Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית סחיבה ב BX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על BX שנת 92 מנוע 1900 קרבורטור

הרכב מתקשה לסחוב בכל מצב ניסעה עלייה או מישור, בכדי ליסוע נורמאלי יש צורך לאמץ את המנוע וללחוץ עד הסוף על הדוושה עם 4000 סל''ד וצפונה אז מורגשת פתיחה של הלוע השני בקרבורטור.

מהסתכלות על הפלאגים הם נראים מפוייחים מה שמראה על תצרוכת דלק גבוה, אבל מכיוון שהרכב הזה מעולם לא הצטיין בחיסכון אני מאמין שלא פה הבעיה.

אני יודע שהדיפראגמה של המפלג לא תקינה אבל היא תמיד הייתה לא תקינה אז אני מניח שזה לא שם או שהיא נהרסה יותר והבעיה כן שם.

אין צילצולים כך שעל פניו נראה שההצתה מכוונת.

בעייה נוספת שקיימת בפנייה חדה שמאלה הרכב מקרטע עד שהוא יוצא מהפנייה ומתיישר.

טיימינג נבדק ויצא תקין, קלאטש' נבדק ויצא מצויין

משאבת דלק הוחלפה לחדשה שנה שעברה

פילטר אוויר תקין

מה לדעתכם צריך לבדוק, אני לא רוצה להפקיד את הרכב במוסך כדי שיתחילו להפוך אותו ואת חשבון הבנק שלי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מיכאל כרמי ידידי, שלום רב !

פרק את שרוול הפלסטיק של מסנן האוויר, מעל הקרבורטור ,במנוע חם, ובדוק האם מצערת הצוק, פתוחה לגמרי, ועומדת בזווית פתיחה מקסימלית.

חזור לעדכן בפורום, או ישירות אלי טלפונית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

העניין יבדק מחר. מה אתה אומר על הפלאגים המפוייחים האם עודף דלק יכול לגרום לתופעה?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מיכאל שלום רב !

העובדה שציינת, של מצתים מפוייחים, וחוסר סחיבה, גורמת לי להרגשה שמצערת הצוק נשארת סגורה, גם במנוע חם ומכאן הסיבה, לחוסר הסחיבה, למצתים המפוייחים ולתצרוכת הדלק הגבוהה.

אנא עדכן אותי דרך הפורום, או בטלפון על הממצאים, וקח בחשבון שקשה עד בלתי אפשרי, לאבחן מירושלים עיר הקודש, למסך המחשב שלי בנתניה, ולכן אני זקוק לעזרתך.

בברכה

צביקה

פורסם

לאחר התייעצות עם צביקה קיבלתי ממנו הצעה לקדם את ההצתה עד הסוף ולראות מה קורה, לאחר הקידום ישנו שינוי משמעותי ביותר בסחיבה הרכב חזר לעצמו, ישנם צילצולים חלשים מידי פעם תחת מאמץ.

למרות השינוי המשמעותי לא נראה לי שהכיוון הזה צריך להשאר מכיוון שזהו לא הכיוון שמקורי שהיה תמיד.

מה לדעתכם ניתן ללמוד מהשינוי ומדוע קידום ההצתה גרם לרכב ליסוע טוב יותר

פורסם
לאחר התייעצות עם צביקה קיבלתי ממנו הצעה לקדם את ההצתה עד הסוף ולראות מה קורה, לאחר הקידום ישנו שינוי משמעותי ביותר בסחיבה הרכב חזר לעצמו, ישנם צילצולים חלשים מידי פעם תחת מאמץ.

למרות השינוי המשמעותי לא נראה לי שהכיוון הזה צריך להשאר מכיוון שזהו לא הכיוון שמקורי שהיה תמיד.

מה לדעתכם ניתן ללמוד מהשינוי ומדוע קידום ההצתה גרם לרכב ליסוע טוב יותר

קידום הצתה גורם לרכב לסחיבה יותר טובה , במידה והמנוע מצלצל תאחר את ההצתה ע"י סיבוב לצד הנגדי שסובבתה לקידומה של ההצתה במילימטר או שניים עד הפסקת הצלצול במאמץ . לגבי פלגים שחורים : פרק ונקה אותם סע כ 200 300 ק"מ במידה והם שוב שחורים יש לכוון את מערכת הדלק או לנקותה .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

העניין של קידום ההצתה ברור, הבעיה היא שאם אני יאחר את ההצתה הרכב לא יסחב וחזרנו לאותה בעייה.

פורסם

תאחר הצתה במ"מ אחד וסע לראות עם המנוע מצלצל , במידה ומצלצל תאחר את ההצתה עוד מ"מ עד הפסקת הצילצולים (לא בריא למנוע לצלצל) יתכן שאיחור הצתה במ"מ יגרום למנוע להפסיק לצלצל וגם הרכב יסחב טוב .

במידה ולא ניקיתה את הפלגים גם זה יכול לגרום לצילצולים , ואולי מצבם הוא כזה שדורש החלפתם בחדשים .

פורסם

ההצתה קודמה לאחר שהרכב לא סחב, ולכן חזרה לכיוון הקודם לא יעזור פה.

פורסם

שלום רב !

את ההמלצה על ניסיון לקדם את ההצתה במקצת, נתתי למיכאל אתמול, לאחר שיחת טלפון ארוכה שניהלנו ביננו, לאחר שניסיתי יחד עם מיכאל לבחון ולפסול על הסף אפשרויות נוספות שהעלתי, לסיבות לחוסר הסחיבה, קלאץ מחליק, נפסל משום שהאפשרות נבדקה במוסך, בעל שם בירושלים, מה שנשאר זה אפשרות של דוד פליטה סתום, נפסל על ידי, משום שמיכאל סיפר לי שהרכב נסע בלג בעומר לצפת מירושלים דרך הבקעה, והגיע למהירות של 160, למרות שמד הסלד עבר את 5000 סל"ד, האפשרות הבאה, שכמעט ונפסלה, היא חגורת טיימינג שקפצה שני שינים, וגרמה לאיחור, מכיוון שאני כוונתי הצתה , לרכב בפעם הקודמת, כאשר מיכאל ביצע אצלי שיפוץ קרבורטור, האפשרות היחידה שנותרה היא קידום הדרגתי של ההצתה, וביצוע נסיעת מבחן במאמץ, אני לא אמרתי למיכאל לקדם עד הסוף, ולכן אני ממליץ, להחזיר הדרגתית את כוון ההצתה, ולאחר אותה במקצת, עד למצב האופטימלי, שהרכב לא יצלצל, אך גם שלא תחול ירידה משמעותית בסחיבה.

יש לציין שהוואקום צמבר, דיאפרגמת הקידום במפלג, לא תקינה , ולכן לא מתפקדת.

בברכה

צביקה

פורסם
ההצתה קודמה לאחר שהרכב לא סחב, ולכן חזרה לכיוון הקודם לא יעזור פה.

ניקיתה או החלפתה פלגים לחדשים. רכב מצלצל בדר"כ בגלל דלק באכות ירודה , פלגים לא נקיים או מרווח לא נכון,כיוון הצתה ,שמן מאוד ישן או באכות ירודה , כיוון שסתומים , צינורית ואקום שהיתחררה ממקומה או סדוקה .

פורסם

צביקה שלום

הרכב כמעט ולא מצלצל וגם זאת תחת מאמץ, הגעתי לכיוון הזה מכיוון שבכל מצב אחר הרכב לא סוחב, גם שההתצה מקודמת עד הסוף הרכב לא חוזר לעצמו אבל יש שיפור עצום.

ברור לי שהכיוון הנ''ל לא בריא לרכב ולכן העלתי את השאלה, מדוע הרכב חוזר לעצמו עם קידום ההצתה ומה ניתן ללמוד מכך.

מכיוון שהרכב לא משמש אותי ביום יום לא אכפת לי להמשיך לנסות ולפתור את הבעיה, כמובן שאני אחזיר את הכיוון למיקום המקורי.

ולא אסע עם הכיוון החדש.

פורסם

הדיאפרגמה הייתה קרועה מיום קניית הרכב לפני שנה וחצי, עד כה לא הייתה לעניין משמעות.

פורסם
צביקה שלום

הרכב כמעט ולא מצלצל וגם זאת תחת מאמץ, הגעתי לכיוון הזה מכיוון שבכל מצב אחר הרכב לא סוחב, גם שההתצה מקודמת עד הסוף הרכב לא חוזר לעצמו אבל יש שיפור עצום.

ברור לי שהכיוון הנ''ל לא בריא לרכב ולכן העלתי את השאלה, מדוע הרכב חוזר לעצמו עם קידום ההצתה ומה ניתן ללמוד מכך.

מכיוון שהרכב לא משמש אותי ביום יום לא אכפת לי להמשיך לנסות ולפתור את הבעיה, כמובן שאני אחזיר את הכיוון למיקום המקורי.

ולא אסע עם הכיוון החדש.

מיכאל שלום רב !

אני ממליץ, שלא תאחר בשלב זה את ההצתה, משום שאתה כותב, והדגשתי זאת באדום " הרכב כמעט לא מצלצל, וגם זאת תחת מאמץ... הרכב לא חוזר לעצמו אך יש שיפור עצום.

השורה התחתונה היא החשובה, אם תשאיר כעת את ההצתה במקומה, ולא תשנה ולא תאחר אותה, אנחנו יחד נתמקד , בתופעת הצלצול, וננסה לפתור אותה, בעזרת האפשרויות הבאות האפשריות:

תערובת דלק ענייה בקרבורטור, מצתים חמים מדי, או קרים מדי, הגורמים לפיוח הפלגים, ודלק לא איכותי המהול במים.

נסה לתדלק בתחנת דלק אחרת, בדוק האם המצתים מתאימים להוראות היצרן, ויש לבדוק תערובת דלק בקרבורטור.

אפשרות נוספת שעלתה לי כרגע בעקבות שיחתנו אתמול, חוטי ההצתה מאיכות ירודה, מתוצרת BS= ביתן ספארק, שעלולים לגרום לצלצולים, בגלל התנגדות גבוהה.

ניצן וואקום המפלג, לא תקין כבר מעל שנה וחצי ויותר, הרכב עמד ללא טסט, במשך חצי השנה האחרונה, ורק לאחרונה, חזר לעלות על הכביש.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...