Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסט שאני רוצה להרכיב hsk 163 היי אנרגי. כרגע יש לי היי אנרגי 2 WAY על LRX.

המטרה שלי זה להגיע לתמונה טובה( טיונינג וטמיינג) זאת אומרת שהמטרה שכל האלמנטים ינגנו ביחד ולא לחוד.

זה המטרה העיקרית שלי מההתקנה כמובן שצריך לעבוד אם חיתוכים והמתקן זמנים כדי להגיע לתוצאה טובה אך גם המיקום חשוב כדי להגיע לתוצאה.

המטרה השנייה זה התקנה כמה שיותר סטנדרית שיראה קסטום מייד כאילו זה ככה בא אם הרכב בלי זווית מטורפות.

הסאב- ID8 נמצא מתחת לדש בצד של הנוסע.

1.וופר- לפי דעתי אני יתקין אותו ישר בלי זווית גם ככה הוא מנגן רק נמוכים או שכדי להביא לו זוית קטנה?

2.לגבי הטווטרים והמידים זאת הבעיה העיקרית

איפה כדי למקם אותם?

כמה אפשריות שעלו:

1. למקם את המיד בקורה ישר בלי זווית(פונים אחד כלפי השני והקורה מאוד רחבה באוטו)

2. באוטו שלי (פולו) יש פתחים על הדש לרמקולים ואפשר להשים שמה מיד אבל הזווית תהיה כלפי מעלה(שמשה).

.

פורסם

רק אל תמקם את שלושת החלקים על הדיפון עצמו :-P

עדיין לא נירפאתי מהת'רד ההוא - זה עדיין כואב להזכר בזה :shock:

הסיבה שנותנים למידבאסים זווית קטנה היא פחות מאשר כווניות של גלי קול ויותר בכדי למנוע אפקט של ביטול בין השניים.

ולגבי איפה למקם את הרכיבים - מתברר שרוב העבודה של הגובה של הצליל היא בעיקר פסיכולגית כי המוח שלך מתרגם את הצלילים לתמונה אז בכל מקרה גם אם תתקין את הטוויטרים בקיק פאנל - המוח שלך עדיין יתרגם לך את הצליל שלהם לגובה הדשבורד לפחות.

מה שבאמת חשוב זה שהרכיבים יהיו בנקודה הכי רחוקה ככל האפשר מהאזניים שלך, אם יש לך רכב שהמרחק של השמשה הקדמית בו הוא מאוד רחוק מהראש (למשל הונדה סיוויק הדגמנים האחרונים - מרחק אדיר מהראש לקצוות הקורות) אתה יכול בכיף להתקין על הקורות גם.

שמתי לב שלאחרונה התרנד הוא להתקין את המידים בקיק פאנלים ואת הטוויטרים בקורות - מוכיח את עצמו מאוד יפה, אני בקרוב הולך לעשות התקנת סורס פוינט או סינגל סיטר - מידים וטוויטרים בקיקפאנלים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

להתקין את המיד בקיק פאנל זה בעיקר נועד למידים גדולים (או שלא?) במקרה שלי שהמיד הוא דיי קטן (ולא דורש נפח) אני יכול למקם אותו על הדש כמה שיותר רחוק ליד הטוויטר?.

בסט של ה 2WAY אהבתי את הטוויטר באון אקסיס האם כדי לנסות גם את המיד לכוון באון אקסיס?

אני יוד שיש כמה אפשריות של משחק אם המיקומים איזה אפשריות אני יכול לנסות?

.

פורסם

לדעתי אתה צריך לנסות את כל האפשרויות אם זה און או אוף הקסיס בקיק פנל ובקורות ואחרי זה תחליט מה שיותר אהבת.

IBIZA 20vt

פורסם

לאנוספורס לפי מה שאתה אומר שאם אני יתקין את המיד ראנג' והטווטיר קרוב ליד המיד וופר(למטה )(כמובן אם זוויות) עדיין אני יקבל במה גבווה וגם כל הרכיבים ינגנו מנקודה אחת (אני צריך לשמוע את זה פעם אחת).

אז למה אין הרבה התקנות מהסוג הזה (המיד והטוויטר קרובים לוופר)?.

.

פורסם

כן הבמה יכולה להיות גבוהה בגובה דשבורד אפילו שכל הרכיבים ימצאו בקיק פנל

הרבה יותר קשה לבנות קיקים בצורה נכונה כדי לקבל במה גבוהה לכן ברוב ההתקנות מעלים

את חלק מהרכיבים לגובה הדש בורד

פורסם
לאנוספורס לפי מה שאתה אומר שאם אני יתקין את המיד ראנג' והטווטיר קרוב ליד המיד וופר(למטה )(כמובן אם זוויות) עדיין אני יקבל במה גבווה וגם כל הרכיבים ינגנו מנקודה אחת (אני צריך לשמוע את זה פעם אחת).

אז למה אין הרבה התקנות מהסוג הזה (המיד והטוויטר קרובים לוופר)?.

חד משמעית כן.

לגבי למה אין הרבה התקנות כאלה אם בכלל בארץ? כי התחום כאן עדיין צעיר, אמנם כבר לא בחיתוליו אבל מאוד צעיר.

ההתקנה הבאה שאני הולך לעשות הולכת להיות התקנת קיק פאנל.

בחלק מהרכבים וההתקנות שבהן בוצאה כזו התקנה דווח על אפקט קשת בו גובה הבמה הוא תקין רק במרכזה ואילו בצדדים הגובה של הבמה נמשך כלפי מטה - בחלק מההתקנות פוטרים את הבעיה הזו בעזרת זוג סופר טוויטרים נוספים אשר מותקנים אחד כלפי השני וכל התפקיד שלהם הוא למשוך את הסאונד כלפי מעלה בצדדי הרכב.

סה"כ המוח שלך הוא שמתרגם את הצליל המושמע ביחס לגובה שלו בגלל זה בכל ההתקנות שהטוויטרים והמידריינג'ים נמצאים על הקורות, בכלל חלק מהצלילים נשמעים כאילו שהם מגיעים מהגג.

לגבי מיקום של מידריינג' על הקורות רק בגלל שהם קטנים ונוחים ואילו מידריינג'ים גדולים יותר ממוקמים נמוך יותר בגלל שהם דורשים פחות נפח - בחלק מהמקרים אכן יש הגבלת מקום בקורה אבל זו ממש לא הסיבה.

הסיבה היחידה היא הגדלת המרחק בין הרמקולים לאזניים שלך.

וחלק מתקינים את המידים על הקורות בגלל שהם רוצים להיות בטוחים שהגובה של הבמה יהיה מעל הדש בורד וגם בגלל שקל יותר לכוון בצורה כזו את הרכיב שיהיה באון אקסיס, הרגליים לא חוסמות שום דבר בצורה כזו.

המינוסים הנוספים להתקנת רכיבים גדולים על הקורות היא הפרעה לפירים (שאפטים) של מערכת המיזוג לחמם או לקרר את שמשות הדלתות באזור שדרכו רואים את המראות הצידיות ויש לזה אספקט בטיחותי.

ברכב שלי, בחורף, אני נאלץ להפנות את התריסים הצידיים של המזגן כלפי השמשות בגלל שהמידים שלי חוסמים את הפתחים שמיועדים לזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כווניות של גלי קול ויותר בכדי למנוע אפקט של ביטול בין השניים.

ב3 חלקים זה לא כזה רלוונטי גם ככה אורך הגל עד 400 הרץ גבוהה מרוחב הרכב .

לגביי שאר המיקומים אני הייתי אומר מנסיוני שרק גבוהה אני לא מחובבי הקיק פאנל

פורסם

גם אני לא חובב גדול של הרעיון אבל לאחר כמה השמעות בכמה רכבים מעניינים הגעתי למסקנה שעם הציוד הנכון - זה שווה בדיקה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...