Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמים וספורט מוטורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאמין שרוב באי הפורום לא עוקבים אחרי הנעשה בעולם הקארטינג, אבל לאחרונה נשלל תואר אלוף העולם ב KF2 מנהג לאחר שנמצאו סימנים לשימוש בסמים בדגימות השתן שנלקחו ממנו לאחר אליפות העולם שנערכה בספטמבר.

פתחתי על זה אשכול באתר הקארטינג הישראלי (כאן למתעניינים http://www.mykart.net/phpbb/viewtopic.php?t=2074 - דרושה הרשמה).

לדעתי מה שקרה די מגוחך, אך אני מעלה את הנושא גם כאן משום שמעניין אותי לדעת - יש לזה דוגמאות נוספות בענפי ספורט מוטורי אחרים???

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

לפני שנתיים בערך ה FIA אימץ מדיניות של Anti-Doping, משמע אכיפת משמעת הסמים.

קטגוריית KF2 זה מה שהיה פעם JICA - כלומר קטגוריית הג'וניורים הבכירה בעולם. הנהג Flavio Camponeschi נוהג בקבוצת טוני קארט והוביל לאורך כל המירוץ, ולאחר המירוץ נלקחו דגימות על מנת לוודא שלא לקחו חומרים אסורים.

וכעת לאחר הבדיקות מסתבר שנמצאו שאריות קנביס בדגימת השתן של הנהג. מיותר לציין שתוצאה עשויה לצאת חיובית גם אם הוא לקח שאכטה כחודש לפני התחרות, ככה שאין באמת השפעה על ביצועיו.

גם ככה, עצם הכללת קנביס בתור סם אסור בספורט היא שנויה במחלוקת.

אבל בוא נגיד והוא באמת נטל משהו בבוקר או צהרי התחרות, לפי דעתי, וזו אגב עמדת קבוצת טוני קארט, קנביס לא ממש יכול לתת יתרון תחרותי לנהג - הרי זה סם מערפל, אז איזה תועלת תצא לנהג מזה?

אך לפי WADA (הסוכנות הבינלאומית שנלחמת בתופעה), קנביס יכול לעזור להתגבר על "פחדים", ולכן לתת יתרון במירוץ. חוץ מזה, "זה נוגד את רוח הספורט".

אז מה יצא לנו? סביר להניח שאלוף העולם איבד את תוארו בגלל שהוא נער בן 16 שכנראה "חגג" קצת יותר מדי במסיבה.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

אז אלוף העולם צריך להתבגר קצת.

לא לשכוח שיש פן חינוכי בעניין.

מה גם שזה ספורט וספורט דורש משמעת עצמית.

אז מה יצא לנו? ספורטאי מעולה שלמד לקח ועל בשרו יעביר את זה הלאה.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
לפני שנתיים בערך ה FIA אימץ מדיניות של Anti-Doping, משמע אכיפת משמעת הסמים.

קטגוריית KF2 זה מה שהיה פעם JICA - כלומר קטגוריית הג'וניורים הבכירה בעולם. הנהג Flavio Camponeschi נוהג בקבוצת טוני קארט והוביל לאורך כל המירוץ, ולאחר המירוץ נלקחו דגימות על מנת לוודא שלא לקחו חומרים אסורים.

.

KF2 מחליפה את קטגוריית ICA וזו קטגורייה לסניורים.

to finish first first you have to finish

פורסם

מה כבר אפשר להגיד? ברור שהוא לא לקח את האליפות בגלל איזה שאכטה מטומטמת אבל אלו החוקים והוא גם צריך לשמש דוגמא.

חבל שכל ההשקעה שלו הלכה בגלל איזה שטות של רגע.

to finish first first you have to finish

פורסם

ספורט צריך בין היתר גם לחנך.

אם שותים לא נוהגים...

גם אם מעשנים קנביס...

כי אז הורגים! ואל תגידו לי "רק שכטה..."

אני מכיר אנשים (חברים קרובים) שהתחילו מ"רק שכטה" ואח"כ נהגו "מעושנים" על כביש החוף.

מה הוא ישדר לציבור "האלוף" הזה... שזה בסדר לעשן קנביס ואח"כ לנהוג... - גם אם זה לא סמוך - יש מי שיעשה את ההקשר.

כל עוד זה לא חוקי - זה לא חוקי! ואני לא נכנס בכלל לדיון אם זה מזיק או לא! זה לא רלוונטי!

אם ל"אלוף" מותר לכופף חוק כזה או אחר, מחר יקום "אלוף" אחר שירשה לעצמו גם לנהוג מסטול מ - "קוק" - "כי זה לא מסייע - זה פוגע בריכוז"...

דעתי האישית - טוב ששללו ממנו את האליפות.

אלון

פורסם

להיפך - קוקאין דוקא מגביר את הריכוז ואת האדרנלין...

דעתי - ספורטאי לא אמור לאבד את התואר בגלל שעבר על החוק - אחרת כל נהג מרוץ שיתפס נוסע מהר לא יוכל לזכות בגביע. אני מבין את המקרה הגבולי של המריחואנה, אבל זה עדיין לא אמור לשלול ממנו תואר שמגיע לו, אלא אם הם יכניסו את זה לרשמית החומרים האסורים - ואז באמת אין ויכוח. אם החומר איינו קיים ברשימת החומרים האסורים מגיע לו לקבל את התואר...

פורסם

מה שמפריד בין ספורטאי מקצועי לחובבן הוא שהמקצוען מתפרנס מהפעילות הספורטיווית שלו ו'סוחב' על הגב שלו לרוב גם כספים של ספונסרים ומשקיעים רבים.

מספורטאי כזה נדרשת רמת מחויבות טוטאלית למקצוע שלו (ולמשקיעים שלו).

רמת המחוייבות הזו לא ניתנת לתחימה ע"י 'פקודת הסמים' או כל חוק קטגורי כזה או אחר.

לדוגמא - אין חוק שאוסר על ספורטאי לצאת ערב לפני תחרות לשתות, להשתכר, לXXXXן ולקנח בפיצה משפחתית, אבל כחלק מההתנהלות המקצועית שלו מצופה ממנו שיילך לישון ערב לפני התחרות מוקדם ויכוון את הגוף והנפש רק לכיוון אחד - נצחון ביום המחרת.

אורח חיים ספורטיווי הוא לא משהו שעושים 'על הדרך' אלא בחירה ללכת בנתיב מאד מוגדר שכל תכליתו הוא נצחונות ושיפור תוצאות.

פורסם

אורי

אני חולק על דעתך ומלין בתוקף

ספורטאי מקצועי הוא גם סמל,סמל תרבותי,סמל חינוכי,הוא מקור לחיקוי ע"י בני נוער,הו מופיע בתקשורת וגורר אחריו המון מעריצים שמנסים לחקות אותו,ומייצג או מדינה או וגם ספונסרים.

אחד כזה שנתפס בשימוש בסמים, צריך להיות מוקע בחוצות העיר,צריך לשלול ממנו את הישגיו כאקט חינוכי,לשלול הופעותיו בפומבי,שיירד לתהום הנשייה.

בעיניי זה חמור מאד,בדיוק כמו שהייתי נוקט את אותה עמדה לגבי אלה שלא שרתו בצבא ומופיעים בכוכב נולד או במדייה אחרת. או פוליטיקאים שסרחו.

זו דעתי

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...