Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי אם 4000 זה כל הכסף שיש לך לאוטו, אז אין לך ברירה אלא לקנות קטנוע. הבעיה עם זה היא שאתה אבא ובעל ובתור כזה הבטיחות צריכה להיות השיקול המרכזי שלך ולא הכסף.

אני רכבתי על דו"ג במשך 4 שנים, אבל כשמצבי הכלכלי איפשר לי לקנות אוטו, עברתי לאוטו.

צריך לומר שוב: הרכב יהיה רק כלי תעבורה הלוך ושוב עבורי. (כאמור, ראשל"צ-ת"א וחוזר חלילה, ומדי פעם אולי סידורים עירוניים) . הבת שלי נוסעת עם הרכב שנמצא אצל אשתי. אבל לא הבנתי: מן הסתם, בטיחות, יש יותר במכונית מאשר בקטנוע.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תקציבך הוא רק 4000 אז אתה חייב לבחור בקטנוע.

אם יותר הייתי ממליץ לך לקנות רכב עם מזגן.

לגבי הבטיחות ברור שאתה הרבה יותר מוגן ברכב מאשר בקטנוע.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אם תקציבך הוא רק 4000 אז אתה חייב לבחור בקטנוע.

אם יותר הייתי ממליץ לך לקנות רכב עם מזגן.

לגבי הבטיחות ברור שאתה הרבה יותר מוגן ברכב מאשר בקטנוע.

לא הבנתי מה הקשר? ובכלל - רוב היפניות במחיר הנ"ל, מצוידות במזגן. כמובן שלא אקנה מכונית ללא מזגן, או שהמזגן בה אינו תקין.

פורסם

עושה רושם שאתה מבין את היתרונות והחסרונות של רכב/קטנוע .

נשאר לך רק לבחור מה יותר מתאים לך (אני מרגיש כבר שלא נוכל לעזור לך)

רק אל תשכח שבתקציב של 4000 ש"ח אתה תוכל לקנות רכב רק עד שנות ה90 המוקדמות ,שזה אומר שייצא לך לבלות

במוסך הרבה יותר מקטנוע משנות ה2000 ומעלה.

פורסם

בשביל מרחקים כאלה לא הייתי ממליץ לך קטנוע קליל של 125 סמ"ק כי אתה תגרום לו לבלאי מואץ מאוד ואתה לא תוכל להגיע למהירות נסיעה נורמאלית של התנועה, דבר זה מסכן את הנסיעה שלך.

ב-4 אלפים הייתי ממליץ באמת על הג'אסטי 1200 סמ"ק עם מזגן אפשר למצוא הרבה רכבים במצב סביר באמת, לעשות להם יישור קו ולנסוע כמה שצריך. יש כמובן גם את השרייד והסוויפט אבל הן טיפה יותר יקרות....בכל מקרה בהצלחה בהחלטה.

פורסם
לא הבנתי מה הקשר? ובכלל - רוב היפניות במחיר הנ"ל, מצוידות במזגן. כמובן שלא אקנה מכונית ללא מזגן, או שהמזגן בה אינו תקין.

מה לא הבנת ישנם רכבים ישנים מאוד ללא מזגן או שהמזגן לא תקין כיוון שהוא ישן מאוד.

אני מבין שתיקנה רכב ישן מאוד אולי רכב אספנות לזה היתכוונתי.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
מה לא הבנת ישנם רכבים ישנים מאוד ללא מזגן או שהמזגן לא תקין כיוון שהוא ישן מאוד.

אני מבין שתיקנה רכב ישן מאוד אולי רכב אספנות לזה היתכוונתי.

לא, לא, שום אספנות כרגע... בדקתי באתרי מכירות: אפשר ב-4,000 שקל ואולי קצת יותר לקנות יופי של יפנית קטנה ואמינה עם מזגן משנתונים 1992-1994. כלומר: רק צריך אישור בלמים, ולא פעמיים טסט בשנה.

פורסם
צריך לומר שוב: הרכב יהיה רק כלי תעבורה הלוך ושוב עבורי. (כאמור, ראשל"צ-ת"א וחוזר חלילה, ומדי פעם אולי סידורים עירוניים) . הבת שלי נוסעת עם הרכב שנמצא אצל אשתי. אבל לא הבנתי: מן הסתם, בטיחות, יש יותר במכונית מאשר בקטנוע.

הבנתי שזה בשבילך, אבל אתה לא רוצה שהילדה שלך תגדל בלי אבא, נכון?

emotion of motion

פורסם

קודם כל בקלות זה לא, ואני אתפלא לטובה אם הוא מגיע ל90. כי דיוק בתקציב הזה , הוא משליחויות, שעבר כבר ב40-50K קילומטרים טובים, בנסיעות, והשנתון שלו מתנדנד סביב ב2003 . כלי כזה, כמה שדיוק הוא לוחם, לקראת סוף חייו, שלא נדבר על הטיפולים והחלקים שהוא ידרוש עם הזמן. ובוא נקווה שהוא לא עבר יותר מ10 החלקות עם כל השליחי בני 16 שקיימים.

אגב, באיזה כביש מהיר בדיוק תסע על 90, כשהמנוע זועק ואין לך שום רזרבת כוח? לא כדאי שתחסוך עוד טיפה?

פורסם

נתחיל מזה שאתה צריך לפחות 250 סמ''ק, ב4000 ש,ח לא תשיג משהו נורמאלי, כדי למצוא משהו נוראמלי אתה צריך יותר מעשירייה, לאחר קניית הקטנוע יש לך עלויות נלוות של לפחות 3 אלף, קסדה נורמאלית שתתן לך שקט יחסי במהירות בין עירונית, מעיל איכותי כפפות ואם אתה מהדר גם מגן בירכיים, (אל תקל ראש בכל ציוד המיגון ההבדל יכול להיות ביו חיים למוות או פציעה קשה).

תוסיף ביטוח לקטנוע מ 250 סמ''ק והגעת להוצאה ממשית.

למרות כל מה שכתבתי אני עדיין חושב שאתה צריך לרכוש קטנוע, מכיוון שהעלויות עדיין לא יגיעו לאחזקת רכב.

כנס ל WWW.FULLGAZ.CO.IL ושם תקבל מושג לגבי עלויות של טיפולים ואחזקה כללית של קטנועים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
קודם כל בקלות זה לא, ואני אתפלא לטובה אם הוא מגיע ל90. כי דיוק בתקציב הזה , הוא משליחויות, שעבר כבר ב40-50K קילומטרים טובים, בנסיעות, והשנתון שלו מתנדנד סביב ב2003 . כלי כזה, כמה שדיוק הוא לוחם, לקראת סוף חייו, שלא נדבר על הטיפולים והחלקים שהוא ידרוש עם הזמן. ובוא נקווה שהוא לא עבר יותר מ10 החלקות עם כל השליחי בני 16 שקיימים.

אגב, באיזה כביש מהיר בדיוק תסע על 90, כשהמנוע זועק ואין לך שום רזרבת כוח? לא כדאי שתחסוך עוד טיפה?

אתה מגזים. אני מכיר מישהו שקנה דיוק ב 4000 שקל והוא ממש לא כמו שתיארת. עם קצת סבלנות אפשר למצוא איזה דיוק או דינק שיגיעו ל 90-100 ולא יתקלקלו כל הזמן.

emotion of motion

• תוכן חדש...