Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמעו, איבדתם את זה לגמרי, באמת...

כל הקטע במכונית ספורטיבית טובה זה להרגיש, לא רק לבצע.

זה להרגיש מה עובר על השילדה ומה עובר על הגלגלים תוך כדי הנהיגה.

להרגיש את הכוחות שהרכב מתמודד איתם ובעזרת זה לדעת להרפות או למתוח אותם עוד קצת.

להרגיש את הרכב מתחת לידיים ומתחת לישבן ,"להזדהות" ולהיות חלק מהתהליך הזה שנקרא נהיגה.

מבחינתי, ברגע שלוקחים לך את התחושה הזו אפשר לסגור את הבאסטה, אני יכול לשבת מול המחשב ולבצע בדיוק באותה מידה.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעולם לא היה לנו את זה :-P

אתה צודק - כל הקטע במכונית ספורטיבית זה להרגיש, ואין ספק שהגה טוב שהוא גם מתקשר זה מצרך חיובי מאוד ברכב ספורטיבי. אבל אם אפשר להרגיש מה עובר על השלדה ועל הגלגלים דרך התחת והצלילים, למשל, אפשר לסלוח גם על הגה שחסר מעט מהאלמנט החמקמק הזה שנקרא תקשורת. בתנאי שהוא עושה את כל השאר כראוי.

כמו שכתבתי בכתבה - הקליאו החדשה עושה את כל הדברים האלו (ואחרים) כל כך טוב, שאין לי ספק בכלל מי מהשתיים (חדשה מול ישנה) הייתי לוקח עכשיו לסשן בנס הרים.

ועכשיו, ברשותך, אני הולך לשבת מול המחשב ולשחק LFS עם הגה הלוג'יטק שלי, שאם יש דבר אחד שהוא עושה באמת טוב - זה לתקשר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תשמעו, איבדתם את זה לגמרי, באמת...

כל הקטע במכונית ספורטיבית טובה זה להרגיש, לא רק לבצע.

זה להרגיש מה עובר על השילדה ומה עובר על הגלגלים תוך כדי הנהיגה.

להרגיש את הכוחות שהרכב מתמודד איתם ובעזרת זה לדעת להרפות או למתוח אותם עוד קצת.

להרגיש את הרכב מתחת לידיים ומתחת לישבן ,"להזדהות" ולהיות חלק מהתהליך הזה שנקרא נהיגה.

מבחינתי, ברגע שלוקחים לך את התחושה הזו אפשר לסגור את הבאסטה, אני יכול לשבת מול המחשב ולבצע בדיוק באותה מידה.

אחרי ים השטויות ]בעיקר של SRONIS] היה מרענן כמיקלחת באוגוסט לקרוא דברים נבונים.

ואם מיקלחת אז אחרי נהיגה ב205GTI לא צריך מיקלחת. צריך מכבסה [למיכנסיים, למי שפיספס].

פורסם

דמעה נגולה מזווית עיני. רק בגלל ששלומי כתב בדיוק את מה שרצית לשמוע, לא אומר שמה שאני כותב זה שטויות. תאמין לי, נהגתי על מספיק מכוניות וחשבתי מספיק על עניין ההיגוי בשביל שהדברים שכתבתי (כאן ובמאמר) לא ייחשבו כשטויות. אבל זה בסדר. תן לי לנחש - אתה בעלים של 205 GTI. לא?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תן לי לנחש - אתה בעלים של 205 GTI. לא? רוני

פשששש, איזה היגיון צרוף.

לקביעתך, האיקון הזה הוא בסה"כ אוטו מחורבן.

להנחתך, אני מגן עליו רק כי יש לי כזה.

נניח שבאמת יש לי אוטו כזה, האם בחרתי דווקא בו:

א. כי הוא אוטו מחורבן.

ב. כי הוא אוטו משובח.

אתה יכול להמשיך לנחש, כי לחשוב בהיגיון אתה לא מסוגל.

פורסם

דור אל תיפגע.

ה-205GTI אכן אייקון,

הוט-האצ' חריפה ומהנה מאוד,

עם הגה קצת יותר קל כמו של ה-106 נניח היא הייתה עוד יותרטובה ומהנה.

זה הכל.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
פשששש, איזה היגיון צרוף.

א. כי הוא אוטו מחורבן.

ב. כי הוא אוטו משובח.

כן, תאשים אותי בחוסר היגיון. זה יהיה הגיוני.

בניגוד אליך, אני לא זורק סתם משום מקום שמישהו אחר כותב שטויות מבלי להסביר את עמדתי. (אלא רק אם אותו מישהו הוא אידיוט גמור וממילא לא יבין מה שכותבים לו). נדמה לי גם שכל טענה שלי בשרשור הזה (ובכלל) הסברתי ונימקתי, כך שאי אפשר להאשים אותי בטמטום יתר או בזריקת הצהרות חסרות ביסוס לאוויר. אז תשמור את הזלזול לאנשים שבאמת יש לזלזל בהם, בבקשה, ולא לאנשים בעלי יכולת ניסוח סבירה, או כאלו שהוכיחו לא פעם שהם לא מטומטמים גמורים.

ולעניין ה-205: אולי פגעתי בציפור נפשך (ואולי לא, אתה הרי לא באמת חושב שמעניין אותי אם יש לך או אין לך אחת, נכון?) אבל היא הובאה לדיון בתור דוגמה בלבד ולא מתוך רצינות גמורה (אחרת הייתי כותב משהו פחות מבודח מעניין המקלחת). ואם כבר "לחשוב בהגיון" - איפה כתבתי שהיא אוטו מחורבן?

ועוד משהו בקשר להגיון - מצטער, פשוט לא הבנתי את הסיבות שבחרת/לא בחרת ב-205 (בספר שלי לא קונים אוטו כי הוא מחורבן. אבל אולי אני מפספס משהו).

במאמר מוסגר - כנראה שאתה לא מכיר אותי אם אתה זורק הצהרות לאוויר ללא כיסוי. אצלי זה לא עובד ככה. כאן לא -YNET ודומותיו ואתה לא יכול לשחק אותה טוקבקיסט כאן. אם יש לך משהו להגיד - אתה מוזמן. אבל לזרוק "ים של שטויות" ולא להסביר למה - לא יעבוד כאן. היה פה דיון (די מעניין, לטעמי) ואם אתה מעוניין להשתתף בו - בשמחה. אני מבטיח להגיב בהתאם לכל מילה הגיונית שיוצאת לך מהפה. (ובאותו האופן להגיב בהתאם להתגרויות חסרות ביסוס כמו שסיפקת עד עכשיו - בעזרת כלי ניהול).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אכן שרשור נהדר (מינוס גילויי השטנה).

תקשורת הגה ברמה נמוכה משמעותה בטחון נמוך יותר של הנהג ביכולות הביצוע של הרכב = ניהוג פחות טוב = הנאה פחותה מנהיגה. מכאן, "הגה מתקשר" זה מרכיב שקשה מאד להתפשר עליו כשמחפשים את הגביע הקדוש שקרוי "הנאה מנהיגה".

כבעלים של 306 ספורטיבית, שמסובב את אחד ההגאים ההידראוליים, אשר יחד עם איכויות השלדה האחרות, מהווים אמת מידה לניהוג מעולה ברכב ספורטיבי - אני מבין כי הפשרה בהשתדרגות לרכב הבא צפויה להיות קשה.

אני באופן אישי מקווה שבתוך מס' שנים יצלחו יצרני הרכב את המעבר הטכנולוגי מתגבור הידראולי לתגבור חשמלי, במובן יצירת הגה בעל תקשורת טובה. באופן לדומה לתהליך שקרה עם המעבר הטכנולוגי מהגה נטול תגבור להגה בעל תגבור הידראולי.

אבל עזבו אתכם משטויות, גם ככה בעוד כמה שנים כולנו נתחיל להתגעגע להגאים החשמליים ולהתאונן על המעבר להגאי Drive by Wire . . . :?

פורסם
תקשורת הגה ברמה נמוכה משמעותה בטחון נמוך יותר של הנהג ביכולות הביצוע של הרכב = ניהוג פחות טוב = הנאה פחותה מנהיגה. מכאן, "הגה מתקשר" זה מרכיב שקשה מאד להתפשר עליו כשמחפשים את הגביע הקדוש שקרוי "הנאה מנהיגה".

מצטער, עם כל הכבוד למשוואה שלך, היא לא מדויקת. כל חובבי תקשורת ההגה כאן (אלו שיודעים מה זה הגה מתקשר ואלו שרק שמעו שזה דבר טוב אבל ת'כלס אין להם מושג למה הכוונה) יכולים להזדעק עד שנה הבאה, אבל יש לא מעט מכוניות ספורטיביות כיום עם הגה חשמלי או סתם לא מתקשר. חלקן מהנות בצורה יוצאת דופן. המגאן והקליאו ספורט החדשות הן שתיים מהן. צריך לנהוג עליהן בראש פתוח ולהרגיש בעצמכם. הניסיון שלי אומר שרמת הבטחון והשליטה בהן על המגבלות לא נפגעות כמעט בכלל למרות ההגה (ובמגאן הוא באמת גרוע).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מאוד מסכים איתך. זאת בדיוק הבעיה שהייתה לי עם המגאן. האחיזה מעולה והרכב מתנהג מעולה אבל אין לך את הבטחון בכך בגלל הגה שלא משדר כלום מה שכמובן פוגע קשות ביכולת שלך למקסם את היכולות ובכך גם להנות מהן בצורה מלאה.

עדיין יש לציין שהרכב מאוד מהנה (ואולי רוני צודק ואפשר להתרגל לעניין וללמוד להשלים את התקשורת החסרה ממקומות אחרים).

בקליאו ההגה אולי לא מושלם אבל הוא רחוק מהמצב הזה. איתו כבר הייתי יכול לחיות (נכון, יש פה התפשרות אבל צריך להסתכל על המכלול שהרכב נותן ועל החלופות האפשריות).

פורסם
פשששש, איזה היגיון צרוף.

א. כי הוא אוטו מחורבן.

ב. כי הוא אוטו משובח.

עוד אחד עם "העליבו לי את האוטו, אוי, אוי אוי..."

:lol:

אני אהיה פחות נחמד מרוני, כי הוא עוד טרח לענות לך עניינית.

אם הדיון גדול עליך, אל תצטרף אליו. אם לא הבנת, אנחנו לא מתיידנים על האוטו שלך. הוא דוגמא שולית בדיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מאוד מסכים איתך. זאת בדיוק הבעיה שהייתה לי עם המגאן. האחיזה מעולה והרכב מתנהג מעולה אבל אין לך את הבטחון בכך בגלל הגה שלא משדר כלום מה שכמובן פוגע קשות ביכולת שלך למקסם את היכולות ובכך גם להנות מהן בצורה מלאה.

דווקא לי הייתה בעייה אחרת עם המגאן. ההגה לא סתם לא משדר כלום. הוא מתנהג מאוד מוזר. קל מדי בכל מצב, לא מספיק מדויק, לא תמיד מתנהג אותו הדבר לכל אורך הפנייה ולפעמים נלחם איתך. היתרון היחיד שלו הוא שהוא מאוד מהיר ומיידי ונסמך על שלדה פשוט מצוינת. המגאן היא באמת ההוכחה הניצחת שאפשר ליהנות מאוד מרכב למרות הגה גרוע (וזה לא אומר שאני סולח לו :wink: )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בניגוד אליך, אני לא זורק סתם משום מקום שמישהו אחר כותב שטויות מבלי להסביר את עמדתי. רוני

אני הבנתי שכל המנגנון הזה של 'ציטוט' מטרתו למנוע חזרה מתישה על דברים.

שלומי נימק היטב את עמדתי ולכן ציטטתי אותו במכתבי הראשון בנושא הזה.

מישהו מהעתונאי רכב בארץ כתב פעם על הגה חשמלי שזה כמו לעשות סקס עם גומי.

אני לא יכול לחשוב על דוגמא טובה יותר שקולעת לדעתי בנושא.

• תוכן חדש...