Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל ציטטת את דבריו כאנטיתזה לדברים שלי, בעוד אני מסכים לחלוטין עם מה שהוא כתב. החלטת גם שבעוד שדבריו נבונים, דבריי שלי (וכתבתי הרבה דברים בשרשור הזה) הם ים של שטויות. כמובן שלא טרחת לומר אילו מהדברים שכתבתי הם שטויות. בשביל מה להתאמץ, לא?

בנוגע להגה החשמלי - מעניין מיהו העיתונאי שכתב את זה. יש לי ניחוש די טוב. בכל מקרה, ההכללה של "הגה חשמלי = גרוע" היא שטות גמורה, וכמו שכבר כתבתי - אם תוותר על מכונית רק בגלל שיש לה הגה חשמלי, תפסיד לא מעט מכוניות טובות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מישהו מהעתונאי רכב בארץ כתב פעם על הגה חשמלי שזה כמו לעשות סקס עם גומי.

אני לא יכול לחשוב על דוגמא טובה יותר שקולעת לדעתי בנושא.

למען הסדר הטוב, נהגת על רכב עם הגה חשמלי? על כמה רכבים? האם אתה מסתמך על חוות דעתם של כתבי "אוטו" (אשר כבודם במקומם מונח, גם אני מנוי מזה כעשור), או גם על ניסיון בלתי-אמצעי?

אנשים רבים (מדי) נוטים לקבל את הדבר הכתוב כמובן מאליו ושוכחים שגם מבחן דרכים הוא התרשמותו האישית של הכתב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שרשור נהדר .

אגב הגאים - קנה המידה הוא אלפא-סוד, לא ...? :lol: (כן, יש לי אחת )

דובי

ההיגוי באלפא סוד היה הטוב ביותר מבין המכוניות שצוידו בהגה חסר תיגבור.

ההגה שלה היה חד, רגיש ומדוייק, ובנוסף גם מישקלו היה מצויין, וכל זה בתנאי שמערכת ההיגוי תקינה וזוויות הגלגלים מכוננות היטב.

ואם כבר ירום הודו פייביש הזכיר את הרנו 5 אלפיין המקורית, חובה עלי לציין שההיגוי שלה היה איום ונורא גם במונחים של אז.

בפניות חדות ההעברות המישקל גרמו להגה להפוך לכבד מנשוא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בנוגע להגה החשמלי - מעניין מיהו העיתונאי שכתב את זה. יש לי ניחוש די טוב.

אודה לך אם תזכיר לי מי העתונאי, איפה ובהקשר של איזה מכונית.

אם תוכל גם לפרט באיזה מכונית הגה חשמלי הוא לא כמו סקס עם גומי - עוד יותר טוב.

פורסם

אני הייתי מודה לך אילו לא היית מתחמק ומשנה את הנושא. כנראה שלא תמיד אפשר לקבל מה שרוצים. ובאשר לדוגמה - היא מופיעה בראש השרשור הזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בנוגע להגה החשמלי - מעניין מיהו העיתונאי שכתב את זה. יש לי ניחוש די טוב.

מי כתב שזה 'מענין', אני??

אז מי 'משנה פתום את הנושא'??

הערה: אם אתה חושב שההגה של הקליאו לא מקלקל את הכייף מהרכב ו/או שהגה לא חשמלי משובח לא היה יכול להגביר את הכייף מהאוטו, אז באמת חסר לנו בסיס לויכוח: ידע.

פורסם

א. כנראה שלא הבהרתי עצמי היטב. ה"מעניין מי..." שלי היה באינטונציה מסוימת שמסתבר שקשה להעביר בטקסט שחור על גבי פורום. בוא נגיד ככה - הנחתי שאם כתבת את המשפט ושייכת אותו לעיתונאי ישראלי אנונימי, כנראה שאתה יודע מי זה. הנחתי שיש לי מושג מיהו אותו עיתונאי מהודעות העבר שלך בפורום. ועכשיו תחבר את הנקודות לבד.

ב. סחה על הדבקות בשינוי הנושא.

ג. הערה: כיף זה עניין סובייקטיבי. מההיכרות עמך דרך שרשור זה אני לא אתפלא אם תסע על האוטו ולא תהנה ממנו פשוט מכיוון שתהיה עסוק כל הזמן בלתת "קטנות" להגה לתוך הסיבוב תחת עומס ולהתלונן "אוי, ההגה הזה כל כך לא מתקשר, זה נורא, הגה חשמלי זה אשפה מגולוונת".

לי יצא לנהוג על אי-אילו מכוניות ספורטיביות (אי-אילו = המון) ומהקליאו נהנתי במיוחד. היא בפירוש נמצאת בעשירייה הראשונה שלי (לא שניקדתי וחילקתי מדליות) וזאת למרות ההגה החשמלי. אתה מוזמן לחשוב אחרת. באשר להגה לא חשמלי משובח - מסכים שהוא יכול רק להגביר את הכיף (עד שיעשו הגאים חשמליים עם פידבק טוב - וזה לא רחוק) אבל במקרה הזה ההפרש יהיה קטן וזאת מכיוון שהמכונית מתקשרת מאוד דרך השלדה ומאפשרת לך (זוכר את המאמר שלי? בטח לא קראת אותו...) לעשות בדיוק מה שאתה רוצה.

ואנא, אל תאשים אותי בחוסר ידע - זה מעליב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הערה: אם אתה חושב שההגה של הקליאו לא מקלקל את הכייף מהרכב ו/או שהגה לא חשמלי משובח לא היה יכול להגביר את הכייף מהאוטו, אז באמת חסר לנו בסיס לויכוח: ידע.

עדיין לא זכינו לקבל תשובה לשאלה האם נהגת בעבר על מכוניות כלשהן עם הגה חשמלי. אני כבר מפחד לשאול האם זכית לנהוג על הקליאו 197...

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ג. הערה: כיף זה עניין סובייקטיבי.

את נושא הסובייקטיביות אפשר לטעון על כל דבר אתה יודע...

למשל, טעם של אוכל הוא סובייקטיבי ויהיו כאלה שיגידו שבורגר ראנץ' זה ההמבורגר הכי טוב בעולם.

טעם במוזיקה הוא סובייקטיבי ואם אני אוהב את בריטני ספירס אז מבחינתי היא עושה מוזיקה הרבה יותר טובה מבטהובן.

כמובן ששתי הדוגמאות האלה לא נכונות, כמו נושא ההגה המתקשר, אין כאן דברים סובייקטיבים, אתה לא יכול להגדיר שחוסר תקשורת מההגה הוא לא פרמטר מדיד עבורך רק בגלל שהוא לא קיים ושאתה מסוגל להוציא מהרכב דברים טובים גם בלעדיו.

כל עוד יש בעולם מכוניות עם הגה לא פחות טוב ומתקשר (כמו למשל ההגה ב 306) , אתה לא יכול להתעלם מהפרמטר הזה.

זה שהיום לא מייצרים הגהים מתקשרים לא אומר שהם לא אמות מידה, בדיוק כמו שאי אפשר לבטל את היצירות של בטהובן\ביטלס\פינק פלויד בטענה שהיום כבר לא עושים מוזיקה כזו.

פורסם

יש מספיק אנשים שיטענו שהפינק פלויד הם way overrated...

וברצינות, תקשורת הגה אינה מדידה. לקפוץ ולהגיד "תראו את ה-306" בכל פעם שעולה דיון על תקשורת הגה לא עושה אותה מדידה יותר.

הנקודה העיקרית היא שיותר מדי אנשים פולטים דברים מבלי שיהיה להם בסיס כלשהו מלבד משהו שהם קראו בנקודת זמן מסויימת ולאו דווקא מתאים למקרה לגביו נפלטו הדברים. לפי תגובותיו (או התעלמויותיו) של בעל ה-205GTI הנכבד אני יכול להבין שהוא מעולם לא נהג בקליאו 197 וככל הנראה אין לו ניסיון ממשי, אם בכלל, במכוניות המצוידות בהגה חשמלי. אם אכן כך הדבר, הרי שאין כל בסיס לטענותיו שנסיעה בקליאו האמורה היא כמו סקס עם גומי, או כל דימוי אחר.

בכלל, אם בפורום הזה (ובכל פורום אחר) אנשים היו נמנעים מלהגיב בעניינין שאין להם התנסות אישית בהם, הדיונים היו טובים ומקצועיים הרבה יותר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
את נושא הסובייקטיביות אפשר לטעון על כל דבר אתה יודע...

למשל, טעם של אוכל הוא סובייקטיבי ויהיו כאלה שיגידו שבורגר ראנץ' זה ההמבורגר הכי טוב בעולם.

טעם במוזיקה הוא סובייקטיבי ואם אני אוהב את בריטני ספירס אז מבחינתי היא עושה מוזיקה הרבה יותר טובה מבטהובן.

כמובן ששתי הדוגמאות האלה לא נכונות, כמו נושא ההגה המתקשר, אין כאן דברים סובייקטיבים, אתה לא יכול להגדיר שחוסר תקשורת מההגה הוא לא פרמטר מדיד עבורך רק בגלל שהוא לא קיים ושאתה מסוגל להוציא מהרכב דברים טובים גם בלעדיו.

כל עוד יש בעולם מכוניות עם הגה לא פחות טוב ומתקשר (כמו למשל ההגה ב 306) , אתה לא יכול להתעלם מהפרמטר הזה.

זה שהיום לא מייצרים הגהים מתקשרים לא אומר שהם לא אמות מידה, בדיוק כמו שאי אפשר לבטל את היצירות של בטהובן\ביטלס\פינק פלויד בטענה שהיום כבר לא עושים מוזיקה כזו.

אני הראשון שיגיד שהכל יחסי ושעל טעם וריח אין להתווכח (ואז אקבע עובדה ואגיד שכל האחרים לא מבינים כלום :wink: ), אבל בכל זאת נראה לי שקצת התבלבלת. אני דווקא טענתי שכן אפשר לכמת במידה מסוימת תקשורת הגה. כלומר, אין פרמטרים מדויקים אבל בהשוואה ישירה של כמה מכוניות אפשר לתת ציונים, במידה זו או אחרת, כך שזה דווקא לא סובייקטיבי לחלוטין. גם אמרתי שלדעתי ל-306 או אפילו לקליאו דור ראשון שלי יש הגה מתקשר יותר מזה של הקליאו 197, ואפילו ציינתי שעם הגה מתקשר יותר ה-197 תהיה מהנה יותר.

א-ב-ל, אמרתי (ושים לב, נמאס לי כבר לחזור על זה) שלמרות החוסר בתקשורת הגה ה-197 היא מכונית מאוד מאוד מהנה (לצורך הדיון - יותר מהנה מהקליאו שלי, לטעמי) ושעל חוסר התקשורת מההגה היא מפצה בתקשורת מהשלדה ובעובדה שהיא (וההגה שלה) מאפשרים נהיגה מאוד מהירה ומהנה ונותנים לנהג יכולת מרשימה מאוד לבצע את כל מה שהוא רוצה ויכול עם הרכב - אחרי תקופת הסתגלות קצרה להגה.

בקיצור - הגה מתקשר זה טוב, אבל לא חובה בשביל שהרכב יהיה מהנה. קליאו ספורט החדשה היא כיף אדיר לנהיגה למרות שההגה שלה לא מושלם ובעיקר בגלל שהתנהגות הכביש שלה פשוט משובחת עבור מכונית הנעה קדמית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
יש מספיק אנשים שיטענו שהפינק פלויד הם way overrated...

ויש מספיק אנשים הזויים שיטענו שלמכוניות אלפא יש נשמה, אז ... ?

וברצינות, תקשורת הגה אינה מדידה

ברשותך, מה כן "מדיד" בהנאה מנהיגה או לצורך העניין בהנאה כלשהי ?

ולגבי אנשים שקופצים וכיו"ב, אם איי פעם נהגת על 306 או 106 ספורטיביות היית מבין למה אלו מכוניות שקובעות את הרף הגבוה בנושא. אם לא נהגת באחת כזו תמנע מלהגיב בעניינין שאין לך התנסות אישית בהם.

פורסם

בקיצור - הגה מתקשר זה טוב, אבל לא חובה בשביל שהרכב יהיה מהנה.

רוני

אז בוא נסכם :

• ניתן להעריך ואפילו לכמת אם הגה מסויים מתקשר או לא וזה לא דבר סובייקטיבי (כי היו כמה הזויים בשרשור הזה שטענו שאי אפשר לעשות את זה).
  • ניתן להנות ממכונית גם אם אין לה הגה מתקשר למרות שאם ההגה שלה היה מתקשר, היא היתה מהנה יותר.
  • לדעתך תקשורת של הגה היא לא דבר חשוב כלכך
  • לדעתי היא אחד הדברים החשובים ביותר.
  • בריטני ספירס עושה מוזיקה פחות טובה מפינק פלויד (אם כי יש אנשים שיטענוו שלא בהרבה...)

פורסם

כמעט.

*ניתן להעריך במידה מסוימת תקשורת הגה.

*מסכים עם ההערה השניה שלך.

*לא - תקשורת הגה היא דבר חשוב בהחלט, אבל לא הדבר הכי חשוב בהגה (ויותר מזה - אני לא מתיימר לקבוע מה הדבר הכי חשוב בהגה מכיוון שיש לא מעט מרכיבים מהותיים במידה דומה, לטעמי).

*נסה לחשוב איך זה לנהוג ברכב עם הגה של 4.5 סיבובים, כבד בצורה מוגזמת, לא מדויק, בעל שטח מת בגודל של חצי סיבוב ובעל לוחמת שיבושים אדירה - אבל מתקשר באופן נפלא.

*בריטני ספירס זה זותי עם תצלומי הפאפארצ'י בלי תחתונים? אז כן, אתה צודק :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לשלומי, לאור העובדה שלקחת את העניין אישי למדי:

כמעט שום דבר אינו מדיד בהנאה מנהיגה. מה שמדיד זה זמני הקפה, זמני/מרחקי בלימה, זמני האצה וכיו"ב. הנאה מנהיגה זה עניין אישי, מה שמסביר אנשים שנהנים מנסיעה באמריקאיות חזקות ורופסות או במכוניות מנהלים (אמיתיות, לא סגמנט D 2.0 ל') מפנקות בנוחותן. אם אני מזכה את היונדאי גץ בציון 1, את המאזדה3 בציון 5 ואת האלפא 159 בציון 10 (המספרים שרירותיים לחלוטין) אזי זוהי התרשמות שלי ושלי בלבד. אם, לעומת זאת, הגץ תקיף מסלול ב-40 שניות, המאזדה3 ב-35 וה-159 ב-30, זהו נתון מדיד ואובייקטיבי (בהינתן נהג זהה ותנאי מזג אוויר זהים, כמובן).

לעניין נשמתן של האלפות, הרי ששוב זהו עניין אישי וככזה אינו מדיד. אני לא מיסיונר, ולא מנסה בכל כוחי להוכיח שדווקא לשלי יש שלדה מטורפת... העקיצה שלך, אגב, הייתה מיותרת לחלוטין, לא הכנסתי את הרכב שלי (או את המותג) מעולם לנושא הדיון ודאגתי להישאר ענייני. אתה פרצת את הגבול הזה.

ולצורך התרסתך הבוטה - ב-306 רצינית לא נהגתי (רק ב-1.4, למיטב זכרוני). ב-106 ראלי וב-XSI נהגתי ומה אגיד, באמת נהנתי. להגיד שזהרו עיני משל ראיתי את פלא הבריאה במו עיני? לא. נהניתי ואני חושב שאלה מכוניות מהנות לנהיגה ספורטיבית? כן, בהחלט, אפילו שקלתי בזמנו לרכוש אחת, דבר שלא נסתייע בידי בסופו של יום מסיבות אלה ואחרות.

מעולם לא הגבתי לעניין רכב אשר לא נהגתי בו (אלא אם מדובר במשהו שאינו קשור לנהיגה ויש לי ידיעה אישית לגביו) ולמקרה שתקפוץ, אם תבדוק הרי שמעולם לא הבעתי דעה לגופו של הגה ה-306, אלא לעניין שימושך בו.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...