Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בנושא NETBOOK

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן לקנות בחודשיים הקרובים מחשב נייד קטן (עד 1.5 ק"ג) ואשמח לקבל ייעוץ בנושא.

בעבר פתחתי שרשור בנושא, אבל מאז מס' דברים כבר השתנו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=230835

המחשב צריך לשמש אותי ללימודים ולכן אמור להיות קטן וקל אך נוח להקלדה.

כיום ברשותי IBM R32 ובמשפחה ישנם עוד IBM שונים לכן, עיצוב לא מעניין אותי אלא פונקציאונליות, זריזות, משקל קל וביצועים טובים.

קראתי את סקירת הניידים ב-YNET (באדיבות DERISH).

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3666768,00.html

היות ואני מתגורר בחו"ל, ניתן להמליץ גם על ניידים שלא נמכרים בארץ.

התקציב כרגע הוא 400 יורו עם אפשרות טיפוס מעלה במידה ובאמת מדובר על משהו שווה.

כל עצה וחוות דעת מניסיון אישי יתקבלו בברכה. לי אין ניסיון עם מחשבים בגודל כזה + לא ראיתי אצל אף נייד התקן "ג'וסטיק" במקום משטח מגע כמו שקיים בניידים של IBM שאני אישית מוצא אותו הרבה יותר נוח ומדויק.

אופציה נוספת היא לרכוש נייד משומש באדיבות EBAY. כמובן שיש סיכון בכך אבל במקרה שלי מדובר על חנות שנמצאת בעיר שלי שמוכרת גם ב-EBAY ככה שאוכל לבדוק את המחשב לפרטי פרטים לפני שאקח.

בתקציב הרשום מעלה, אוכל לרכוש IBM T43 או X41 (אם משומש אז רק IBM). כמובן שכאן מדובר על מחשב כבד פי שניים אבל לדעתי, יש לכך גיבוי מבחינת עמידות וביצועים. אם יש למישהו המלצה על תת דגם ספציפי של אחד המחשבים הללו, אשמח לקרוא חוות דעת + ניסיון של אנשים עם הניידים הללו גם יעזור לי מאוד להתביית על מחשב רלוונטי.

אז לסיכום, נייד קטן מאוד חדש או משומש איכותי כמו ש-IBM ייצרו בזמנו ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

א. X40 וX41 בהחלט לא שמנים פי 2... הם שוקלים 1.2 קילו ומהווים כנראה את דגמי הX הכי קלילים שנוצרו.

מה שכן - הם רגישים קצת יותר מרוב הXים ובעלי כונן קטן (1.8") מרוב הניידים וקצת איטי יותר (4200RPM).

עדיין מדובר במחשב מצויין - השתמשתי בכזה במשך שנה + ויש לי רק דברים טובים להגיד עליו (חוץ מחיי סוללה - אם זה חשוב לך - לך על נטבוק... ההתקדמות בצריכת החשמל היא מדהימה)

ב. לנובו S10 - הנטבוק הכי טוב שאני נתקלתי בו - מיני מחשב אמיתי , עזוב את הסקירה הזו - הוא מרגיש איכותי למדי והכי קרוב ליהיות מחשב אמיתי (גם מבחינת שדרוג זיכרון מאוד נוח וכונן קשיח מהגדולים בקטגוריה)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, תודה רבה על התגובה. X41 מרגיש שברירי מדי מכדי לקנות אותו כיד שנייה.

כנראה שאלך להתרשם מקרוב על S10 ואחליט.

Veni Vidi Vici

פורסם

הוא אולי שברירי יחסית לT או לX30ים , אבל הוא בהחלט לא שברירי מדי, כל עוד השילדה שלמה וחשוב מכך - לא מעוותת - הכל בסדר.

מה שכן - גם אני הייתי בודק קודם את הנטבוק (ואם הייתי שוקל שוב מחשב סופר קל - הייתי מעדיף כמוך את הנטבוק על פני הX)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

קראתי מס' ביקורות על מעבד ה-ATOM של INTEL ולרוב אומרים שהוא לא חזק דיו על מנת להתמודד עם משהו יותר רציני מגלישה וכתיבת מסמכים. (אינני מתכוון למשחקים אלא לעריכת סרט ברמה בסיסית או עבודה עם תוכנות קצת כבדות (מילונים למיניהם)).

Veni Vidi Vici

פורסם

אטום לא חלש יותר מפנטיום M 1.2 בגירסאת ULV שתמצא בדגמי X השונים של IBM.

גם לא מכמה מעבדים חזקים יותר.

תזכור למה אתה משווה , לא לCORE2DUO.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
קראתי מס' ביקורות על מעבד ה-ATOM של INTEL ולרוב אומרים שהוא לא חזק דיו על מנת להתמודד עם משהו יותר רציני מגלישה וכתיבת מסמכים. (אינני מתכוון למשחקים אלא לעריכת סרט ברמה בסיסית או עבודה עם תוכנות קצת כבדות (מילונים למיניהם)).

אם הצלחתי להריץ על אטום מאטלב ולשרטט איתה כמה שרטוטים נחמדים כנראה שהוא לא כזה חלש...

לעניינינו, אם אתה מחפש מחשב זול וקל ומודע לחסרונות של כח העיבוד וחוסר היכולת לתמוך במשחקים (מעבר לבסיסיים) אז

תקנה נטבוק, מחפש מחשב ליישומים כבדים תקנה לפטוט 13.3.

תזכור רק שבדר"כ נטבוקים מחזיקים יותר זמן על סוללה, פרמטר חשוב באוניברסיטה.

פורסם

הלכתי להתרשם היום מה- lenovo S10e:

דעה אישית - קל משקל, לא איכותי, משטח מגע קטן מאוד ומרגיש זול.

דיברתי בחנות עם המוכר שהמליץ בחום לא לגעת בלנובו. יש איתו המון בעיות וכל מחשב כזה שנקנה, חוזר לאחר תקופה קצרה עם בעיות (כמו התחממות, בעיות מאוורר, משטח מגע שמפסיק לעבוד) היות ומדובר על דור ראשון אצל לנובו.

הומלץ לי ASUS Eee PC 1000H.

מבדיקה שטחית מרגיש יותר טוב והאחריות לשנתיים. מעבר לכך, מבחינת נתונים טכניים מדובר על מחשב זהה ללנובו.

מי התנסה בדגם הזה ויכול לחוות דעה ?

Veni Vidi Vici

פורסם

לגבי הלנובו - מוכרים וידע - תחשוב על פאנצ'רמעכרים - לא רחוק.

אצל כל היצרנים כרגע מדובר בדור הראשון של המחשבים האלו , ובניגוד למה שהמוכר חירטט - הם לא ממש חדשים בשוק , פשוט רק עכשיו התחילו ליבא אותם לארץ. (מתח הרווחים של אסוס כנראה יותר גבוהה אצלהם ...)

בכ"א THAT SAID - המחשבים למעשה די זהים מבחינת נתונים - קנה את הנוח יותר בשבילך.

לדעתי הלנובו קצת נוח יותר , אם לך הASUS - לך עליו - הוא טוב מאוד גם כן.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, היות ואני מתגורר בגרמניה מדובר על חנות גדולה ומוכרת בברלין.

מחיר הלנובו וה-ASUS זהה. למוכר לא הייתה שום כוונה לכוון אותי לדגם ספציפי. פשוט חלק איתי מה קורה עם הלנובו מאז שהתחיל להימכר אצלהם בחנות.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני אשנה את תגובתי - הדגם חדש יחסית לשוק האירופאי וכבר קיים יותר זמן באמריקאי.

בכ"א , המחשבים דומים מאוד - שניהם מוצלחים , ברור שהחשיבות היא נוחות התפעול - כך את הנוח מביניהם בשבילך.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מקפיץ:

אחרי חשיבה מחודשת, אינני מוכן להיפרד מ-IBM אז העלתי מעט את הסכום.

ליביו (או כל אחד אחר), האם X60 או X60S מהווים אופציה טובה סביב 2000 ש"ח ?

תודה לעוזרים.

Veni Vidi Vici

פורסם

אתה אולי לא מוכן להפרד מ IBM, אבל IBM נפרדה ממך. הדגמים החדשים של לנובו, גם אם הם נושאים את הלוגו של

IBM thinkpad, אינם באותה רמת איכות ואמינות כמו לפני הקנייה על ידי לנובו.

אם אתה רוצה מחשב נוטבוק אמיתי ואיכותי במימדי נטבוק, אציע לך להסתכל על סוני.

גילוי נאות: כותב שורות אלו הקליד אותן על T60, והיה מחליף אותו בשמחה רבה ב- T43 שהוא IBM אמיתי.

:turn-l:
  • תוכן חדש...