Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היצרנים מפרסמים שגרת טיפולים בתנאי נסיעה רגילים ובתנאי נסיעה קשים (מוניות, רכבים שנוסעים בעיקר בתוך העיר ונסיעות קצרות, רכבים גוררים וכו').

בניגוד למרק (שסבור שאין טעם להחמיר מעבר לשגרת הטיפולים בתנאי נסיעה רגילים) אני חושב שאין טעם להחמיר מעבר לשגרת הטיפולים בתנאי נסיעה *קשים*. לפיכך, אני סבור שבהחלט יש טעם בלהחמיר עם שגרת הטיפולים הרגילה.

בעניין השמן: תוסיפו לסטטיסטיקה שאני משתמש בשמן של TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 העומד בתקן ACEA C2 & A5/B5. אני מחליף שמן ומסנן מקורי כל 20,000 ק"מ (שהם 10 חודשים בלבד, כ 2000 קמ לחודש). מחירו של שמן כזה: כ 200 שח +מעמ ל 4 ליטר (זול זה לא).

איציק

לא הבנתי אותך אם אתה אומר שצריך להחמיר בשגרת טיפולים רגילה איך אתה מחליף כל 20,000 ק"מ?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הבנתי אותך אם אתה אומר שצריך להחמיר בשגרת טיפולים רגילה איך אתה מחליף כל 20,000 ק"מ?

מאחר ואני נוסע לא מעט (יחסית לרכב פרטי) החלטתי לעבור לשמן יקר יותר ואיכותי יותר ע"מ שאוכל להישאר צמוד להוראות היצרן לתנאי נסיעה נורמליים. קודם לכן השתמשתי בשמן 5W40 של MobilS והחלפתי לאחר 15,000 ק"מ. המעבר לשמן איכות יותר וברמה גבוה יותר (C2 A5/B5) מאפשר לי להנות משימוש ממושך יותר בשמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בניגוד למרק (שסבור שאין טעם להחמיר מעבר לשגרת הטיפולים בתנאי נסיעה רגילים) אני חושב שאין טעם להחמיר מעבר לשגרת הטיפולים בתנאי נסיעה *קשים*. לפיכך, אני סבור שבהחלט יש טעם בלהחמיר עם שגרת הטיפולים הרגילה.

איציק

תשובתך הצליחה לבלבל אותי. אתה מתכוון שמי שנוהג לטפל ברכב שלו לפי שגרת טיפולים המומלצת לרכב בתנאי נסיעה קשים אין לו צורך להחמיר יותר מזה ?

בכול מקרה כאשר אני מתכוון שאין צורך להחמיר בשגרת הטיפולים אני מתכוון לרכבים מודרנים המטופלים בשמנים איכותיים המתאימים למפרטי הייצרן וטיפולים בזמן.

איציק, בל נשכח שרוב המכונאים הממליצים על החמרה בשגרת הטיפולים מהסיבה שהם רואים תוצאה סופית של רכבים שטופלו כביכול לפי הוראות הייצרן או לפי מידע שמסר הלקוח ואתה יודע מה נעשה במוסכים (אני לא ילד בן 18), רכב יכול להכנס למוסך לטיפול ולצאת כמו שהוא נכנס.

המלצה לקיצור מירווח הטיפולים היא גם כלכלית טובה למוסך.

איזה כייף לי :)

פורסם

בכול מקרה כאשר אני מתכוון שאין צורך להחמיר בשגרת הטיפולים אני מתכוון לרכבים מודרנים המטופלים בשמנים איכותיים המתאימים למפרטי הייצרן וטיפולים בזמן.

בקצרה: מהיכרות שלי עם מגוון רחב של לקוחות, אני ממליץ לעבוד לפי שגרת טיפולים ב"תנאים קשים".

אין לי מושג מה קורה ב VW אבל אצלנו החלפה של שמן מנוע, לפי הוראות היצרן, מתבצעת כל 30,000 ק"מ או שנתיים, מה שמגיע קודם. אני סבור כי גם עם שמן משובח מדובר בק"מ מוגזם לכל הדיעות - ועל כן יעידו מספר דגמים נקודתיים עליהם הכריז היצרן שמתאריך מסויים של עלית הרכב לכביש הרכב יבצע החלפת שמן ומסנן כל 20,000 ק"מ.

אי לכך ובהתאם לכמות הנסועה שלי ברכב ותוואי הנסועה, אני משתמש בשמן הטוב ביותר שקיים בהיצע של היצרן ומחליף שמן כל 20K ק"מ. בממוצע יוצא שכל 10 חודשים אני מחליף שמן ומסנן שמן (תוואי הנסיעה מעורב).

למרות כל מה שנכתב עד עכשיו יש לשים לב לכמה דברים חשובים: חלק משגרת הטיפולים של הרכבים האירופאיים נובעת כתוצאה מעמידה בתקנים מסויימים. כדוגמא, רכבים שעומדים בתקן זיהום אויר יורו 3 (סתם כדוגמא) קיבלו שגרת החלפת שמנים כל 20K ק"מ. רכבים חדשים יותר או אפילו מקבילים עם מנוע זהה ואפילו עם מרכב גדול יותר, שעומדים בתקן יורו 4 (סתם כדוגמא) או אפילו באותו התקן בדיוק (!!!), עושים טיפול כל 30,000 ק"מ.

גם לכמות המזהמים שהרכב מייצר (מסנן שמן בלוי, שמן בלוי\שרוף) יש משמעות עבור חלק מהצרנים וחלק מהתקנים בהם הרכב עומד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כאשר יצרן ממליץ להחליף שמן כל 20K ברור שאם תחליף כל 25K הנזק לא יהיה גדול כיוון שהיצרן לוקח מקדם בטחון.

מניסיון אני מחליף שמן /פילטר שמן / פילטר אויר /פילטר דלק במחצית הדרך דהיינו כל 10K. הנזק הכספי קטן. הסיכוי כי פינוק כזה למנוע מחזיר את עצמו בתצרוכת דלק טובה יותר, ושומר את המנוע במצב טוב יותר.

עד היום הנוסחה עובדת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין שום מקדם ביטחון אלא בדיוק להיפך, עקב לחצנים ומניעים שווקיים, יצרנים מותחים את שגרת הטיפולים עד כמה שניתן כך שמקום "למשיכת" טיפולים ולו הקטנה ביותר אין כאן.

מה עוד כי הלקוח ההדיוט אינו מודע לעיתים קרובות כי תוואי הדרך היומיומי שלו מתאים יותר לתנאים מחמירים ולכן לא יבצע טיפולים לפי שגרה מחמירה ורוב הסיכויים שהוא כבר מגיע לטיפול השמן מנוצל לחלוטין ומחומצן לגמרי, אז איפה כאן המרווח בטחון?

יתרה מכך, מצב של שמן מנוע מנוצל נוטה להתרדר בעקומה חדה לאחר סיום חייו ושוב זה אומר לנו שאין כאן שוב מרוחח ביטחון וברבה מהמקרים רכבים חדשים מטופלים באופן לא תקין.

פורסם

שמעתי על הרבה פלוסים לשמן סינטטי מלא ועל כן אני מישתמש בו . האם יש גם מינוסים ?

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
תשובתך הצליחה לבלבל אותי. אתה מתכוון שמי שנוהג לטפל ברכב שלו לפי שגרת טיפולים המומלצת לרכב בתנאי נסיעה קשים אין לו צורך להחמיר יותר מזה ?

גם אני התכוונתי לזה.

איציק, בל נשכח שרוב המכונאים הממליצים על החמרה בשגרת הטיפולים מהסיבה שהם רואים תוצאה סופית של רכבים שטופלו כביכול לפי הוראות הייצרן או לפי מידע שמסר הלקוח ואתה יודע מה נעשה במוסכים (אני לא ילד בן 18), רכב יכול להכנס למוסך לטיפול ולצאת כמו שהוא נכנס.

המלצה לקיצור מירווח הטיפולים היא גם כלכלית טובה למוסך.

אף אחד לא מכריח לעשות טיפול במוסך. ואם כבר - ב50 ש"ח רוב המוסכים יחליפו שמן+פילטר (כמובן ששמן ופילטר שלך)

אף מוסכניק לא יתאשר מזה.

ולהחליף פעמיים בשנה שמן+פילטר זה לא הרבה נזק. יש פה הרבה משתמשים שקונים שמן ב370 ש"ח ופילטר אורגינל לאוטו?

אז כל הסיפור הוא עוד הוצאה של 200-250 ש"ח כולל הכל.

אז מבחינה כלכלית זה לא יחנוק, אך כל אחד ואחת יעשה חישוב: כדאי, רצוי, מומלץ, עדיף...

פורסם
שמעתי על הרבה פלוסים לשמן סינטטי מלא ועל כן אני מישתמש בו . האם יש גם מינוסים ?

יש, אך הם זניחים מאוד.

פעם זה היה רלוונטי לרכבים ישנים, חלקי גומי, מחזירי שמן, תוספים שמתערבבים בו קשה או לא מתערבבים.

כיום התגברו על בעיות אלו, לכן כמעט אין בעיות עם שמן סנטטי

פורסם

דניאל ערב טוב

מכאן אפשר להבין כי אתה בעד החלפה יזומה מוקדמת להמלצת היצרן , כפי שאני עושה וממליץ גם לאחרים לעשות.

במקום כל 20K אני עושה כל 10K.

אני בכל אופן מעריך שבקטע הזה , המלצת המהנדס גוברת על הצורך השיווקי, ויש מרווח ביטחון , אלא אם היצרן ממליץ לנו מרווחי טיפול ארוכים כדי שהרכב יזדקק לתיקונים רבים ככל האפשר.:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לצערי הרב ואני אומר זאת באחריות, המלצת מהנדס הפיתוח לא תמיד קובעת במקרים האלו. השיקול הוא כלכלי שווקי גרידא, למכור יותר מכוניות.

פורסם

באמת תמוהה איך יצרן אירופאי כמו פג'ו או סיטרואן ממליצים על 30,000 ויצר יפני לדוגמא כמו מזדה או טויטה ממליצים על 15,000 ? פער כזה גדול והשמנים שמומלצים ביפניות לא נופלים ,בכל אופן לא בצורה משמעותי, מהאירופאיות.

אז כמו שאמרו מקודם זה כנראה בשביל לעמוד בכל מיני תקני זיהום אויר שבאים על חשבון המנוע.או שיש הסבר אמיתי לפער כזה?

פורסם

ברכבים אירופאים מסויימים וכנראה גם בפיג'ו קיים חיישן הנמצא בתחתית אגן השמן שתפקידו לנטר את איכות השמן לפי מספר פרמטרים שהייצרן קבע.

בקונצרן VAG מירווח הטיפולים של 30K נהוג החל משנת 2000 אבל לא יושם ברכבים שהגיעו לארץ.

מירווח טיפולים זה נקרא בשם

LongLife Service או Service interval extension

כאשר מחשב הרכב מזהה ששמן המנוע יירד באיכותו הוא מדליק נורת חיווי בלוח השעונים שהגיע הזמן להחליף שמן מנוע וזה יכול לקרות הרבה לפני שהרכב עשה 30K.

אם איכוות השמן לא נפגעה אזי ניתן לנסוע עם אותו שמן כ-30K.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...