Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קטנה לי אליכם המומחים, האם אפשר להחליף מנוע בהונדה הצ'בק 93 מ-1500 ל-1600?

אם כן איך אפשר לבצע את זה(כמובן אני רוצה שהכל יהיה חוקי למהדרין)?\

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

רק על הדרך תכניס שם איזה מנוע מעניין :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ESI אתה בטוח, כי לפי מה שאני יודע לעלות עד 200סמ"ק בנפח מנוע זה חוקי.

תקן אותי אם אני טועה ולמה:roll:.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אתה טועה, אין שום אישור גורף כזה בסגנון של עד X סמ"ק או עד Y תוספת בהספק כמו שהרבה אוהבים להנפיץ.

האישורים הם פרטנים לכל רכב ורכב ולכל סוג מנוע.

פורסם

ז"א שאני יכול לקנות רכב הונדה האצב'ק DX מנוע 1.5 ואחר כך להשים לו מנוע VTI כמובן אם אני אמצא אחד זה מאוד נדיר?

פורסם

אתה טועה!

חוקי ועוד אייך הבחור צודק אפשרי להעלות ב-200 סמ"ק את נפח המנוע

בתנאי שזה הגה כוח!

ברגע שיש לך 1400 לא כוח אז לא ניתן אבל ם זה הגה כוח יש אפשרות להעלות ב200 סמ"ק את המנוע

אני עשיתי את זה הגדלתי מ-1400 ל-1600 בסיאט שלי

וזה חוקי ושיניתי במשרד הרישוי את הרישיון ועברתי טסט והכל טוב ויפה..

נא לא להתייחס לאמור בהודעה זאת, זה פשוט לא נכון!!!

כפי שכתבתי לך בה"פ, יכול להיות שבסיאט יש כזה אישור, בהונדה לא!

ואין שום אישור גורף שאומר "עד 200 סמ"ק אפשר תמיד להגדיל".

מכונאי מוסמך...

Seat ibiza 16V 99

פורסם
ז"א שאני יכול לקנות רכב הונדה האצב'ק DX מנוע 1.5 ואחר כך להשים לו מנוע VTI כמובן אם אני אמצא אחד זה מאוד נדיר?

החיים (לצער כולנו בתחום השיפורים) אינם כ"כ קלים.

כל עוד אתה מחליף מנוע באותו נפח ובאותו דגם, אתה נגש לכל מכון רישוי ומסדיר את המנוע החדש ברשיונות.

ברגע שהנפח לא זהה או שהנפח זהה אבל דגם המנוע לא זהה, אתה חייב ללכת לעמדה מספר 1 במשרד הרישוי ושם יבדקו לך את דגם המנוע החדש שהתקנת מול רשימות אישור שיש להם ויכול להיות שיאשרו אותו, יכול להיות שלא ולכן כדאי לבדוק במשרד הרישוי את חוקיות המנוע החדש ברכב.

סתם בתור דוגמא, היה לי בגולף מנוע 1800 16V ויש לו 136 כ"ס.

רציתי להתקין מנוע 1800 20VT שירד מאוודי TT שיש לו 210 כ"ס ולא אישרו לי למרות שהנפח זהה לחלוטין, הוא פשוט פתח קטלוג, ראה את הבדלי ההספקים (74 כ"ס הבדל) ומיד פסל את אופציית ההתקנה של המנוע.

ניסינו דגם של 20VT שירד מאיביזה שיש לו 150 כ"ס (תוספת של כולה 14 כ"ס ונפח מנוע עדיין זהה)והוא אישר בלי בעיה למרות שהוא ראה וידע שמנוע הקודם אטמוספרי והחדש גודש.

סתם לקטע, ניסינו מנוע 2000 16V שהוא ב 200 סמ"ק יותר גדול וההספק שלו 150 כ"ס, אותו הוא לא הסכים לאשר ככה שלא תמיד יש הגיון בשגיון ויש לבדוק לפני ההתקנה אם המנוע יאושר.

פורסם

בגירה, TT זה 180/225 ולא 210

אז למה לא הלכת על זה של האיביזה ? הוא כמעת ולא שונה מזה של ה 180

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צודק, 225 כ"ס, טעות שלי.

רק רציתי לבדוק אופציה של 2 ליטר 16V, בסוף בכלל לקחתי מנוע G60 ואישרתי אותו בלי שום בעיה ועלות המנוע וההתקנה עלתה לי חצי מאשר ההסבה ל 20VT.

• תוכן חדש...