Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סתם שואל שאלה, אין לי ידע מוקדם בזה, אז תהיו חופשיים לתקן אותי:

יש המון מכוניות כמו דיהטסו שרייד '90 ומטה ודומיהם על הכביש, נכון? לא אוטו טוב במיוחד. השאלה שלי היא למה אנשים לא רוצים / לא מודעים לכך שאפשר (אולי לא? פשוט נראה לי) לקנות איזה אוטו בן 30, שהרבה יותר קל וזול להחזיק אותו, והוא לא פחות אמין מאותו שרייד?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

כי זה לא נכון.

יש מעט מכוניות ישנות על הכביש. מה שאין לו סטטוס נחשב פשוט הולך לגרוטאות. מה שיש לו נמצא אצל אספן ולא נוסע הרבה ממילא.

גם לא בהכרח יותר זול להחזיק רכב אספנות. יש שני טסטים בשנה, שעות שאסור לנסוע בהן, בעיית חלפים, רכב מאוד מיושן לרוב ועשוי בצורה לא איכותית (אלא רק אם הוא באמת יוקרתי).

אין שום סיבה להחזיק רכב אספנות בתור רכב ראשון. הוא לא יהיה זול יותר ממכונית רגילה מתחילת שנות ה-90, לא לקנייה ולא לאחזקה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אין שום סיבה להחזיק רכב אספנות בתור רכב ראשון. הוא לא יהיה זול יותר ממכונית רגילה מתחילת שנות ה-90, לא לקנייה ולא לאחזקה.

רוני

דווקא חיפושית שמורה היטב, ובהנחה שאתה מטפל בה בעצמך, יכולה להיות מ-א-ו-ד זולה לתחזוקה, ואפילו בעלת חלפים זמינים יותר מכל מיני "ג'או פריזם" מראשית ה-90.

פורסם

לא הבנתי דבר אחד,למה החלטת לבחור דווקא שרייד ולהשוות אותה לרכב אספנות?!

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

אם היו הרבה מכוניות אספנות על הכביש, מן הסתם הן לא היו מכוניות אספנות... אלא מכוניות רגילות... ולגבי השרייד, דווקא קל וזול להחזיק אותה. זה בערך היתרון היחיד שלה (יש עוד יתרון - קהל היעד העיקרי שלה היום זה סבתות, והן בד"כ לא לוקחות אוטו לבדיקה כשהן קונות. צריך רק להזהר מהנכדים). מכונית אספנות אמיתית זה צרות צרורות, כמו עוד ילד בבית, כמה שאוהבים אותו יותר מוציאים עליו יותר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

למעט החיפושית אין רכבי אספנות שיתנו לך חיים קלים.

בכל רכב אספנות אחר, תצטרך להכיר אנשים שמתעסקים איתו, לחפור חלקים בשבילו בכל מיני חורים וללמוד להכיר אותו אישית ברמה גניקולוגית. זה תחביב נהדר, אבל לא חיים קלים.

פורסם

בכל רכב אספנות אחר, תצטרך להכיר אנשים שמתעסקים איתו, לחפור חלקים בשבילו בכל מיני חורים וללמוד להכיר אותו אישית ברמה גניקולוגית. זה תחביב נהדר, אבל לא חיים קלים.

שכחת את המיני, חלקים זמינים, פשטות מכאנית וים של מועדונים שמקלים על החיים.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

שכחת את המיני, חלקים זמינים, פשטות מכאנית וים של מועדונים שמקלים על החיים.

המיני היא מקרה גבולי לדעתי. בעלות על מיני עדיין קשורה במקרים רבים לחיפושים אחרי מיני נטושות לחלקים, בקשר עם מועדונים (כפי שציינת) בארץ ובחו"ל ובידע טכני.

בחיפושית אין בזה צורך. לא צריך להיות חובב רכב כדי להחזיק חיפושית. כל מכונאי יכול לטפל בה, חלקים זמינים מאוד בחנויות חלפים, ואמינות שהיא באמת אגדתית.

חוץ מהחיפושית שהייתה לי החזקנו במשפחה עוד מספר חיפושיות, חלקן אצל כל מיני דודים זקנים או אח סטודנט זרקן, שלא ממש התעניינו במועדונים ובחיפוש חלקים ופשוט זרקו את הרכב לטיפול אצל חאפרים למיניהם והרכב נסע ונסע.

עובדתית רואים יותר חיפושיות בידיים של נהגים תפרנים מאשר מיני. המיני היא בכל זאת יותר רכב לחובב רכב וקצת פחות נופלת על המשבצת של תחליף זול לקטנוע...

פורסם

בארץ נמכרו הרבה יותר חיפושיות מאשר מיני זה מקל על מציאת חלקים ואנשי מקצוע שיטפלו ברכב

נכון הוא שהחיפושיות יותר עמידה, אבל עדיין המיני יכולה להחשב כפרויקט אספנות שני (לדעתי) בסיבוכיות שלו אחרי החיפושית ועדיין בהחלט לא פרויקט שיחשב לשאפתני מדי.

שוב תלוי ברמת השיחזור והשינויים ברכב (ranster לא דוגמה לפרויקט שפוי :wink: )

קצת יותר קשה אבל הרבה הרבה יותר מתגמל.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
לא הבנתי דבר אחד,למה החלטת לבחור דווקא שרייד ולהשוות אותה לרכב אספנות?!

פשוט אצלנו בעיר יש המון המון שריידים. פעם כשהלכתי כ2 ק"מ עלה לי הרעיון לספור כמה, וראיתי איזה 6 (ופה זה הרבה). אז מבחינתי זה סוג של ברירת מחדל.. אולי בערים אחרות אפשר להגיד ג'סטי או זיפט (סוויפט)

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

תשובה פשוטה למה אין.

בארץ בשנות ה-70 ומטה לא היו הרבה מכוניות.פחות מ 100000.

והביאו מכוניות מאוד פשוטות.

אין הרבה לוטוסים או פרארים שאפשר לקנות.

אייל

• תוכן חדש...