Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני בונה פודים לדלתוד ברכב, ורציתי לשאול לגבי הבטיחות של בניה בפיברגלס.

אני מבין שפיברגלס הוא חומר מסוכן (מסרטן), ויש להיזהר ממנו.

כאשר חותכים את הפיברגלס לאחר ההדבקה הוא הופך לאבקה מסוכנת(לנשימה)...

1. האם מסכה פשוטה שמכסה את האף והפה מספיקה או שכדאי לקנות את המסכות היותר מקצועיות, והאם כדאי להשתמש במשקפי מגן?

2. מה עושים עם האבקה שעל הרצפה? כי עם מטאטים אותו זה די נדבק למטאטא ואף באוויר - יש רעיונות?

תודה רבה

theglider

פורסם

1. תשתמש במסכה מיוחדת אל תקח סיכון חומר מסוכן מאוד!.. משקפי מגן לא חובה אני לא חושב שיש ממה להיזהר..

2. מה עושים עם האבקה? מכינים שורה ושואפים אותה :lol:... אף פעם לא קרה לי שהאבק נדבק לי במטאטא :lol: אולי המטאטא שלך היה רטוב יש מצב?

:evil:SEAT IBIZA CUPRA-R:evil:

פורסם

על תשתמש במסיכה פשוטה היא לא מסננת מספיק ישנם מסיכות מיוחדות עם פילטר רצוי להשתמש איתם

רצוי כמו כן להשתמש במשקפי מגן, פיבר גלאס הינו זכוכית ואתה לא רוצה שזה יעוף לעיניים.

לא חייבים מטאטא שמעת על שואב אבק?:wink:

אלי

פורסם

תמיד עדיף מסכה כמה שיותר רצינית וכמובן שזאת ההמלצה. מצד שני , לא צריך לאבד פרופורציות , גם מסכה רגילה חוסמת את האבקה. מסכות עם פילטרים מתקדמים יותר נועדו והם יעילות למקרים שבהם יש שיוף מסיבי של פיבר או מצבים של יציקות בתנורים שבהם הריאקציה מהירה מאוד ובשל הטמפרטורה נפלטים הרבה יותר אדים וגזים.

לשימוש סביר של פוד וכדומה לא צריך להיות היסטרים.

כמובן שההמלצה היא להיזהר כמה שיותר וזה ההמלצה היבשה. אני אישית במקרים כאלו לא משתמש במסכות מיוחדות. במקרים של שיוף מסיבי כן.

לגבי הניקיון - מטאטא יעשה את העבודה . אחרי זה תמיד אפשר לשטוף אותו ונגמר הסיפור.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר הרשה לי לחלוק עליך. דרגת הסינון של המסיכות הרגילות מאפשרת לחלקיקי הפיבר לעבור

הם הרבה יותר קטנים ממה שמסיכה רגילה מסננת.

החומר הינו מסרטן מאוד וממש רצוי לא לקחת סיכונים. אין הרבה הבדל בין שיוף רגיל למאסיבי

שיוף זה שיוף ואותם חלקיקים משתחררים. במקרים כאלו כשמדובר בבריאות ובסיכונים כאלו רציניים

אין פרופורציות וחבל בשביל כמה שקלים לקחת סיכון

קח את העצה הזאת ממני, בחינם, בתור רופא.

אלי

פורסם

אני מקבל את מה שאתה אומר , ובתעכלס גם רשמתי שההמלצה היא להיזהר כמה שיותר.

אני לשניה לא התכוונתי בדברים שכתבתי להגיד או לרמוז ששווה לקחת את הסיכון בשביל הכמה שקלים. ואם זה משתמע מכך אז אני מתקן את דברי כרגע ואומר לא להקל באביזרי בטיחות ובריאות.

בכל מקרה , אם כבר נכנסנו לזה , מעבר לעניין בריאות והקטנת הנזק, אני ממליץ לשים מאוורר שפשוט יעיף אוויר ואיתו גם חלק גדול מאוד מחלקיקי הפיבר המשויפים. זה מקטין בצורה קריטית את כמות החלקיקים שיגיעו למסכה. במגזר המקצועי (עבדתי בתחום החומרים המרוכבים למעלה מ 10 שנים) כל עבודה מהסוג הזה נעשית מול וונטות . במקרה הביתי , מאוורר יהיה יעיל .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני בכל השיופים שעשיתי לפיבר השתמשתי במסנן רגיל פשוט

בגלל שאצל אבא שלי העבודים משתמשים רק בזה וכבר 30 שנה לא קרה שום נזק בריאותי..

אחרי מה שקראתי כאן אני יבקש מאבא שלי להביא לי מסכה יותר רצינית ואני גם ישתמש במאוורר..

כשהייתי משייף פיבר זה היה במקום פתוח ככה שיש רוח והסיבים עפים ולא עומדים במקום..

123.jpg

:evil:SEAT IBIZA CUPRA-R:evil:

פורסם

רצוי לעבוד במקום פתוח ומאוורר או לפחות חדר שיש בו וונטות שעושות סירקולציה.

משקפי מגן לעיניים - בשלב הניסור והליטוש - לדעתי, פשוט חובה!

לשלב ההדבקה - ממש אין צורך.

לגבי המסכה - באמת לא צריך להגזים, עם עושים עבודות פה ושם על איזה פוד קטן או בניה על קורה - ממש אין צורך להסחף ולהגיע לנשמית ברמה של מסכת אב"כ. אבל זה לעולם לא מזיק להיות זהיר יותר.

הדברים החשובים הם למגן את הידיים בכפפות, ללבוש בגדים ארוכים שאפשר לזרוק אח"כ או לפחות למרוח חלקים חשופים בקרם כמו זרועות למשל.

מה שבאמת מסוכן בפיבר - וזה לפותח הת'רד - הוא שהוא עשוי מחומרים שמתלקחים מעצמם.

ערבוב של מאיץ ישירות עם מקשה גורם לפיצוץ - זה מה שמסוכן באמת בפיבר ולא כל השאר.

תמיד להוסיף מאיץ לפוליאסטר - לערבב ה-י-ט-ב!!! ורק אז להוסיף מקשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ברוב המקרים הפיבר מגיע עם מאיץ .

במקרה ולא כמו שאמר אדי , לערבב את המאיץ עם הפוליאסטר (בדרך כלל המאיץ סגול כהה) , לערבב היטב ולאחר מכן להוסיף את המקשה ולערבב שוב היטב.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה רבה לכל העונים.

נראה לי שאני יקנה מסכה יותר רצינית ואני יארגן מאוורר.

אם אני עובד בחוץ ועם מאוורר אז הכל יעוף ויתפזר... זה לא "מלכלך" את השטח?

כי אי אפשר יהיה לנקות הכל.

• תוכן חדש...