Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב חדש-מערכת חדשה

הפעם החלטתי שאני לא מוותר על האיטום ועושה את זה עד כמה שניתן בגבולות התקציב

החומרים שהשתמשתי בהם:

1: סקנד סקין דמפליפייר פרו 10 יריעות

2: רפה בנד גליל של 10 מטר על 30 ס"מ

3: חומר X או החומר הסיני.. חומר דומה מאוד ל הודליינר של דיינאמט

יש לציין שזה פרויקט האיטום הראשון שלי ועשיתי את כל העבודה בעצמי כך שאם יש הערות

אשמח לשמוע

כל המשטחים נוקו קודם במים וסבון לאחר ייבוש נוקו עם חומר מסיר שומנים חזק מאוד שאינו פוגע בצבע.

התחלתי בפירוק פנים הרכב מתחת לשטיח הבד יש בחלק מהמקומות שטיחי גומי מאוד עבים וכבדים ,

שכדי לפרק אותם יש לפרק את מכלול ידיתה הילוכים החלטתי לוותר על התענוג ולמנוע סיבוכים

מיותרים ולעבוד בחלקים עד כמה שניתן. אפשר לראות בתמונות את כל החלק האחורי לפני ואחרי.

הריצפה צופתה ברפה בנד ושתי הכנפיים האחוריות צופו בסקנד סקין יריעה בכל כנף

ושיכבה שנייה בחומר X . גם בהמשך מנהרת הדרייב שפט צופתה בסקנד סקין והשאר ברפה בנד.

את האיזור הקידמי של קיר האש ציפית גם בשכבה של סקנד סקין ולאחר מכן חומר X שוב.

על הדרך הוחלט להעביר כבל מתח 0G שלמרבה הפלא עבר בתעלות המקוריות .

תכף ממשיכים

PC266246 (Medium).JPG

PC266248 (Medium).JPG

PC266250 (Medium).JPG

PC266254 (Medium).JPG

PC266260 (Medium).JPG

PC266261 (Medium).JPG

פורסם

המשך:

הדלתות פורקו ונוקו הסתבר שסאנג יאנג החליטו בנדיבותם יש לציין, להדביק יריעה קטנה של חומר

במרכז הדלת ניתן לראות בתמונה

על הפח החיצוני יש שיכבה של סקנד סקין לאחר מכן שיכבה של חומר X.

בחלק הפנימי של הפח הפנימי הודבקו בחלק מהמקומות סקנד סקין

בחלק החיצוני של הפח הפנימי הודבק רפה בנד ובחלק מהמקומות חומר X

לאחר האיטום המערכת נשמעת טוב משמעותית כל המיד באס \ באס הרבה יותר מוגדר

הנסיעה נעשתה שקטה יותר ורעשי הדרך ירדו משמעותית ,

רעש המנוע עדיין נוכח ואני מנסה לחשוב על פתרונות להשתקתו אם יש למישהו רעיונות אשמח לשמוע.

כמו כן אני יודע שבחלק מהמקומות היה ניתן לשים יותר חומר אך זה מה שהתקציב איפשר כרגע

אשמח לתגובות

PC276275 (Medium).JPG

PC276276 (Medium).JPG

PC276280 (Medium).JPG

PC276281 (Medium).JPG

PC276278 (Medium).JPG

פורסם
עבודה טובה,

השתמשת בגלגלת?.

נ.ב חבל שלא הכנת את הטבעות מעץ MDF.

בחלק מהמקומות השתמשתי בגלגלת בחלק השתמשתי בחלק האחורי של ידית של מברג

אני יודע שהטבעות מכוערות (וזה מחמאה) ולא מ MDF

פשוט לא היה לי גיקסו זמין אני יכין חדשות מ MDF והם יוחלפו בחדשות

פורסם

סבבה שרון, כיף לראות אנשים לוקחים יוזמות. יפה.

לגבי רעשי המנוע, חבל להכנס לזה לטעמי. גם אם תצליח בסופו של דבר, זה יהיה מורכב יותר מדי, ויקר יותר מדי.

תסתפק באקוסטיקה העדיפה שקיבלת.

אין ספק כלל, שאיטום זה אחד הדברים המשמעותיים והרציניים שמורגשים בהם שינוי מיידי לטובה.

לדעתי זו ההשקעה המשתלמת ביותר במערכת.

פורסם

נו אז איך זה לעבוד עם הרפאבנד? זה פשוט ח*א של חומר נכון?

אתה יכול בקשה לכתוב בפורום מה אתה חושב על הרפאבנד בהשווה לחומרים האחרים שהשתמשת?

פורסם

רועי אצלך יש גם סקנד סקין וגם רפה בנד ?

אתה הדבקת את שניהם ?

למה החלטת שזה כלכך חרא של חומר, הוא אולי לא כמו דמפליפייר פרו ואקסטרים אבל לדעתי הוא רחוק מלהיות חרא

פורסם

אני לא יודע למה כולם חושבים שאם זה לא דיינמאייט או סקאנד סקין זה לא טוב, הרפה בנד אולי לא עבה ויעודי לרכב אבל בתוספת חומר איכותי, כלומר רפה בנד בשכבה שנייה נותן תוספת משקל טובה מאוד לדלת ולפח מה גם שברכב הקודם שלי השימוש ברפה בנד היה נרחב הרבה יותר מהנוכחית וגם שם זה עשה רק טוב לפלאסטיק ולדלת עצמה הוא לא נתנתק מהחלקים ולחילופין גם לא נזל והרס חלקים אחרי, לכן אני חושב שאנשים שרוצים לעשות איטום ברכב יכולים להשתמש ברפה בנד בתור סוגר פינות נקרא לזה שרק יוסיף

לפותח השרשור את יכול לסגור את החורים שנוצרו במנגנוני הנעילה על ידי שכבה דוד צדדית שבעצם לא תתדבק לברזל של מנגנון פתיחת הדלת ובכך לקבל אטימה טובה יותר

PC276280%20%28Medium%29.JPG

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

כן אצלי יש גם את הרפאבנד וגם את האקסטרים וגם את הסקןפרו.

אני עשיתי השווה עם עצמי ואני יכול להגיד בודאות וגם מנסיון עם שלושת החומרים הנ"ל:

האקסטרים הוא חומר מעולה הוא מאוד דומה לסקןפרו אבל לדעתי הפרו קצת יותר עבה.

בקשר לרפאבנד הוא דק ביחס לשאר החומרים הוא לא נוח לעבודה,הוא מאוד חלש הוא נקרע בשנייה. עם אתה שם ממנו 2-3 שכבות אז הוא יעשה את העבודה אבל אני אישית חושב שעדיף שיכבה אחת של האקסטרים או הפרו.

אצלי ברכב יש מהרפאבנד 3-4 שכבות בדופן החיצונית. וגם עד לפני שבועיים שמעתי את כל הדלת רועדת ואני לא מדבר על המנגנונים שזמרו לי אלה ממש על הפח של הדלת אז אני חושב שמבחינת משתלם פשוט יותר משתלם ונוח לשים שכבה אחת של חומר טוב.

מאשר 2-3 של חומר פחות טוב.

פורסם

מה הוא אותו חומר X מסתורי?

לגבי הרפה-בנד לדעתי שתי שכבות ממנו מקבילות לשכבת דיינמאט \ סקנד סקין אחת ~, אך בכל הנוגע לספוגים מה שדומה הוא לא תמיד זהה.

לגבי רעשי מנוע - ברכב שלי יצרתי סנדוויץ' משלוש יריעות Raamat Ensolite מה שיצר שכבת בידוד בעובי 1 ס"מ, והפחית משמעותית את רעשי המנוע. יש לציין שהרכב הגיע בלי בידוד במכסה המנוע, אפילו לא הספוג המצ'וקמק הזה שיש ברוב המכוניות.

רשמתי בעבר את חוות דעתי לגבי בידוד הרצפה עם דיינמאט, ובידוד הרצפה עם דיינמאט ושכבת Ensolite ולא הרגשתי שום שיפור ברעשי הכביש. עם זאת ולאור מה שקרה במנוע, אני כלל לא פוסל אפשרות שבכדי להשתיק רעשי כביש כל מה שצריך הוא שכבה עבה של חומר כדוגמת ה Ensolite או המתחרים מבית דיינמאט וסקנד-סקין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני דווקא לא מסכים עם הקביעה שהרפה בנד נחות מחומרים אחרים עד כדי פי 3

הדבר היחיד שאני מסכים איתו זה שהנייר כסף קצת יותר דק בהשוואה לסקנד סקין

אבל חוץ מזה הוא דווקא נרא חומר לא רע ונוח לעבודה

כמעט לא הרגשתי הבדל בינו לבין הסקנד סקין מבחינת נוחות עבודה

נשאר לי חתיכות קטנות משתי החומרים אני יעשה השוואה מבחינת משקלים ועוביים

ויחזור עם תשובות

בוגדני מגעיל 1 האם יש חשיבות לסגירת החורים כדי לקבל אקוסטיקה יותר טובה?

• תוכן חדש...