Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מנוע אפלאוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לפני 4 חודשים החלפתי מנוע מייבוא, משום מה המנוע צורך מעט שמן כמו כן אני מרגיש שמהירות מעל 100 קמ"ש

המנוע מתאמץ , הייתכן שמדובר בכיוונים או משהו כזה או שפשוט נידפקתי, עוד משהו, החלפתי היום שמן

סונול 20/50 המכונאי לקח על הגלון 90 ש"ח האם המחיר הוגן ? ולמה הוא שם לי 20/50 היה כתוב על הגלון שמן לדיזל..

תודה מראש

ירון

פורסם

ירון שלום רב וברוך בואך לפורום !

המלצה : ציין תחילה בעל שרשור שאתה פותח, את שנת היצור של הרכב, וסוג תיבת ההלוכים, אוטומטי או ידני.

המלצה נוספת, כשאתה כותב המנוע צורך שמן, ציין להבא את הכמות למספר הקילומטרים שחלף מאז ההחלפה האחרונה.

הצמיגות שמן שציינת אינה מתאימה לרכבך, המנוע זקוק לצמיגות 10/40 חצי סינטטי.

המחיר שציינת סביר, בוודאי אם הוא כולל ,את החלפת השמן.(מה עם מסנן שמן?, האם החלפת?).

על החלפת מנוע יש אחריות של שלושה חודשים לפי חוק, מדוע במשך השלושה חודשים מאז החלפת המנוע, לא בדקת או התעניינת בצריכת השמן של המנוע המיובא, ואם היא תתגלה כחריגה, למה לא פנית למוסך לממש את האחריות?!

אם המנוע מתאמץ, וצריכת השמן גבוהה, ולא סבירה למה אתה לא פונה למוסך שהחליף את המנוע, מדוע אתה פונה לפורום, האם אתה מצפה שהפורום יתקן לך את המנוע?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה,

שנת ייצור: 1997

גיר: ידני

אני מעריך שצורך חצי קילו לחודש, והמחיר ששילמתי רק בעבור גלון השמן ולא כולל פילטר שמן (30 ש"ח) ועבודה 40 ש"ח + מע"מ על הכול כמט 200 ש"ח...פניתי למוסך והוא אמר שצריכת השמן היא סבירה.

היו לי שתי מטרות שפניתי לפורום:

1. לדעת אם המחיר ששילמתי הוגן.

2. לדעת האם צריכת שמן במנוע חדש (לפי הכמות שתיארתי)היא סבירה / חריגה... ולדעת

אם מנוי מיתאמץ בנסיעה מהירה קשורה לכיוונים...

שבת שלום,

ירון

פורסם

אפלאוז 97 צריך להשתמש בשמן חצי סינטטי בדרגת צמיגות 10W/40 או 15W/40.

מומלץ להשתמש בשמנים איכותיים ולא בשמן סונול.

מה חסר שמנים בשוק.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
היי צביקה,

שנת ייצור: 1997

גיר: ידני

אני מעריך שצורך חצי קילו לחודש, והמחיר ששילמתי רק בעבור גלון השמן ולא כולל פילטר שמן (30 ש"ח) ועבודה 40 ש"ח + מע"מ על הכול כמט 200 ש"ח...פניתי למוסך והוא אמר שצריכת השמן היא סבירה.

היו לי שתי מטרות שפניתי לפורום:

1. לדעת אם המחיר ששילמתי הוגן.

אם מנוי מיתאמץ בנסיעה מהירה קשורה לכיוונים...

שבת שלום,

ירון

ירון שלום רב !

משום מה אתה מסתורי, מחסיר פרטים כאילו בכונה, וממעיט בפרטים ישובים ואלמנטרים.

לאציינת את צמיגות השמן, שהשתמשו במוסך.

לא ציינת כמה קילומטר אתה נוסע בחודש.

עד ליטר לאלף קילומטר הצריכה תקינה לרכב הנוסע בתנאי מאמץ עירוניים, ובתנאי מאמץ בין עירוניים.

לא מכיר שמן במחיר של שלושים שקל לגלון בוודאי לא שמן של סונול.

30+40=70+מע"מ= 81 שקל, איך הגעת לסכום של 200 שקל?

אם המנוע צורך שמן מתאמץ בנסיעה, שיש לה השפעה ישירה על תצרוכת שמן גבווה ועל צריכת דלק גבוהה , למה אתה לא פונה למוסך?

המנע משימוש מיותר מסיבי ומעצבן בשלוש נקודות(....).

בברכה

צביקה

פורסם

אנחש ניחוש פרוע ואומר שהמנוע החדש שלך מייבוא הוא משומש במדינת המקור ממנה הוא יצא.

זה ברור לך כן?

אופנוען

פורסם

כמה קילומטרים אתה נוסע כאשר המנוע צורך חצי קילו שמן ?

לי יש אפלאוז 93 שכל הנסיעות עירוניות ועבור 15000 קילומטר הוא לא צורך אפילו גרם שמן.

פורסם

היי צביקה,

ראשית תודה על תגובתך

שנית אני ממש לא מסתיר פרטים בכוונה ואני גם לא מסתורי מנסה לקבל אינפורמציה וללמוד,

אני אנסה להיות ברור יותר ומבטיח לא להשתמש ב- ... :-)

אני נוסע בחודש במוצע 1000 ק"מ, כל הנסיעות הן עירוניות ממש מעטות הנסיעות מחוץ לעיר,

המחיר ששילמתי בעבור טיפול הינו 185 ש"ח לפי החישוב הבא:

90 ש"ח לגלון שמן סונול מסוג 20/50, 30 ש"ח פילטר שמן, 40 ש"ח עבודה ומע"מ.

כפי שציינתי אני מרגיש שהמנוע מתאמץ בכביש מהיר מעל מהירות 110 ממש שומעים את המנוע חזק.

אגב צריכת הדלק ממש סבירה

אודה לחוות דעתך ותודה מראש

פורסם

אתה מגיב לעצמך?

קצת יומרני מצד המכונאי שלך לקבוע שהשמן הזה הכי טוב, במיוחד לאור העובדה שהצמיגות שלו כנראה לא מתאימה לנדרש במנוע שלך. המחיר ששילמת הוא מחיר סביר לשמן שקונים במוסך, אם היית ניגש בעצמך לחנות חלפים סמוכה סביר להניח שהיית מקבל את אותו השמן בכמה שקלים פחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ירון שלום רב !

האם תמיד נוהג להתכתב עם עצמך, לשאול וגם לענות.

ירון אתה בסדר גמור אך אני לא, משום שאני פדנט, ווכאשר לקוח פונה אלי בשאלה ובבעיה, אני מתחקר אותו כמו בשב"כ, ומתעניין גם בפרטים הקטנים הנראיים שוליים.בפורום , אני מצפה מראש לקבל את כל הפרטים הרלבנטיים, לעבד אותם בראש לנתח, ולקבוע מסקנות ולאבחן.

ללא פרטים חיוניים, לא ניתן לאבחן, ובטח לא מרחוק, דרך מסך המחשב.

בנוגע לפרטים שכבר ציינת: צמיגות השמן לא מתאימה לרכבך, המנוע שלך זקוק לשמן חצי סינטטי, בצמיגות 10/40.

לא ציינת את צריכת השמן, לחלק למספר הקילומטרים, לכן תלונתך בנידון לא רלבנטית.

חוסר סחיבה משפיע על תצרוכת השמן והדלק לרעה.

לא ציינת את נתוני צריכת הדלק.

לא ציינת האם המנוע הקודם שהוחלף, סחב טוב יותר.

לא ציינת האם החלפת קלאץ.

בקיצור פנה למוסך, בכל בעייה שיש לך, ותפקיד המוסך לפתור, באם היא בכלל קיימת.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...