Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף:2.0 או 1.6

shlomo5001
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

אני רוצה לרכוש גולף שנתון 2001 ידני ואני לא יודע על איזה מנוע ללכת !

מצד אחד שמעתי שה-2.0 עושה עבודה טובה וגם פחות מתאמץ מה 1.6 (אבל מצד שני זה לא הגיוני שהוא צורך 1:13)

ומצד שני ה-1.6 שאני יסתפק בה גם אבל אמרו פה שה-2.0 יותר חסכוני מה 1.6 אז למה לא לתפוס שתי ציפורים במכה אחת?!

(גם יותר חסכונית וגם ביצועים מעולים)!

אז מה אתם ההיתם בוחרים אם ההיתם במקומי? ואני מתכוון גם להכי חיסכוני!

תודה מראש!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסופו של דבר צריכת הדלק בשתי הידניות הנ"ל תהיה דיי דומה ותושפע בעיקר מאופי וצורת הנהיגה.

היה לי נסיון טוב עם 1.6 ידנית, שצרכה בממוצע 1:12 (אבל היתה עם 4 משקולות כבדות בדמותם של ג'נטים 18 , ועם רגל כבדה של הנהג שניסה להתנהל בקצב מהיר) , ומבחינת כח היתה סבירה (מנוע ה8V לדעתי עדיף על ה16V בגולף 1.6)

בקשר ל2.0 ליטר, יש לי חברים עם הרכב הזה וכולם מרוצים (חלק ידני, חלק אוטומט), עם זאת קראתי כאן בפורום שהמנוע חובב שמן.

(ה1.6 לא אכל טיפת שמן בין הטיפולים שזה דבר יפה)

לדעתי ב1.6 חסר טיפה כח ,במיוחד בנסיעה עם מזגן , ולכן אם הייתי מתלבט בין שניהם, הייתי הולך על ה2.0.

עכשיו רק נותר לך למצוא אחת כזאת,אין הרבה ידניות.

ממליץ ללכת על רמת גימור ג'נריישן : מקסימום איבזור במינימום מחיר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

השאלה האם הדלק ב1.6 יותר חסכוני מ2.0 ?(אני מחפש מה יותר חסכוני)

ומה משנה בין הקונפורטלין לג'נריישן (חוץ מזה שיש יותר איבזור)?

פורסם

מה לא ברור בתשובה שלי?

הצריכה בידניות דיי דומה.

זה כזה קריטי אם אחת 1:11 והשניה 1:12 ?

צריכת דלק זה לא מדע מדוייק ומה שקורה ברכב אחד , לא בהכרח יקרה ברכב שני זהה, כי מדובר בנהגים שונים!

אם אתה ממש רוצה ללמוד על הבדלי הצריכה, אפשר לקבל מושג מנתוני היצרן.

וכן- ההבדל הוא איבזור בין הרמות... והפער הכספי זניח.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
זה לא ניתפס שמנוע 2.0 יצרך דלק כמו1.6 !

איך ה1.6 בנסיעה (ואם אפשר עוד פרטים :ביצועים.בלאי וכו')

מה לא נתפס בזה?

ככל הנראה מה שקורה כאן:

נפח מנוע יותר קטן על משקל של מעל טון , מתקזז עם מנוע גדול יותר שיותר קל לו להזיז את אותו המשקל.

ניסיתי להסביר את זה כמה שיותר בפשטות.

מה זה חשוב אם אחד צורך ככה והשני צורך אחרת ? עוד ליטר או פחות ליטר לק"מ זה מה שיהרוג אותך?

כבר דיברתי על הביצועים בהודעה הראשונה שלי.

בלאי? לא היתה לי שום בעיה עם ה1.6.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לפי ההתחבטות הקודמת שלך נראה לי שמדובר כאן ביום לימודים ארוך.

לא מדובר בשום יום לימודים ארוך. אני פשוט רוצה לקנות רכב ואין לי שמץ שמושג עליו אז אני שואל!!!

(בנושא האלפא למשל לא יודעתי שהיא כזאת מסבכת את הכיס !)והודות לפורום שעזרו לי (בישביל זה יש את הפורום לא?)

אז כמו עכשיו אני מתלבט בין מנוע 2.0 ל1.6 (לדעת מה יותר כדאי ולא רק בדלק)

פורסם

לפני שאתה ממשיך ושואל, טוב תעשה אם תערוך חיפוש בפורום. השאלה איזה משני המנועים עדיף, לרבות בתחום צריכת הדלק נדונה ונטחנה כאן לעייפה.

פורסם
לפני שאתה ממשיך ושואל, טוב תעשה אם תערוך חיפוש בפורום. השאלה איזה משני המנועים עדיף, לרבות בתחום צריכת הדלק נדונה ונטחנה כאן לעייפה.

ישבתי לילות ובדקתי והופתעתי לגלות שכל אחד רושם בפורום מה שהוא חושב לא מה שהוא יודע בוודאות!

(שחיפשתי היה אחד שרשם שיש לו גולף מנוע 2.0 והיא צורכת 1:10 וזה הכי הגיוני).

והיום ראיתי מישהו שיש לו גולף 2.0 ידני ואמר שהיא צורכת 1:9 והוא כבר מפחד ללחוץ חזק על הדוושה!

אז למה באים וסתם אומרים שה1.6 וה2.0 צורכים כמעט אותו דבר?! (אז נכון שה 2.0 פחות מתאמץ אבל שהוא מתאמץ הוא משאבת דלק!)

פורסם

אהלן גבר,

טוב בוא אני יעזור לך וינסה להסביר לך הכל שלא ישארו לך שאלות,

אז ככה,

הרכב עצמו הוא רכב כבד מאוד (בתגובות הקודומות קראתי שהוא מעל טון,לא מאמין אבל הכל יכול להיות)

מנוע 1.6 הוא מנוע סטנדרטי (הכוונה לא גדול ולא קטן)

למרות שהרכב הוא לא הכי סטנדרטי במשקל שלו.. (כלומר הוא כבד)

אז מנוע 1.6 שיושב ברכב כזה כבד,מתאמץ...

מאמץ מה גורם לרכב?(רמז,משל לקיק דאון המפורסם)... יפה.. צריכת דלק מוגברת

לעומת זאת גרסת ה2.0 לא מתאמצת בכלל,אבל המנוע גדול יותר אז זה ייחסי,כלומר הם באותה רמת צריכה,

שורה תחתונה

הצריכה אותה צריכה,הביצועים ב2000 סמ"ק טובים יותר ...

תחליט אתה על מה אתה הולך (חחחחחחחחחחח)

בהצלחה אחי

פורסם

במידה ואתה חפץ ברכב מסוג גולף שגם חסכוני בדלק אז המלצתי תחסוך קצת כסף לרכישת גולף דור V בעל מנוע 2.0 ליטר FSI.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...