Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כבר מזה תקופה של 6 חודשים ,כאשר אני לא נוסע באוטו כמה שעות ,

כל פעם שאני מתניע לוקח לנורית לחץ שמן כ3 שניות להיכבות,

בזמן הזה יש רעש של תקתוק חזק של כמה שניות עד שהנורית לחץ שמן נכבית,

ואז המנוע שקט לחלוטין,כמובן שהתופעה לא מופיעה אם נסעתי איזה רבע שעה והדלקתי את המנוע אחרי

חצי שעה שעה ,אלה רק אם האוטו ממש לא נסע כמה שעות,

כמובן שאם אני נותן גז ישר אז הנורית שמן נכבית ישר וגם אין את הרעש ,כך שהרעש תלוי בכיבוי של הנורית,

בעבר היו לי תופעות בודודות שהנורית לחץ שמן לא כבתה בהתנעה יותר מ5 שניות שהאוטו עמד בשיפוע,

וישר כיבתי וזה הסתדר ,מוסכניך בדק החליף יוניט לחץ שמן,עשה פלשיניג למנוע ,החליף פיליטר ושמן ומאז לא חזר התופעה

מה זה יכול להיות הרעש?

האם זה סביר ,מדובר בניסן אלמרה98 עם 190000 אלף

פורסם

א. תקרא את השרשור כתיבת כותרת בפורום הטכני;

ב. יכול להיות שמשאבת השמן מתחילה לזייף, ועוד מעט היא תמות. גש למוסך, שיבדקו אותה. כנראה היא לא מייצרת את לחת השמן הרצוי, ולכן נדלקת לך נורת לחץ שמן. אז כאשר אתה לוחץ על דוושת התאוצה, היא עובדת מהר יותר, ומייצרת לחץ תקין ושומרת עליו במהלך הנסיעה.

ג. בעניין ההנעה בירידה - אגן השמן נמצא בתחתית המנוע, ומרכז בתוכו את כל שמן המנוע שיש במנוע. בירידה השמן נמצא בשיפוע ולכן קשה למשאבה למשוך אותו לתוך המנוע, ולכן לנורת הלחץ לוקח יותר זמן עד לכיבוי (אז לחץ השמן תקין).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אבל מה בעניין הרעש האם זה תקין ,הרעש הוא כמה שניות עד לכיבוי,

מה זה הרעש מאיפה הוא בא? האם הוא גורם נזק לטווח ארוך

פורסם

אני לא יודע מה מקור הרעש, ולכן רק על פי תיאור ראשוני שלך שיערתי מה הבעיה. גש למוסך שיאבחנו את הבעיה. הם בעלי מקצועף ואני לא. אני רק חובב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני לא מומחה גדול, אבל נשמע לי שמדובר בתופעה תקינה.

הרי רק בהנעת המנוע השמן נשאב ומתחיל את הסחרור במנוע.

אם הרכב עומד מספר שעות, הגיוני שהשמן מרוכז באגן השמן.

יכול להיות ששימוש בשמן טוב יותר יפחית את הרעשים האלו (תקתוק שסתומים?) אך אם השמן תקין,

לדעתי אין מה להתרגש. 3 שניות זה סביר מאוד, ויש רכבים שזה לוקח בהם גם 20 שניות.

פורסם

כשמערכת השמן תקינה מנורת לחץ השמן נכבית בזמן ההנעה לפני שהמנוע מניע.

מנורת לחץ שמן שנשארת 5 שניות דלוקה אחרי הנעת המנוע ובזמן הזה יש רעשים נגרם נזק לכל החלקים הנעים במנוע.

מסבי טלטל מסבים לגל ארכובה טבעות בוכנה צילנדרים מערכת השסתומים ועוד...

תקלה אפשרית פילטר שמן לא מתאים או לא תקין (שמן מתרוקן מפילטר שמן בחניה ארוכה).

שמן מנוע לא מתאים .(סבירות נמוכה).

שסתום במשאבת השמן תפוס חלקית (ולא מאפשר פתיחה בלחץ נמוך).

בשלב ראשון ממליץ על החלפת פילטר שמן מקורי שמן מנוע 10W40 של פז מסופק על ידי מוסכי הרשת רנו .

בדיקת לחץ שמן.

פורסם

אני רוצה להוסיף שמערכת התיזמון ברכב זה מורכבת משרשראות ומותחים הידראולים וכשאין מספיק לחץ שמן יש רעשים משרשראות התיזמון השרשראות פועלות במצב רפוי עד קבלת לחץ דרך המותחים.

פורסם
כשמערכת השמן תקינה מנורת לחץ השמן נכבית בזמן ההנעה לפני שהמנוע מניע.

מנורת לחץ שמן שנשארת 5 שניות דלוקה אחרי הנעת המנוע ובזמן הזה יש רעשים נגרם נזק לכל החלקים הנעים במנוע.

מסבי טלטל מסבים לגל ארכובה טבעות בוכנה צילנדרים מערכת השסתומים ועוד...

תקלה אפשרית פילטר שמן לא מתאים או לא תקין (שמן מתרוקן מפילטר שמן בחניה ארוכה).

שמן מנוע לא מתאים .(סבירות נמוכה).

שסתום במשאבת השמן תפוס חלקית (ולא מאפשר פתיחה בלחץ נמוך).

בשלב ראשון ממליץ על החלפת פילטר שמן מקורי שמן מנוע 10W40 של פז מסופק על ידי מוסכי הרשת רנו .

בדיקת לחץ שמן.

מצטרף לחברי יוסי כהן, ששם דגש , והצביע בדיוק, על הבעייה,ועל הנזק יכול ונגרם למנוע, בגלל חוסר בלחץ שמן בשניות הראשונות והקריטיות של התנעת המנוע.

ללחץ שמן בעת התנעה, אין זמן התנעה, ונורת לחץ השמן, אמורה להתכבות, עוד הטרם המנוע הותנע.

לכן בשביל כך, קיים במשאבה שסתום פורק לחץ, עם קפיץ, שמכוון לבנות לחץ מידי , מיד עם התנעת המנוע, ותפקידו למנוע לחץ חסר או עודף של לחץ שמן.

במסנן השמן, קיים לעוצמ זאת, שסתום אל חוזר, שכשמו כן הוא, מונע מהשמן להתרוקן מהמסנן לאחר מנוחה, וגם עם חוסר שמן משמעותי, משאבת השמן תבנה לחץ שמן תקין, גם עם הרכב יעמוד בשפוע תלול, ומסנן השמן, שומר בתוכו תמיד, את כמות השמן הדרושה, לבניית לחץ בנדנדי השסתומים ובמובילים, ולכן אלה שציינו בעחת שיפוע של מנוע, ושזה נורמלי שלא לוקח 3 או 5 שניות עד לכבוי נורת הלחץ השמן, וזה נורמלי ותקין, טועה ומטעה.

לא הבנתי האם לאחר הפלשינג, החלפת מסנן השמן ויומיט לחץ השמן, הרעשים, והדלקת נורת לחץ השמן, עדיין קיימת או נעלמה?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

החלף את השמן מהר ככל האפשר

התופעה שאתה מדבר ידועה משמן ישן או שמן חדש באיכות ירודה

השמן המומלץ הוא שמן SAE 10W40 איכות API SH אפשרי גם איכות גבוהה יותר לדוגמא API SL,SM

פורסם

גוגולוב שלום רב !

עד שניה תקין, מעלד שניה לא תקין, מיסבי גל ארכובה טלטלים וגל זיזים ונדנדנדי שסתומים, וטבעות שמן וצילנדר,לא באים במגע עם שמן , אשר תפקידו כידוע לשמן, לסכך ולקרר, וכך נוצרת שחיקה מידית, לאורך זמן אשר מחישה ומאיצה, את הבלאי הבלתי הפיך כמעט למנוע, ומקצרת, את חייו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...