין לשים מנוע שהוא עם ק"מ נמוך ולא ישן מידי כי נמאס לי לתקן כל הזמן.

בתל אביב מוטורס נאמר לי שהמנועים הם עם ק"מ של עד 40,000 שזה נשמע לי מצויין - אבל הגיוני למחיר ?! (לא זול מידי?)

באיצ'יפרט - גם אותו מחיר, אבל לא יודעים פרטי על המנוע וכמה ק"מ יש לו. אמנם באתר רשום שהם יודעים הכל על המנועים שלהם, אל - כך אמרו לי - לא במכוניות אמריקאיות. אבל, אולי יש להם מנוע אחד ויחיד 3800 של אלרו 2001 עם היסטורייה שלמה ונתבקשתי ליצור קשר מאוחר יותר ולראות מה עלות המנוע תהיה.

ועכשיו מה הציעו במוסך המורשה ?!

נאמר לי שניתן להביא מנוע ב4000 ש"ח מפירוק שלא ניתן לדעת את עברו ומה גילו וכמה ק"מ... חתול בשק.

וניתן להביא מנוע מייבוא (כמו שאמורים להיות המנועים לעיל) שעלותו 6400 ש"ח לא כולל מע"מ ולא כולל עבודה - עבוד ה- 3000 ש"ח ............. לכן מוזר לי שניתן לרכוש מנוע מיובא עם 40,000 ק"מ במחיר של 6000 כולל העבודה. מה דעתכם?

האם למי מכם יש ניסיון עם דברים אלו בלומינות ? האם העסקים הנ"ל - איצ'יפרט ותל אביב מוטורס הם מקומות מוכרים אמינים וטובים ?!

אשמח מאד לעצתכם כיוון שהרכב בשנה וחצי האחרונות כבר עלה לי כ15,000 על תיקונים שונים. ולמכור אותו עכשיו תמורת חופן גרעינים לא בא בחשבון כיון שזהו רכב שמור מאד ויפה חיצונית ופנימית ומזגן חדש ורדיאטור חדש - הכל חדש!

פורסם

סתם שאלה,

למה אתה חושב שכשאתה קונה מנוע מיובא אתה לא קונה חתול בשק ? מניין לך לדעת שהמנוע המיובא לא היה עם 150,000 ק"מ ומייבא המנועים מאכיל אותך סיפורים שהמנוע חדש,שימש זקנה אמריקאית שהיתה נוסעת עם הרכב מהבית לסופר כל יום ובקושי יש עליו 30,000 ק"מ ?

גילוי נאות,

בעברי החלפתי מנוע,לקחתי מנוע מיובא אך ורק מ-2 סיבות:

1.יותר נוח לאשר אותו ברשיון- לא צריך לגשת לעמדה מס' 1 במשרד הרישוי וכו',פשוט מתקינים אותו ונוסעים עם שטר המכר עד למועד הטסט.

2.התקווה שבחו"ל מטפלים במנועים קצת יותר טוב מבארץ (מהבחינה שמערכת הקירור קיבלה נוזל קירור ולא בקבוק מים וכו').

השורה התחתונה היא שלא משנה מאיפה אתה קונה מנוע,ייבוא או פירוק מקומי,כל עוד לא ראית את הפגר ממנו ירד המנוע- אתה קונה חתול בשק,וגם אם ראית את הפגר,זה לא בהכרח אומר משהו.

קנה מנוע, תדאג שיעשו לו בדיקה כמו שצריך.

כשאני קניתי את המנוע לקחתי אותו מיד למוסכניק שהרים ראש מנוע,בדק מצב של המכלולים הפנימיים,עשה בדיקת לחץ וכו'.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה בהחלט צודק.

אני פשוט נוטה להאמין שאם הם נותנים אחריות וטוענים שמנוע מסויים הוא XY והשני - אין להם מושג מאיפה הגיע,

אז אולי זה עסק עם אנשים הגונים. (כלומר הוא לא ישר אומר שהכל מצויין אלא שרוב המנועים האלה אין להם היסטוריה)

אני פה מתכוון לאיצ'יפרט כמובן.

מישהו פעם רכש מהם ? או מהמקום השני - תל אביב מוטורס ?

פורסם

המחירים זולים מדי ובהחלפת מנוע משומש אני ממליץ לבצע עוד עבודות בו כהחלפת רצועת תזמון וגלגליה (אם זאת רצועה),

מצתים (פלאגים), מסנן שמן ושמן מנוע.

בזמן העבודה עצמה צריך לבדוק ולהחליף ו/או לתקן צנורות מיים ודלק, רדיאטור חימום, מאוררים וכו' ואלו דברים שמתווספים למחיר.

"איתי ת"א מוטורס" ידוע גם בשם "ניתאי ת"א מוטורס".

בצע חיפוש ב"גוגל" ותוכל, אולי, לראות קצת פרטים נוספים.

כפי שכתבו קודמיי, רק לעיתים נדירות יש באמת פרטים על עבר הרכב שממנו פורק מנוע בחו"ל.

גם אם ידוע שמנוע מסויים באמת עבר X ק"מ עדיין יש את "גורם הבלתי נודע", כי לא ידוע באיזה תנאים הוא פעל, האם המנוע הזה התחמם בעברו, טופל היטב ועם שמנים איכותיים.

אתה, בעל הרכב הוא זה הצריך לקחת סיכונים ו"להמר" במה ובמי לבחור וזה קשה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

V8 שלום.

אני מניח שבסוף נצא מנקודת הנחה שקרוב לוודאי לא תפנה למכון ויצמן למחקר לצורך התאמת ההצעה למציאות באופן ממשי,כך שחתולים/חיתולים בשקים,הכל בירבורים

וספקולציות אינסופיות לכאן ולכאן.

אבל בכל זאת.

הייתי מציע לך לבחור מנוע מפירוק יבוא.מנוע בשנתון הכי הגבוה האפשרי .(גם אם זה בא על חשבון החלפת אלטרנטור,מותחן,סעפות,ושאר ירקות) .מנוע שלא עשה הרבה ק"מ.שהמנוע ייראה כמו מנוע שצריך להראות בשנתון ובק"מ שלו.מנוע עם אפס בוצה מתחת לפקק מילוי השמן.(מעיד ברוב המקרים על מנוע שטופל טוב ובזמן)ותתעקש על מנוע קומפלט.(שהיה חלקים בעתיד במידה ותצתרך)וכמובן מיותר לציין שיש לצפות להרבה אמונה מזל.

אני לפני חודש התעקשתי על הדברים הנ"ל והחלפתי מנוע בביואיק שלי (אותו מנוע כמו שלך 1/1) למנוע 2003 גם עם קצת שינויים (סעפת פליטה אחורית,וכאלה),ויצא לי מנוע חזק כמו אריה ושקט כמו 2009.

ועוד דבר,אל תתפתה למנוע זול או ישן,בסוף תצטער.

עלות משוערת למחיר 11000 ש"ח,למנוע טוב,כולל חוטי מצתים וחלקים מקוריים לטיפול,ניקוי רדיאטור,מס,ועוד.

בהצלחה.

פורסם

תודה סטוורוס.

יש המלצה למקום ?

בינתיים איצ'יפרט ירדו מהפרק כי אין להם מנוע כזה במלאי.

ניתאי מוטורס.... מצאתי כתבה שהם מכרו מנועים מזוייפים ופשיטה של משטרה.... יותר מידי שלילי המקום.

פורסם
.מנוע שלא עשה הרבה ק"מ.שהמנוע ייראה כמו מנוע שצריך להראות בשנתון ובק"מ שלו.מנוע עם אפס בוצה מתחת לפקק מילוי השמן.(מעיד ברוב המקרים על מנוע שטופל טוב ובזמן)ותתעקש על מנוע קומפלט.(שהיה חלקים בעתיד במידה ותצתרך)וכמובן מיותר לציין שיש לצפות להרבה אמונה מזל.

.

ידידי,

אל תיהיה נאיבי, חלק ניכר (אם לא כל היבואני מנועים) דואגים לשטוף את המנוע טרם הצגתו אלייך,שטיפה חיצונית כדי שיראה "כמו שמנוע צריך להראות בשנתון שלו" ושטיפה פנימית (כן,בדיוק מה ששמעת) כדי שהמנוע יראה גם מבפנים ללא בוצה ומשקעים אחרים.

יבואני המנועים לא מטומטמים,הם יודעים את עבודתם (או רמאותם,ס'תכל על זה איך שבא לך),יודעים מה אתה בתור לקוח עומד לבדוק במנוע טרם קנייתו ודואגים שזה "יעמוד" במבחן.

אין ספק שאיש מקצוע יוכל לזהות סימנים מקדימים לכך שעדיף לחפש מנוע אחר מבלי לפתוח אותו,אבל על מנת לדעת את מצבו האמיתי של המנוע מומלץ להרים ראש מנוע ולא להסתמך על המזל.

בשורה התחתונה:

היבואן בעצמו לא יודע בוודאות כמה קילומטר עבר המנוע.

מצטרף להמלצתו של רפי, לא להחליף מנוע מבלי לבצע את הדברים הבאים:

החלפת רצועות+מותחנים+משאבת מים, החלפת פלאגים,בדיקה של כל צינורות ותעלות הקירור שאינן סתומות וללא חורים כאלה ואחרים,ניקוי רדיאטור,בדיקת צינורות כאלה ואחרים (למשל אם יש קולר שמן לבדוק תקינותו),לוודא תקינות חיישנים ואחרי החלפת המנוע לוודא שהחיישנים והחיוויים עובדים כראוי,למהדרין הייתי ממליץ גם להחליף לפחות את אטם סעפת הפליטה.

והמלצה אחרונה,הרבה לא נוטים להמליץ אבל אני ממליץ בחום:

החלפת פולי מנוע.

אני החלפתי מנוע,הכל נבדק,שילמתי ים של כסף,רק דבר אחד (פולי מנוע) לא נבדק,זה עלה לי עוד 2000 שקלים עבור הרמת ראש מנוע,החלפת 5 שסתומים עקומים,החלפת פולי מנוע חדש,שיפוץ ראש וכו'.

הפולי פשוט היה קצת יבש,זייף בסיבוב,הקפיץ שן בטיימינג,ומשם ועד לרעש של טרקטור+גרר+ביי ביי 2000 שקלים המרחק היה קצר מאוד.

לא לזלזל בפולי...

פורסם

תודה לכולם !

לפחות אצלי יש רדיאטור חדש, משאבת מים חדשה, מותחן - חדש, רצועה חדשה, צינורות מים חדשים.

רק פולי ... זה באמת נקודה זנוחה שטוב שהארתם לי.

אז אני יודע שכך נחסכים ממני הוצאות שכבר הוצאתי,או שלחילופין, יהיו לי חלפים בבית למקרה צורך.

יש לי כבר הצעה ממוסך מפ"ת שמתעסק רק עם אמריקאיות, וכשהייתי אצלו, היו 2 רכבים שזה בדיוק מה שעברו - החלפת מנוע.

אם יש למישהו עוד הארות והערות, אשמח לשמוע הכל.

פורסם

אני לא הייתי מסתכן בהעברת משאבת מים,לפעמים היא נדפקת בהעברה.

דבר חשוב נוסף ששכחתי- אתה מחליף מנוע,תחליף את כל מחזירי השמן !!!

גם זה ימנע את זה שפתאום אחרי חודש תראה נזילה ממחזיר שמן אחורי ותצטרך שוב לפרק מנוע\להוריד גיר,וגם זה יתן לך שקט כמה שנים קדימה...

אם תקפיד על כל אלה,אמנם יעלה לך לא זול,אבל יהיה לך שקט מהרכב לכמה שנים.

פורסם

עדן,ידידי גם כן.

אני מוכן להמר על כך שהבחור עם השברולט נוסע בשברולט שלו מיתוך ברירה מוחלטת.

הוא פשוט אוהב את האוטו שלו ומוכן להשקיע כל מה שצריך מבלי לעשות חשבון לכסף.והראייה,שבשנה וחצי האחרונה,הוא שחרר למעלה מ 15000 אלף שקל על האוטו,חוץ מהמנוע שלדעתי יעלה לו עוד 11-12 אלף,וזה עוד לא נגמר את זה הוא יודע.

הוא החליף כבר חצי מהאוטו,ואם יצטרך גיר חס וחלילה?!גם גיר הוא יחליף.

לכן,הסקתי שמדובר על בן אדם כזה שיודע להבדיל בין מנוע ישן הרחוץ בקיטור חם,לבין מנוע במצב חדש גם אם הוא מלוכלך.

בגדול אני מסכים איתך.שהיבואן לא מטומטם,אבל זה לא אומר שאנו הלקוחות טיפשים,ולא יודעים את ההבדל בין לבין.

באופן כללי היבואנים למיניהם,דואגים לכך שהסחורה שלהים תיהיה טובה אחרת הם נידפקים.(להזכירך,יש אחריות)אבל הכל יכול להיות.

עדן,כמו שניתן להבין ממה שכתבתי בהודעה הקודמת,אי אפשר להתווכח על טיב המנוע רק מראייה ויזואלית.אבל למה לבחור במנוע מבחיל,כשאפשר לבחור מנוע יפה.

ואגב לא יודע איזה מנוע אתה החלפת,אבל במנוע הספציפי V 3.8,אין בעיות עם המותחן היחיד שקיים והפולי מנוע,אין רצועת טימינג יש שרשרת בפנים,כך שאין צורך להחליף דברים אילו.

ול-V8 בצע ניקוי רדיאטור רק יומים שלשה לאחר החלפת המנוע,ולא טרם החלפת המנוע.(חבל על הכסף הוא יסתם שוב)

ותגיד,מה לחץ השמן היה טרם הפטירה.

בהצלחה,וחזור לעדכן

פורסם

סטרוורס.

שאלה טובה לגבי הלחץ שמן לפני קרות המקרה.

אין לי מושג. אין שם שעון לחץ. ואת האמת, את דפיקות הקראנק גיליתי בדרך הכי מרגיזה.

הלכתי למוסך שיבדוק לי למה הרצועה מצרצרת. (בהנעה בעיקר נשמע הצרצור).

החניתי את הרכב ליד המוסך, שוחחתי עם המכונאי, וכשהנעתי שנית ע"מ להיכנס למוסך, נקישות מוזרות נשמעו ברקע.

תחילה חשבתי שזה בא מכיוון אחר - בכל זאת - איזור תעשייה. אבל כאשר הקצב עלה עם הסל"ד, הבנתי ש.....

והוא כמובן אמר לי... מה... הלך פה המנוע.

עד לאותו רגע, לא הייתה שום בעיה כזו. ככה, לפתע פתאום קראנק מתחיל לתופף לו.

פורסם

ל- V8,

עד כמה אתה בטוח שהדפיקות מהקראנק.

מה שכתבת

אבל כאשר הקצב עלה עם הסל"ד, הבנתי ש.....

נראה לי קצת חשוד בכיוון ש"בדרך כלל" התחלת דפיקות של קרנק לא נשמעות בעליית טורים או במאמץ קל אלא רק במצב ביניים של הטלטלים עם הקרנק.

רק אחרי פרק זמן שהמצב באמת מחמיר הקרנק דופק תמיד.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

שאלה טובה, אני מניח שהקביעה הסופית הגיעה מהמכונאי.

אם זה היה שסתום, אז לדעתי הדפיקה היתה חלשה יותר. וגם מהירה יותר כיוון שהשסתום פועל בקצב גבוה יותר לעומת הקראנק.

אני אנסה "לגרור" אלי איזה מכונאי שיבוא להאזין לרכב בחניה.

במוסך דאז נאמר לי שאפשר לנסוע ככה, אבל רק בסל"ד נמוך, כי המצב שבו אני נמצא, אם סל"ד יעלה גבוה מידי, הוא אמר

שהמנוע "יעוף". אני מניח שהכוונה שלו בסלנג זה להתקלקל טוטאלית.

עבר מאז חודש ולא נגעתי ברכב. אני מניח שהוא גם לא יניע בכלל עכשיו בלי כבלים.

אולי באמת עדיף לנסות רק לסובב את המנוע. כלומר לנתק את ההצתה ורק לתת לסטרטר לסובב. ואז זה יהיה סל"ד נמוך

וניתן יהיה לשמוע את הדפיקות בצורה טובה יותר בלי חשש ש"יעוף" משהו.

פורסם

את המנוע הקודם שלי החלפתי גם בגלל תחילת דפיקות של הקראנק (האמת שנתתי לו למות כי כבר היה לי בראש החלפת מנוע).

אני יכול לשים את האצבע בדיוק על הנקודה שבא הקראנק התחיל לדפוק,זה קרה במחלף פולג כאשר נוסעים מאיקאה ובאים לרדת במחלף לכביש החוף לכיוון דרום, הילוך שני ב-7000 סל"ד לאורך כל המחלף+מחסור בשמן עשו את שלהם,הוא התחיל לדפוק מיד בתוף העיקול.

כעבור שבועיים בקושי הצלחתי להניע אותו,וגם אז זה היה מלווה בדפיקות עזות ורעשים של טרקטור.....

יכול להיות שמאיזושהי סיבה היה לך לחץ שמן נמוך או בכלל מחסור בשמן מנוע ?

• תוכן חדש...