Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[205 פוראבר 95'] בלמים ובולמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום. אחרי שגנזתי לעת עתה את פרוייקט הדשבורד, בעקבות כך שפירוק מינימלי (בהשראת הידידים היקרים משרשורי בנושא - תודה לכם!) וחיזוק הברגים סייע במעט להפחתת הקירקושים הבלתי נסבלים...

עתה על הפרק שיפור הבלימה במכוניתי והחלפת בולמי זעזועים קדמיים. שני הנושאים נטחנו אבל בהקשר של מכוניות ספורטיביות ולא הגלגשת שלי.

בלמים:

מהי הדרך הזולה והיעילה ביותר לשיפור הבלימה ב-205? ראוי לציין שיכולת הבלימה העכשווית אינה מספקת אותי, וגם שבשבוע הבא אני הולך לאבחן סופית בוסטר שנחשד כבעייתי על-ידי מוסכניקי היקר. מה שממש לא ידוע לי זה איך נחשבת איכות הבלימה בכלליות ב-205 רגילות?

ההמלצה הנוכחית שקיבלתי היא פשוט להחליף בשלב ראשון צלחות, תופים ורפידות. בהנחה וזה המסלול האם ללכת על חלפים מקוריים או תחליפיים משופרים (לא בהיסטריה! מקסימום תוצאות במינימום כסף, בבקשה...), ומה הפרשי העלויות הצפויים?

בולמים:

אחרי 120,000 ק"מ, הקדמיים גמורים. הומלץ לי על Monroe Sensa-Trac על פני מקוריים, במחיר משוער של 500 ש"ח ליחידה. מה דעתכם על ההמלצה? האם ניתן להשיג תוצאות מספקות במחיר נמוך יותר? האם עדיף בכלל מקוריים?

כרגיל, רוב תודות לעוזרים.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

בלמים:

קודם כל תדאג לתקינות המערכת. יכול להיות שתגלה שעוצמת הבלימה בעצם מספקת.

היתרון של הבלמים ב 205 זה שלמרות שצריך להפעיל כוח כדי לעצור חזק, יש המון רגישות בבלמים ולדעתי די חבל להרוס את זה.

אני החלפתי את הדיסקים הקדמיים שלי (309 1.6) בדיסקים מאווררים מפג'ו 106 ראלי (גם מ 306 זה אפשרי) עם קאליפרים מתאימים. אין שיפור בעוצמת הבלימה, אבל הם הרבה יותר עמידים (קודם הם היו מתחממים ומפסיקים לעבוד אחרי זמן מאוד קצר בעבודה מאומצת).

אם יש לך ג'נטים 13" ייתכן שתצטרך להחליף ל 14" לשם כך.

בתופים האחוריים אין צורך לגעת.

תוכל גם להחליף צינורות בלימה לכאלה שעטופות בפלדה שזורה.

לסיום - תעשה קורס נהיגה מתקדמת. אתה תלמד שם איך לבלום ברמות שלא ידעת שהיו בכלל אפשריות, ותגלה שבעצם אתה לא צריך עוצמת בלימה יותר חזקה.

בולמים:

החלפה של קדמיים בלבד ללא מקוריים תהרוס את האיזון של האוטו.

אני ממליץ להחליף למקוריים (גם אם הם עולים יותר מתחליפיים "משופרים").

נ.ב. כל ההמלצות האלה לוקחות בחשבון שמדובר בפוראבר חסרת יומרות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לגבי השיפור בבלימה , אני רוצה לחזק את ידיו של ג'רמי .

תוכל לשדרג את הדיסקים לדיסקים כמו של 205 GTI ( מאווררים ) , ולהגדיל לקליפר טוב וחזק יותר ( ZX וולקן 1.9 , 205 GTI ) שניהם נכנסים יופי בג'נט 14 וסביר להניח שיותר טובים משלך .

מבחינת המחיר, זוג קליפרים אמור לעלות כ 400 שקל , דיסקים חדשים 150 ש"ח , רפידות 60-70 ש"ח .

לגבי הבולמים , שוב , אתה יכול להשתמש עד כמה שידוע לי בבולמים של GTI שאמורים בטח להיות קצת קשים יותר ...

המקוריים , עפ"י טיעונים של יודעי דבר , טובים יותר ממונרו . זולים - בטוח שלא !

מונרו זה בולם דיי נחמד ונח , אם אין המעות בכיסך , לדעתי , הוא יתן לך תמורה טובה לכסף .

תנסה לברר אם הבולם של ה GTI מתאים לך , ותשקול רכישתו במידה ותואם (עפ"י מיטב ידיעתי לא אמור להיות שוני או אי התאמה ) .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
אני החלפתי את הדיסקים הקדמיים שלי (309 1.6) בדיסקים מאווררים מפג'ו 106 ראלי (גם מ 306 זה אפשרי) עם קאליפרים מתאימים. אין שיפור בעוצמת הבלימה, אבל הם הרבה יותר עמידים (קודם הם היו מתחממים ומפסיקים לעבוד אחרי זמן מאוד קצר בעבודה מאומצת).

אם יש לך ג'נטים 13" ייתכן שתצטרך להחליף ל 14" לשם כך.

בתופים האחוריים אין צורך לגעת.

תוכל גם להחליף צינורות בלימה לכאלה שעטופות בפלדה שזורה.

לסיום - תעשה קורס נהיגה מתקדמת. אתה תלמד שם איך לבלום ברמות שלא ידעת שהיו בכלל אפשריות, ותגלה שבעצם אתה לא צריך עוצמת בלימה יותר חזקה.

ייקח עוד זמן עד שאעשה כזה קורס. :)

אני לא ממש מעוניין להחליף קאליפרים ודיסקים לכאלה של רכב אחר, ושידרוג מידת הגלגלים לא על הפרק מסיבות כלכליות. בינתיים אתרכז בהחלפת הקיים. אגב, מישהו יודע מי מייצר את הדיסקים/תופים/רפידות המקוריים של 205?

בולמים:

החלפה של קדמיים בלבד ללא מקוריים תהרוס את האיזון של האוטו.

אני ממליץ להחליף למקוריים (גם אם הם עולים יותר מתחליפיים "משופרים").

נ.ב. כל ההמלצות האלה לוקחות בחשבון שמדובר בפוראבר חסרת יומרות.

זה לחלוטין העניין. אין לי שום כוונה לנסות להפוך את האוטו הצנוע שלי לספורטיבי. אני רוצה נוחות. האם באמת חובה להחליף כל ארבעת הבולמים? לפי הבדיקה האחוריים במצב מצויין ונטען בפניי שלא תהיה פגיעה בביצועים בהחלפת זוג קדמי בלבד כל עוד שני הבולמים זהים על אותו סרן.

לגבי הבולמים , שוב , אתה יכול להשתמש עד כמה שידוע לי בבולמים של GTI שאמורים בטח להיות קצת קשים יותר ...

המקוריים , עפ"י טיעונים של יודעי דבר , טובים יותר ממונרו . זולים - בטוח שלא !

מונרו זה בולם דיי נחמד ונח , אם אין המעות בכיסך , לדעתי , הוא יתן לך תמורה טובה לכסף .

כפי שציינתי קודם, אין לי שום רצון להקשות את האוטו או לשפר אחיזה בסיבובים. רק להחליף את הבולמים לכאלה שיתנו תחושה טובה וביצועים מתאימים לסוג הרכב (אם הייתי רוצה ביצועים של 205 GTI, הייתי מחפש אחת), ויעשו זאת במינימום השקעה כספית. אשמח לעצות בכיוון.

למיטב הבנתי הדגם של מונרו של ציינתי הוא בסדרה היקרה יותר, אני צודק? ו...זה לא אמור לומר משהו?

היו פה עשרות אלפי דיונים על קוני צהובים, ומעט מדי על האדומים. למישהו יש נסיון איתם? עדיף כמובן ביחס כמה שיותר לקרוב למצב שלי. מה רמת המחיר?

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

ייקח עוד זמן עד שאעשה כזה קורס. :)

אני לא ממש מעוניין להחליף קאליפרים ודיסקים לכאלה של רכב אחר, ושידרוג מידת הגלגלים לא על הפרק מסיבות כלכליות. בינתיים אתרכז בהחלפת הקיים. אגב, מישהו יודע מי מייצר את הדיסקים/תופים/רפידות המקוריים של 205?

שיפור בלימה מבלי להחליף קאליפרים/דיסקים תוכל להשיג ע"י התקנת רפידות משופרות. המשמעות היא שחיקה מהירה יותר של הרפידות ואולי גם של הדיסקים.

גם החלפת צינורות בלימה לשזורות תשפר את הבלימה. אם האוטו שלך מתקרב לגיל 10 אז סיכוי טוב שממילא תצטרך להחליף בקרוב את צינורות הבלימה.

זה לחלוטין העניין. אין לי שום כוונה לנסות להפוך את האוטו הצנוע שלי לספורטיבי. אני רוצה נוחות. האם באמת חובה להחליף כל ארבעת הבולמים? לפי הבדיקה האחוריים במצב מצויין ונטען בפניי שלא תהיה פגיעה בביצועים בהחלפת זוג קדמי בלבד כל עוד שני הבולמים זהים על אותו סרן.

שים לב. לא אמרתי שיש בעיה להחליף רק את הבולמים הקדמיים.

אמרתי שיש בעיה אם אתה מחליף רק את הקדמיים לבולמים "משופרים". אתה תקבל חזית קשיחה יותר וזנב רך, ותאבד את האיזון המקורי של האוטו.

ואני אחזור שוב על מה שאמרתי, וזה מנסיון שלי ושל רבים אחרים: בפג'ו רגילה, אם אתה רוצה לשמור על השילוב המקורי והנפלא של נוחות והתנהגות כביש, תחליף אך ורק לבולמים מקוריים!!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יש לי 205 95 פורבר...החלפתי לא מזמן בולמים קדמיים (גם אחרי 120K) לבולמים של LIPP (כל הסיפור עלה 900 ש"ח). לא יכול להשוות עם הבולמים המקוריים (שלי כבר מזמן היו גמורים)..אבל נכון לעכשיו אני די מרוצה מה-LIPP.

• תוכן חדש...