Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברים יקרים.

כרגיל המנורה עברה... היום עשיתי "ניקוי עד כמה שאפשר" לאזור החיישנים (אם או בלי קשר זה עזר)

אני בינתיים עוזב את זה לאחר שבדקתי שמערכת הABS עובדת וכשרה בלי עיין הרע.

תודה לכולם.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם היא חזרה לפעול, כדאי לך להפעיל אותה באופן יזום מס' פעמים (באופן בטוח במהירות איטית, ולא בין מכוניות) , זה כדאי, ועלול להתגלות כחוסך תיקון. אך לא מובטח כך.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום דני,

המערכת עבדה גם שהמנורה דלקה (לא ציינתי עובדה שהיא לא נכנסת לפעולה)

היא עובדת אבל המנורה הזאת לא נתנה לי שקט גם שידעתי כמעט בוודאות מה התקלה.

זה תמיד נדלק פעם בכמה זמן ונכבה.

ואתה צודק בהחלט, אני באמת בפעם במספר שבועות עושה בדיקה למערכת הABS לראות שהיא תקינה.

פורסם

המערכת עבדה גם שהמנורה דלקה (לא ציינתי עובדה שהיא לא נכנסת לפעולה)

.....

מסירת כל הנתונים הידועים ,מאוד חשובה , בסיסית, ונדרשת.

איננו עוסקים בניחושים ,למשל, שמערכת פועלת כאשר נורית התקלות דולקת. בדכ, ברוב רובם של המקרים, במערכות השונות, הדלקות נורית, מצביעה על תקלה, והשבתת המערכת הרלוונטית לאותו פרק זמן.

להבא, אנא, השאר לנו כמה שפחות עובדות נסתרות.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אף אחד לא הסתיר מידע.

סה"כ הגעתי עם תקלה של הABS שהשגיאה שלה מציינת תקלה במשאבה.

אם המערכת עצמה עובדת או אם היא לא עובדת זה עדיין לא בסדר שיש מנורה.

בכול אופן המנורה הנ"ל משחקת, פעם נדלקת ופעם לא נדלקת.

יכול להיות שמדובר על קטנקטורים רופפים.

אבל מדובר רק על ניחושים.

בכול מקרה תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

מנורת הABS ברכב שלי הייתה נדלקת אחת/שתיים לחודש לנסיעה אחת ונכבתה ולא הייתי נתקל בה.

לאחרונה קבלתי תופעה חדשה... הנורה נדלקת בתחילת נסיעה ולא נעלמת גם אחרי כיבוי...

לאחר מספר ימים הגיע המצב שאני נמצא בו היום:

לא משנה שעה/יום אני מניע את הרכב ואין נורה (ממש משמח) אני יכול לעמוד במקום שעתיים ולא תדלק נורה.

לאחר נסיעה קצרה של כמה עשרות מטרים הנורה דולקת.

אם אני יכבה את הרכב ויניע היא תעלם אבל תחזור במהלך הנסיעה.

עשיתי בדיקה קטנטנה ושמתי לב שזה קורה רק שהרכב עולה על פסי האטה או זזה קצת מעלה ומטה.

יש לציין שיש ברשותי VAG-COM ובצעתי סריקה וקבלתי את השגיאה הבאה:

1 Fault Found:

01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)

16-00 - Signal Outside Specifications

נקודה חשובה:

בעבר שהנורה הייתה נדלקת ונעלמת לתקופה, לא היה לי אפשרות לאפס את התקלה (כלומר למחוק אותה)

כיום הופתעתי לגלות שאני יכול למחוק את השגיאה וזה כבר חלק שמשמח כי זה לא היה ניתן למחיקה בכלל בעבר.

רציתי לדעת האם אחד החיישנים יכול לגרום לשגיאה הזאת למרות שבמפורש רשום "משאבה"?

אני לא מגיע לשום מוסך עקב חוסר זמן וחוסר עיניין לזרוק כספים על אין ספור ניסיונות סרק לאתר תקלה דרך תקלה אחרת.

אני הרחבתי כמה שאפשר, ואני מאמין שלפי כול מה שקרה לי עד עכשיו מחשב הABS תקין.

ומדובר במשהו "בדרך" בגלל שתיי סיבות: 1: הנורה לא דלוקה קבוע 2: אפשר לאפס 'דבר שלא היה אפשרי בעבר'

תודה רבה לכולם!

פורסם

התשובה עומדת בעינה וזה שהבעיה הולכת ובאה רק מוכיח זאת. הבעיה ביחידה האלקטרונית/המנוע ולא יעזור שום חיישן ושום ניקוי.

מאחר ומדובר בבעיה גבולית היא מושפעת מזעזועים, שינויי טמפ' ואקראיות. כנ"ל לגבי היכולת לאפס ולא לאפס.

בכדי שתבין על מה מדובר אני אתן לך כיוון מחשבה מתוך פרספקטיבה של אלקטרונאי- כנראה שאתה צודק באופן חלקי כשאתה אומר "המחשב תקין" כיוון להערכתי לא מדובר ברכיב שנשרף או משהו בסגנון אלא בבעיית מגעים בתוך היחידה האלקטרונית.

אינני מכיר את היחידה אך זהו ניחוש מוסכל. מאחר ומדובר ביחידה שלא פשוט לפרקה, מדובר בנושא בטיחותי וכן דרוש מישהו בעל נסיון והבנה באלקטרוניקה אין מקום למשחקים ועדיף לפנות לבעל נסיון.

פורסם

אתה צודק אביב.

לצערי אין מנוס בנושא הזה מלפנות לי זמן מסויים ולהגיע לאיזה שהוא בעל מקצוע שיבדוק את הנושא לעומק.

ונקווה שהתאורייה לגבי המגעים באמת נכונה זה יכול לחסוך הרבה מאוד כסף.

תודה לך עזרת לי מאוד.

פורסם

כסף זה לא יחסוך (תדמיין שאני אומר את זה בקול עצוב).

אף אחד מבעלי המקצוע שמתעסקים בזה לא יודה ולא יגיד מה הבעיה ספציפית גם אם מדובר בחידוש הלחמה מסכנה.

שלא ישתמע שאני מזלזל בזה כי אני לא. מדובר בידע ייחודי, לא אופייני לתחום והרבה כסף שמשולם עבורו גם אם התיקון בפועל הוא זול מאד ופשוט. התעסקות עם יחידות כאלו זה דבר יקר בגלל הידע נקודה.

פורסם

יש לי אותה בעיה ברכב רק טפו,טפו,טפו, לא באותה תדירות אלה פעם ב... כל פעם זה נעלם לאחר כיבוי והנעה.

בזמנו לפני כמה חודשים חיברו לי מחשב ולא מצאו תקלות אז זה כנראה החיישנים.

מישהו יכול בבקשה להסביר לי איפה הם ואיך מנקים אותם?

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

איך בני ל. אומר- "תקשיב טוב טוב:"

אין מצב כזה שנדלת לך נורת ABS ואין קוד תקלה (קבוע או Intermittent). לכן אין לך מה לגעת בשום דבר במערכת מבלי לדעת מהו קוד התקלה.

פורסם

אז מה אני אמור לעשות?

כעיקרון הנורה לא נדלקה לי כבר המון זמן והיא בדרך כלל נדלקת אחרי נסיעות בדרכי עפר.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

באם לא איפסו את התקלה ומאז לא נדלקה הנורה, כלומר יום אחד נדלקה לך הנורה ומאז נכבתה ולא איפסת תקלות (או ניתקת מצבר) התקלה תישמר ב-LOG של מחשב ה-ABS. אם תחבר סורק תוכל לראות מה התקלה ובהתאם לזה לטפל.

• תוכן חדש...