Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רונאלד, לגבי זה :

נסה לחשוב איך זה לנהוג ברכב עם הגה של 4.5 סיבובים, כבד בצורה מוגזמת, לא מדויק, בעל שטח מת בגודל של חצי סיבוב ובעל לוחמת שיבושים אדירה - אבל מתקשר באופן נפלא.

ברור, אבל שנינו יודעים שזה לא ככה, שנינו יודעים שיש הגהים שהם גם טובים בכל שאר הפרמטרים שציינת וגם מתקשרים.

כמעט שום דבר אינו מדיד בהנאה מנהיגה.

שוב, אפשר להגיד את זה על כל דבר שקשור בהנאה, איך מודדים אוכל טוב ? איך מודדים מוזיקה טובה ?

אם אי אפשר למדוד דברים כאלה זה אומר שאי אפשר לדרג אותם ?

זה שפלוני אלמוני "מחליט" שהוא נהנה ממשהו לא אומר שהוא צודק , עברנו כבר את הסגה הזו עם מר כוכבי בזמנו.

תסכים איתי שאם יבוא מישהו ויחליט, על סמך נהיגה , שהאלפא 159 זה חרא של אוטו לנהוג בו אתה לא תקבל את זה נכון ? למה ? בדיוק באותה מידה אני לא מקבל את ה"עובדה" שתקשורת בהגה אינה דבר מדיד או חשוב.

פלטת מספר שטויות לגבי אנשים שקופצים ומזכירים את ה 306 (נראה לי שהתכוונת אלי) , הזכרתי את ה 306 כדוגמא לרכב עם הגה מעולה לפי כל הפרמטרים שאתה ציינת ובנוסף לזה, מתקשר מאוד. אם יש כזה בנמצא, צריך להשוות הגהים אחרים אליו.

אם נמאס לך שמזכירים את הרכב הזה כאמת מידה לרכב עם הגה טוב אתה מוזמן להתעלם.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מי שמדרג מוזיקה/אוכל/כל דבר דומה אחר עושה זאת על סמך התרשמות אישית שלו. תהית פעם מדוע הסרטים והתקליטים עליהם משתפכים המבקשים נראים לרוב הצופים/מאזינים כמוזרים במקרה הטוב? בדיוק בשל אותם הבדלי טעם.

לדוגמא, בשרשור אחר בפורום זה טען בחור שנהג ביונדאי גץ והיא נהנתה משיכוך מהמורות מעולה. בהתרשמות שלי, הגץ היא בין הרכבים הפחות נוחים שנהגתי/נסעתי בהם מעולם. האם מישהו מאתנו טועה? איך תקבע?

לעניין פולטי השטויות אתה יכול להירגע, לא התכוונתי אליך, כך שהתקיפה שלך מהפוסט הקודם הייתה די מיותרת. התכוונתי באופן כללי לכך, שמגיבים רבים, בשרשור זה וגם באחרים, נוהגים להגיב על דברים ללא ידיעה אישית. אם אתה מתעקש עם כוונה ספציפית, אז dor29, אשר טרם הואיל בטובו להגיב האם נהג בקליאו ספורט החדשה או לא (או בכל מכונית אחרת בעלת הגה חשמלי) בטרם דימה נהיגה בה לסקס עם גומי.

לעניין הדימוי שלך להגה של ה-306 כל אשר טענתי הוא שכמה שלא תזכיר זאת, פרמטר הרגש מההגה לא יהפוך למדיד יותר. לטעמי, לא היה בכך משום פגיעה בכבודך מה גם שעקב העובדה שלא נהגתי ב-306, לא התייחסתי לתכונות ההגה שלה לגופן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לדוגמא, בשרשור אחר בפורום זה טען בחור שנהג ביונדאי גץ והיא נהנתה משיכוך מהמורות מעולה. בהתרשמות שלי, הגץ היא בין הרכבים הפחות נוחים שנהגתי/נסעתי בהם מעולם. האם מישהו מאתנו טועה?

בוודאי שכן.

לבחורה שטענה כך אין את הכלים ואת הנסיון לקבוע מי נוחה ומי לא. סביר להניח שהיא לא נהגה על מספיק מכוניות בשביל להרגיש את ההבדל.

היא טועה באופן מוחלט ואף אחד לא ישכנע אותי שזה דבר סובייקטיבי, בדיוק כמו תקשורת מההגה.

פורסם

"אף אחד לא ישכנע אותי" מוחלט דומה למדי ללא לתת לעובדות לבלבל אותך, אתה לא חושב?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
א. כנראה שלא הבהרתי עצמי היטב. ה"מעניין מי..." שלי היה באינטונציה מסוימת שמסתבר שקשה להעביר בטקסט שחור על גבי פורום. בוא נגיד ככה - הנחתי שאם כתבת את המשפט ושייכת אותו לעיתונאי ישראלי אנונימי, כנראה שאתה יודע מי זה. הנחתי שיש לי מושג מיהו אותו עיתונאי מהודעות העבר שלך בפורום. ועכשיו תחבר את הנקודות לבד.

סליחה?? אני לא מבין את הקטע הזה שלך. אתה זוכר כל משפט שקראת גם מי כתב אותו? למטב זיכרוני ולפי הסגנון זה או ב. מיכאל או רוני אהרונוביץ' אבל אם אתה זוכר יותר טוב אז מה בדיוק הבעייה שלך לכתוב כאן??

גם אמרתי שלדעתי ל-306 או אפילו לקליאו דור ראשון שלי יש הגה מתקשר יותר מזה של הקליאו 197, ואפילו ציינתי שעם הגה מתקשר יותר ה-197 תהיה מהנה יותר. רוני

אז על מה בדיוק הויכוח?? יש היום לא מעט מכוניות מהנות יחסית שאם היו להם הגאים יותר טובים הם היו מהנות אבסלוטיבית אבל אתם העתונאי רכב לא כותבים את זה אלא מוצאים דרך לברך על הקיים.

לשלומי יש יכולת נסוח יותר טובה משלי וגם העברית שלי קצת התחלדה בשנים שלא הייתי כאן והוא סכם את זה הרבה יותר טוב ממני ואני אצותת בהודעה נפרדת.

פורסם
אז בוא נסכם :

• ניתן להעריך ואפילו לכמת אם הגה מסויים מתקשר או לא וזה לא דבר סובייקטיבי (כי היו כמה הזויים בשרשור הזה שטענו שאי אפשר לעשות את זה).
  • ניתן להנות ממכונית גם אם אין לה הגה מתקשר למרות שאם ההגה שלה היה מתקשר, היא היתה מהנה יותר.
  • לדעתך תקשורת של הגה היא לא דבר חשוב כלכך
  • לדעתי היא אחד הדברים החשובים ביותר.

אני חותם על כל מילה!!

פורסם
"אף אחד לא ישכנע אותי" מוחלט דומה למדי ללא לתת לעובדות לבלבל אותך, אתה לא חושב?

עכשיו איבדתי אותך לגמרי, על איזה עובדות אתה מדבר ?

אף אחד לא ישכנע אותי שהיונדאי גטס משככת מהמורות מצויין.

אף אחד לא ישכנע אותי שלאולדסמוביל קטלס סופרים יש הגה מתקשר.

אף אחד לא ישכנע אותי שאי אפשר להרגיש איזה הגה כן מתקשר ואיזה הגה לא.

אם אתה חושב שאפשר לקרוא לדעה של הדיוט עובדה, אין לי מה להתדיין איתך יותר.

פורסם

אתה מתעצבן ללא סיבה ומכניס בכוח פרשנות לא לה לדבריי.

אמרתו של הדיוט אינה עובדה. אימרה כמו שלך משולה לאמרה "לא לתת לעובדות לבלבל" וכו', לא קשורה לאמרתה של אותה חובבת גצים... מה לא מובן?

אף אחד לא ישכנע אותי שאי אפשר להרגיש איזה הגה כן מתקשר ואיזה הגה לא.

בדבריך אלה הוכחת את כל מה שניסיתי לטעון. אפשר גם אפשר להרגיש איזה הגה מתקשר ואיזה לא. מה שאי אפשר זה לכמת, ורגש, כל רגש, הוא סובייקטיבי.

לסיום, שאלה תמת לב. אם הייתי קורא לך הזוי מעל דפי הפורום, היית מוחק את הודעתי או מזכה אותי בצעד ניהולי כלשהו? אודה לתשובה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם הייתי זוכר בוודאות, הייתי כותב, אתה לא חושב? פשוט הנחתי שזה אהרנוביץ. מה כל כך קשה לך?

הויכוח הוא, בפשטות, על כך שהקליאו ספורט מצליחה להיות מאוד מהנה (לא "יחסית" ולא "אילו היה לה הגה מתקשר היא הייתה יותר מהנה באופן משמעותי" - אלא מאוד מהנה. נקודה סוף פסוק.)

עיתונאי הרכב בפירוש לא מברכים על הקיים ולא מייפים את המציאות (לפחות לא עיתונאי רכב טובים :-P ). כמו שכתבתי כאן לא פעם - הקליאו הייתה יכולה להיעזר בהגה טוב יותר, אבל גם זה הנוכחי מאפשר הנאה מלאה מהרכב. אילו הרכב לא היה כל כך טוב, ככל הנראה שעניין התקשורת דרך ההגה היה מפריע יותר. אבל הוא לא מפריע. זה הכל.

אבל זה בסדר, תמשיך להאשים אותי בחוסר ידע ולומר שאני כותב ים של שטויות מבלי שבכלל נהגת על הרכב בעצמך (אולי כדאי שתנצל את יום הנהיגה שמסלולים מארגנת על הקליאו והמגאן בשישי)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אפשר גם אפשר להרגיש איזה הגה מתקשר ואיזה לא. מה שאי אפשר זה לכמת, ורגש, כל רגש, הוא סובייקטיבי.

נראה לי שאתה מתבלבל במונחים.

רגש כמו אהבה , שנאה, פחד וכיו"ב אי אפשר למדוד והם אכן דברים סובייקטיבים.

הרגשה כמו חום, קור , מר, מתוק , מסריח וכל דבר אחר שקשור לחושים שלנו כן אפשר למדוד, עלידי הגוף שלנו כמובן .

רגישות בהגה ניתן למדוד עלידי חוש המישוש ביחד עם חוש הראייה.

אין רגשונומטר להגהים, זה נכון.

אבל אין מצב ששני נהגים מנוסים, שעברו תחת ידיהם מספר רכבים לא מבוטל, יחשבו דברים שונים באופן מהותי על נושא רגישות ההגה.

אף אחד שיש לו את הכלים הרלוונטים לבחון את הסוגייה לא יחשוב ששהגה של ה 306 לא מתקשר וההגה של אמריקאית משנות ה-90 כן.

יכול מאוד להיות שדוד35 מקריית גת "יחשוב" שההגה של האולדסמוביל שלו מתקשר, אבל זה לא אומר שהוא צודק ועם על הכבוד לו ולהדיוטים אחרים, דעתם אינה משנה לי.

פורסם
אבל אין מצב ששני נהגים מנוסים, שעברו תחת ידיהם מספר רכבים לא מבוטל, יחשבו דברים שונים באופן מהותי על נושא רגישות ההגה.

אף אחד שיש לו את הכלים הרלוונטים לבחון את הסוגייה לא יחשוב ששהגה של ה 306 לא מתקשר וההגה של אמריקאית משנות ה-90 כן.

מעולם לא טענתי שום דבר אחר, ברם תקרא את ההמשך.

הרגשה כמו חום, קור , מר, מתוק , מסריח וכל דבר אחר שקשור לחושים שלנו כן אפשר למדוד, עלידי הגוף שלנו כמובן.

רגישות בהגה ניתן למדוד עלידי חוש המישוש ביחד עם חוש הראייה.

המדד היחיד, לדעתי (וגם לאחר התייעצות עם מומחים בתחום, בין היתר בעקבות שרשור זה) בו ניתן למדוד תקשורת הגה הוא כמו שציינתי בכמה פוסטים קודמים, שינוי במשקל עם הפעלת עומס. זה מה שאתה מרגיש, ולא שום דבר אחר. על הפרמטר הזה משפיעים המון משתנים, כגון מהות, כיוון וחוזק העומס, זוויות הגה ומתלים. הקביעה מהי אותה דלתא שעדיפה (בהנחה שרירותית, האם שינוי של 3 ק"ג משקל עדיף בהכרח על 1.5 ק"ג או שמא בכלל עדיף 8 ק"ג) תלויה ברגישות הסובייקטיבית של הנהג. זה מה שניסיתי להבהיר. אחד יעדיף רגישות גבוהה יותר, לשני תספיק המינימלית שתאפשר לו לנתח את המצב ולהגיב כראוי.

אם לקשר את זה להגה חשמלי, אז בהגה חשמלי ניתן לכוון שינוי משקל זה בקלות יחסית. יתרה מזאת, אם לקשר את ההגה החשמלי עם מערכות נוספות, כמו בקרת משיכה/אחיזה/ABS, ניתן לבודד פרמטרים רבים ולכוונם על פי עדיפות הנהג ורגישותו היא. מכיוון שמה שמשפיע יהרבה יותר על רגישות ההגה הוא זוויות ההיגוי והמתלים ולא התגבור, אזי לא ניתן לקבוע חד משמעית שכל הגה חשמלי הוא זוועה, כמו שלא ניתן לקבוע שכל הגה הידראולי הוא טוב. זה פחות או יותר כמו להגיד שכל רכב הנעה אחורית ספורטיבי, כברור שזה לא נכון.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...