Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת פנסי הערפל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדרך כלל ככל שהרכב יותר גרוטאה (או של ערסים) , ככה הסיכוי לפנסי ערפל דולקים עולה.

כאילו , בן אדם - אתה נוסע בדייהו , אל תבליט את זה ! :)

לא מדויק. יש המון ג'יפונים כמו טוסון וחבריו שנוסעים עם פנסי ערפל... למרות שאתמול ראיתי שברולט אוואו עם פנסי ערפל בגודל של משאית.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל האמור לעיל נכון גם לגבי קסנון.

דאווין נטו

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

באמת תופעה מעצבנת. אין פתרון מאשר לפגוע בכיס של הערסים המזדמנים. ככל שיותר רכבים יגיעו עם פנסי ערפל ככה התופעה רק תגדל.

לבחור עם ה-TSI, היה פה דיון ארוך מאוד בנושא, פנסי ערפל לא מוסיפים שום דבר לתאורת הדרך.

האוטו שלי בא עם פנסי ערפל ואני הסרתי אותם בשביל יניקת אוויר קר למנוע.

לאחר עריכה: שביט, אני לא מסכים אתך, כתור אחד שנסע בעבר ברכב שמגיע במקור עם קסנון ורכב עם קסנון אפטרמרקט אני יכול להגיד לך שזה הרבה יותר בטיחותי לך לסוע עם קסנון כי הראות משתפרת פלאים (אבל מצד שני יש את החסרון של סינוור נהגים אחרים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
כל האמור לעיל נכון גם לגבי קסנון.

דאווין נטו

תרשה לי שלא להסכים. לאחר נהיגה בכביש די נידח עם רכב המצויד בקסנון מקורי (אמנם יגואר ועוד עם פנסים עוקבי פניה, אבל נניח לצורך הדוגמא), ההבדל עצום ולטובת הקסנון. קסנון מקורי, שמגיע בד"כ גם עם מערכת ייצוב אוטומטית, לא אמור להפריע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אגב סיוע בחניונים אפלים, בגולף החדשה שלי (160), פנסי הערפל נדלקים (בצד הרלבנטי) עם סיבוב ההגה, כדי להאיר את הפניה.

עכשיו שהתרגלתי, אני לא מבין איך אפשר בלי...

עלית על הנקודה שרציתי לציין, חלק מהרכבים החדשים מגיעים עם "מערכת עזר לפניות" שמדליקה את פנס הערפל כאשר היא מזהה הפנייה של הגלגלים (נדלק רק פנס הערפל בצד הפנימי של הפנייה).

מה המשטרה תעשה עם זה ?

ובמאמר מוסגר, המשטרה סתם נטפלת לאלה שמדליקים פנסי ערפל,בלי קשר להאם זה פוזה או לא, אין שום סיבה בעולם לתת דו"ח על פנסי ערפל,כמו שכבר ציינו,אלומת האור של פנסי הערפל נועדה מלכתחילה להיות נמוכה כדי למנוע סינוור,אז על שום מה ולמה נותנים דו"ח על פנסי ערפל כאילו בקטע של "הם מסנוורים" ?

סתם עוד שטות שאפשר לעשות עליה כסף ותו לא (ולפני שמישהו יקפוץ ויגיד שפנס ערפך לא מכוון יכול לסנוור,נכון,אבל פנס חזית רגיל שלא מכוון יסנוור פי כמה (אלומת אור חזקה יותר).

ודעה אישיתי שלי,שאומנם עומדת בניגוד לדעה הרווחת פה, אני אישית דווקא חושב שזה כן יפה ונראה טוב פנסי ערפל דולקים ברכב ספורטיבי, מה לעשות, עושה לי את זה,לא בגלל פוזה,בגלל שלטעמי זה יפה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כל אור מיותר מסנוור ומפריע. כשאתה נוסע בלילה ורואה מאחוריך "מסת אור" הדבר מפריע ומסיח את דעתך, גם אם חלק מאותה המסה מופנה לכביש. זה הרי לא שאתה לא רואה את האלומה. על כן הדו"חות מוצדקים.

אור ערפל אחורי, למשל, מסנוור ביותר, גם במזג אוויר רגיל ועל אחת כמה וכמה בגשם. הדו"חות על פנסי הערפל האחוריים (כל חמשת הדו"חות השנתיים :?) מוצדקים אף יותר.

לגבי יופי הרכב - אלא אם אתה נוהג מבחוץ, תעשה טובה ואם בא לך איזשהו אור להרגשה טובה, תדליק אותו בתוך הרכב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
, כתור אחד שנסע בעבר ברכב שמגיע במקור עם קסנון ורכב עם קסנון אפטרמרקט אני יכול להגיד לך שזה הרבה יותר בטיחותי לך לסוע עם קסנון כי הראות משתפרת פלאים (אבל מצד שני יש את החסרון של סינוור נהגים אחרים).

הקסנון שמגיע מהחברה (מקורי), לא אמור להיות מכוון ולמנוע סינוור של נהגים הנוסעים מול אלומת האור?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לבחור עם ה-TSI, היה פה דיון ארוך מאוד בנושא, פנסי ערפל לא מוסיפים שום דבר לתאורת הדרך.

אתה טועה. ואתה מוזמן לנסיעת מבחן והדגמה אצלי ברכב או כמובן ברכב ההדגמות של צ'מפיון.

שים לב שלא דיברתי על תאורת דרך רגילה, אלא על הארת הצד אליו פונים, בעת פניה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

סביר להניח, שלאור הפונקציה הייחודית הפנסים מכוונים גבוה ורחוק יותר מהרגיל. פנסי ערפל סטנדרטיים מכוונים היטב לא אמורים להוסיף לראות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

על יתרונותיו של קסנון חוקי ומכוון היטב אין צורך להרחיב.

99% אחוז מהאנשים שמרכיבים קסנון, עושים זאת לשם הדאווין.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
כל אור מיותר מסנוור ומפריע. כשאתה נוסע בלילה ורואה מאחוריך "מסת אור" הדבר מפריע ומסיח את דעתך, גם אם חלק מאותה המסה מופנה לכביש. זה הרי לא שאתה לא רואה את האלומה. על כן הדו"חות מוצדקים.

קשקוש מוחלט, אם אור של רכב שנוסע מאחורייך מפריע לך אז סע רק בשעות היום,אחרת אתה עלול לנסוע ומאחורייך תיהיה משאית שאורות הדרך שלך יפריעו לך כי הם גבוהים יותר,גם לה תתן דו"ח ?

ברוב המדינות המתוקנות אין שום קנסות על פנסי הערפל הקידמיים,הם לא אמורים לסנוור כאשר הם מכוונים.

אור ערפל אחורי, למשל, מסנוור ביותר, גם במזג אוויר רגיל ועל אחת כמה וכמה בגשם. הדו"חות על פנסי הערפל האחוריים (כל חמשת הדו"חות השנתיים :?) מוצדקים אף יותר.

דווקא עם זה אני מסכים איתך,פנסי הערפל האחוריים באמת עלולים לגרום לסינוור מכיוון שעוצמת התאורה שלהם חזקה יותר מהאור הרגיל (שווים בעוצמתם לפנסי הבלימה,בניגוד לפנסי ערפל קידמיים שעוצמת התאורה שלהם נמוכה יותר מאורות דרך רגילים והאלומה נמוכה) ולכן יותר מסנוורים,מה גם שלרוב ממוקמים כחלק אחד מהבקלית ולכן גבוהים יחסית.

לגבי יופי הרכב - אלא אם אתה נוהג מבחוץ, תעשה טובה ואם בא לך איזשהו אור להרגשה טובה, תדליק אותו בתוך הרכב.

לפי המשפט הזה אני מבין שלא ממש איכפת לך מאיך הרכב שלך נראה,אתה לא צריך לשים עליו ג'אנטים,לשטוף אותו,לשים ספויילר לתקן מכות לאחר תאונה (חו"ח) וכו' כי גם ככה אתה יושב רק מבפנים,לא ?

12345

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
עלית על הנקודה שרציתי לציין, חלק מהרכבים החדשים מגיעים עם "מערכת עזר לפניות" שמדליקה את פנס הערפל כאשר היא מזהה הפנייה של הגלגלים (נדלק רק פנס הערפל בצד הפנימי של הפנייה).

מה המשטרה תעשה עם זה ?

ובמאמר מוסגר, המשטרה סתם נטפלת לאלה שמדליקים פנסי ערפל,בלי קשר להאם זה פוזה או לא, אין שום סיבה בעולם לתת דו"ח על פנסי ערפל,כמו שכבר ציינו,אלומת האור של פנסי הערפל נועדה מלכתחילה להיות נמוכה כדי למנוע סינוור,אז על שום מה ולמה נותנים דו"ח על פנסי ערפל כאילו בקטע של "הם מסנוורים" ?

סתם עוד שטות שאפשר לעשות עליה כסף ותו לא (ולפני שמישהו יקפוץ ויגיד שפנס ערפך לא מכוון יכול לסנוור,נכון,אבל פנס חזית רגיל שלא מכוון יסנוור פי כמה (אלומת אור חזקה יותר).

ודעה אישיתי שלי,שאומנם עומדת בניגוד לדעה הרווחת פה, אני אישית דווקא חושב שזה כן יפה ונראה טוב פנסי ערפל דולקים ברכב ספורטיבי, מה לעשות, עושה לי את זה,לא בגלל פוזה,בגלל שלטעמי זה יפה.

שכחת דבר חשוב :

רוב הערסיאדה שמדליקה פנסי ערפל - יש על הרכב שלהם פנסים לא מקוריים שכן מסנוורים, בדומה לאלה שמתקינים קיטים סוג ז' של קסנון על פנסי רפלקטור.

אצלי דרך אגב, פנס הערפל נמצא בתוך הפנס הקדמי , כלומר מעל גובה פגוש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

וואלה. נזכרתי עכשיו בשני הרכבים שלי יש כאלה.

בעיר לא ראיתי אבל פנסי ערפל על הכביש מסמנים איזה אידיוט שבא להתגרזן.

פורסם

משל:

לפני מספר שנים בלילה ערפילי גשום מאוד נאלצתי להדליק את הפנסי ערפל המקוריים כי ממש לא ראיתי את הדרך

לא ראיתי עד כדי כך שהרכב שלפני היה ניידת משטרת תנועה (ללא צ'אקלקות דולקות)

הוא החליט לעצור אותי ולטרוח לצאת אלי כשיורד מבול

פתחתי 5 מילימטר מהחלון כדי לשמוע אותו והוא אומר לי לכבות אותם כי הם מסנוורים אותו וזה לא חוקי להדליק אותם אם הם מסנוורים

אמרתי לו שהם מקוריים בילט-אין בטמבון ואמורים להיות תיקניים וחוקיים ואם במזג אויר כזה לא להשתמש בהם אז מתי כן

אז יצאה לו צעקה כזו 'אתה רוצה דוח'

נמשל::shock2:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
זו אינה תופעה חדשה, ניתן לראות בכל עת רכבים רבים אשר נוסעים עם אורות ערפל שלא לצורך.

שימוש באורות ערפל שלא לצורך גורר קנס על סך 250 ש"ח ללא נקודות.

אך המשטרה אינה אוכפת את העברה הזו כלל.

ל'

אני קיבלתי לפני 3 שנים קנס על פנסי ערפל, היו דלוקים ללא ידיעתי (לא היתה שום נורה בלוח שעונים).

• תוכן חדש...