Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

האם מישהו יודע או יכול לנחש מהי הסיבה שטויוטה קורולה שנת 2001 שנסעה עד היום 135000 ק"מ, מטופלת כל 15,000 (כמו שהיצרן ממליץ) ושמורה מאוד, מאבדת שמן?

לפני כמה ימים בדקתי שמן ולתדהמתי גיליתי שאין כמעט שמן. כלומר השמן נמצא מתחת לקו המינימום במדיד. נורית השמן לא נדלקה והאוטו לא מתחמם. בנוסף, אין נזילות שמן (בדקתי) והאוטו גם לא מעשן. בקיצור. האוטו נוסע פיקס, אבל אין כמעט שמן ולא נדלקת נורית. (בדקתי את השמן כשהאוטו במישור, חיכתי שהשמן ירד לאגן השמן והכל...אני יודע איך בודקים). אני לא מבין מה יכול לגרום לזה. לא קורעים את האוטו, הוא מטופל כמו שצריך ולא נסע הרבה עד היום.

יש למישהו מושג??? אני פשוט נגנב מה יכול לגרום לזה.

תודה :idea:

פורסם

אני לא בודק שמן כמעט, אלא מחליף בטיפולים (האם זה קשור לעניין?). בנוסף, אני לא יודע כמה שמן היא אוכלת לאלף ק"מ. אני מניח שהיא דומה לכל היפניות האחרות ברמה הזו. בכל מקרה, גם היא אוכלת הרבה שמן לאלף ק"מ, זה לא צריך להיות ככה ושוב אני חוזר לשאלה, מה יכול לגרום לזה שבין טיפול לטיפול האוטו הגיע למצב שאין בו כמעט שמן.

יש למישהו מושג?

פורסם

תשמע - קודם כל רצוי וצריך לבדוק אחת לשבוע (נניח) שמן מנוע, בכל מקרה תוסיף כעת שמן מתאים.

שנית, ייתכן שיחסית לקילומטראז' שהרכב עבר ממילוי השמן האחרון, צריכת השמן סבירה (אתה לא בדקת - לכן כפי שאמרו לך חסרים נתונים ע"מ לדעת אם הצריכה חריגה או לא).

alfa 156 2.5.

פורסם

כמו שאתה לא תחייה לנצח גם מנועים לא חיים לנצח .

למנוע יש בלאי טבעי , המנוע נשחק ונוצרים רווחים שונים דרכם נאכל השמן .

בהנחה שאין לך נזילות קריטיות טבעי שבקילומטר'ז של המנוע הזה תהיה אכילת שמן .

פעם בשבוע - בדוק שמן מנוע , שמן גיר ונוזל קירור לרדיאטור .

תחזוקה מונעת זולה יותר מתחזוקה מתקנת

פורסם

תשמעו, ברשותי גם סובארו לאונה 88 מנוע 1600 עם קילומטרז' של 250,000. האוטו טחן נסיעות מהצפון לב"ש לפחות פעם בשבוע ועוד נסיעות למרכז הלוך חזור וכו'. באחת הפעמים העברתי את האוטו טיפול אחרי 20,000 ולא 10,000. בכל מקרה, למרות שהצבע של השמן היה שחרחר, עדיין לא היה חסר שמן. אז איך אתם מסבירים שאוטו אמין כמו טויוטה קורולה, שנת 2001, שעוברת טיפולים בזמן, לא נוסעת הרבה ולא מתאמצת הרבה, מגיעה למצב שאין שמן? בבקשה רק מישהו שמבין שיגיב. מישהו אמר לי משהו עם פאקונג ראש או משהו בסגנון. האם זה הגיוני? איך אני יכול לבדוק? האם יש דרך לשער מהי הסיבה?

תודה :-o

פורסם

יכול להיות שזה רינגים /גומיות שסטומים .

הכי טוב זה שתיתן למוסך לבדוק כי אם תגיע למצב שבו אין בכלל שמן המנוע יתפס לך וזה יעלה לך הרבה כסף.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

היו בפורום כמה מקרים של אנשים עם רכבים כמו שלך קורולה 01-02 מנוע vvt שהתלוננו על צריכת שמן חריגה בק"מ נמוך שווה לבדוק אם זאת בעיה סדרתית.

פורסם
תשמעו, ברשותי גם סובארו לאונה 88 מנוע 1600 עם קילומטרז' של 250,000. האוטו טחן נסיעות מהצפון לב"ש לפחות פעם בשבוע ועוד נסיעות למרכז הלוך חזור וכו'. באחת הפעמים העברתי את האוטו טיפול אחרי 20,000 ולא 10,000. בכל מקרה, למרות שהצבע של השמן היה שחרחר, עדיין לא היה חסר שמן. אז איך אתם מסבירים שאוטו אמין כמו טויוטה קורולה, שנת 2001, שעוברת טיפולים בזמן, לא נוסעת הרבה ולא מתאמצת הרבה, מגיעה למצב שאין שמן? בבקשה רק מישהו שמבין שיגיב. מישהו אמר לי משהו עם פאקונג ראש או משהו בסגנון. האם זה הגיוני? איך אני יכול לבדוק? האם יש דרך לשער מהי הסיבה?

תודה :-o

סיבות אפשריות (לא טכניות):

ייתכן שסובארו יותר אמינה מטויוטה קורולה (רכב יותר פשוט). גם קורולה מתקלקלת (ערוך חיפוש. לא חסרות תקלות

של מנועים/ממירים קטליטיים/מחשבים ששבקו חיים בקורולות).

יש מכוניות שרגישות יותר לטיפולים בזמן, ויש שפחות. יש מכוניות שיכולות כנראה לסחוב עם תחזוקה מינימלית (וזה

הולך ופוחת היום, כי המכוניות יותר מסובכות מכאנית). בכל אופן - לא הייתי מנסה. לעזור זה לא יועיל.

מאותה סיבה (ודומות) יש אנשים שחיים יותר, ויש שפחות (...).

alfa 156 2.5.

פורסם

הבעיה היא "טבעות בוכנה תפוסות" POOR RINGS , החלף מנוע זה זול יותר, מנסיון זה מה שקורה במנועים אלה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

האוטו עמד על משטח ישר בעת בדיקת השמן. בנוסף, בדקתי ואין נזילות של שמן מתחת לאוטו. אפשר עוד מידע לגבי ה POOR RINGS בבקשה ?

• תוכן חדש...