Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעידות מופיעות בזמן האצה, אלא אם כן אני מאיץ ממש ממש בעדינות, ובזמן מאמץ של הרכב, למשל בעליות בפרויד בחיפה למי שמכיר, פתאום אני מרגיש את זה.

לעמת זאת הרעידות לא מופיעות כלל בזמן הבלימה, וכמעט ולא בזמן נסיעה מישורית (אחרי ההאצה).

פורסם

אם אתה לא מעביר נכון את ההילוכים ונוסע על 5 קמש או 10 קמש או הילוך שלישי ב30 קמש אז יהיו רעידות .

אם אתה מעביר כמו שצריך אז תבדוק את העניין של סליל ההצתה.

פורסם
אם אתה לא מעביר נכון את ההילוכים ונוסע על 5 קמש או 10 קמש או הילוך שלישי ב30 קמש אז יהיו רעידות .

אם אתה מעביר כמו שצריך אז תבדוק את העניין של סליל ההצתה.

שוב, לצערי הבעיה היא אינה העברת הילוכים לא נכונה (זהו לא הרכב הידני הראשון שאני נוסע בו) והייתי שמח אם הבעיה הייתה נגמרת בשיפור הכישורים שלי בתור נהג ולא במוסך. לצערי הבעיה כנראה במכונית (-:

לשם העניין , כדי להמחיש מקרים בהם הרכב רועד ולא קשר להילוך: כשאני אני בעליות בפרויד ב-80 קמ"ש נניח, בהילוך רביעי, והאוטו מתחיל להאט (טביע עקב כך שהאוטו הזה הוא רק 60 כ"ס במצב חדש, והוא כבר מזמן לא חדש) אז איך שאני מתקרב לאיזור ה-70 קמ"ש מתחילות רעידות, כל איזה 3-4 שניות יש רעידה או שניים במצב כזה. ברגש שאני מוריד הילוך לשלישי במצב כזה, הרעידות אמנם נפסקות, אך בוודאות זה לא קשור להעברת הילוכים לא בזמן, שכן עד לפני שבועיים לא היו רעידות כלל.

השאלה היא כיצד ואיפה בודקים סליל הצתה בחיפה? האם זו רק בדיקת התנגדות?

פורסם

אגב, עוד שאלה קטנה (קצת לא קשורה לשרשור הזה, פשוט לא בטוח שכדאי לפתוח סתם שרשור חדש):

הבחנתי שהכבל חשמל שמגיע מאיזור המנוע לאיזור הרדיאטור (כבל האלטרנטור אם אני לא טועה) חשוף ושהבידוד מתפורר. בטיפול שמתי זמנית שרוול פלסטיק כזה (כי השרוול הקודם היה קצת קרוע). דיברתי אם חשמלאי בטלפון והוא אמר לי שבמקרים כאלה אין מה להתחיל להתעסק עם הבידוד אלא פשוט לשים כבל חדש. אני לא כל כך מבין בחשמל והחלמות (אם צריך) ואני לא רוצה לעשות את זה לבד, אבל ההצעה שהוא נתן לי היא כ-200 ש"ח להחלפה (כולל הכבל)- זה סביר? אני לא יודע בכלל איך להשוות את זה. חיפשתי בפורום ולמיטב הבנתי אני צריך כבל של 8G, האורך לא נראה לי ארוך מידי, בטח כ-2 מטר. מה שמסתכם להערכתי, בהפרזה, בגג 50 ש"ח לכבל. האם עוד 150 ש"ח עבודה זה הגיוני?

פורסם
אגב, עוד שאלה קטנה (קצת לא קשורה לשרשור הזה, פשוט לא בטוח שכדאי לפתוח סתם שרשור חדש):

הבחנתי שהכבל חשמל שמגיע מאיזור המנוע לאיזור הרדיאטור (כבל האלטרנטור אם אני לא טועה) חשוף ושהבידוד מתפורר. בטיפול שמתי זמנית שרוול פלסטיק כזה (כי השרוול הקודם היה קצת קרוע). דיברתי אם חשמלאי בטלפון והוא אמר לי שבמקרים כאלה אין מה להתחיל להתעסק עם הבידוד אלא פשוט לשים כבל חדש. אני לא כל כך מבין בחשמל והחלמות (אם צריך) ואני לא רוצה לעשות את זה לבד, אבל ההצעה שהוא נתן לי היא כ-200 ש"ח להחלפה (כולל הכבל)- זה סביר? אני לא יודע בכלל איך להשוות את זה. חיפשתי בפורום ולמיטב הבנתי אני צריך כבל של 8G, האורך לא נראה לי ארוך מידי, בטח כ-2 מטר. מה שמסתכם להערכתי, בהפרזה, בגג 50 ש"ח לכבל. האם עוד 150 ש"ח עבודה זה הגיוני?

מישהו?

פורסם

הבעיה שלך נראית משהו עם הסלילים או חוטי הצתה או אף פלאגים לא מתאימים.

בדיקה לסליל מתבצעת עם מכשיר למדידת התנגדות בין היציאות.

בקשר לחוט שאתה מדבר עליו, לא הבנתי בכלל על איזה חוט.

המילים "חוט שיוצא מכיוון המנוע לרדיאטור" והוא בכלל קשור לאלטרנטור... לא ממש מובן.

פורסם

אהלן יוני,

בקשר לפלאגים אני בטוח שהם מתאימים לאחר בדיקה בautodata שעשו לי, בדיקה עם אנשים בעלי פיאסטה מדגם דומה וגם ראיתי שהפלאגים שהוצאו היו מאותו הדגם (למרות שברור לי שנתון זה לבדו לא אומר כלום).

מה התנגדות שצריכה להיות בבדיקה של הסליל?

בקשר לכבל חשמל שתיארתי- אני לא בטוח ב100 אחוז שהוא הכבל שמגיע לאלטרנטור. בכל מקרה במבט מהפגוש לכיוון המנוע הכבל נמצא בצד שמאל של המנוע, מגיע מהאיזור האחורי של המנוע (לכיוון קיר האש) ומתחבר לאיזה נקודה באיזור הרדיאטור. זוהי לא צמה, אלא מעין כבל נחושת בעובי של 5 מ"מ בערך, עם ציפוי אדום.

האם התיאור טוב יותר?

• תוכן חדש...