Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי-SAAB 9000 CC שנת 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה שונה לגמרי מנהיגה על סובארו או טויוטה.

אתה חווה בצורה שונה את הכביש. אתה מרגיש את הרכב כחלק מהגוך שלך תוך כמה שניות, לא תוך כמה חודשים עם הרכב.

אתה מדבר איתו דרך הידיים והרגליים ואתה מרגיש אותו עונה לך ונותן לך תחושה של נהג מירוצים, לא של אלקטרוניקה שמחליטה על 90% ממה שאתה עושה.

אתה הנהג האמיתי על אלפות, לא המחשב ושאר המערכות.

אגב, האלפא 164 והסאאב 9000 חולקים את אותה פלטפורמה מצוינת.

(נאמר אחרי ניסיון של 2000 קילומטר על אלפא 164 בשנת 2003)

פורסם

אתה חווה בצורה שונה את הכביש. אתה מרגיש את הרכב כחלק מהגוך שלך תוך כמה שניות, לא תוך כמה חודשים עם הרכב.

זאת בדיוק התחושה שהייתה לי כאשר התיישבתי לראשונה באלפא 164 מאחורי ההגה. בהחלט רכב שמתרגלים ומתמזגים איתו מהר.

נותן לך תחושה של נהג מירוצים

לא יכול להסכים עם זה. לאלפא 164 אומנם יש אופי, אבל על איזו תחושה של נהג מירוצים אתה מדבר? בסיבובים האוטו די יציב, אבל יש רכבים הרבה יותר יציבים ממנו בסדרי גודל כאלה באותם שנים. אפילו וולוו 940 סטיישין עם סרן חי מאחור בסיבובים מרגישה הרבה יותר נשלטת.

אלפא 164 מדובר על רכב מאוד ידידותי ונעים מבחינת נשלטות, התנהגות וסלחני לנהג מבחינת מנוע (בזכות גמישות יוצאת דופן של מנוע TS). אבל לא מדובר על רכב בעל שליטה חדה, למאט תגובות של הגה בכביש ישר (כגון מעבר בין נתיבים) ולא בסיבובים חדים. בכלל בגלל זוית של גלגלים, קשה להסתובב איתו ולעשות פרסות במקומות צרים לאומת רכבים אחרים באותו אורך ואפילו ארוכים יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מקבל את ההערה :)

זה היה בשנת 2003 ונקודת ההשוואה שלי הייתה שונה מכיום.

הייתי נהג מאוד צעיר.

אולי היום הייתי מרגיש את זה בצורה שונה בגלל הניסיון שרכשתי.

עדיין, המעבר ממרצדס ישנה לאלפא הוא משמעותי.

פורסם

לכל המעוניין סרטון של TOP GEAR משנות התשעים ובו מבחן משווה בין אלפא 164 3000 , לנצ'יה תמא טורבו וסאאב 9000.

נחשו מי נבחרה כמנצחת ?

פורסם
מה זה 9000CC?

ב 9000 יש גם CC וגם CS. בעוד שהשני הוא הצ'באק גדול מידות עם דלת חמישית, הראשון הוא דגם סדאן עם תא מטען סטנדרטי והרבה יותר נדיר אגב.

פורסם
ב 9000 יש גם CC וגם CS. בעוד שהשני הוא הצ'באק גדול מידות עם דלת חמישית, הראשון הוא דגם סדאן עם תא מטען סטנדרטי והרבה יותר נדיר אגב.

להעמיד דברים על דיוקם בקשר לדגמי 9000 :

יש דגם סאלון 4 דלתות CD. יש דגם האצ'בק 5 דלתות CS. אין דגם CC.

תוספת של סיומת E לאחת משתי האפשרויות משמעה דגם מפואר ומאובזר יותר עם אותו מרכב (CDE,CSE).

בלי קשר למבנה המרכב יש מבחר מנועים ורמות גימור (הגבוהה ברמות האיבזור היא "גריפין").

לארץ הגיעו מנועים אטמוספריים 2 ליטר ו - 2.3 ליטר (130 ו - 150 כ"ס בהתאמה) ומנועים מוגדשי טורבו בנפחים זהים עם

150 כ"ס למנוע 2 ליטר ומגוון הספקים ל 2.3 טורבו - הנפוץ 170 כ"ס ויש גם 200 ן - 224 ("אירו").

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אפשר לחלק את הרכבים לשתי קטוגוריות עיקריות: (לדעתי)

1. רכבים רוחניים.

2. רכבים כלכליים.

כל רכב שנמצא בקטגוריה הראשונה (לדוגמה: הסאאב) לא מאפשר ניתוח כלכלי. נקודה.

כל רכב שנמצא בקטגוריה שניה (מאזדה 3, פיאט פונטו) הניתוח לכדאיותו הוא רק כלכלי.

שתי הערות:

1. הסטיגמות לא תמיד קולעות. קניתי רנו מגאן, כולם טוענים שהרכב הזה יגרום לך לבכות מרוב שתבקר במוסך. נכון לעכשיו, 15000 ק"מ וחצי שנה אצלי עשיתי שני טיפולי 10000 ק"מ כ 500 ש"ח לטיפול (חלקים מקוריים) וציריה.

2. עד לפני כחודש, חדשבתי שהשיקול בקניית רכב הוא כלכלי בלבד, אני מאוד נהנה מהרנו, נוחה, צריכת דלק עד 1-16, כמעט בלי הוצאות מיותרות.. אבל, אבל גדול, אני לא מתחבר לרכב... הרכב חסר נשמה!!!

בשבילי אישית אין שום הבדל בן: פונטו ספייס, מאזדה 3 ומאזדות בכלל, טויוטה למיניהם, יונדאי...

כול הרכבים האלה יודע לנסוע, לחסוך לך בדלק, ולהיות אמינים.. חוץ מזה.. כלום.

עליתי לפני כמה ימים בטעות ופעם ראושנה בחיי ליונדאי גטס, השאלה הראשונה שעלתה לי לראש: ייתכן שיש אנשים פראיירים שמכנים לשלם 40 - 60 K כדי לקבל עגלה כמו הגטס??? אני אישית לא..

אעדיף לשלם 20 K לסאאב, לדוגמה, ואת ה-20-40 K אשאיר לטיפולים.

כמובן, לא התכוונתי לעליב אף אחד, זאת התפיסה החדשה שלי לעניין הרכבים.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

• תוכן חדש...