Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

יש בבעלותי פורד סיירה 1988, מנוע 1600, גיר ידני, 5 הילוכים.

לאור העובדה שהאוטו לא צעיר במיוחד יש מספר בעיות.

קודם כל - מעשנת. כבדה. יותר ממני. מה עושים? מה יכולה להיות הסיבה (או כמה)? מה הפתרונות האפשריים?

כמובן שהעדפה היא לפתרונות כאלה שאפשר לבצע בכוחות עצמך. יש לי רקע במכונאות (אומנם מטוסים אבל עדיין...) אז לסובב ברגים אני יכול וגם אני לא אשל מה זה קרביורטור ואיפה הוא נמצא.

בעיה נוספת היא רעידות בהגה בזמן נסיעה במהירות מעל 80 קמ"ש. זה לא מתייצב עם עלייה במהירות. איזון צמיגים עשיתי - במספר מקומות. האם כיוון פרונט יעזור? אולי כדאי להחליף צמיגים? אולי יש סיבות אחרות שלא חשבתי עליהן?

קצת מידע נוסף: צריכת דלק נעה בין 1 ל - 10 בעיר ו 1 ל - 12 מחוץ לעיר. מתניע בלי בעיה. פלאגים, מסנן שמן, מסנן אויר, שני מסנני דלק - הוחלפו.

הצעות כמו להחליף את האוטו - לא לתת! אני אוהב את הנוחות ואת אחיזת הכביש שהאוטו הזה נותן.

כל ההצעות יתקבלו בברכה.

תודה מראש

פורסם

טיפול בזקנה הזו אינו דבר זול, בגלל סוג מערכת הדלק מהדור הקודם , ראשית , איזה צבע העשן המנוע פולט ? ...אם העשן שחור : ניתן לפתור בעיה זו בקלות יחסית , אם העשן הוא בצבע לבן/אפור אזי הבעיה מורכבת יותר ( רינגים ??)

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני מציע שתנסה להשיג את הספר היינס של האוטו הזה.

אם יש לך רקע במכונאות אתה תוכל לעשות הרבה דברים לבד.

המתן למומחים גדולים ממני שיעזרו לך לפענח מה בדיוק הסיבה לעשן.

לגבי הרעידות - אני מציע לנסות קודם כל - החלפת גלגלים בין האחוריים לקדמיים.

במידה וזה לא עוזר לגשת לכיוון פרונט.

פורסם
המתן למומחים גדולים ממני שיעזרו לך לפענח מה בדיוק הסיבה לעשן.ו.

שלום רב !

שום מומחה לא יכול לתת אינדקצייה , ולפענח את מקורו של העשן, מבלי שצויין צבע העשן, נתקבל נתון לגבי תצרוכת השמן, צמיגות השמן, ובלי שהמנוע נבדק פיזית על ידי בעל מקצוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לגבי כל הכותבים:

קודם כל תודה על התגובות.

דבר שני - לגבי הרעידות - הגלגלים הוחלפו (קדימה - אחורה) לא כל כך עזר. כנראה שזה באמת כיוון פרונט. אם משהו יודע על מוסך טוב שמתעסק בזה באיזור רחובות - אשמח לקבל פרטים.

לגבי העשן - צבע העשן - כחול. הוא בוודאות לא שחור, לבן או אפור. כחול לגמרי. השמן "נעלם". אני לא יכול להגיד בדיוק כמה - כי לא מדדתי.

פורסם

שלום רב !

האם העשן הכחול הוא דרך קבע, בזמן התנעה ראשונה בלבד, או בירידה עם עזיבת דוושת התאוצה?

מה צמיגות השמן שאתה משתמש, השתמש בשמן מינרלי בלבד, בצמיגות 20/50.

לא מהנמנע שהעשן ממובילי שסתומים ו/או גומיות שסתומים יבשות.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

האם העשן הכחול הוא דרך קבע, בזמן התנעה ראשונה בלבד, או בירידה עם עזיבת דוושת התאוצה?

מה צמיגות השמן שאתה משתמש, השתמש בשמן מינרלי בלבד, בצמיגות 20/50.

לא מהנמנע שהעשן ממובילי שסתומים ו/או גומיות שסתומים יבשות.

בברכה

צביקה

העשן מופיעה בטורים נמוכים. במהלך נסיעה לא ניתן להבחין בו. השמן שציינת זה השמן בו אני משתמש. לגבי גומיות שסתומים יבשות או מובילי שסתומים - מה רמת קושי התיקון ואם יש צורך בכניסה למוסך - מה יכולה להיות עלות התיקון? האם אתה יכול להמליץ על מוסך טוב?

פורסם

שלום רב !

מה צריכת השמן לX קילומטר?

העשן מקורו כנראה בטבעות שחוקות.

החלפת גומיןת שסתומים, מחייבת החלפתם במוסך בלבד, והעלות היא משוערת, כ500 שקלים.

לא ציינת אזור מגורים מומלץ, לבדיקה אבחון ותיקון.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

מה צריכת השמן לX קילומטר?

העשן מקורו כנראה בטבעות שחוקות.

החלפת גומיןת שסתומים, מחייבת החלפתם במוסך בלבד, והעלות היא משוערת, כ500 שקלים.

לא ציינת אזור מגורים מומלץ, לבדיקה אבחון ותיקון.

בברכה

צביקה

המדד היחידי שאני יכול לתת זה גלון אחד (4 ליטר) לשנה. ז"א בערך 4 ליטר ל - 25000 ק"מ. כלומר ליטר אחד ל 6000 ק"מ. שוב בצורה גסה מאוד. לגבי מקום מגורים - אני גר ברחובות. לכן כל סביבה קרובה ככל שתהיה - מועדפת.

תודה מראש על העזרה

פורסם
המדד היחידי שאני יכול לתת זה גלון אחד (4 ליטר) לשנה. ז"א בערך 4 ליטר ל - 25000 ק"מ. כלומר ליטר אחד ל 6000 ק"מ. שוב בצורה גסה מאוד. לגבי מקום מגורים - אני גר ברחובות. לכן כל סביבה קרובה ככל שתהיה - מועדפת.

תודה מראש על העזרה

שלום רב !

ליטר ל6000 ק"מ זוהי צריכה סבירה בהחלט לרכב בשנתון שלך.

אם העשן שנפלט לא הולט לעין, והאכב לא מזהם את האוויר עקב כך, כך שאין אפשרות שיורד מהכביש, אין כל דחיפות בפתרון הבעייה.

באיזה צמיגות שמן אתה נוהג להשתמש, ומה שם היצרן של השמן?

בברכה

צביקה

פורסם

זה השמן בו אני משתמש (לרוב)

בנוסף לבעית העשן ישנה נזילת שמן מהמנוע. מאיפה בדיוק קשה להגיד - צריך קודם לנקות את המנוע. בכל מקרה אודע לך אם תוכל להמליץ על מוסך טוב באזור רחובות.

שמן מנוע.jpg

• תוכן חדש...