Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתכנן טיול בן מספר חודשים ברחבי אירופה. רכב שכור לא יתן מענה בשל עלות השכרה מטורפת ובעיות ביטוח הנובעות מהרצון לצאת גם למזרח אירופה. מבדיקה ראשונית עולה כי אפשר לרכוש יופי של מכוניות למשימה עבור פחות מ-2000 יורו (חשבתי בכיוון של מונדיאו סטיישן דיזל, אבל זו לא הדילמה כרגע).

האם בתור אזרח ישראלי עם ויזת תייר אני יכול לרכוש רכב באירופה ולרשום אותו על שמי? האם יש מדינות שהדבר עלול להוות בהן בעיה? חשבתי על גרמניה בתור מדינת הרכישה בשל שילוב של מבחני רישוי קפדניים (שמבטיחים שאוטו בן 10 לא יהיה גרוטאה מסוכנת), היצע גדול, מחירים נמוכים ויכולת גבוהה יחסית לתקשר באנגלית. מאידך, אני יודע שבגרמניה לוחית רישוי צמודה לבעלי הרכב, כלומר איכשהו אני אמור "לפתוח" לוחית על שמי.

מה בנוגע לביטוח? אני חושב שמקיף יהיה מיותר לאוטו ישן וזול, אבל אני לא מוכן לקחת סיכון ולנסוע בלי משהו שמקביל לחובה וצד ג' שלנו. האם הדבר ניתן לביצוע עבור אזרח זר ללא עבר ביטוחי? האם המחיר יהיה שפוי בהנחה שהביטוח יכלול מגוון מדינות?

במידה ויש נושאים נוספים שאותם לא לקחתי בחשבון אשמח לשמוע.

תודה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני רכשתי על שמי קטנוע + ביטוח בגיברלטר (ליד ספרד). אינני יודע מה לגבי מקומות אחרים - אבל גם רכב אין שום בעיה לרכוש שם.

מה גם שזול שם ;) הביטוח עלה לי ל 50 סמ"ק 320 שקל לשנה.

פורסם

גרמניה היא אופציה לא רעה, אבל במקומך הייתי מתמקד דווקא בפלאנדרס - החלק ההולנדי של בלגיה, או בהולנד עצמה. זאת משום שתושבי המקום ברובם המוחץ דוברים אנגלית ואפשר לעשות את רוב החתימות והפרוצדורות בצורה קלה יותר, גם מול המוכר וגם מול הרשויות. אין לי מושג מהם הנהלים במדינות אלה, אבל התסריט שלך נראה לי סביר למדי.

מעבר לזה, המשתמש הכי ותיק שלנו בגרמניה (למיטב ידיעתי) הוא Servus, ובהולנד יש לך את ג'רמי, שגם עבר את תהליך הקניה לא מזמן עם הפורשה שלו ולפני כן עם האלפא. אתה מוזמן ליצור איתם קשר בה"פ ולבקש שישתתפו בדיון.

בהצלחה.

פורסם

אהלן שי,

קראתי כבר הבוקר את הודעתך,

משום מה הייתי בטוח שלא בדקו לי ויזה וכו כשקניתי את הרכבים כאן, אבל כנראה זה כי הייתי רשום במחשב בתור תושב העיר מינכן.

בכל מקרה, לפי אתר הרישוי של העיר אתה צריך להיות רשום כתושב העיר (סיפור פשוט ובחינם) ובנוסף בעל ויזת שהייה.

אם אתה בעל אזרחות אירופית, אתה פטור מעניין הויזה. במידה ולא, הדרך היחידה לרשום רכב על שמך זה בעזרת מספר רישוי מיוחד לייצוא - לא מומלץ מאחר והוא מיועד לזמן קצר של ייצוא רכב מחוץ לגרמניה.

במידה ואתה כשיר לרישוי רכב, הסיפור די פשוט:

1. נרשם בכתובת בעיר - אפילו אם זה מלון

2. הולך לחברת ביטוח לבקש אישור כיסוי לרכב מסוים (עלולים לבקש חשבון בנק כאן)

אגב, מכתב באנגלית מהארץ על היעדר תביעות יוזיל לך את הביטוח באופן משמעותי...

3. קונה אוטו משומש ולוקח מבעליו את כל הניירות

4. הולך למשרד הרישוי ומעביר בעלות

זהו.

אשמח לענות על עוד שאלות.

Passt scho...

פורסם

אין לי אזרחות אירופאית, ואני לא מאמין שאקבל ויזת שהייה כשהמטרה היא להסתובב באירופה כמה חודשים.

אם כך, האם זה סופה של האופציה הגרמנית? אשמח אם תוכל להרחיב לגבי רישוי ליצוא, מאחר ואני מתכוון בכל מקרה להשתמש ברכב כמה חודשים בלבד. כמו כן, לינק יתקבל בברכה.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אם סרווס מתכוון במספר ייצוא ל- ZOLLNUMMER -TARGA ZETTA הרי שלפני הרבה שנים נסעתי עם כזה מספר גרמני שנים באיטליה כמו כל שאר הסטודנטים הישראלים שהכרתי במילנו,בולוניה,פדובה ,בלי שום בעיה.

פורסם

אני לא בטוח איך תהליך רכישת רכב ע"י זרים בגרמניה, מאחר ואת הרכב שלי קניתי עם רישוי וביטוח זמניים (תוקף לשבוע אחד) לצורך ייצוא בלבד.

אפשר להוציא כל שבוע רישוי וביטוח חדשים כאלה, אבל זה יעלה יותר מדי כסף בשביל להצדיק את העניין. משהו כמו 100 יורו לשבוע, ולא ניתן לביצוע אם אתה מחוץ לגרמניה.

בהולנד על מנת לבצע העברת בעלות על רכב, צריך אישור תושבות מהעירייה בה אתה מתגורר. (כשקניתי את הרכב שלי עוד לא היה לי אישור כזה, אבל הסוחר שעשה את העברת הבעלות בסניף הדואר בכפר שלו הצליח לשכנע אותם לעשות את זה רק עם הוכחת מספר הביטוח לאומי שלי)

ידוע לי שבהולנד הולנדים לא יכולים לבטח רכב עם רישוי בלגי, אחרת כל ההולנדים היו רוכשים מכוניות בבלגיה כי הן זולות יותר שם.

דרך אגב, בהולנד ביטוח החובה הוא ביטוח צד ג' בלבד.

מה שמוכר בישראל כביטוח חובה מכוסה ע"י ביטוח הבריאות בהולנד.

אני מציע לך לשאול בשגרירות של גרמניה/הולנד/בלגיה מה אתה יכול לעשות על מנת לרכוש שם אוטו באופן חוקי ולבטח אותו.

אופציה אחרת זה אם יש לך מכר/קרוב באחת המדינות האלה - שהוא ירשום את הרכב על שמו + ביטוח.

ד"א, מתי הטיול שלך אמור לצאת לפועל?

יש לי עמית בעבודה שמוכר מיצובישי לנסר סטיישן מודל 93 או 94. משהו כמו 300K ק"מ, אבל האוטו אצלו כמה שנים ולא עושה בעיות בכלל, והוא מטפל בזמן. אני משער שהוא ישמח אם הוא יקבל 1000 יורו עבורו.

דרך אגב, למה השרשור הזה באופטופיק?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
לינק יתקבל בברכה.

שי

אם סרווס מתכוון במספר ייצוא ל- ZOLLNUMMER -TARGA ZETTA הרי שלפני הרבה שנים נסעתי עם כזה מספר גרמני שנים באיטליה כמו כל שאר הסטודנטים הישראלים שהכרתי במילנו,בולוניה,פדובה ,בלי שום בעיה.

http://en.wikipedia.org/wiki/German_car_number_plates

ראה EXPORT PLATES

אז מסתבר שאין בעיה לנסוע שנים עם מספר כזה. חשוב רק שהביטוח יהיה בתוקף. (ניתן עד שנה אחת)

המאמר בויקיפדיה הגרמנית מפורט יותר

Passt scho...

פורסם

יש חלופה יקרה יותר מרכישת רכב משומש אבל זולה יותר משכירות כשמדובר בתקופות ארוכות:

http://www.peugeot-openeurope.com/html/en/home/home.aspx

אתה מזמין מפיז'ו רכב חדש לחלוטין לתקופה של 17 עד 175 ימים.

התוכנית זמינה רק למי שאינם תושבי אירופה, והרכב מתומחר ללא מסים (שהם מרכיב די דומיננטי במחיר הרכב באירופה).

פורסם

גם אבא שלי, כשלמד בבולוניה, החזיק אוטו על לוחיות צול-פריי גרמניות. שאלתי אותו ומסתבר שהוא לא רשם את האוטו מעולם על שמו. אגב, הסיבה לבחירה באוטו על לוחיות גרמניות במקום לקנות רכב איטלקי נבעה מכך שהממשלה האיטלקית הייתה מעניקה קופוני דלק חינם לבעלי רכבים כאלו ע"מ לעודד את התיירות. כמובן שהראש היהודי מיד חשב על קומבינה, ולא מעט סטודנטים ישראלים פשוט החזיקו רשיונות של צי רכב שלם, וממש חיו מהקופונים האלו. עדיין, אני חושב שלא מעט דברים השתנו מאז.

גם התכנית של פיג'ו מתבססת על חקיקה אירופאית מוזרה: הצרפתים פורים ממע"מ תייר שקונה אוטו, ולאחר מכן ניתן להעביר את האוטו ליד שנייה ללא תשלום המסים. הבעיה עם התוכנית הזו ועם דומות לה היא שהמחיר עדיין גבוה - באזור 3000 יורו ל-3 חודשים (התכנית היא לנסוע מיוני עד ספטמבר), ושקיימות מגבלות ביטוחיות לגבי מז' אירופה. יחד עם זאת, הדבר מצביע על כך שקיימת אפשרות חוקית לתייר לרכוש אוטו גם בצרפת.

אגב, גם בארץ מסתובבות לא מעט מכוניות על לוחיות היצוא הגרמניות הללו, ובלא מעט מהמקרים לאחר תם תקופת הביטוח. כנראה שבאמת לא יהיה מנוס אלא לבדוק בשגרירויות.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אין בעיה לרשום רכב על שמך, כמוובן בשימוש מספר צול (מכס) ולבטח אותו ביטוח חובה+צד שלישי לתקופה של כמה חודשים.

הרכב נרשם כרכב ליצוא, ד"א באם תוציא אותו לבסוף מהאיחוד האירופי ותרשום במדינה אחרת תוכל לקבל את המע"מ בחזרה, אך אין זה המקרה.

התהליך אורך כיום עבודה אחד.

ביטוח הרכב יעלה באזור ה-100 יורו לחודש.

ניתן לבטח בטח גם מקיף במחיר מופרך שעולה פלאים ככל שערך הרכב עולה.

אין צורך בויזה מיוחדת ואין צורך ברישום מיוחד.

זהו תהליף פשוט שכל דילר גרמני מכיר ועבר יותר מפעם אחת. לכן המלצתי היא לפנות דווקא לסוחרים ולא לפרטיים.

אתרי מכירה וקנייה: כאן וכאן.

בהצלחה

סינייה - חנוכה 2006 035.jpg

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
גם אבא שלי, כשלמד בבולוניה, החזיק אוטו על לוחיות צול-פריי גרמניות. שאלתי אותו ומסתבר שהוא לא רשם את האוטו מעולם על שמו. אגב, הסיבה לבחירה באוטו על לוחיות גרמניות במקום לקנות רכב איטלקי נבעה מכך שהממשלה האיטלקית הייתה מעניקה קופוני דלק חינם לבעלי רכבים כאלו ע"מ לעודד את התיירות. כמובן שהראש היהודי מיד חשב על קומבינה, ולא מעט סטודנטים ישראלים פשוט החזיקו רשיונות של צי רכב שלם, וממש חיו מהקופונים האלו. עדיין, אני חושב שלא מעט דברים השתנו מאז.

גם התכנית של פיג'ו מתבססת על חקיקה אירופאית מוזרה: הצרפתים פורים ממע"מ תייר שקונה אוטו, ולאחר מכן ניתן להעביר את האוטו ליד שנייה ללא תשלום המסים. הבעיה עם התוכנית הזו ועם דומות לה היא שהמחיר עדיין גבוה - באזור 3000 יורו ל-3 חודשים (התכנית היא לנסוע מיוני עד ספטמבר), ושקיימות מגבלות ביטוחיות לגבי מז' אירופה. יחד עם זאת, הדבר מצביע על כך שקיימת אפשרות חוקית לתייר לרכוש אוטו גם בצרפת.

אגב, גם בארץ מסתובבות לא מעט מכוניות על לוחיות היצוא הגרמניות הללו, ובלא מעט מהמקרים לאחר תם תקופת הביטוח. כנראה שבאמת לא יהיה מנוס אלא לבדוק בשגרירויות.

שי[/quot

אז אביך בטח הכיר את הסטודנט שהפסיק ללמוד כשקנה בשותפות עם אחד שעבד ב-ACI (AUTOCLUB ITALIANO - הם היו מנפיקים את הקופונים בקיאסו) תחנת דלק בפדובה ואת אלה שישבו בבית סוהר על מסחר בקופונים הטוריסטיים האלה, אחד מהם רופא ידוע.

• תוכן חדש...