Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף:2.0 או 1.6

shlomo5001
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישבתי לילות ובדקתי והופתעתי לגלות שכל אחד רושם בפורום מה שהוא חושב לא מה שהוא יודע בוודאות!

(שחיפשתי היה אחד שרשם שיש לו גולף מנוע 2.0 והיא צורכת 1:10 וזה הכי הגיוני).

והיום ראיתי מישהו שיש לו גולף 2.0 ידני ואמר שהיא צורכת 1:9 והוא כבר מפחד ללחוץ חזק על הדוושה!

אז למה באים וסתם אומרים שה1.6 וה2.0 צורכים כמעט אותו דבר?! (אז נכון שה 2.0 פחות מתאמץ אבל שהוא מתאמץ הוא משאבת דלק!)

אני בקלות יכול להוריד את צריכת הדלק בגולף 1.6 ל 1:8 ק"מ לליטר - נסיעה קבועה בפקקים עם מזגן, ולא צריך ללחוץ על הגז.

לכל מי שרושם את צריכת דלק של הרכב שלו יש תנאיי הנסיעה שונים, הרגלי הנהיגה שונים, מצב הרכב שונה.

רוצה לחסוך בדלק?

על תלחץ על הגז, תשמור מרחק, תתחזק את הרכב בצורה נכונה ותשתדל לא לעמוד בפקקים.

אין הבדלים גדולים בין שני המנועים בצריכת הדלק אבל יש הבדל רציני בביצועים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אהלן גבר,

טוב בוא אני יעזור לך וינסה להסביר לך הכל שלא ישארו לך שאלות,

אז ככה,

הרכב עצמו הוא רכב כבד מאוד (בתגובות הקודומות קראתי שהוא מעל טון,לא מאמין אבל הכל יכול להיות)

מנוע 1.6 הוא מנוע סטנדרטי (הכוונה לא גדול ולא קטן)

למרות שהרכב הוא לא הכי סטנדרטי במשקל שלו.. (כלומר הוא כבד)

אז מנוע 1.6 שיושב ברכב כזה כבד,מתאמץ...

מאמץ מה גורם לרכב?(רמז,משל לקיק דאון המפורסם)... יפה.. צריכת דלק מוגברת

לעומת זאת גרסת ה2.0 לא מתאמצת בכלל,אבל המנוע גדול יותר אז זה ייחסי,כלומר הם באותה רמת צריכה,

שורה תחתונה

הצריכה אותה צריכה,הביצועים ב2000 סמ"ק טובים יותר ...

תחליט אתה על מה אתה הולך (חחחחחחחחחחח)

בהצלחה אחי

הגולף אינה כבדה יותר ממרבית מתחרותיה, היא רק נראית כך בשל עיצובה. גם ההפתעה שלך מהעובדה שמשקלה מעל טון, מעט מוזרה. קשה לי מאוד להאמין שתמצא קומפקטית במשקל בן שלוש ספרות.

יום טוב, אח שלי.

פורסם

היה לי נסיון טוב עם 1.6 ידנית, שצרכה בממוצע 1:12 (אבל היתה עם 4 משקולות כבדות בדמותם של ג'נטים 18 , ועם רגל כבדה של הנהג שניסה להתנהל בקצב מהיר) , ומבחינת כח היתה סבירה (מנוע ה8V לדעתי עדיף על ה16V בגולף 1.6)

.

אייל על סמך מה אתה אומר שה-8V יותר עדיף מ-16V?

אשמח לדעת זאת כי אני נסעתי על האוטומטית 1.6 8V מול 1.6 ידנית 16V (שלי) אני מתכוון שנסעתי על שניהם ולא בתחרות או משו :)

יכול להיות שאני משוחד אבל ה-16V יותר חזק משמעותית יש לו רק בעיה הוא מתעורר אחרי 4 אלף טור.

פורסם

אם מותר לי להתייחס, מנועי 8V, במרבית המקרים, מאופיינים בכוח חלש יחסית לנפח, מצד אחד ומומנט מצוין מהצד השני. מומנט טוב, עדיף לעין שיעור על כוח המצוי רק בטורים גבוהים, ככל שהמדובר בנסיעה רגילה ולא ספורטיבית. לכן לטעמי הם עדיפים במכוניות רגילות. המחשבה שעולה פה ובמקומות אחרים לפיה מנועים כאלו מיושנים ונחותים, פשוט מוטעית.

פורסם

חחחחח אתם מדברים על מנועים ולי אין שמץ בזה!!

שבוע הבאה ב"ה אני הולך לבדוק גולף ידני ג'נריישן 2001 ואין לי מושג איזה מנוע יש לה ?!

פורסם

אתה קונה רכב לפי רמת איבזור או לפי מנוע?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
אם מותר לי להתייחס, מנועי 8V, במרבית המקרים, מאופיינים בכוח חלש יחסית לנפח, מצד אחד ומומנט מצוין מהצד השני. מומנט טוב, עדיף לעין שיעור על כוח המצוי רק בטורים גבוהים, ככל שהמדובר בנסיעה רגילה ולא ספורטיבית. לכן לטעמי הם עדיפים במכוניות רגילות. המחשבה שעולה פה ובמקומות אחרים לפיה מנועים כאלו מיושנים ונחותים, פשוט מוטעית.

::mm_yeah

בדיוק זו הסיבה מדוע אני חושב שה 8V עדיף על 16V.

התנסיתי גם על כזה וגם על כזה (רק ידניים) כשבדקתי בזמנו גולפים 1.6 ידניות.

מבחינת כ"ס, ל8V יש 102 כ"ס ול16V יש 105 כ"ס , ככה שזה לא ממש הבדל. (וגם לא הספק חלש יחסית לנפח)

דוגמא טובה ליתרון הזה היא בפולו 1400 הרגילה, שבאה עם מנוע 1.4 60 כ"ס בגרסת ה8V , ו1.4 75 כ"ס בגרסת ה16V

(אני לא מדבר על הגרסא הספורטיבית , ה16V עם 100 כ"ס ששם זה מנוע אחר לגמרי ועדיף משמעותית על שניהם)

מי שיסע בשתיהן, ירגיש שה60 כ"ס יותר חזקה מה75 כ"ס. (כל עוד אתה לא קורע את המנוע בטורים גבוהים)

אביתר,

להשוות אוטומט לידני זה לא רציני, הגולף 1.6 אוטומט היא יחסית עגלה לא משנה גם אם היא תהיה 24V :)

לפותח השרשור, אתה יודע אם מנוע הוא 8V במידה והוא מדגם AKL (כתוב ברשיון הרכב)

עוד הערה כדי לשבור סטיגמה : משקל הגולף לא שונה מהותית משאר המתחרות, אלו סתם שמועות.

מחר אני אחזור עם מספרים מדוייקים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש לי מנוע 2.0 אבל אוט' - אוכלת דלק בכמות מטורפת באמת

אבל לחבר יש מנוע 2.0 יד' שהיא כבר הרבה יותר טובה, גם ביצועים בקיצור הכל אחלה אוטו.

פורסם

למה שאני מחפש מחירון של ג'נריישן 2001 ידני 1600 הוא לא מראה לי שיש אפשרות לידני?

איך אני ידע מה המחירון המדויק? (ראיתי שבין הגיר ידני לאוטומט במנוע 1.8 ו2.3 זה 7 אלף שקל האם גם ב1600?)

פורסם

אני נכנס לאשכול בשביל לברר חיסרון כנראה...

חבר בעל גולף 1600 אמר לי לפני מספר חודשים (אחרי שהוא קנה את הרכב) שהרכב בעל 4 הילוכים זה נכון?

פורסם

ביררתי כמה דברים לגבי הרכב

גולף 2004 דור 5 טיפטרוניק FSI

1600 16 שסתותים

1233 ק"ג

115 כ"ס

155 נ"מ ב-4000 סלד

גולף 2004 דור 5

1600 8 שסתומים

1183 ק"ג

102 כ"ס

148/3800