Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנא עזרו לי בהתלבטות, שקשורה גם לנוחות, וגם לקטע כלכלי.

הדרישות: נסיעה לת"א-ראשל"צ כל יום, הלוך וחזור ( סה"כ 42 ק"מ בערך).

האמצעי: הכי חסכוני שאפשר. מוכן להוציא עד 4,000 ש"ח על כלי רכב יפני קטן (ג'אסטי / סוויפט / שרייד), לא כולל תיקונים.

רצוי להדגיש, שיש לי רישיון נהיגה 18 שנים על אופנוע כבד, והיו בעברי לא מעט קטנועים, אופנועים.

יתרונות לקטנוע: 25 דקות נסיעה לכל כיוון, חנייה בשפע, יחסית חסכוני בדלק ( הכוונה לקטנוע 125 ועד 200 סמ"ק), אחזקה זולה, באופן כללי.

חסרונות לקטנוע: ביטח מאד יקר!! קסדה, ציוד, רוח, אבק, חמסין בקיץ, גשם על הראש בחורף...ולא פחות בעייתי: סכנת החלקה או תאונה...

- - - - - - לעומת - - - - - - -

יתרונות לרכב: ראשית כל, הרבה יותר בטיחותי מקטנוע! ואל תטיפו עכשיו על כך שאין כריות אוויר, ABS וכו'...נהנים ממזגן בקיץ, חימום בחורף, נוחות בנסיעה, שומעים רדיו. ביטוח זול (יחסית לקטנוע ), ויתרון נוסף: גם אשתי וגם הילדה יכולים להצטרף, לנסיעות מדי פעם, נניח סידורים בעיר.

חסרונות לרכב: להיתקע פעמיים ביום בערך שעה לכל כיוון...ובסביבת מקום העבודה אין חנייה...צריך למצוא מקום וללכת כמה דקות ברגל...אחזקה ודלק קצת יותר יקרים משל קטנוע...

אז...מה דעתכם??

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי רכב יהיה הרבה יותר פונקציונלי ואפשרות לקחת עוד בני משפחה שלא כ"כ קיימת בקטנוע היא יתרון חשוב נוסף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

...אולי צריך לציין שזה לא הרכב הראשי במשפחה. אשתי מתניידת עם רכב משפחתי מרווח, ועימו גם לוקחת את הילדה. הרכב הקטן והזול אמור לשרת רק אותי.

פורסם

תסתכל על החתימה שלך ותראה מה בחרת או שאילצו אותך לבחור.:wink:

את הנוחות בנסיעה ממקום למקום לא תקבל מהקטנוע חוץ מזמן ההגעה למקום וגם זה לא בהפרש גדול.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

בניגוד למה שנכתב עד כה ובהסתמך על הנתונים שכתבת, אני דווקא כן תומך ברכישת קטנוע.

יש לי גם קטנוע וגם מכונית. כנראה שאם לא הייתי קשור למכונית בקשר רגשי, או לחילופין אם לא הייתי חובב רכב, כנראה שהיא היתה עפה כבר מזמן. קטנוע הוא פתרון פרקטי ונוח מאין כמוהו, ולמעט עלות הביטוח האסטרונומית, שאר העלויות פשוט זעומות.

קח בחשבון שאת מה שאתה מרויח בביטוח של המכונית אתה מפסיד בשריפת דלק וזמן בפקקים.

נכון שהקטנוע פחות בטיחותי, אולם לפי דבריך, אני מבין שכבר יש לך ניסיון ובגרות, וכנראה שלא תתפתה לעשות איתו דברים מטופשים שיעלו לך בבריאות. קנה קטנוע, ולא תבין איך הסתדרת לפני זה בלעדיו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד הפלוס היחיד של האופנוע זה שהוא יותר מהיר בפקקים.

חסכוני בדלק לא הייתי אומר כיוון שאתה מוציא את הכסף על הביטוח היקר בנוסף קטנוע זה דבר מסוכן מאוד יצא לי לראות בן אדם עף מול העיניים שלי עד הצומת והיתפלאתי שהוא היה אדם מבוגר ששיכור אחד החליט שהוא ניכנס בו.

אני גם רוכב על אופנוע 500 סמ"ק רק כדי להנות קצת אבל לא ביום יום.

אתה טוען שאופנוע הוא דבר נוח במה בדיוק אם אפשר לשאול?

לעומת הרכב שיש לך הגנה מגשם,שלג,שרב ומה שלא יהיה באותו יום,נוחות הנסיעה מוזיקה ומיליון ואחד דברים.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

נוחות בשבילי זה לא לעמוד בפקקים.

נוחות בשבילי זה להגיע ליעד שלי בדיוק בזמן שתכננתי, כשידוע לי כבר כשאני יוצא לדרך שההסתברות להפתעות שיעכבו אותי יחסית נמוכה.

נוחות בשבילי זה לא לשרוף זמן בחיפוש חניה, או לשלם הון תועפות כאשר אני מוצא אותה.

נוחות בשבילי זה לחנות בצמוד למקום שאליו אני צריך להגיע, מבלי לדאוג שיגררו אותי או שאקבל דו"ח.

נוחות בשבילי זה לחסוך כסף על דלק באמצע השבוע בנסיעות לעבודה, כדי שאוכל לבזבז את מה שחסכתי בסופ"ש בנסיעות של כיף.

על מוזיקה אני מוכן לוותר בשם כל אלה.

נסיעה בשרב לרוב פחות נוראה ממה שעושים ממנה, אם לוקחים בחשבון שכל זמן שנוסעים, יש אספקה קבועה של רוח.

לימות הגשם ניתן לרכוש במחיר של כ-200 ש"ח חליפת גשם שבעזרתה תגיע יבש למחוז חפצך.

כל מה שקשור לעלות הביטוח - מסכים, ואף התייחסתי לכך בהודעתי הקודמת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

THEBARON, רוב המגיבים כאן לא אובייקטיביים.

זה פורום מכוניות, והתשובות לשאלה שלך, שתיקבל כאן, יהיו תמיד לטובת מכונית. (הרוב לפחות)

שאל את אותה השאלה בפורום אופנועים, ותקבל תשובות חד משמעיות לטובת הקטנוע.

ההחלטה היא רק שלך, כי השיקול הוא לא כלכלי נטו.

פורסם
נוחות בשבילי זה לא לעמוד בפקקים.

נוחות בשבילי זה להגיע ליעד שלי בדיוק בזמן שתכננתי, כשידוע לי כבר כשאני יוצא לדרך שההסתברות להפתעות שיעכבו אותי יחסית נמוכה.

נוחות בשבילי זה לא לשרוף זמן בחיפוש חניה, או לשלם הון תועפות כאשר אני מוצא אותה.

נוחות בשבילי זה לחנות בצמוד למקום שאליו אני צריך להגיע, מבלי לדאוג שיגררו אותי או שאקבל דו"ח.

נוחות בשבילי זה לחסוך כסף על דלק באמצע השבוע בנסיעות לעבודה, כדי שאוכל לבזבז את מה שחסכתי בסופ"ש בנסיעות של כיף.

אלעד, זה לא נוחות זה זמן הגעה ממקום א' למקום ב',שגם אז אין הפרש גדול

על נוחות הרכב כפי שציינתי אין מה להשוות כלל וכלל לקטנוע.

על מוזיקה אני מוכן לוותר בשם כל אלה.

נסיעה בשרב לרוב פחות נוראה ממה שעושים ממנה, אם לוקחים בחשבון שכל זמן שנוסעים, יש אספקה קבועה של רוח.

לימות הגשם ניתן לרכוש במחיר של כ-200 ש"ח חליפת גשם שבעזרתה תגיע יבש למחוז חפצך.

אתה לא מוכן לוותר על כל זה בגלל זה אתה עדיין מחזיק באלפא שלך אני בטוח שאדם לא יכול להסתדר רק עם קטנוע.

למה להסתבך לקנות חליפת גשם שאחר כך תחשוב איפה לשים אותה כשתרוץ הישר לבנק לדוגמא.

הרוח בשרב זאת ממש לא רוח, זה טורבו של תנור אפייה שהורג אותך מחום, מניסיון.

כל מה שקשור לעלות הביטוח - מסכים, ואף התייחסתי לכך בהודעתי הקודמת.גם אני מסכים

אני גם נהנה לרכב על האופנוע ממקום למקום כשאני ממהר אבל לא צריך להגזים איתו, זה הופך להיות כבר ממש לא נוח.

נ.ב:אני בטוח כשאתה רואה גשם בחוץ אתה לא תמהר לילבוש חליפת גשם ולעלות על הקטנוע בזמן שאתה יכול לעלות לאלפא להניע ולנסוע בכיף.

קטנוע בגשם יכול להיות יותר מסוכן מרכב בהרבה.

נ.ב 2:אני זוכר שהיה לך ויכוח לא קטן על הנושא עם אייל,לכן בו נסיים את זה כאן,שלכל אחד מהם יש את היתרונות והחסרונות שלו ואני מאוד אוהב את 2 אמצעי התחבורה הללו אבל תלוי באילו תנאים.

לכן אני גם מחזיק בשניהם,בדיוק כמוך.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
THEBARON, רוב המגיבים כאן לא אובייקטיביים.

זה פורום מכוניות, והתשובות לשאלה שלך, שתיקבל כאן, יהיו תמיד לטובת מכונית. (הרוב לפחות)

נכון, אבל רבים מאיתנו דו-שימושיים...או יותר נכון, מתעניינים בשני העולמות (הכוונה לדו-גלגלי ולמכוניות, כמובן...)

מבחינתי, כמו שציינתי, רכבתי שנים רבות על אופנועים וקטנועים. זה לא שאני לא מכיר את הסיפור. אבל היום, אני איש משפחה, והמיתון נושף בעורף..הסיפור לפיכך הוא כלכלי נטו.

פורסם

גם רכב אספנות יכול להיות אופציה לא רעה,

היתה לי חיפושית 1200 אספנות ונהנתי מההוצאות.

400 ש"ח ביטוח לשנה

150 ש"ח טסט חצי שנתי.

חלקים זולים.

וגם לא זללה דלק.

פורסם

לדעתי אם 4000 זה כל הכסף שיש לך לאוטו, אז אין לך ברירה אלא לקנות קטנוע. הבעיה עם זה היא שאתה אבא ובעל ובתור כזה הבטיחות צריכה להיות השיקול המרכזי שלך ולא הכסף.

אני רכבתי על דו"ג במשך 4 שנים, אבל כשמצבי הכלכלי איפשר לי לקנות אוטו, עברתי לאוטו.

emotion of motion

פורסם
גם רכב אספנות יכול להיות אופציה לא רעה,

היתה לי חיפושית 1200 אספנות ונהנתי מההוצאות.

400 ש"ח ביטוח לשנה

150 ש"ח טסט חצי שנתי.

חלקים זולים.

וגם לא זללה דלק.

עם כל הכבוד לחיפושית ולאחזקתה הזולה, אני לא מוכן להתבשל בחום 50 מעלות בימי הקיץ ( 40 מעלות בחוץ, ועוד חום שנפלט לתוך תא הנוסעים...)

• תוכן חדש...