Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה בכלל הקשר בניהם ובין תרבות מוטורית?

מגב אחורי בלוי זה תרבות מוטורית?

לדים בלוחית זיהוי זה תרבות מוטורית?

בינהם אין קשר, אבל כן יש קשר כאשר אנשים מתים בכבישים על ימין ועל שמאל אבל המשטרה מוצאת לה לנכון לנצל את כח האדם שלה לזוטות כאלה (למרות שאני מסכים איתך על עניין החלונות) וגרוע מכך, יש אנשים שמברכים על כך וחושבים שזה מצב תקין/שפוי ורצוי.

עריכה - המקרה של אורן רק מחזק את מה שאני אומר, על-פניו ההורדה בכלל לא מוצדקת ולמרות כל ההסברים והשכנועים זה לא עזר לו, לך תוכיח שאין לך אחות...

אורן - את הקנס אתה חייב לשלם? או שיש דרך לבטל אותו?

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם את הרכב שלי הורידיו אתמול מהכביש,

אורן, ההבדל בינך ובין פותח השרשור הוא שאליך נטפל שוטר בור ועם הארץ שלא מבין כלום מהחיים שלו ברכב והוריד לך את רכב 100% סטנדרטי על לא עוול בכפך! על השוטר הזה אתה בהחלט יכול להתלונן, לתבוע את ביטול הדו"ח ואפילו לתבוע את המשטרה על אובדן ימי עבודה ושכירת רכב בזמן ההורדה (אני הייתי מתחיל מקפיצה לתחנת המשטרה שלו ובפגישה עם מפקד התחנה, יש סיכוי טוב לביטול מלא של הדו"ח, ההורדה והקנס).

פותח השרשור לעומת זאת נוהג ברכב שמבחינת החוק נעשו בו שינויים לא חוקיים! חד וחלק!

לא כ"כ הבנתי למה בדיוק יש בעיה עם האיתותים האדומים.

עפ"י החוק הם חייבים להיות כתומים או שקופים עם נורה כתומה. בכל מקרה, האור שמופץ מהם חייב להיות כתום (אם איזה שהם סייגים לרכב אמריקאי ).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• ספונסר פורום
פורסם

בגירה,שנינו יודעים שהבעיה היא שהבוחן טיפש ואין לו שום ידע ברכב,ושנינו יודעים שעדיף לשלם את ה1000 שקל האלו ועוד כמה מאות שקלים במכון רישוי ולסיים עם זה ביום אחד,מה שנקרא "מס עוונטה",מניסיון,אף שוטר וגם לא מפקד תחנת המשטרה לא יאמין לשום מילה שאתה אומר על סמך מילה של בוחן,הוא כמו אלוהים בשבילהם בכל מה שקשור לרכב.

פורסם

אם 1500 ש"ח מזנקים לך כ"כ בקלות מהארנק אז תפאדאל, שלם וזהוא.:wink:

קפיצה קטנה לסמל"ת תצייד אותך באישור שרכב מס רישוי X עם מספר שילדה Y הוא מדגם טורבו ועם חלונות כהים מקוריים.

מכאן ועד ביטול ההורדה הדרך קלה.

תתפלא לשמוע שגם שוטרים לעיתים הם בני אדם ויכולים להודות בטעות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• ספונסר פורום
פורסם
אם 1500 ש"ח מזנקים לך כ"כ בקלות מהארנק אז תפאדאל, שלם וזהוא.:wink:

קפיצה קטנה לסמל"ת תצייד אותך באישור שרכב מס רישוי X עם מספר שילדה Y הוא מדגם טורבו ועם חלונות כהים מקוריים.

מכאן ועד ביטול ההורדה הדרך קלה.

תתפלא לשמוע שגם שוטרים לעיתים הם בני אדם ויכולים להודות בטעות.

אתה יודע מה,בשביל העיניין,מחר בבוקר אני אקפוץ לסמל"ת להוציא אישור מהמחלקה הטכנית,ואקפוץ לתחנה להציג בפני הבוחן.

אני בטוח שהוא ישלח אותי לעמדה מספר 1 בחולון כדי שירשמו ברישיון רכב טורבו(מי שמכיר,יודע שזה בזבוז של יומים שלושה)

ועדיין הוא יתעקש שבלב היד גבוה מידי(ומי שמכיר יודע שהכיוון בבלמי דיסק הוא אוטומטי ולא ניתן לשינוי),והדוח ישאר.

מבטיח לעדכן מחר.

פורסם
אז ככה:

*חלונות כהים לצד הנהג והנוסע, והשמשה האחורית

*קסנון לא מקורי (למרות שהוא כן, מהיצרן- לא עזר לו)

*רעש לא סביר מהאגזוז

עד כאן נגיד שבסדר..

ואז מתחילים לחפש:

*לוחית זיהוי קדמית קטנה.

*פנס ערפל שמאל שבור (הוא עובד פיקס, רק החיפוי שבור)

*פילטר אוויר פתוח

*איתות בצד הרכב בצבע אדום

*נורית ABS דולקת

*מגב אחורי בלוי, ואין מים.

*לדים בלוחית זיהוי אחורית

כמה שאלות:

יש מה לעשות עם זה? או ללכת כמו טטל'ה לשלם הכל, ל"תקן" את ה"ליקויים" וללכת לבחינה?

ראיתי בטופס של הפסילה מאחורה, שצריך להביא אישור ממוסך מורשה. זה מחייב? אם אני אלך למורשה לסדר את הליקויים, אני אצא בנזק של מליוני שקלים..

מחכה לייעוץ כנה שלכם,

תודה.

1. ציפוי חלונות קד'+שמשה אח' - לא תקני.

2. קסנון - לא תקני. זוהי התקנה מקומית של "רדיו מילאנו" ולא מהיצרן.

3. אגזוז - לא תקני. נכון, רבים מהמכונים מעלימים עין, אך עדיין זה לא תקני.

4. לוחית אמריקאית - תקנית כל עוד אין בה שינויים בגודל.

5. ערפל - עדשה שבורה, לא תקני.

6. פילטר פתוח - לא תקני. ראה סעיף 3.

7. אתת צד - כתום/ערמוני בלבד.

8. נורית אזהרה ABS - חייב להיות תקין, גם אם ישנם רכבים שאין להם זאת. אצלך יש, אז צריך להיות תקין.

9. מגב אחורי ומתזים - חייב להיות תקין.

10. לדים - לא נעים, לא נורא.

על מה בדיוק אתה מתלונן?!

מלבד סעיף 4(לוחית), בהסתייגות, כל הסעיפים עליהם הורד הרכב שרירים וקיימים.

אינך חייב מוסך בכלל בכדי לתקן את הליקויים מאחר ואין הרכב הורד על סעיפים הדורשים אישור מוסך עליהם.

שלם את הקנס, תקן הליקויים וגש למבחן מחדש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מה קורה בזמן האחרון שעוצרים את כולנו?

אתמול עיכבו אותי בכביש 65 (בין גן שמואל וחדרה תמיד יש להם בוחנים).

הם העלו את האוטו שלי על הרמפה המוזרה שיש להם ובדקו ליקויים. לא מצאו כלום למרות שהם ממש רצו (גם ביום חמישי הייתי במוסך לבדיקה החודשית שלי).

בערב בין יגור וסומך שוב עצר אותי שוטר עם ממל"ז (לא בוחן הפעם) ושאל אותי אם אני יודע באיזו מהירות נסעתי. אמרתי לו שעל 90 (זה היה נכון) אז אחרי שהוא בדק לי את הרישיונות, הוא איחל לי המשך ערב נעים.

רק להזכירכם, היו הרבה מקרים כאלו בעבר, גם בשרשורים שאני פתחתי על אכיפה מטורפת.

בכל מקרה, המקרה של הלנצ'יה הוא קיצוני ואידיוטי (מבחינת השוטר הדגנראט) אבל הליקויים שברכב של פותח השרשור יכולים להיות מסוכנים. יש סיבה למה לרכב הזה יש מערכת ABS. זה משהו שחייבים לתקן.

הלוחית היא גם ממש לא אמריקאית, היא מקוצצת, אם לא שמתם לב.

האיתות חייב להיות בצבע נורמלי. אם לא, אנשים יכולים לא לראות שאלה מאותת וזה יכול לגרום לתאונה.

הדו"ח מוצדק במקרה הזה, גם אם אתה לא חושב ככה.

פורסם

מה שעצוב בכל הסיפור הזה, הוא שמשטרת ישראל מגייסת לשורותיה מתנדבים עם קו מחשבה כזה:

לא, מעולם לא הייתי יותר רציני . אתה רגיל להתייחסות צינית, בעיקר לחוק, ואת זה צריך להרוג קטן.

לפס לבן ולזקנות במעבר חציה אתה גם לא מתייחס. באותה צורה שלחוק הרעש הסביר,האורות התקניים וכל שאר האוטו שלך.את הנורה של ה- ABS לא חשוב לבדוק ולתקן,גם לא את המגב, אפשר לעשות בכסף והזמן היקר שלך שימוש יותר טוב- להרכיב עוד משהו צבעוני ו/או רועש שיזעק את מצבך לכל הסובבים.חכמים כשוטים/ות.

אני מקווה שהשוטרים זוכרים אותך.על כל יום שמכוניתך מחוץ לכביש עליך להודות להם. לא ציני.

לצערנו, הוא לא הראשון ולא האחרון עם קו מחשבה כזה. וני אחסוך משאר הקוראים את מחשבותיי עליו, אבל לא חסרים אנשים שמחפשים את מדי המשטרה בגלל הכח שהם מקנים כשלובשים אותם (אני לא מדבר על תלבושת הסטרץ' של סופרמן, למרות שזה אולי היה מתאים יותר - אלא על כח החוק), ולמשטרה אין שום אמצעי או רצון לסנן את האנשים שבאים לפרוק את תסכוליהם במשמרות שלהם (אני לא מכליל את כל המתנדבים בקבוצה הזו, אבל בהחלט יש הרבה כאלה).

נכון שכל סעיפי הדו"ח מוצדקים מבחינה תיאורטית, אבל ברור לחלוטין שמדובר בשוטר/בוחן משועמם שמחפש להתלבש בכח על מכונית ונהג שלא מצאו חן בעיניו.

מכל הליקויים הללו, אין ולו ליקוי אחד בטיחותי (אם מתעקשים, אפשר להגיד שהקסנון עלול לסנוור, אבל הסעיף שבגללו הוא הורד היה תאורה לא תקנית, ולא תאורה מסנוורת).

אני בטוח שכל המשחקים בקקה האלה (שימו לב לכמות ה"מבצעים" הגרנדיוזיים וכמות מארבי המהירות שיש בזמן האחרון) באים לנסות לכסות על המחדל המתמשך של מתנ"א - כמות ההרוגים והנפגעים שהולכת וגדלה.

כנראה שכדי "להצדיק" את 200 מליון השקלים המיותרים שלא קוצצו לבסוף מהגוף המזיק הזה - ניתנה הוראה מגבוה להרבות בפעולות ש"יראו לציבור כמה המשטרה פעילה".

תביאו תוצאות ! לא ברבורים והצקה לאזרחים !

בושה וחרפה, הגיע הזמן לסגור את אגף התנועה במתכונתו הנוכחית, כי הוא עושה רק נזק. :evil:

פורסם
2. קסנון - לא תקני. זוהי התקנה מקומית של "רדיו מילאנו" ולא מהיצרן.

עמית, אתה טועה בנקודה הנ"ל - בפולו GTI (קוד דגם 6N2) - קסנון מקורי, תוצרת Hella (כולל מתזים וכו').

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שלום,

*חלונות כהים לצד הנהג והנוסע, והשמשה האחורית

*קסנון לא מקורי (למרות שהוא כן, מהיצרן- לא עזר לו)

*רעש לא סביר מהאגזוז

*לוחית זיהוי קדמית קטנה.

*פנס ערפל שמאל שבור (הוא עובד פיקס, רק החיפוי שבור)

*פילטר אוויר פתוח

*איתות בצד הרכב בצבע אדום

*נורית ABS דולקת

*מגב אחורי בלוי, ואין מים.

*לדים בלוחית זיהוי אחורית

תודה.

כמה כולם אוהבים לתקוף את המשטרה ...

גם אני, אבל במקרה הזה אני מסכים ביותר עם השוטר, ולמה?

קודם כל והכי חשוב מבחינתי זה מנורת ה ABS - שהמנורה דולקת זה לא אומר שיש תקלה במערכת ה ABS - זה אמור שיש בעיה במערכת הבלימה, גם ההסבר של הבחור שמדובר במשאבה + מחשב אומר שיש משהו לא צקין במערכת הבלימה - לנבוע עם זה, במיוחד בחורף מסכן את עצמו ואת כולנו.

דבר נוסף - חלונות מושחרים. אני קולט הרבה מידע בכביש תוך כדי הסתכלות על הנהגים, כשנהג מסתכל ימינה או שמאלה אתה יודע שהוא יכול לסטות מהנתיב. חלונות מושחרים מונעים מהנהג ליידך חלק מהאינפורמציה, בעיקר שאחד החלונות המושחרים הוא האחורי.

ומעבר לכל - כל כך הרבה בעיות ברכב זה כבר לא דבר של מה בכך - זה מראה על זילזול מסויים בחוק, ברכב שלך, בעצמך ובשכנייך לכביש. מספיק מגב יבש מאחור כדי שתתמרן פחות טוב בחניה ותדפוק את הרכב מאחורך, מספיק מערכת בלימה לא תקינה כדי שבזמן חרום תכנס באחרים או בקיר וזאת עוד בלי לדבר על הדברים שפוגעים בחוק בלבד.

והכי חשוב - לעבור את החוק זה עניין אישי שלך, אבל אם עברת את החוק בכל כך הרבה סעיפים, לפחות אל תבכה של שוטר מושחט ...

פורסם

senda,

מסכים לגבי הABS, מסכים לגבי החלונות המושחרים, לא מסכים לגבי המגב האחורי - תמרון בחנייה לאחור?! נו באמת.

ולא מסכים עם זה שכבר זו ההודעה העשירית בערך השבוע שראיתי שאנשים כותבים מושחת עם ט', מנהלים, (senda זה לא אישי) צריכים קצין דקדוק לפורום!!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
מספיק מגב יבש מאחור כדי שתתמרן פחות טוב בחניה ותדפוק את הרכב מאחורך

סלח לי, אך זאת השטות הכי גדולה ששמעתי אי פעם. אז מה תגיד על כל הרכבים שאין להם מגב אחורי (ויש הרבה ואפילו המון כאלה).

פורסם

קודם כל והכי חשוב מבחינתי זה מנורת ה ABS - שהמנורה דולקת זה לא אומר שיש תקלה במערכת ה ABS - זה אמור שיש בעיה במערכת הבלימה, גם ההסבר של הבחור שמדובר במשאבה + מחשב אומר שיש משהו לא צקין במערכת הבלימה - לנבוע עם זה, במיוחד בחורף מסכן את עצמו ואת כולנו.

זיון שכל.

ABS גורם להורדה מהכביש? למה? הבלמים תקניים לחלוטין. מה עושים ברכב בלי ABS? והוא שפט רק לפי הנורית. זה יכול להיות גם משהו אחר, רגעי. לא שהוא בדק את הABS.

פורסם
כמה כולם אוהבים לתקוף את המשטרה ...

גם אני, אבל במקרה הזה אני מסכים ביותר עם השוטר, ולמה?

דבר נוסף - חלונות מושחרים. אני קולט הרבה מידע בכביש תוך כדי הסתכלות על הנהגים, כשנהג מסתכל ימינה או שמאלה אתה יודע שהוא יכול לסטות מהנתיב. חלונות מושחרים מונעים מהנהג ליידך חלק מהאינפורמציה, בעיקר שאחד החלונות המושחרים הוא האחורי.

ומעבר לכל - כל כך הרבה בעיות ברכב זה כבר לא דבר של מה בכך - זה מראה על זילזול מסויים בחוק, ברכב שלך, בעצמך ובשכנייך לכביש. מספיק מגב יבש מאחור כדי שתתמרן פחות טוב בחניה ותדפוק את הרכב מאחורך, מספיק מערכת בלימה לא תקינה כדי שבזמן חרום תכנס באחרים או בקיר וזאת עוד בלי לדבר על הדברים שפוגעים בחוק בלבד.

והכי חשוב - לעבור את החוק זה עניין אישי שלך, אבל אם עברת את החוק בכל כך הרבה סעיפים, לפחות אל תבכה של שוטר מושחט ...

מגב יבש יגרום לך לדפוק את הרכב ?אם זה המקרה כנראה שמקומך לא מאחורי ההגה אלא בתחבורה הציבורית.

נורית הABS מעידה על בעיה נקודתית במערכת ולא על כשל בבלמים.

Peugeot 208GTI

פורסם

מכל הליקויים הללו, אין ולו ליקוי אחד בטיחותי (אם מתעקשים, אפשר להגיד שהקסנון עלול לסנוור, אבל הסעיף שבגללו הוא הורד היה תאורה לא תקנית, ולא תאורה מסנוורת).

קצת קשה לקרוא לABS תקול ליקוי לא בטיחותי.

אני חושב ששורש הבעיה היא הזילות בחוק. בעל הרכב לא יכול לטעון להגנתו "שלא ידע" לפחות לגבי חלק מהסעיפים אחרת לא היה חרד להיתפס.

העובדה שהוא ידע שהוא נוהג ברכב לא תקני (ולדעתי גם לא בטיחותי, אין לי בעיה אם זה שהABS שלו לא עובד והוא יהרוג את עצמו הפחד שלי זה שהוא יתנגש בחפים מפשע ויהרוג אותם) היא זאת שבגללה מגיע לו להענש. אני מאמין שלהבא מבלי לדון בצידקת התקנות הוא יזלזל בהן פחות.

בקורס טיס לומדים שאם לא נצחצח נעלים מטוסים יפלו... לכאורה מדובר בפתגם טפשי. מה הקשר בין הנעלים למטוס? אבל אם תחשבו על זה לעומק תבינו שבטיחות מתחילה בדברים הקטנים. מי שמזלזל הצחצוח הנעלים יחפף בצק ליסט ומכאן ועד תאונה הדרך (כי שכחתי להוריד מדפים) קצרה והכל אמת!

מי שמזלזל בחוק, נוסע ברכב לא תקני הוא פוטנציאל לקו לבן, אי ציות לתמרור עצור וכד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...