Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל חוות דעת מחברי הפורום לגבי תקלה מוזרה,

יש לי רנו קליאו קלאסיק 2005 , הרכב גמא 41000 ק"מ , בזמן האחרון החלה תופעה שנוריות ה ABS דולקת יחד עם נורית SERVICE ו STOP , לפני שהנוריות דולקות הרדיו נכבה ,

הדבר היה קורה בתחילה לפרק זמן קטן שנייה , כעת הנוריות נדלקות לפרק זמן ארות יותר כחצי שעה ויותר,

בבדיקה קצרה במוסך רנו לא איתרו דבר , כמובן שהנורות לא דלקו בבדיקה וברנו רוצים להתחיל ולפרק את המכלולים וכל שעת עבודה 250 "ח,

האם מישהו מכיר את הבעייה,

קראתי בפורום שניקוי חיישנים בארבעת הגלגלים יכול לעזור,

איפה נמצאים אותם חיישנים ,

אודה לעזרתכם ,

פורסם

מדובר כנראה במפל מתח או נתק ליחידת בקרת ה ABS.

בכל רכב, כאשר ה ABS מנותק נורת התקלה בלוח השעונים נדלקת אוטומטית.

הרדיו שמפסיק לעבוד מרמז שזהו באמת הכוון ולכן יש לבדוק את כל החיבורים החשמליים ואת בית הנתיכים לחיבור, מגע רופף או פגיעה ברתמות חשמל של הרכב.

האם בוצעו התקנות אביזרים ברכב לאחרונה או תיקון אחר?

פורסם

לא בוצעו התקנות פרט לדיבורית של אורנג שהותקנה לפני שנה,

היום לאחר שעליתי על מהמורה בדרך נדלקו שוב הנוריות ,

האם צריך ללכת לחשמלאי רכב לפי דעתך ?

האם חשמלאי רכב יכול לטפל בחיישנים של ה ABS ובמערכות החשמל שלו ?

פורסם

עדיף לגשת למי שיש מחשב/סורק אבחון תקלות ויתכן שבסריקה יראה בכל זאת מה התקלה וכך ידע גם למה להתייחס

וכמובן שעדיף גם מישהוא שיש לו את שרטוטי מע' החשמל של מכוניתך ו/או הכרות איתן.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יש נתק כנראה בבית פיוזים חיצוני שבתא המנוע ליד המצבר, פיוז ראשי. לכן גם לא נרשמת תקלה, הזרם לABS פשוט מפסיק. גש למי שמכיר את הרכב טוב ולא לסתם חשמלאי.

פורסם

היום ניגשתי לחשמלאי רכב ברוממה חיפה (בתחנת דלק) , חשמלאי אמין שעזר לי בעבר,

הוא בדק טעינה ומצבר והיה תקין ,

כמו כן הוא בדק בבית הפיוזים את הפיוז של ה ABS - 15 אמפר ואת הפיוז של הרדיו 10 אמפר , ולא מצא בהם בעייה,

אני החלפתי בכל מקרה את הפיוז של הABS ,

לא היה לו סורק להתחבר למערכת ה ABS והוא הפנה אותי למוסך המרכזי של רנו,

הוא בדק כל שיכל ולא דרש תשלום על הבדיקה ,

מה דעתכם יכול להיות , הנורות נדלקות לאחר עלייה על בור או משהו בכביש ונשארות דולקות עד לכיבוי המנוע למשך כחצי שעה לערך ?

אם אנתק את הפיוז של ה ABS האם יש סכנה בכך ?

פורסם

נשמע כמו נתק, מנסיון העבר חשמלאים לרוב לא מכירים את רכבי רנו ,גש למוסך מורשה רנו קצת יקר אבל מישם תיצא עם פיתרון .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

סיכוי טוב שמדובר בתקלה כתוצאה מהתקנה מקומית חאפרית של הדיבורית. (או אזעקה ,קודן, חיישני רוורס או כל דבר אחר)

שווה לנתק את הדיבורית ולראות אם הבעיה חוזרת לפני שמתחילים להסתבך עם מחשבים וחיישנים.

ברכב הקודם של אבא שלי, הזדעזעתי לגלות שלקחו פלוס ומינוס לדיבורית היישר מ.... הכרית אוויר. אז מתקינים חאפרים לא חסרים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה רבה לחברי הפורום,

הבעייה נפתרה ף החלפתי את הפיוז של ה ABS - 15 אמפר וחיזקתי את שאר הפיוזים בבית הפיוזים וכבר יותר משבוע שהנורית של ה ABS לא נדלקת יותר ,

הכעייה אכן הייתה מגע רופף בבית הפיוזים או פיוז לא תקין,

:-):-):-)

שבת שלום

• תוכן חדש...