Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט:

תקשורת הגה היא היכולת של ההגה להעביר לנהג את המידע המדויק ביותר באשר לכמות העומס על הגלגלים. המידע מועבר לנהג באמצעות שינוי במשקל ההגה כתלות בעומס

ואיך תגדיר זאת? שינוי משקל ממשקל ההגה ב-idle לעומת משקלו תחת X עומס?

אם נקבל את מה שאמרת, אז הגה חשמלי שיתוכנת היטב לשנות את תגבורו בהתאם לפרמטרים מוגדרים מראש של עומס עדיף עשרות מונים על הגה הידראולי או הגה שאינו מתוגבר, בשל האפשרות לתכנת את שינוי המשקל ולהגיע לתוצאה הרצויה. ויש מספיק אנשים, גם בארץ, שיוכלו לתכנת כל הגה קיים שיבצע זאת.

עומס, ד"א, הוא גם לוחמת הגה תחת האצה כשהגלגלים מופנים ברכב הנעה קדמית חזק. זוהי תחושה שדווקא עדיף לנטרל. גם כאן הגה חשמלי ניתן לתכנות ועדיף, לכאורה.

בקיצור, תחושה מהגדרתה אינה מדידה. גם שמיעה וראיה, שנמדדים, לכאורה, מסתמכים על פידבקים מהנבדק, הכפופים לנקודת מבט ותפיסה אישית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משקל הגה לא שווה לתקשורת. מה שכן - הוא משפיע עליה. אם תקח הגה מאוד קל (בכל מהירות) רוב הסיכויים שהוא יהיה פחות מתקשר מהגה כבד יותר - שכן חלק מהתקשורת היא הוספת משקל להגה תחת עומס כבד של הגלגלים הקדמיים והפחתת משקל ברגע שהעומס מוסר (למשל בזמן החלקה). אם ההגה קל יחסית בכל מצב אז השינוי למשקל לא יהיה משמעותי והתקשורת תהיה לקויה.

הגה חשמלי שתוכנת היטב יכול לדמות פעולת הגה הידראולי מבחינת תקשורת. אולי זה אף פעם לא יהיה אותו הדבר בדיוק (כי חסר אלמנט של חיבור ישיר לגלגלים דרך המערכת המכנית) אבל באמצעות תכנות אפשר לעשות את זה מאוד מאוד דומה. חיישנים יכולים לנטר את מצב הגלגלים בכל רגע נתון ולדעת כמה עומס יש ובהתאם לשנות באופן חשמלי את משקל ההגה. יש יתרונות רבים למערכת חשמלית - אפשר למשל להקטין את אותה לוחמת הגה ולוחמת שיבושים. וזה מצטרף לכך שהיא לוקחת פחות כוח מהמנוע וחוסכת טיפה דלק וכולי.

אבל אצל יצרנים רבים אין עניין לספק תקשורת דרך ההגה. אין טעם להשקיע בזה כי את הצרכן זה לא באמת מעניין כל עוד שאר מאפייני ההגה הם ברמה גבוהה (למשל הגאים של פולקסווגן מהעת האחרונה). ובכל זאת זה אפשרי ליצור הגה חשמלי מתקשר ואני משוכנע שלאט לאט נראה את זה יותר במכוניות ספורטיביות. (והיו כאלו גם בעבר - הונדה NSX ו-S2000 למשל).

ברור שרמת היכולת של הנהג לקבל את כל אותם מרכיבים (משקל משתנה, שמיעה, ראיה) משפיעה על התחושות שלו בנוגע לאיכות ההיגוי, אבל נהג מנוסה ידע להרגיש בהבדל ועל זה אנחנו מדברים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

משום מה פספסתי את השרשור הזה :shock:

אני אתחיל בזאת שהקליאו ה"משופרת" שלי ושל אח אמנם, אך דעותינו מנוגדות. תוצאה של שיוך לדור אחר ומשיכה לכיוונים שונים בתחום המוטורי.

תמיר, חבל שאתה סתם משמיץ. אני מזמין אותך (וכל אחד אחר) לשבת בבאקט ולחוות דעה עליו. אך רק בקשה אחת - אל תחווה דעה עד אשר תשב בו. מי שלא ידע את הבאקט הזה, לא ידע מושב מרוצים מהו. הוא לופת אותך בכל דרך אפשרית. אתה יודע בכל רגע ובכל שניה מה מצב הצמיגים, מה מצב השלדה ולאיזה כיוון הכלי יפנה. יש סיבה מדוע פורשה בחרו בו לשרת את הפורשה GT2.

אני מסכים איתך שהוא נראה קצת בומבסטי (במציאות קצת פחות), אבל כשהוא מסופק לך בחמישית ממחיר מקורי של הבאקט הזה - קפצתי על המציאה.

אגב, רוני, מאז המבחן הורמה המשענת בשלב אחד וכעת האחיזה בחלק העליון של ההגה (מה שהפריע לשנינו) השתפרה.

ונגיע לנושא החשוב שלשמו התכנסנו בשרשור זה.

הקליאו החדשה נהדרת. אני התאהבתי בה.

אז נכון שהכסא לא אוחז מספיק. ונכון שהפנים נראה כאילו לא השתנה מקליאו של אוויס או אלדן. ונכון שההגה חשמלי. בשורה תחתונה - היא פשוט טובה.

המתלים קשיחים ומתאימים לנהיגה ספורטיבית, אך עם זאת מספקים שיכוך שכולי הערצה אליו. המהנדסים של רנו עבדו שעות נוספות ומלאכתם יצרה את שילוב הקשיחות-נוחות הטוב ביותר שבו נתקלתי.

ההגה, לעומת דעת הרוב, גם הוא מעולה. הוא קשיח במידה הנכונה, למרות היותו מלאכותי. הוא שמן ובעל רדיוס קטן שמתאים בדיוק לעבודת הידיים של רובנו, במיוחד כשמסתכלים עליו לעומת הדורות הקודמים בהם ההגה שנראה כאילו נלקח מחטיבת המשאיות של רנו. והתפירה האדומה במרכז ההגה רק מוסיפה לחן של הקליאו ספק קטנטנה ספק שמנמנה הזו.

את התשדורת ניתן לקבל ממקומות אחרים. בעיקר מהתחת (אוי כמה שזה לא נשמע טוב...).

למרות ההגה החשמלי, נהגתי בה הרבה יותר מהר ומלא בטחון בפיתוליה של עיר הבירה.

תקשורת משיגים בהרבה דרכים, לא רק דרך ההגה כמו שהיה נהוג. הקליאו חד משמעית מצטיינת בכך.

המחיר שלה לא זול. הוא זה שיהווה מכשול לרגליה בדרכה להצלחה. כמו גם הקושי בשיפורי הספק, מה שהנוער של ימינו חי למענו.

את דעתי המלאה תקראו בכתבה (שאגב, עדיין לא נחתה על פתח דלתי. רוני! :2gunfire:)

זיו.

פורסם
הגה חשמלי שתוכנת היטב יכול לדמות פעולת הגה הידראולי מבחינת תקשורת. אולי זה אף פעם לא יהיה אותו הדבר בדיוק (כי חסר אלמנט של חיבור ישיר לגלגלים דרך המערכת המכנית)

זה לא מדוייק, אם כי טעות נפוצה. קיים חיבור ישיר בין ההגה לגלגלים, גם במכוניות המצויידות בהגה חשמלי. נכון לעת זו יש איסור, כמדומני, על הגאים drive-by-wire, דהיינו ללא קשר מכאני ישיר בין גלגלים לגלגל ההגה. כל השוני הוא הנעת התגבור - הידראולית או חשמלית. הקשר קיים גם קיים! על פי ההגיון שבטענתך גם הגה הידראולי אינו בעל קשר ישיר, שכן יש גורם מתווך או מעמעם, אם תרצה. יתרה מזאת, כל הגה הממיר תנועתו לסיבוב הגלגל בכל אמצעי שהוא הוא בעל קשר עקיף על פי הגיון זה, או כל הגה שהוא לא של אופניים/אופנוע.

לעניין משקל, הטענה שלך נכונה חלקית - אם ניקח לדוגמא את ה-156 למול ה-159, הרי שב-159 ההגה מרגיש כבד יותר וגם מתקשר יותר, אבל מאידך זהו רכב שונה בתכלית, עם יחס היגוי אחר ומתלים אחרים. באיביזה קופרה, למשל, ההגה כבד אך קשה להאשים אותו בתקשורת יתרה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כנראה שבשביל לא להאריך יותר מדי לא הסברתי את העניין לאשורו - ברור שיש קשר פיזי, אבל במערכת החשמלית התגבור הוא, ובכן, חשמלי. בעוד במערכת הידראולית הוא מושפע ישירות ממצב הגלגלים דרך נוזל הידראולי ומשאבה תואמת. יש כמובן גם אפשרות שהתגבור יהיה אלקטרו-הידראולי, כאשר רק המשאבה היא חשמלית. בשורה התחתונה מערכת חשמלית סובלת מניתוק מסוים שצריך להתגבר עליו באמצעים ממוחשבים, בעוד במערכת הידראולית הקשר ישיר יותר (וזה לא אומר שהגה הידראולי הוא טוב יותר בהכרח - לא פשוט לעשות היגוי הידראולי טוב כמו שלא פשוט לעשות היגוי חשמלי טוב).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הנקודה העיקרית היא שרוב האנשים, לדעתי, מבלבלים שלא במודע תחושה, שהיא מושג אמורפי, עם נתונים אחרים. לא באמת מעניין את הנהג עם איזה גלגל הוא דרס את השנקל, אלא מה הוא עושה עם זה ואיך הוא מתרגם זאת ללגרום לרכב לעשות כרצונו. בפשטות - מיעוט בפעולות הגה ותיקונים. דהיינו - דיוק, ודיוק ותחושה אינם היינו הך. אם יוצאים מתוך הנחת שינויי המשקל אז שוב, הגענו למשקל. המשקל, אגב, הוא הרבה פעמים לא יותר מגורם מרסן על מנת שלא לסובב את ההגה יותר מדי בהפניה הראשונית ובשל כך אנשים הנהנים מנהיגה ספורטיבית מעדיפים הגה כבד יותר.

נקודת המוצא לא צריכה להיות האם ההגה נותן להרגיש כל דבר שקורה מתחתיו. הרבה מזה לא מעניין ומפריע לעתים. ההגה צריך לאפשר נהיגה מדוייקת ככל האפשר. לדוגמא - לאון FR חדשה, הגה חשמלי שזכה להרבה ביקורת. ברצף פניות די חריף (ועל פני כמה "מקצים") לא נזקקתי ולו פעם אחת לתיקון לאחר האינפוט הראשוני ותיקוני החלקות, על פי הצורך, התבצעו בתנועות קצרות ומדודות. ההגה עשה את עבודתו. אז נכון שהוא קל ומלאכותי במהירות "עירונית" אבל when push came to shove הוא תפקד היטב, וזה מה שחשוב באמת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תן לי לקחת את זה צעד אחד קדימה - הרבה אנשים בכלל לא יודעים מה זה "מתקשר" ומבלבלים את המושג הזה עם שלל מושגים אחרים שבסופו של דבר, כמו שאמרת, מיתרגמים לתחושות. אם התחושות שפלוני קיבל מההגה תאמו לציפיות שלו, מבחינתו ההגה מתקשר. אני באתי להראות (במאמר) שאפשר לכמת חלק מהמאפיינים ואפילו תקשורת, ולהדגיש שכל העניין הוא שההגה צריך לאפשר לנו לנהוג כרצוננו, ולא חייב להיות רק מתקשר (שים לב לכותרת המאמר).

אם הזכרת את הלאון (לא נהגתי עליה בגרסת ה-FR) - הגאי קבוצת VAG מהדור האחרון הם בפירוש לא מתקשרים. אבל הם עושים את כל השאר מספיק טוב בשביל לא לפגוע בזרימה בזמן הנהיגה. לטעמי, לפסול רכב מקבוצת VAG רק בגלל שההגה "לא מתקשר" זו שטות (ושוב, רוב האנשים בכלל לא ידעו לומר למה הוא לא מתקשר - מלבד לפלוט "לא מרגישים כלום מהגלגלים" - אבל זה לא יפריע להם לומר את זה). אם כבר, צריך לפסול את הלאון (קופרה) בגלל שאתה יוצא ממנה עם כאב ראש אחרי רבע שעה של נהיגה ספורטיבית (או התנהלות יומיומית, לצורך העניין).

אני אתן לך עוד דוגמה שתכעיס פה הרבה אנשים - יש מחלוקת שהגה של 205 GTI הוא מתקשר? לא נראה לי. אבל יסלחו לי כולם, במושגים של היום לנהוג ב-205 GTI זה פשוט עונש. ההגה כבד בצורה איומה ואתה יוצא מסשן נהיגה נוטף זעה ועם שרירים תפוסים כאילו שנהגת עכשיו בקארטינג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז הלכה למעשה אין לנו מחלוקת (חוץ מזה שאני לא נהגתי על הקופרה ואתה לא נהגת על ה-FR :wink:).

ועוד דוגמא הפוכה - פיז'ו 406. רכב בעל יכולות כביש מעולות והגה מתקשר, אשר מוציא כל חשק לנהיגה ספורטיבית ומעודד נהיגה רגועה במוד שיוט קבוע. תקשורת הגה היא רק רכיב אחד מני רבים, בטיב ההגה עצמו ובטיב הרכב. זה בוודאי לא רכיב שבא בגדר ייהרג ובל יעבור.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
משום מה פספסתי את השרשור הזה :shock:

אני אתחיל בזאת שהקליאו ה"משופרת" שלי ושל אח אמנם, אך דעותינו מנוגדות. תוצאה של שיוך לדור אחר ומשיכה לכיוונים שונים בתחום המוטורי.

תמיר, חבל שאתה סתם משמיץ. אני מזמין אותך (וכל אחד אחר) לשבת בבאקט ולחוות דעה עליו. אך רק בקשה אחת - אל תחווה דעה עד אשר תשב בו. מי שלא ידע את הבאקט הזה, לא ידע מושב מרוצים מהו. הוא לופת אותך בכל דרך אפשרית. אתה יודע בכל רגע ובכל שניה מה מצב הצמיגים, מה מצב השלדה ולאיזה כיוון הכלי יפנה. יש סיבה מדוע פורשה בחרו בו לשרת את הפורשה GT2.

אני מסכים איתך שהוא נראה קצת בומבסטי (במציאות קצת פחות), אבל כשהוא מסופק לך בחמישית ממחיר מקורי של הבאקט הזה - קפצתי על המציאה.

אגב, רוני, מאז המבחן הורמה המשענת בשלב אחד וכעת האחיזה בחלק העליון של ההגה (מה שהפריע לשנינו) השתפרה.

ונגיע לנושא החשוב שלשמו התכנסנו בשרשור זה.

הקליאו החדשה נהדרת. אני התאהבתי בה.

אז נכון שהכסא לא אוחז מספיק. ונכון שהפנים נראה כאילו לא השתנה מקליאו של אוויס או אלדן. ונכון שההגה חשמלי. בשורה תחתונה - היא פשוט טובה.

המתלים קשיחים ומתאימים לנהיגה ספורטיבית, אך עם זאת מספקים שיכוך שכולי הערצה אליו. המהנדסים של רנו עבדו שעות נוספות ומלאכתם יצרה את שילוב הקשיחות-נוחות הטוב ביותר שבו נתקלתי.

ההגה, לעומת דעת הרוב, גם הוא מעולה. הוא קשיח במידה הנכונה, למרות היותו מלאכותי. הוא שמן ובעל רדיוס קטן שמתאים בדיוק לעבודת הידיים של רובנו, במיוחד כשמסתכלים עליו לעומת הדורות הקודמים בהם ההגה שנראה כאילו נלקח מחטיבת המשאיות של רנו. והתפירה האדומה במרכז ההגה רק מוסיפה לחן של הקליאו ספק קטנטנה ספק שמנמנה הזו.

את התשדורת ניתן לקבל ממקומות אחרים. בעיקר מהתחת (אוי כמה שזה לא נשמע טוב...).

למרות ההגה החשמלי, נהגתי בה הרבה יותר מהר ומלא בטחון בפיתוליה של עיר הבירה.

תקשורת משיגים בהרבה דרכים, לא רק דרך ההגה כמו שהיה נהוג. הקליאו חד משמעית מצטיינת בכך.

המחיר שלה לא זול. הוא זה שיהווה מכשול לרגליה בדרכה להצלחה. כמו גם הקושי בשיפורי הספק, מה שהנוער של ימינו חי למענו.

את דעתי המלאה תקראו בכתבה (שאגב, עדיין לא נחתה על פתח דלתי. רוני! :2gunfire:)

זיו.

על איזה באקט מדובר? יש תמונה?

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
הגאי קבוצת VAG מהדור האחרון הם בפירוש לא מתקשרים. אבל הם עושים את כל השאר מספיק טוב בשביל לא לפגוע בזרימה בזמן הנהיגה. לטעמי, לפסול רכב מקבוצת VAG רק בגלל שההגה "לא מתקשר" זו שטות

איש, אני ב-A3 TFSI לא מנתק בקרת משיכה בגלל שההגה עיוור.

פשוט קטסטרופה.

אני סובל הגאים הרבה פחות ממושלמים בשמחה (קליאו ספורט Mk1, לדוגמא). זה לא נורא. מכונית לא חייבת הגה של 306 כדי להנות. אבל את ההגה של ה-A3 אני סובל רק בכביש מהיר. הוא זוועה ברמה שהורגת כל חשק לנסות "להרביץ" בסיבובים.

אז יכול להיות שבקליאו החדשה ההגה לא משבית שמחה?

אולי כן, אבל אני אשמח לחוות את הפלא בעצמי.

מצטער, אבל יש פרמטרים לא פחות חשובים מתקשורת הגה. אורך, דיוק, משקל

פחות חשובים.

הרבה פחות חשובים.

עומס, ד"א, הוא גם לוחמת הגה תחת האצה כשהגלגלים מופנים ברכב הנעה קדמית חזק. זוהי תחושה שדווקא עדיף לנטרל.

למה?

זה הדבר שהכי חסר לי ב-A3. לא מרגישים לוחמת הגה ויודעים שיש בעיית אחיזה רק לפי רעש הצמיגים. לוחמת ההגה מתקשרת את אובדן האחיזה. זו כל הפואנטה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מתפלא עליך. ראשית, בכל הגאי VAG בהם נהגתי לאחרונה אולי לא הייתה תקשורת, אך הם בוודאי לא הפריעו לקצב הנהיגה (דברים אחרים דווקא כן - ויש לי תחושה שזה מה שמפריע לך ולא רק ההגה חסר התחושה).

בנוסף, אני פשוט לא מסכים איתך בנוגע לשאר הפרמטרים. נראה אותך נוהג מהר עם הגה ארוך, לא מדויק ובעל משקל נוצה. בעצם, זה אפשרי (עשיתי את זה לא מזמן עם מרצדס C קלאס חדשה), אבל כיף זה בטוח לא. בכל מקרה, LIKE IT OR NOT, איך שזה הולך היום התקשורת מההגה הרבה פעמים נופלת קורבן לטכנולוגיה. לפחות אנחנו מקבלים הגאים מדויקים ונוחים יותר לשימוש מבעבר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מתפלא עליך.

הגה בלי תקשורת הוא כמו כיסוי עיניים. אני עם עיניים מכוסות רץ יותר לאט.

לגבי ההגה של המרצדס, תקשורת טובה היתה לו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דווקא ציפיתי שעם עיניים מכוסות אתה תרביץ ספרינט. אני בכל מקרה נסעתי בקלות יותר מהר עם הקליאו החדשה מאשר עם האוטו שלי.

וכמובן שלהגה של המרצדס לא הייתה תקשורת, אבל גם אם הייתה זה לא היה כיף. מה שכן לא הייתה בעייה לנסוע מהר. וכמו שאמרתי, אם אתה רוצה דוגמה להגה מתקשר קח 205 GTI. נראה אותך נוסע בה חזק יותר מחצי שעה בלי שאתה צריך מקלחת אחרי זה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עפר, עד שלא ננהג בה לא נוכל לדעת בוודאות,

כפי שאני רואה זאת עכשיו, יכולת השלדה הגבוה מאוד של הקליאו ספורט החדשה,

וציונים טובים של ההגה בכל הפרמטרים האחרים פרט לפידבק, גורמים לכך שממש אפשר להנות איתה, גם כשזה (פידבק מההגה) חסר.

אני אתן לך עוד דוגמה שתכעיס פה הרבה אנשים - יש מחלוקת שהגה של 205 GTI הוא מתקשר? לא נראה לי. אבל יסלחו לי כולם, במושגים של היום לנהוג ב-205 GTI זה פשוט עונש. ההגה כבד בצורה איומה ואתה יוצא מסשן נהיגה נוטף זעה ועם שרירים תפוסים כאילו שנהגת עכשיו בקארטינג.

רוני, מסכים לחלוטין לגבי ההגה של ה-205GTI,

המשקל המוגזם שלו פשוט מפריע לנהיגה ומעייף.

בנהיגה חזקה אתה מוצא את עצמך נלחם בהגה במקום לזרום עם המכונית כמו שצריך.

אגב, אחד ההגאים עם השילוב הכי טוב של משקל נכון ותקשורת טובה שיצא לי לנהוג זה 106 ראלי...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...