Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במגזין אוטו החדש יש מבחן משותף של הקליאו ספורט החדשה,

מול הדורות הקודמים, אחת MK2 וזוג MK1 (סטנדרטית ומשופרת).

נהנתי לקרוא,

יפה לדעת עד כמה הקליאו ספורט החדשה מתנהגת משובת לעומת העליה הגדולה במשקל.

ובנוסף, נחמד היה לגלות שההנמכה של הקליאו המשופרת לא גרעה אלא הוסיפה לניהוג שלה.

מסכים לגמרי עם כך שהמושב המפלצתי שהורכב לה לא מתאים בכלל, במיוחד בהתחשב במושבים המקוריים המעולים של הקליאו.

השילוב הזה של זנב שמח וקלות שליטה בתיאור של הקליאו ספורט החדשה ממש מזכיר לי את הפז'ו 306S16.

משמח מאוד שרנו מסוגלת לספק את זה כיום בספורטיבית עממית, שאני חושב על זה, זה ההישג הגדול.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יפה לדעת עד כמה הקליאו ספורט החדשה מתנהגת משובח לעומת העליה הגדולה במשקל.

...משמח מאוד שרנו מסוגלת לספק את זה כיום בספורטיבית עממית, שאני חושב על זה, זה ההישג הגדול.

זה בדיוק גם מה שהרשים אותי ועל כך כתבתי שם.

לא ציפיתי ליותר מדי מרכב שהשמין במאתיים קילו ובנוהל, התברגן ונעשה בטוח יותר.

באופן שמאוד הפתיע אותי הקליאו החדשה לא מפחדת להוציא זנב (אפילו יותר מה-mk2 שלי) ויותר מכך מתנהגת טוב יותר (ובלי שיפור כח אמיתי (שיפור הכ"ס הקטן מתקזז בקלות עם עליית המשקל) מצליחה למחוק בקלות את הזמנים של הדורות הקודמים במסלול (גם ערד וגם נחשונים)).

אין מה לעשות, הצרפתים האלה יודעים את העבודה 8)

ניר

פורסם

אהבתי את הקטע שהיה את המכונית שלך ניר ושל האחים מהפורום :-)

עכשיו רק צריך לעשות מבחן השוואתי: "רנו קליאוספורט 197 נגד מאזדה mx5"

יש חלום חדש...

פורסם

מאוד מאוד נהנתי לקרוא את הכתבה הזו.

אני מתנצל , אבל הכסא שהותקן בקליאו פשוט מזעזע , הצורה מוגזמת והגודל שלו , מי ישמע היא בנויה לראלי וכל היום מקפצת על גבהות.

בעל הרכב חי בסרט רע.

פורסם

דור ראשון זה זיו ואלעד (עם האדומה) ואלברט (כסופה), שניהם מהפורום.

ההיגוי חשמלי אבל לא נורא כמו במגאן. יש משקל טוב (שזה הרבה יותר ממה שיש במגאן (לא חוכמה) וקצת פחות מהדורות הקודמים), חד בטירוף (כמו במגאן והרבה יותר מהדורות הקודמים) וחסר כל שטח מת (יותר קיצוני מהדורות הקודמים).

המינוס החשמלי כמובן, תקשורת לקויה.

עדיין בסה"כ היגוי לא רע, נופל קצת מהדורות הקודמים (בתקשורת) אבל הרבה יותר טוב מבמגאן (עם ההיגוי הזה המגאן כבר הייתה אצלי בחניה).

בקשר לכתבה עצמה, עשו פרוייקט מאוד רציני של 10 עמודים + סקירת מסלול.

מאוד אהבתי שיש נתוני driftbox יפים גם בנחשונים (מול הרכב שלי) וגם בערד מה שממש משדרג את הכתבות האלה. מומלץ מאוד.

ניר

פורסם

אני מתנצל , אבל הכסא שהותקן בקליאו פשוט מזעזע , הצורה מוגזמת והגודל שלו , מי ישמע היא בנויה לראלי וכל היום מקפצת על גבהות.

בעל הרכב חי בסרט רע.

מצטער על התגובה, באמת.

אבל רואים שאין לך הרבה מושג בנהיגה ספורטיבית.

פורסם

הייתה לי הרגשה שהקליאו שלי לשעבר משתתפת שם :wink:

אני מבין שזאת של זיו ואלעד שהייתה בתור המשופרת...

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
מצטער על התגובה, באמת.

אבל רואים שאין לך הרבה מושג בנהיגה ספורטיבית.

בוא תסביר לי למה הוא זקוק לכסא שכזה ?

באקט סטנדרטי של OMP הוא כל כך לא אוחז ביחס ל"דבר" הזה שהוא שם?

והאם זה הגיוני לנסוע עם דבר כזה ביום יום?

פורסם

אין מה לעשות, הצרפתים האלה יודעים את העבודה 8)

ניר

אני לא בטוח שאפשר להגיד את זה על פיג'ו\סיטרואן האחרונות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
בוא תסביר לי למה הוא זקוק לכסא שכזה ?

באקט סטנדרטי של OMP הוא כל כך לא אוחז ביחס ל"דבר" הזה שהוא שם?

והאם זה הגיוני לנסוע עם דבר כזה ביום יום?

יש כל מיני רמות של "איכות". מה שאתה רואה, זה מהרמות היותר גבהות.

באקט של OMP, אני אישית לא אוהב אותם. לא שהם לא תומכים מספיק, הם פשוט לא איכותיים מספיק.

גם לא הגיוני לנסוע ביום יום עם קוילאובר. אז?

יש דברים שאנשים מוכנים לשלם ב-90% מזמן הנהיגה, ה-10% הנותרים, מפצים את עצמם יפה מאוד.

אביחי

פורסם

בעל הרכב חי בסרט רע.

תודה רבה על המחמאה. קודם כל זה ממש לא מעניין אותי איך זה נראה, אם זה היה מפריע לי הייתי קונה מושבים של פרארי (שגם מתאימים לצבע האוטו) רק בשביל שילדים בני 16 יוכלו להגיד לי שזה "נראה פ33ה אחשלו". באקט בוחרים לפי הרגשה וזה דבר אינדבידואלי. יש נהגים כמו סקרוניס שלו זה נראה מוגזם ואני מקבל את זה, ויש נהגים שלא יכולים בלי זה. זה בדיוק כמו קסנון, בעבר היה לי רכב עם קנסון מקורי ואחריו עברתי לרכב ללא קסנון. ההבדל היה משמעותי ביותר, כל הזמן שיחקתי עם האורות כדי לבדוק שהם דלוקים. אני נמצא היום באותו מצב שכמעט כל רכב שאני יושב בו הכסא לא מספיק אוחז בשבילי.

אני אגיד לך מה הבעיה, הבעיה היא שיש אנשים שלא יכולים לקבל ביקורת (ז"א לשמוע דברים רעים על האוטו שלהם) וגם אנשים שרושמים שטויות על דברים שהם לא מבינים בהם. אם אתה רוצה לראות את 2 הדוגמאות בהדגמה חיה פשוט תפתח את הארכיון ותקרא את שרשורי ההתנגחות בין הקליאו לאיביזה. למה אני מציין את זה? אני לא רוצה שהדיון הזה ירד לרמה של הדיון שם.

ולכן אני רק אציין שלפי דעתי הכסאות בקליאו לא כאלה מושלמים (בניגוד למה שלירן רשם) ולכן אני ראיתי מקום לשפר את התחום הזה (בדיוק כמו ששפרתי את תחום האחיזה וההתנהגות).

הבאקט שהותקן הוכיח את עצמו בטיול שנערך לפני מספר ימים באיזור נס הרים. לפני מספר חודשים כשהייתי באזור סבלתי מאוד מהכסא המקורי, אתה פשוט כל הזמן בורח ממנו ורק לאחר התקנה של באקט ניתן להרגיש בהבדל המשמעותי. זו פשוט חוויה אחרת, קשה לתאר את זה במילים, אתה 100% ממוקד בנהיגה ומרגיש כ"כ הרבה דברים שלא הרגשת קודם כי היית עסוק בלתמוך את עצמך וכדומה.

אם אני אמשיך עם קו המחשבה שלך תמיר אז גם אנשים שמתקינים רתמות על כסא מקורי גם חיים בסרט רע? לפי דעתי לא, זו גם דרך (קצת פחות קיצונית מהדרך שלי) לשפר את תחושת הנהיגה.

למה בחרתי בבאקט הזה? לאחר שהחלטתי שהכסא המקורי לא מספיק לי חפשתי הרבה באקטים במשך מספר חודשים, אצל כולם מצאתי פגמים (זה לא אוחז מספיק, זה אין במידה שלי, זה מעבר לתקציב וכו'). עד שצץ לו הבאקט הזה שבהתחלה גם נראה לי מפלצתי אבל אחרי שישבתי בו ידעתי שזה הבאקט שלי.

ד"א, הקליאו שלי (בניגוד לשאר המשתתפים במבחן) היא לא הרכב היחיד שיש לי, אני בקושי עושה בה נסיעות מנהלתיות (למרות שלפעמים ההורים שלי נוסעים איתה לסופר) ולכן אני מרשה לעצמי להרכיב עליה אביזרים שרק מגבירים את הפאן. האם זה שווה את זה? אני חושב שכל שקל שהשקעתי באוטו עד היום (והשקעתי המון בשנה האחרונה) פגעתי בול למה שציפיתי. וזה הדבר שהכי חשוב לי, לא שזורקים לי מחמאות במפגש או שרושמים עליי דברים בפורום.

ולגבי הקליאו החדשה, אני גם התרשמתי מאוד מהקליאו החדשה אבל הרגשות שלי מעורבות בגלל הפגיעה בהגה. יש דברים שניתן לשנות ולשפר בכל רכב, אבל דבר בסיסי כמו הגה לוקה בחסר בתחום התקשורת לא ניתן לשנות (בד"כ). יש אנשים שמוכנים להתפשר על זה (ורוב הסיכויים שגם אני הייתי מקבל את זה אם הייתי הולך היום לקנות הוטהאץ' חדשה, בעיקר בגלל שהחלופות לא מתקרבות למה שאני מחפש) אבל במציאות של היום אני מעדיף להשאר עם הקליאו שלי ולשייף עוד קצת את הפינות בשביל לקבל את התוצאה שאני מחפש.

עוד דיעה אישית שלי, אני חושב שההפרש בזמנים על המסלול בין הקליאו החדשה לקליאו שלי נבעו אך ורק בגלל הצמיגים שלה שהיו ב-2 מידות יותר רחבים מהצמיגים שעל הקליאו שלי. לכן אני מוכן להרים את הכפפה ומי שמוכן לנדב לי רביעיית צמיגים ברוחב 215, אני מוכן להוכיח שהקליאו שלי יכולה להשוות את הזמנים על המסלול למרות ההבדלים בכח.

אבל הכי חשוב, זה היה פשוט יום מדהים עם מכוניות מדהימות ונהגים עוד יותר מדהימים. אני בטוח שכל המשתתפים (בדיוק כמוני) מודים למגזין אוטו על היום הנפלא הזה ומקווים לקרוא ואולי גם להשתתף בהם בעתיד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא כל כך בטוח שאחיזה היא כל כך פשוטה ומסתכמת ברוחב צמיג כמו שאתה מציג אותה.

סוג הגומי ומצבו הרבה יותר קריטי מעוד כמה מילימטרים ברוחב הסוליה.

וזה באמת שאלה מעניינת, איזה גומי יש על שלך ואיזה על הקליאו 197 ?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...