Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית - תודה על המחמאות (ממי שאהב לקרוא את הכתבה).

באשר לבאקט - זה עניין סובייקטיבי ואני באמת לא אהבתי אותו, אבל בהנחה והוא מתאים במדויק לפרופורציות של שני האחים אין סיבה שהוא לא ישפר עבורם את חווית הנהיגה. המושבים המקוריים של הקליאו באמת לא מצטיינים - אמנם תמיכה בחלק התחתון יש, אבל בכתפיים כמעט ואין תמיכה אלא רק אם אתה נמוך במיוחד.

באשר למכונית המשופרת - אני חשבתי שהשיפורים שנעשו בה (למעט הבאקט, כאמור) היו מצוינים. היא מרגישה יותר בטוחה ויותר נשלטת מקליאו רגילה והקויל-אוברים האלו באמת עושים את העבודה.

לקליאו החדשה אכן יש היגוי חשמלי מעבר לעובדה שהוא לא מתקשר במיוחד, הוא בפירוש טוב - מדויק, מהיר, בעל משקל נכון וכולי.

באשר לצמיגים ואחיזה - לחדשה יש 215, נכון, על חישוקי 17 אינץ'. לדור הראשון יש 195 על 15 אינץ'. אבל זה לא הדבר היחיד שמשפיע על האחיזה. לחדשה יש בסיס גלגלים ארוך יותר, מפשק גלגלים רחב יותר וטרן-אין הרבה יותר טוב מלדורות הראשונים. יש לה התנהגות כביש עדיפה ובאופן משמעותי. לא סתם כתבתי שזוהי מכונית ההנעה הקדמית בעלת התנהגות הכביש הטובה ביותר שחוויתי - היא אולי לא מושלמת (הגה, למשל) ואולי לא תהיה המהנה ביותר עבור כל אחד, אבל היא תעשה כל מה שתגידו לה לעשות, וזה דבר שאי אפשר להגיד אפילו על הקליאו הקודמת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"סלח לי אבי כי חטאתי"- נכנסתי לסוכנות המרכזית של רנו בחיפה כדי להציץ על הספורט החדשה.

היא הייתה זכורה לי לטוב עוד באוטומוטר, אך שם בין הבררה למגאן המוגדשת היא הלכה קצת לאיבוד.

בסוכנות, בין הסניק למגאן 1.6 היא זרחה ולחשה לי להתקרב...

בחנתי, פתחתי, הרמתי (מכסה מנוע כמובן), התיישבתי, התפעמתי(מהיצוב החיצוני), התאכזבתי(מהעיצוב הפנימי) ,אך בשל מבצע "חבר" המקנה הנחה לא קטנה(5%) הזמנתי נסיעת מבחן, כדי לבדוק האם אני צריך להתחיל ללמוד צרפתית.

כל זה היה לפני 16 יום בהם אני ממתין לטלפון המיוחל. היום בעקבות שרשור זה, לא הצלחתי להתאפק והתקשרתי לסוכנות, שם התבשר לי כי בשל העומס הרב אין ביכולתם לשלוח עובד לת"א להביא את רכב ההדגמה. וכי אם אני אכן רציני אוכל לשלם מקדמה כספית שלא תחייב אותי בהמשך אם ארצה לבטל. מבחנתי הצעתי שאם זה לא מחייב אז שתזמין בלי מקדמה- צבע אפור עכבר בבקשה- כמובן שנתקלתי בסירוב (לא חשבתי אחרת).

מבחנתי "סידור" שכזה איננו מקובל, חברה שמתיימרת להקים חטיבת "ספורט" ולמכור את הקליאו החדשה במחיר יקר לדעתי של 163K על הכביש לאחר הנחה, צריכה להיות קצת יותר זמינה עבור הלקוחות הפוטנציאלים שלה- בטח כאלה שמחזיקים שתי ספורטיביות "ספרדיות" בבית.

השיחה נסתיימה בכך שטענתי כי המבצע מסתיים ב15 לאוג' ומבחנתי שהנסיעה תתואם לפני התאריך הזה או שהמבצע יישמר לי גם לאחריו בשל חוסר האפשרות לנהוג על הרכב.

אינני בטוח כי חסרת המגדש מתאימה עבורי- באם לא תרכש, תעבור הג'ינג'ית מקצה שיפורים מקיף...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לקליאו החדשה אכן יש היגוי חשמלי מעבר לעובדה שהוא לא מתקשר במיוחד, הוא בפירוש טוב

זה כמו להגיד שהיא נורא מכוערת, אבל חוצמיזה היא יפה...

אני אתקן: זה כמו להגיד שההעיצוב שלה חסר פרופורציות, אבל חוצמיזה היא יפה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עידן, אני בהחלט מבין ומסכים איתך אבל לצערנו הרבה יבואנים לא מתאמצים מספיק עבור השוק הסופרטיבי המצומצם ויש כאלה שבכלל לא מחזיקים רכב הדגמה, "אתה כל-כך רוצה, אז תזמין על עיוור" :?.

חבל.

אגב, אם הבנתי אותך נכון אז יש להם בנוסף לרכב מבחן גם רכב בתצוגה בחיפה (וכנראה שגם בסוכניות אחרות) וזה כבר מפתיע אותי ומראה שהם מתאמצים טיפה יותר מהמעט שחשבתי (הייתי בטוח שיש רק רכב אחד בארץ ושהם עדיין בגישושים ומורחים אותנו ואת עיתונות הרכב ולא באמת מביאים את הרכב).

פורסם
אני לא כל כך בטוח שאחיזה היא כל כך פשוטה ומסתכמת ברוחב צמיג כמו שאתה מציג אותה.

סוג הגומי ומצבו הרבה יותר קריטי מעוד כמה מילימטרים ברוחב הסוליה.

וזה באמת שאלה מעניינת, איזה גומי יש על שלך ואיזה על הקליאו 197 ?

תודה רבה שהעלת את הנושא דרור. לא רציתי לרשום את זה בהודעה הקודמת כדי לא להישמע כאילו אני מתרץ או משהו.

2 הקליאו האחרות שהשתתפו במבחן לבשו צמיגים יותר טובים משלי והכי חשוב זה שהצמיגים היו חדשים לגמרי כאשר אני עם סט של SP9000 בני יותר משנה כאשר הדופן של הקדמיים כבר גמורה לגמרי (בקרוב אני אעשה החלפה בין הקדמיים לאחוריים לכמה חודשים עד שאני אחליף סט).

רוני, אני מסכים אתך בגדול, אבל עדיין הייתי רוצה לבדוק את זה על המסלול, יש לי הרגשה שתהיה לך הפתעה.

באמת ההודעה הקודמת שלי יצאה קצת מגמתית על הקליאו החדשה אז בשביל שלא יבינו אותי לא נכון אני אחזור על דבריו של רוני.

ההגה בהחלט הרבה יותר חד והרכב הרבה יותר קל לשליטה במגבלות מאשר הקליאו הישנות (למרות שאצלי שפרתי את נכונות התחת לצאת החוצה עם הקוילאוברים).

כל העובדות האלה תורמות הרבה להנאה בנהיגה אבל לא ישנו הרבה על המסלול (כבר נוכחנו בעבר לראות שרכבים פחות "מתנהגים" יכולים לעשות הקפות יותר מהר מרכבים "מתנהגים").

ניר, הגיע מספר רכבים לתצוגה למספר סוכנויות בארץ. זה כנראה סימן שבקרוב יתחילו לנפק מכוניות ללקוחות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ניר- עכשיו דיבר איתי מנהל המכירות שלהם, בחור בשם יריב.

לטנתו הם לא מביאים את הרכב "סתם", הוא מוכן להביא אותו במיוחד עבורי רק אם אבצע הזמנה מראש.

כפי הנראה לא תהיה לי ברירה אלה לבצע את ההזמנה, ואם לא יראה לי אז לבטלה, לטענתו הכסף יוחזר לי ללא שום התחייבות מצידי.

עדין נראה לי תמוה כל העניין אבל די תופסים אותי בביצים פה אז אין לי הרבה ברירות, מה עוד שמבצע "חבר" מסתיים ב15 לחודש.

הייתי מייעץ לקרסו לבדוק את עניין חטיבת הספורט שנית- אולי קודם לכן כדי לשפר את המערך הבסיסי.

משהו יודע באיזה מצב רכב ההדגמה?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זה כמו להגיד שהיא נורא מכוערת, אבל חוצמיזה היא יפה...

אני אתקן: זה כמו להגיד שההעיצוב שלה חסר פרופורציות, אבל חוצמיזה היא יפה...

תתקן עד מחר, אבל זוהי עובדה. היגוי זה לא רק תקשורת (או כמו שכתבתי פעם "תקשורת מההגה היא אלמנט שמושפע מכל שאר המאפיינים ומשלים אותם"). פגשתי לא מעט הגאים טובים עם תקשורת לא טובה, חלקם חשמליים וחלקם הידראוליים. ההגה של הקליאו מצליח לתת את כל המאפיינים החשובים של הגה טוב למעט עניין התקשורת, אבל הפידבק מהשלדה מחפה על כך באופן מרשים מאוד. סע בעצמך ותראה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא סתם כתבתי שזוהי מכונית ההנעה הקדמית בעלת התנהגות הכביש הטובה ביותר שחוויתי

רוני

בהשוואה למכוניות הנעה קידמיות טובות (306 לדוגמא) מה יש בקליאו שלא היה באחרות? בעיקר עם המעבר להגה פחות מתקשר (שוב נניח בהשוואה ל306).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
תתקן עד מחר, אבל זוהי עובדה. היגוי זה לא רק תקשורת (או כמו שכתבתי פעם "תקשורת מההגה היא אלמנט שמושפע מכל שאר המאפיינים ומשלים אותם"). פגשתי לא מעט הגאים טובים עם תקשורת לא טובה, חלקם חשמליים וחלקם הידראוליים. ההגה של הקליאו מצליח לתת את כל המאפיינים החשובים של הגה טוב למעט עניין התקשורת, אבל הפידבק מהשלדה מחפה על כך באופן מרשים מאוד. סע בעצמך ותראה...

רוני

איזה שאר מאפיינים יש להגה טוב חוץ מתקשורת ?

פורסם
בהשוואה למכוניות הנעה קידמיות טובות (306 לדוגמא) מה יש בקליאו שלא היה באחרות? בעיקר עם המעבר להגה פחות מתקשר (שוב נניח בהשוואה ל306).

זו שאלה טובה לרוני מכיוון שבעבר הוא היה ילד 306.

ההגה של ה-306 בהחלט הרבה יותר טוב מההגה של הקליאו.

הקליאו הרבה יותר חזקה מה-306 והטרן אין שלה הרבה יותר מהיר.

ב-306 הזנב יותצא הרבה יותר חלק ובפרוגרסיביות (ביחס לקליאו הישנה, בחדשה שיפרו את הנושא) והרבה יותר קל לשליטה (פה יש יתרון למחסור בכח).

ד"א, כל הנ"ל נרשם בהתייחסות ל-306XSI דור שני שהייתה של חבר שלי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עדיין לא קראתי את הכתבה ואני ממתין לרכוש את הגיליון הראשון שאפגוש.

תרומתי לדיון ההגה. לא התחברתי ליצור להחשמלי הזה בגרוש! וגם העובדה שכשמגבירים את המהירות הוא נהיי כבד יותר באופן מלאכותי מאוד הפריעה לי (לפחות זאת ההרגשה שקיבלתי ממנו). מה שכן, הוא חד וכמעט נטול שטח מת, פלוס גדול מבחינתי. אני חושב שעם הזמן אפשר להתרגל ולהפיק ממנו את המיטב.

כמה כיף לדעת שאחרי שכינו את הקליאו MK1\2 האחרונה מסוגה מגיע קליאו MK3 ונותנת לכולם בראש! :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

דיוק, למשל. לא פחות חשוב מתקשורת. יחס היגוי קצר לתגובה מהירה יותר (פרמטר חשוב בהרבה מהמספר הסתמי של סיבובים בין נעילות) מתחת ל-1:15 יהיה מבורך, אם כי בפורשה, למשל, הוא ארוך יחסית - 1:16.9 ב-996.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תודה רבה שהעלת את הנושא דרור. לא רציתי לרשום את זה בהודעה הקודמת כדי לא להישמע כאילו אני מתרץ או משהו.

2 הקליאו האחרות שהשתתפו במבחן לבשו צמיגים יותר טובים משלי והכי חשוב זה שהצמיגים היו חדשים לגמרי כאשר אני עם סט של SP9000 בני יותר משנה כאשר הדופן של הקדמיים כבר גמורה לגמרי (בקרוב אני אעשה החלפה בין הקדמיים לאחוריים לכמה חודשים עד שאני אחליף סט).

רוני, אני מסכים אתך בגדול, אבל עדיין הייתי רוצה לבדוק את זה על המסלול, יש לי הרגשה שתהיה לך הפתעה.

באמת ההודעה הקודמת שלי יצאה קצת מגמתית על הקליאו החדשה אז בשביל שלא יבינו אותי לא נכון אני אחזור על דבריו של רוני.

ההגה בהחלט הרבה יותר חד והרכב הרבה יותר קל לשליטה במגבלות מאשר הקליאו הישנות (למרות שאצלי שפרתי את נכונות התחת לצאת החוצה עם הקוילאוברים).

כל העובדות האלה תורמות הרבה להנאה בנהיגה אבל לא ישנו הרבה על המסלול (כבר נוכחנו בעבר לראות שרכבים פחות "מתנהגים" יכולים לעשות הקפות יותר מהר מרכבים "מתנהגים").

ניר, הגיע מספר רכבים לתצוגה למספר סוכנויות בארץ. זה כנראה סימן שבקרוב יתחילו לנפק מכוניות ללקוחות.

לדעתי אפשר גם להחליף בין הקדמיים, כך שהדופן החיצונית תהיה פנימית. (כמובן שהחלפה כזו לא הופכת את כיוון הנסיעה שהצמיג 'התרגל' אליו (או המומלץ ע"י היצרן בצמיגים א-סימטריים) ולכן לא בעייתית).

מה אתם אומרים? מניסיוני, אם רוב הנסיעות עם הרכב ספורטיביות הדופן ראשונה להשחק.

פורסם
היגוי זה לא רק תקשורת

לא רק, בעיקר.

פגשתי לא מעט הגאים טובים עם תקשורת לא טובה

כאמור, בעיני, סתירה במונחים. אם התקשורת לא טובה, ותקשורת זה עיקר העיקרים (שלא לאמר, קודש הקודשים) אז איך ההגה יכול להיות "טוב"?

תתקן עד מחר, אבל זוהי עובדה.

דיעה, לא עובדה.

אשמח לסיבוב ניסיון כדי לחוש את הפלא, לראות דברים אחרת ולתקן עצמי קבל עם ועדה בפורום, בפרהסיה, בפומבי ולפני כולם, גם!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ל-306 באמת יש הגה טוב יותר (אם כי במבט לאחור - כבד מדי). אבל לכן הדגשתי שמבחינת התנהגות כביש נטו - כלומר באיזה אופן המכונית עושה מה שהנהג מבקש ממנה - הקליאו טובה יותר לטעמי. מבחינת היגוי נטו - היא בפירוש לא הכי טובה (אבל כאמור בכלל לא רעה). יש להבדיל בין המושגים שכן התנהגות כביש היא לא היגוי (אפילו שבעקרון אפשר לשלב בין השניים תחת איצטלה של הנאה מנהיגה).

כדי שאני לא ארחיב כאן סתם אני פשוט מצרף לינק למאמר שכתבתי בנושא. אתה מוזמן לקרוא ולהסכים/לא להסכים איתי (אבל אני בכל זאת צודק :wink: )

לא רק, בעיקר.

כאמור, בעיני, סתירה במונחים. אם התקשורת לא טובה, ותקשורת זה עיקר העיקרים (שלא לאמר, קודש הקודשים) אז איך ההגה יכול להיות "טוב"?

כפי שכתבתי לשלומי - קרא את המאמר שלי ואז חווה דעתך. תקשורת היא בפירוש לא עיקר העיקרים, שכן בהחלט יכול להיות הגה מתקשר שהוא ארוך, לא מדויק, כבד/קל מדי, לא לינארי ואם תרצה - גם לא נוח לאחיזה. אתה באמת רוצה לומר לי שתעדיף הגה כזה על פני הגה שעושה את כל השאר טוב - אבל איננו מתקשר? תקשורת הגה היא אלמנט משלים ובפירוש אפשר להסתדר בלעדיו ואפילו ליהנות - אם השלדה מתקשרת דרך המושבים ובעזרת תגובות מדויקות (כמו שיש עם הקליאו).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...