Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת וו גרירה על פאביה II

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, התקנת וו גרירה על רכב חדש מהסוכנות אצל היבואן מייקרת את הטסט השנתי?

ההתלבטות שלי היא לגבי נשיאת אופניים.

אופציה ראשונה היא גגון: מכער את הרכב, מגדיל את צריכת הדלק, מבטל אפשרות להכנס לשטיפה אוטומטית וגורם לבלאי בגומיות האיטום של הדלתות.

האופציה השניה היא וו גרירה ומתקן שמתלבש עליו: כל פעם צריך להרכיב ולפרק את המתקן, שוטר ממש פדנט יכול לתת דו"ח על כך שהאופניים חורגות קצת מרוחב הרכב ויש גם את שאלת העלות שאם הטסט מתייקר זה הופך את כל העסק ללא כדאי.

ועוד שאלה לבעלי הפאביה החדשה - האם מישהו התקין וו גרירה? איך זה נראה? (יש תמונה בקטלוג אבל שם הם תמיד מייפים את העסק).

פורסם

למה צריך וו גרירה בשביל מנשא לאופניים ??

יש מנשאים פשוט וטובים שמתלבשים על הבגאז' או על הדלת האחורית באלנגטיות, 10 שניות וזה מורכב.

נראה לך שכל מי שיש לו מנשא לאופניים מאחור יש לו וו גרירה ?

אולי יש משהו שאם כבר יש לך וו גרירה ממילא אז הוא מנצל אותו, אבל לא להיפך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
למה צריך וו גרירה בשביל מנשא לאופניים ??

יש מנשאים פשוט וטובים שמתלבשים על הבגאז' או על הדלת האחורית באלנגטיות, 10 שניות וזה מורכב.

נראה לך שכל מי שיש לו מנשא לאופניים מאחור יש לו וו גרירה ?

אולי יש משהו שאם כבר יש לך וו גרירה ממילא אז הוא מנצל אותו, אבל לא להיפך.

המנשאים הפשוטים שמורכבים על הדלת האחורית נוטים ליפול, להתנדנד, לשרוט את האופניים ואת הרכב. תבקר בפורום אופניים "תפוז" ותראה כמה רוכבים שם איבדו את האופניים שלהם באמצע כביש מהיר. מעבר לנזק הכספי של הרס אופניים ב 20000 ש"ח לא אקח על עצמי את הסיכון שהמשפחתית שנוסעת מאחוריי תפגוש את האופניים שלי ב 120 קמ"ש.

פורסם

אם אתה מתעקש.. אז וו גרירה לא מעלה את עלות הטסט או האגרה.

יעלה לך משהו כמו 1500-1700 ש"ח, כולל הכל, אחרי זה צריך ללכת למשרד הרישוי עם האישור

מהמתקין ואחרי שקילה של הרכב (בד"כ מול משרד הרישוי יש, 30-40 ש"ח), לחכות קצת בתור עם האוטו,

לעבור בדיקה של בוחן, וזהו. אתה מקבל רישיון רכב חדש עם וו גרירה. מהנקודה הזאת והלאה זה שקוף לך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תודה על התגובות המהירות!

בסוכנות סקודה ביקשו ממני 3000 ש"ח על הוו וזה נשמע לי יקר מדי! הם הסבירו את עצמם בכך שיש איזה תקינה חדשה באירופה שמחייבת חיבור של צמה חשמלית מיוחדת וזה מה שמייקר את העסק ב 1200 ש"ח. חוץ מזה הם כבר יעשו את כל הריצות והסידורים ואני אקבל את הרכב מוכן.

זה לא יקר מדי?

פורסם

You only need an electrical connection if you intend to tow a trailer which needs connection to electricity.

If you're only going to fit a bicycle rack then you don't need the electrics. Just the metal bit.

In Holland the tow hook costs about 300 Euros (excluding installation)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

האמת שדווקא צריך את החשמל במקרה הזה, אחרת מקבלים דו"ח על זה שהאופניים מסתירים את פנסי הרכב.

מצ"ב תמונה של מנשא האופניים.

imgSendBinary.jpg

imgSendBinary2.jpg

פורסם

3000 ש"ח זה מחיר סביר.

ההתקנה בפנדה שלי עלתה לפני שנתיים 2700 ש"ח, מתוכם 1000 לצמת חשמל.

ברוב כלי הרכב היום אי אפשר לגנוב חשמל מאורות הרוורס והווינקרים, כי מערכת החשמל של הרכב מזהה את זה ונכנסת למצב חרום.

למעשה, המתקין גילה את זה בדיעבד :-/ .

אה, עוד משהו:

תבדוק אם יש אור רוורס או לא בצמת חשמל, וביטול של אור ערפל.

לפי התקינה האירופאית, לא צריך אור רוורס במכוניות פרטיות, ואור ערפל מבוטל ברכב במידה ומחובר נגרר.

בישראל דווקא נהוג לשווק חלק מהגרורים וגם מנשאי אופניים עם אור רוורס, וכבר היה טסטר שניסה להכשיל את הנגרר שלי בטענה שאין לי אור ערפל באוטו.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם
האמת שדווקא צריך את החשמל במקרה הזה, אחרת מקבלים דו"ח על זה שהאופניים מסתירים את פנסי הרכב.

מצ"ב תמונה של מנשא האופניים.

וואללה - עם המנשא הזה אכן אתה צריך חיבור חשמל.

ורק תהייה לגבי המנשאים שמתלבשים על הבגאז' - יש לי תחושה שאם מחברים את זה כמו שצריך ומעגנים את האופניים כמו שצריך, אז אין שום סיבה שהאופניים פתאום יעוף...

אני מנחש שמי שעף לו אופניים ממתקן בגאז', יעוף לו האופניים גם ממתקן וו גרירה.

אנחנו חאפרים, וזו התוצאה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...