Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי סובארו B4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לקנות סובארו B4 מודל 2007 רציתי לדעת כמה חוות דעת ממישהו שיש לו את האוטו או מכיר אותו ולדעת מה חושבים עליו.

פורסם

לא כתבת איזו שנת יצור ובכל זאת , האם נסעת עם ה-B4 ?.

תצרוכת הדלק מעט גבוהה ביחס למכוניות בקטגוריה 2X4 .אמינות גבוהה , היו מספר מקרים של בעיות בתיבת ההילוכים לא באופן סוחף.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

יש ברשותי B4 2006 , אם אתה חובב הגה, הרכב מהנה יציב בסיבובים וביישורת ,אחיזת כביש מעולה AWD ,מזגן מצויין הגה מדוייק .

אם אתה רגיל ליציאה מהירה ברמזורים ,אז קצת קשה כי ישנה מערכת 4X4 שמקשה על זינוקים .

האצות ביניים בעקיפות אין בעיה בכלל ,יש זמינות כח בזכות המומנט .

הרכב נמוך ,ישיבה נמוכה מאוד ,אני התרגלתי (לקח זמן ) טיפולים קצת יקרים ונק' התורפה צריכת דלק גבוהה, כ 8 עד 8.5 ק"מ לליטר בממוצע ,נסיעה לאילת במהירות מתונה 120 קמ"ש 10 ק"מ לליטר , נסיעה עירונית ,פקקים ומזגן כ 7.5 ק"מ לליטר .

בקיצור ,רכב מהנה מהטובות בקבוצה אבל ישנו תשלום , אני הייתי שוקל אולי ללכת לכיוון האקורד .

פורסם
נסיעה לאילת במהירות מתונה 120 קמ"ש 10 ק"מ לליטר.

לא הגיוני. עכשיו חזרתי מאילת, נסיעה עם עקיפות (קיק דאונים) של 120-130 קמ''ש עם מזגן ושלושה אנשים ברכב + בגאז' מלא. הצריכה כ-8 ליטר ל-100 ק''מ. בעיר עם מזגן והרבה רמזורים הצריכה גבוהה, כ-13 ליטר ל-100 ק''מ. אני משאר שצריכה משולבת כ-11 ליטר ל-100. סובארו אימפרזה, מנוע זהה ל-B4 (משקל 1,310 ק''ג).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בורזום, איך האמפריזה מתנהגת בכבישי הדרום הפתוחים? יש לה כוח זמין וטוב?

האם עם כל המשקל שרשמתה היא נתנתה עקיפות חזקות? ובעליות איך הסחיבה ?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
בורזום, איך האמפריזה מתנהגת בכבישי הדרום הפתוחים?

אפשר ללחוץ הרבה

יש לה כוח זמין וטוב?

להפתעתי כן. המנוע נושם בריא וטוב, כוח זמין יש, גם בסל''ד נמוך בהילוך 4

האם עם כל המשקל שרשמתה היא נתנתה עקיפות חזקות?

עקיפות לא בעיה בכלל, הרבה כוח כדי לבצע הקפות בטיחותיות.

ובעליות איך הסחיבה ?

אם מתחילים את עליה חדה ממהירות נמוכה, אז נדרש הרבה סל''ד גבוה בהילוכים הנמוכים כדי להגיע למהירות גבוהה יחסית על מנת לעקוף את כל ה-1.6

אם לא מנסים להראות ספורטאים, אז הסחיבה היא טובה מאוד בעליה חדה גם בהילוך 4 בסל''ד נמוך יחסית

אם מגיעים לעליה במהירות שיוט, אז ממשיכים גם במהירות יחסית גבוהה ללא מאמץ מיוחד. אפשר ללחוץ קצת ואז גם נצברת המהירות טובה מאוד בהילוך 3.

כשאני מתאר "עליה" אני מתכוון למשל לעלייה מיריחו לכיוון מעלה אדומים, או ממעלה אדומים את כל העליה עד למחסות הזעים. העליות הבינוניות של ים המלח וכד' לא מרגישים כלל, ז''א בנסיעה של 100-110 קמ''ש נוסעים כמו במישור.

כמה חסרונות שהבליטו זה הגה קל מדי במהירות גבוהה אשר גורם לאי יציבות מסוימת בקו ישר (יכול להיות גם כביש עקום, האמת)

כמו כן המנוע די רגיש לדלק בעל אוקטן נמוך או מהול אשר במזג אויר חם במיוחד גורם לדטונציה לא נעימה

מזגן - רק תשבוחות. בחוץ 42C+ מעלות, בפנים חורף. מה שכן, אין חלוקה טובה לחלק האחורי של הרכב דרך הרגליים והרצפה, לכן נאלצתי להשתמש בתריסים האמצעיים בדשבורד כדי לקרר את הנוסעים מאחור.

מושבים קדמיים ואחוריים קצרים מדי, אבל גם לאחר 3 שעות נהיגה לא הרגשתי עייף או כאבי גב.

פורסם

ברזום ,ה B4 שוקלת 1420 ק"ג , קצת יותר מהאימפרזה , אבל עזוב אותך מקטנוניות 10 או 11 ק"מ לליטר , כמה פעמים נוסע הבחור לאילת , רוב הנסיעות בעיר ,פקקים ,מזגן וקצת מחוץ לעיר ,בצורת נסיעה כזו הרכב צורך דלק והרבה .

הרכב שברשותי בעל 165 כ"ס תיזמון שסתומים משתנה אבל לא עוזר בצריכת הדלק , אני מכיר כמה שבגלל הצריכה הגבוהה מכרו את המכונית .

פורסם

בורזום אתה צודק בקשר למזגן אין לו תעלות לאוחרה כמו הB4 וזה בעיה, והמושבים הקדמיים אני הרגשתי אותם נוחים אבל מאוחרה אין הרבה מקום בין הכיסא הקדמי לאחורי, וזה קצת בעיה.

כן וגם אני מכיר הרבה אנשים שמכרו את הB4 בגלל צריכת הדלק שלה, אפילו מכוניות חדשות רק חודש על הכביש והם מוכרים.

אבל אני לא יודע למה אנשים מסתכלים הרבה על צריכת הדלק? אני אומר אם הרכב מהנה ועונה על הדרישות שלי אז שיעשה 1/3 לא אכפת לי, הינה גם האמפריזה שלי עושה 1/8 אז מה העיקר אני נהנה מננה אז אני לא אמכור אותה בגלל צריכת דלק גבוהה.

פורסם

המזגן בכל דגמי סובארו ידוע כחזק ביותר. גם אני מאוד הופתעתי לגלות את עוצמת הקירור של המזגן כשקיבלתי את האימפרזה.

אממה, הכל נהרס תודות למערכת שמפסיקה את פעול המדחס לכמה שניות כאשר יש מחסור בכוח מצד המנוע. לא יודע אם זה קיים בגרסת 2 ליטר (ואני מאמין שכן), אבל ב1.5 זה קיים וזה מעצבן ביותר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אלון אצלי לפעמים אם אני נותן קיק חזק אז בשנייה הזאת המזגן מכניס קצת אוויר חם כאילו המדחס מפסיק לשניה ואז חוזר, ככה זה אצלך?

פורסם
לא יודע אם זה קיים בגרסת 2 ליטר (ואני מאמין שכן), אבל ב1.5 זה קיים וזה מעצבן ביותר.

כן, קיים. אומנם מתבטא בנסיעה מאוד מאומצת ותחת עומס רציני.

פורסם
אלון אצלי לפעמים אם אני נותן קיק חזק אז בשנייה הזאת המזגן מכניס קצת אוויר חם כאילו המדחס מפסיק לשניה ואז חוזר, ככה זה אצלך?

אכן.

כן, קיים. אומנם מתבטא בנסיעה מאוד מאומצת ותחת עומס רציני.

ייתכן ואצלכם זה פחות מורגש, כנראה בגלל שהמנוע חזק יותר ואין צורך לכבות את המדחס לזמן ממושך. בדגמי 1.5 גם כאשר רוצים להאיץ במישורים לרוב המדחס נכבה לבין 5-10 שניות, ולהרגיש את האוויר החם הזה אחרי ההקפאה זה פשוט נוראי.

לא פעם רציתי לכבות את המערכת הזו, אבל המוסך סירב לבצע את זה, לא יודע למה. אני מסתפק בביצועים של הרכב גם אם המדחס יהיה דלוק תמיד.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
ייתכן ואצלכם זה פחות מורגש, כנראה בגלל שהמנוע חזק יותר ואין צורך לכבות את המדחס לזמן ממושך

מובן, אצלי זה קורה כאשר הרכב עמוס ואני צריך להאיץ בעליות.

למרות שבנהיגה יום יומית וגם בתנאים קשים אף פעם לא הרגשתי שהמזגן גוזל כוח (בניגוד לכל 1.6 אוטומט), אבל כנראה המחשב יותר חכם ממני.

פורסם
כן וגם אני מכיר הרבה אנשים שמכרו את הB4 בגלל צריכת הדלק שלה, אפילו מכוניות חדשות רק חודש על הכביש והם מוכרים.

אבל אני לא יודע למה אנשים מסתכלים הרבה על צריכת הדלק? אני אומר אם הרכב מהנה ועונה על הדרישות שלי אז שיעשה 1/3 לא אכפת לי, הינה גם האמפריזה שלי עושה 1/8 אז מה העיקר אני נהנה מננה אז אני לא אמכור אותה בגלל צריכת דלק גבוהה.

הרבה אנשים, אה? בטח אתה מכיר איזה 15 בעלי B4 ומתוכם לפחות 8 מכרו בגלל צריכת הדלק שלה, ככה של"הרבה" הזה יש כיסוי, נכון?

מי שקונה רכב ומוכר אחרי חודש בגלל צריכת דלק הוא טמבל גמור, תסלח לי. אבל שיהיה. גם מי שאומר "אם הרכב עונה על הדרישות שלי אז שיעשה 1/3" הוא קצת טמבל, או שוחה בכסף, או נוסע 3000 ק"מ בשנה.

ואגב - בוודאי שהמזגן מוריד מכוח המנוע. גם במכוניות עם מנוע 2.0 ל' ותיבה ידנית הוא פוגע בביצועים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...