Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מזדה 323 שנת 1997.

לאחרונה, בעיקר לאחר נסיעה בכבישים מהירים, כאשר אני מאיט או עוצר (מוריד רגל מהגז), הטורים יורדים, ולפעמים הרכב נכבה.

לפני כחודשיים החלפתי מצבר, והבעיה נעלמה, אבל עכשיו היא חזרה.

במוסך לא ידעו מה הבעיה ואמרו לי לבוא כשהיא קוראת...

יש למישהו רעיון?

תודה רבה!

פורסם

בעיה ידועה בדגמים האלה, לרוב קשורה לבעיה במערכת ההצתה כגון; חוטי הצתה פגום, מכסה מפלג, רוטור מפלג או המפלג עצמו כאשר המנוע מגיע לטמפ' עבודה אופטימלית.

שווה לגשת למוסך או גרם יעודי אחר ולבדוק את העניין לעומק.

פורסם

תודה רבה!

הייתי במוסך, ושם לא הצליחו לשחזר את הבעיה בנסיעת מבחן. חשמלאי בדק את הרכב, והכל נראה תקין. הוא הציע לנתק את האימובילייזר, שלטענתו לעיתים גורם לבעיות דומות.

בינתיים הבעיה לא חזרה (לפני כן הרכב היה נכבה כמעט בכל נסיעה). כך היה גם כשהחלפתי מצבר (אבל מאוחר יותר הבעיה חזרה).

האם יתכן שזו הבעיה (האימובילייזר)? האם חיבור לא תקין יכול לגרום לקפיצות בטורים ולכיבוי המנוע?

תודה.

פורסם

האם בעמידה הטורים יורדים ויש זיוף מנוע ? האם התוןפעה מתרחשת גם בהדלקת אורות והפעלת צרכני חשמל נוספים כמו מזגן ?

אם כן, כדאי להתחיל לנסות לנקות בית מצערת ואם הבעיה היא כיבוי בנסיעה מנהלית מהירה יחסית הבעיה כנראה חשמלית ומחייבת לגשת לחשמלאי שיבדוק את הרכב באופן יסודי.

כמובן שבעיית מיגון יכולה לשגע את המערכת אבל מגוון התקלות שיכולות להיות גדול ואם תתחיל בניחוש כל אחד כזה עלול לעלות סכום לא מבוטל של כסף ולכן במקרה הזה פנייה לבעל מקצוע אולי אפילו מוסך מורשה יבואן שמכיר את הרכב( במקרה וניקוי מצערת לא יפתור את התקלה),יהיה הדבר הנכון ביותר לעשות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה!

בינתיים הבעיה חזרה - הרכב נכבה בזמן עצירה כשהמזגן היה כבוי (אורות דולקים). כשהמזגן פועל הרכב לא נכבה (בינתיים - אבל לא נסעתי מספיק בשביל לקבוע זאת בוודאות). יש ירידת טורים כמעט ל-0 לפעמים, ומעט רעידות (תמיד כשאני מאיט או עוצר לאחר נסיעה ממושכת). אין התחממות.

על סמך העצות שנתתם אני אנסה קודם כל לבצע ניקוי של בית המצערת.

שאלות:

1. איפה מבצעים ניקוי מצערת וכמה בערך זה אמור לעלות?

2. רעיונות נוספים לדברים לבצע לפני שאני פושט רגל במוסך (החלפת משאבת דלק בתור שלב ראשון...)

שוב תודה!

פורסם

יש לך קצת ידע טכני? אם כן אוכל להדריך אותך במדוייק כיצד לפרק ולנקות בצורה ייסודית את המצערת.

במוסך זה יכול לעלות בסביבות ה 500ש"ח +-

אם תבצע זאת בעצמך זה יעלה לך 20ש"ח (צריך רק ספריי קרבורטורים וכמה כלי עבודה פשוטים)

פורסם

לגבי ידע טכני - בו נאמר שאני אפילו לא יודע מה זה מצערת :)

תודה על ההצעה, אבל נראה לי שאאלץ לתרום קצת למוסך...

איזה סוג מוסך צריך (חשמל, קרבורטורים, כללי, מורשה)?

פורסם

אם תפנה למכון להזרקות דלק (למשל יש לך ליד פ"ת בסגולה את "משה זר הזרקות") שהוא מקצועי ואמין

אם אתה יכול להגיע אליו לא תצטער ובסוף תהיה מרוצה, האבחנה שלו תהיה מקצועית ביותר והוא יכול לטפל בבעיה.

תוכל לפנות למוסך מורשה (שם המחיר יהיה גבוה).

פורסם

תודה רבה!

קראתי בהודעות אחרות בפורום של אנשים שהיתה להם בעיה דומה שהמליצו להם לנקות את מונה הצעדים. יש כזה ב-323? האם יכול להיות שזו הבעיה? האם זה קשור למצערת?

ועוד שאלה - מישהו יכול להמליץ על מוסך אמין לניקוי מצערת במחיר סביר באזור תל-אביב בני ברק או ראשון (אם לא, אסע לפתח-תקוה).

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

שמע בעצתי, סע לפ"ת ל"משה זר הזרקות".

המנוע צעדים קשור למצערת כי הוא מחובר לשם.

חבר לפורום בשם "חיים יוד" הוא שייך למכון הזה צור איתו קשר.

חפש בדפי זהב "משה זר הזרקות" ותקבל טלפונים וכתובת.

פורסם

בת"א יש לך את "אלי את אלי דושי" הזרקות מול בלומפילד

בקש את ג'קי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...