Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אז ככה, אחרי העבודה באתי לאוטו וניסיתי להתניע הוא השמיע טליק כזה אבל לא התניע, מישהו דחף אותו ותוך כדי התניע , הגעתי הביתה חניתי ולמחרת בבוקר בפעם הראשונה הוא התניע עם מפתח רגיל ואז כיביתי כדי לנסות שוב ובפעם השניה הוא כבר לא התניע. יש לציין שבירידה או בדחיפה הוא מתניע. עד אתמול כל שאר הדברים עבדו רגיל, אורות , רדיו וכו'.

היום התנעתי בירידה ונסעתי לעבודה ובדרך הרדיו התחיל לזייף עד שנכבה לגמרי ושגם האורות.

עכשיו שאלת השאלות..האם זה הצבר (הוא בן שנתיים וחצי) האם זה אלטרנטור? האם זה סטרטר? או האם זה משהו בחוטי וחיבורי החשמל? איך אפשר לדעת. אני לא רוצה להגיע למוסך ולהתחיל בשיטה של , להחליף, מצבר, ואז זה לא יעזור ולהחליף אלטרנטור ואז זה לא יעזור ובסוף יסתבר שזה בעיה של חוטים וחיבורים וכו'

אנא עזרו לי בבקשה , אני בתור אישה מרגישה שכל פעם שאני מגיעה למוסך מנצלים את העובדה שאני לא מבינה .

ואם אפשר לקבל המלצה לחשמלאי רכב טוב באזור ראשל"צ, נס ציונה, רחובות

תודה רבה רבה

פורסם

באיזה רכב מדובר ?

יכולות להיות הרבה סיבות ואת כולן ניתן להוכיח או להפריך ע"י בדיקה יחסית פשוטה.

לא תוכלי להתחמק ממוסך אך מה שכן תוכלי לחזור ולרשום כאן את ממצאי הבדיקה לפני התיקון ונאמר לך האם מנסים לרמות אותך או לא.

יותר מהרגשה שהבעיה אצלך זה במערכת הטעינה, אך רק בדיקה תוכיח את קו החשיבה שלי.

אני אישית מאמין שבעל מקצוע טוב לא מרמה לקוחות אחרת הוא יהיה בעל מקצוע רע והדרך למטה סלולה לו.

פורסם

הבעייה נראית בכיוון של האלטרנטור או מצבר

מאחר וכיבוי צרכני חשמל לא קשורים לסטארטר

תקלה בחיווט יכולה ליצור בעיות, אך מאחר והרדיו נכבה תוך כדי זיוף זה נראה כמו דעיכה של בטרייה (מצבר)

מה שיש לעשות זה לגשת לחשמלאי רכב לבדיקת טעינה ע"מ לבודד את הבעיה.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

תודה רבה, לפי מה שאני הבנתי זה באמת האלטרנטור..רק אם אפשר גם לקבל המלצה לחשמלאי רכב אמין באזור ראשל"צ, נס ציונה או רחובות..

תודה

פורסם

האמת אתמול אחרי בהתנעתי בדחיפה ונסעתי המנורה של המצבר נדלקה וגם הרדיו והמזגן זייפו ונכבו, הבן שלי בדק עם מכשיר והיה 12 וולט מה שהראה כנראה שהאלטרנרטור לא מטעין את הבטריה , היום בבוקר התכוונתי לקחת את האוטו למוסך וכשניסינו להתניע עם כבלים היה ממש קשה להתניע , בהתחלה שום דבר לא עזר , עם הרבה סבלנות הבן הצליח להתניע עם כבלים, כנראה שהבטריה התרוקנה לגמרי בגלל זה בהתחלה לא התניע , הגעתי למוסך והוא בדק את האלטרנטור והיה 14 וולט ואז הוא טען שלדעתו האלטרנטור תקין ולדעתו זה הסטרטר שגמור. שאלתי אותו אז איך זה אתמול בדקנו והיה 12 ותוך כדי נסיעה הרדיו זייף וכבה וגם המזגן ? אז הוא טען שיכול להיות שגם האלטרנטור עובד לסירוגין אבל בטוח שהסטרטר לא תקין, אני דווקא בישקתי ממנו שקודם כל יבדוק בעיות חיוות חוטים , לא? אולי חוטים רופפים ואז המגע לא טוב? לא יכול להיות? ואז אמרתי לו שבמידה והחוטים תקינים אז שקודם כל יחליף אלטרנטור ואז יבדוק האם באמת צריך להחליף גם סטרטר. לא ברור לי איך הוא הגיע למסקנה שהסטרטר דפוק.לפי מה? איך אפשר לדעת?

בקיצור נראה לי נזק של 1500 שח גם אלטרנטור מחודש וסטרטר חדש כנראה.

מה דעתכם?

פורסם

אגב ..עד עכשיו לא סיפרתי לכם מדובר בפג'ו 306 שנת יצור 1998 גיר ידני מנוע 1400

בובה של אוטו..באמת...אני מתה עליו...בשנתיים וחצי שאני מחזיקה אוטו סה"כ עלויות התיקונים כולל תיקון זה היו 8500 ש"ח ב-33 חודש דיינו 260 ש"ח עלות תיקונים חודשית..נראה לי שזה לא הרבה לאוטו ישן, לא?

פורסם
האמת אתמול אחרי בהתנעתי בדחיפה ונסעתי המנורה של המצבר נדלקה וגם הרדיו והמזגן זייפו ונכבו, הבן שלי בדק עם מכשיר והיה 12 וולט

עצם העובדה שדלקה הנורה של המצבר מעידה על טעינה נמוכה, כלומר אלטרנטור לא תקין. מתח הטעינה שנמצא במוסך לפי דברייך 14 וולט, כלומר מתח טעינה תקין.

השאלה היכן נבדק מתח הטעינה, על המצבר או על האלטרנטור. אני מבין שאין טעם להלאות אותך בהסברים כיצד לבדוק טעינה , איפה ואיך. גשי לרחוב הבנאי, אוטו סטרט, היכן שהמליץ רפי לין, אני יכל להעיד שהם אנשים אמינים מאד.

פורסם

במוסך הבדיקה של המתח הייתה בבטריה , בכל אופן תודה..השארתי את האוטו במוסך שיחליף גם אלטרנטור וגם סטרטר...מקווה שזה יתפור את הבעיה .

תודה רבה לכולם

פורסם

לתניא שלום

האם הצליל היה טליק או קליק :-) חשוב להבחנה.

חלק ממכלולי החשמל יש להם נטיה נבזית להפסיק את פעילותם בחדות רגע יש אור רגע הנורה נשרפה.

מצבר אלטרנטור וסטארטר יש להם תכונה נבזית של גסיסה עד שהם מפסיקים לתפקד לחלוטין, לכן לפעמים הקושי באבחון, ולפעמים תקבלי תשובה עדיין תקין אבל לא לאורך זמן.

לפי תיאורך מתי שהיה מספיק חשמל , מצבר שלך או עם כבלים, הסטרטר התניע את המנוע בלי טליק ובלי קליק. לכן לדעתי הסטארטר הוא לא הבעיה.

האלטרנטור על פי החשמלאי תקין ? אולי פעם כן פעם לא.

הפעולות בהמשך יכולות להיעשות גם על ידי בנך אם יש לו קצת חוש טכני.

אני בודק ,מנקה ומחזק את כל המגעים/ חוטים בין האלטרנטור למצבר ואם יש גישה נוחה לסטארטר(מה שבד"כ לא כך המצב ) מנקה את הסנדלים / קטבים של המצבר מורח עליהם קצת וזלין

בודק את רמת מים מזוקקים. ונוסע ברכב כשעה.

בחושך בודק בבדיקה הפרימיטיבית את רמת האורות הגדולים מנוע לא מונע , ואחרי שהמנוע מונע נותן גז ורואה את השינוי בעוצמת האור.

אם הכל לא עוזר הולך למוסך אבל עם תובנות טובות יותר .

וסתם לידע נוסף שרשור עכשווי נוסף

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=273979

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תנייא שלום רב !

קבלי מספר עצות לא מחייבות ממני.

1- זה שאת אישה זה לא פגם זה יתרון !

2-צייני להבא בכותרת או בתחילת השרשור או בסופו, את סוג הרכב, שנת היצור ג,ודל המנוע, וסוג תיבת ההלוכים.

3- כל הסימנים מראים בעיית טעינה, סטרטר, שכנראה תקין, ולכן ניתן להסתפק בלהחליף אלטרנטור, שקרוב לוודאי יפתור לך את בעיית הטעינה, ובעקבותייה את ריקון המצבר, שלא מאפשר לסטרטר להסתובב.

4- קיבלת שלל עצות מחברי הפורום, והמלצה זהב על אוט סטארט מחולון מרפי לין:

http://www.auto-start.co.il/HTMLs/Home.aspx

מדוע לא פנית למקום שמומלץ על ידי רפי , שגם עוסק ומתמחה בשיפוץ סטרטרים ואלטרנטורים, וגם בשייוק ומכירת מצברים.

קבלי להבא את המלצתו של רפי לין,כהמלצת זהב, ופעלי לפיה ותהיי מרוצה.

הרגשתי משום מה שהחלפת הסטרטר במקרה שלך מיותרת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...