Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה שיש לנו הסטוריה קצת דומה...

גם משפחתי גרה ברחובות כשנולדתי, אבל באסותא בת"א, לאבי היה אופנוע BSA עד שנולדתי, ואז קנה טנדר אוסטין 42 מעודפי הצבר הבריטי, לדודי (ברחובות) היה ג'יפ 42 ואח"כ וויליס סטיישן...

כן, אני ידוע, צריך תמונות, רק שאני אין לי כוח וסבלנות ללאתר את התמונות (דווקא יש), סרוק, לחפש איפה נשמר, להעלות...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמה תמונות שסרקתי היום

אבא שלי על ה BSA שלו, 650 אם אני זוכר נכון

בהתחלה היה מספר ת14941

אחר כך שונה ל 44-867

האם עדיין קיים?

ג'יפ 42 שבו אבא שלי לקח את אמא שלי בלילה בגשם

מרחובות לביילינסון פ"ת, אחרי שהיתה לה כבר ירידת מים

נסיעה של כמעט שעתיים ב 1965...

הוויליס אירו שהייתה לנו אחר כך

מכונית שהורכבה בארץ, מספרה 25-870, נעלמה בתחילת שנות השמונים ברמלה...

ולסיום 404 מודל 70 שהיתה לנו, יחד עם אמא שלי ושתי אחיותי

תמונות יפות מאד,לא בי,אס,איי אלא מצ'לס 41 או קצת יותר חדש, קשה לזהות כי אין את כל התמונה.

הג'יפ אכן 42,יש לך את המספר רישוי שלו?

חן.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היות והחוק המחייב נסיעה עם אורות

הביא כמובן לכך שהשארתי את ה 505 עם אורות דולקים למשך 36 שעות...

והיות וכבלים ומצבים וכדומה הועילו ככוסות רוח למת

והיות ולא היה בידי ללכת ולקנות מצבר חלופי

הרנו 16 שלי משרתת אותי בשבועיים האחרונים בהצלחה כמובן

הנה כמה תמונות מהגשמים האחרונים

תצלום0639.jpg

תצלום0640.jpg

תצלום0641.jpg

תצלום0645.jpg

תצלום0646.jpg

תצלום0648.jpg

תצלום0649.jpg

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
אכן. בשנות הששים המוקדמות צה"ל השתמש במשאיות D-400 עם קבינה ישראלית, כמעט "פרטיזנית", שנבנו (כנראה) ע"י קייזר-אילין. הדלתות הן אמנם של טנדר וויליס, שהורכב באותו מפעל. אם אני זוכר נכון, ה"דור הראשון" הגיע עם קבינה אמריקאית בסיסית, ורק בהמשך פותחה זאת המקומית.

מאוחר יותר, הגיעו ה D-400 שוב עם קבינה אמריקאית "אמיתית" (מהודרת יותר מהדור הראשון), בהרכבה ישראלית - כמו רוב כלי הרכב של צה"ל בשנות הששים.

המשאיות שבצילום היו, כנראה, בשימוש הקיבוץ לאחר פרישתן מצה"ל.

ממש על קצה המזלג - המדובר בדי- 400 מדגם 1959-60. צה"ל קנה אלף (!) כאלו ב"מכה אחת", וכמה שנים אח"כ קנה שוב. הרכישות האלו הובילו, בסופו של דבר, להקמתו של מפעל Dodge Trucks בנצרת עלית, המוכר כ"תעשיות רכב".

מתוך האלף האלו, 200 יחידות הוזמנו בתצורה "סטנדרטית" ואילו 800 בגרסת "תא מעטפת", ובאנגלית cowl cab - ללא קאבינה, רק עם תא מנוע. את הקאבינה ניסו לבנות תחילה ב"הארגז" וב"מרכבים". זה לא היה כ"כ פשוט והם לא עמדו בלוח הזמנים. עד מהרה התגייס צה"ל לעזרה ובנה דגם בבתי המלאכה שלו.

מעניין לציין שהמשאית שבתצלום בצד ימין היא דודג' ש"עברה לאזרחי" בשנת 1976, 16 שנים אחרי שנכנסה לשירות.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

• חודש מאוחר יותר...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

באמת מזמן לא טיילנו המשפחה עם הרנו

ניצלנו את מזג האויר הגשום שהיה בשבת האחרונה (3/3/2012)

ואת מערכת החימום של הרנו שנתקעה לפני שנתיים ועובדת מצויין...

ונסענו לטיול

יצאנו מתל אביב, כביש 4, שמאלה בניצנים, גבעה 69

המשכנו לכיוון קרית גת, גבעות חזן, כלניות, רקפות וכ"ו - נדמה לי שיש תמונות כאן מאותו מקום לפני שנתיים...

ואז דרך כביש 38, עצירה במושב שריגים (לי-און) אצל משפחת אהרון

שעושה אצלה בבית אוכל כורדי אותנטי וטעים מאוד:lol:

וחזרה לתל אביב

כמה תמונות מהיום המקסים הזה

P3030290.JPG

P3030291.JPG

P3030295.JPG

P3030297.JPG

P3030305.JPG

P3030307.JPG

P3030313.JPG

P3030353.JPG

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ביום ראשון שעבר, תחילת הסופה

ירדתי כבכל בוקר לפז'ו 505 שלי על מנת לנסוע לעבודה

והנה

הפלא ופלא

היא לא מניעה

מאז ועד אמש, לא היה לי זמן לקחת אותה למוסך...

כיוון שכך, בשבועיים האחרונים, ה רנו 16 שלי, מודל 74 להזכירכם, הפכה להיות הרכב לעבודה

נסעתי עימה בסופה לנילי, למודיעין, הרצליה, בת ים, רמת גן, רחובות

קרוב ל 1500 ק"מ בשבועיים

מספר תמונות מהימים האחרונים...

DSC_1166.jpg

DSC_1175.jpg

DSC_1176.jpg

DSC_1177.jpg

DSC_1178.jpg

פורסם

נראה שעשית בשבועיים ק"מ שרכב אספנות באופן רגיל עושה בשנתיים פלוס...

ואכן יפה לראות שרכב אספנות בן כמעט 40 יכול לשרת נאמנה במקרה בלתי מתוכנן כגון זה

The higher you go, the harder the fall..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
ממש על קצה המזלג - המדובר בדי- 400 מדגם 1959-60. צה"ל קנה אלף (!) כאלו ב"מכה אחת", וכמה שנים אח"כ קנה שוב. הרכישות האלו הובילו, בסופו של דבר, להקמתו של מפעל Dodge Trucks בנצרת עלית, המוכר כ"תעשיות רכב".

מתוך האלף האלו, 200 יחידות הוזמנו בתצורה "סטנדרטית" ואילו 800 בגרסת "תא מעטפת", ובאנגלית cowl cab - ללא קאבינה, רק עם תא מנוע. את הקאבינה ניסו לבנות תחילה ב"הארגז" וב"מרכבים". זה לא היה כ"כ פשוט והם לא עמדו בלוח הזמנים. עד מהרה התגייס צה"ל לעזרה ובנה דגם בבתי המלאכה שלו.

מעניין לציין שהמשאית שבתצלום בצד ימין היא דודג' ש"עברה לאזרחי" בשנת 1976, 16 שנים אחרי שנכנסה לשירות.

את ה D-400 קבינה ויליס לא אשכח . בכמה ימים מהגיוס עד התחלת קורס טייס שמו אותי עובד רס"ר בבחא 15.

נסעתי עם נהג להביא משאית כזאת מה - ב.מ.ב. בטירה. היה לה חידוש גדול על הפארגואים וה -GMC. - ברקס כוח. קראו לזה הידרו ואק.

בחזרה (אז עוד לא היתה תנועה , המהירות למשאיות היתה אא"ט ש"ב - 40, ש"פ- 60. מי שלא רצה לעבור מהמשאית לטנדר של מצ ,לשיפוט מהיר ולכלא ,אם לא שם לב לחוט השחור לאורך הכביש,הקפיד לנסוע קצת פחות) איבדנו ברקסים, נכנסנו בגדר.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לפני כשלושה שבועות

לאחר כחודשיים בהם ה 16 המדהימה שלי עמדה זנוחה וללא טסט

עברנו טסט הצלחה מירבית וחזרנו לנסוע בכבישי ישראל

מספר תמונות ממקומות שונים בארץ

וגם קרוב ל 100 קמ"ש על 431

_mms_img-151080498_.jpeg

_mms_img1267951711_.jpeg

_mms_img-1610567705_.jpeg

_mms_img539822902_.jpeg