Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרגולה DIY - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר סיום מוצלח לפרוייקט שיפוץ ספסלי גינה, הבנתי שחיידק ה-DIY פגע בי אנושות, וכעת היעד הבא שלי הוא פרגולה. הפרגולה אותה אני רוצה לבנות אמורה להיות בגודל של בערך 4X4 מטר.

מכיון שמעולם לא התנסיתי בפרוייקט שכזה, אני כבר צופה טעויות של מתחילים, אבל בניסיון למזער אותן, החלטתי שאלו הדברים שעלי לעשות:

1. תכנון: היות ואינני מבין בזה דבר וחצי דבר, התכוונתי לפנות לאמא של חבר שלי, שהיא ארכיטקטית, בבקשה לתכנן עבורי את הפרגולה (פטר, תכין את אמא למטלה :-P).
  2. עם התוכנית ביד, להגיע למחסן העצים הקרוב ולהזמין קרשים במידות המתאימות.
  3. לאחר קבלת הקרשים, להגיע לנגר אשר יעשה להם עיבוד ראשוני (לשייף כמות כזאת של עצים ביד זה נראה לי קצת לא אנושי...).
  4. לצבוע בצבע לעץ ולהרכיב הכל לפי התוכנית.

בנקודה זו אני פונה אל אנשי המקצוע:

1. מה העלות המשוערת של הסיפור הזה?
  2. האם יש עוד נקודות שעלי לקחת בחשבון?
  3. מהו סוג העץ המתאים לביצוע המשימה?

וכמובן, כל עזרה, עצה או המלצה תתקבל בתודה.

להתרשמותכם, אני מצרף תמונת לפני ואחרי לאחד משני ספסלי הגינה ששופצו.

DSC04861.jpg

תמונה010.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

(לא איש מקצוע, אבל חובב DIY, בעיקר בקדם-נגרות-בסיסית-למתחילים).

1. יש מחסני עצים שמוכרים אך ורק (או כמעט רק) עצים לפרגולות.

מומלץ לקפוץ לשם עוד לפני שאתה מסנג'ר אמהות של חברים טובים.

מי יודע, אולי יש תוכניות מוכנות מראש, או לפחות ייעוץ מתאים.

2-3. שוב, אם מדובר במקום שמתמחה בעצים כאלה, סביר להניח שתוכל כבר

לקבל אותם בגימור הרצוי, לפחות מהוקצעים. לדעתי זאת לא בעיה,

ובסך הכול תצטרך רק שיוף גס, לקראת הצביעה.

מלטשת אקסנטרית בגודל בינוני מ-א-ו-ד מקלה על העבודה עם משטחים גדולים.

4. אפשר לצבוע לפני או אחרי, שוב, אין צורך בהקפדה מדהימה על גימור.

1. עלות משוערת מחושבת על פי מ"ר של עץ. סיבוב קטן להשוואות מחירים ייתן לך מושג.

2. על איזה בסיס תעמוד הפרגולה? משטח בטון? אבן? אדמה? יש מקדחה מתאימה לבטון?

3. שוב, התשובה הטובה ביותר תתקבל במחסן העצים. בדרך כלל אלה יהיו גרסאות

יפות ומהוקצעות של קורות עץ לבן סטנדרטיות לבנייה.

4. יש לא מעט פרויקטים נהדרים הקשורים לנגרות ברחבי האינטרנט

(אתרים אמריקניים בלבד, כמובן). קח את הזמן ותבדוק, כדאי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא שאני מבין גדול בפרגולות, אבל הנה שני הסנט שלי.

ראשית, אתה צריך לדאוג לקיבוע הפרגולה למשטח שמעליה תונח. אם היא תיהיה צמודה לקיר של בית בצד אחד כבר פתרת לך חצי בעיה, כי תוכל לקבע אותה לקיר עם כמה ג'מבואים רציניים ולסגור את הפינה. בצדדים בהם אין קיר רציני, צריך לקבע את הפרגולה למקום כלשהוא. אולי אפילו ליצוק יסודות (אם מדובר בדשא או חול) ולקבע את העמוד אליהם.

שנית, לגבי שיוף והכנת העץ - קנה מלטשת באחת מחנויות העשה זאת בעצמך. זה עולה גרושים ואם יש לך חצר לשים בה פרגולה כנראה שיש לך גם מקום שאפשר לעשות בו הרבה אבק בלי לקבל מראש מהאישה.

ושלישית, אל תשכח לצבוע היטב את קורות העץ בצבע המתאים. יש צבעי עץ שמיועדים למשטחים שעומדים בחוץ והם עמידים יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לידיעתך,

אני שמעתי על מקרים שבאו פקחים מהעירייה, וקנסו את בעלי הפרגולה, ובעצם חישבו מחדש את סכום הארנונה (כי זה נחשב תוספת בניה או משהו כזה). במקרה אחד ששמעתי עליו, בעלי הפרגולה פשוט הורידו אותה אחרי שהובהר להם שהם יתבקשו לשלם ארנונה הרבה יותר גבוהה יחד עם קנס על זה שהם לא עידכנו את העירייה.

אז לפני שאתה בונה את הפרגולה, תבדוק את העניין, שלא תתבאס אח"כ.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

פרגולה מחוייבת באישור הרשות המקומית, אבל אם הגג אינו סגור באופן מלא אלא ב 60% אז אין בעיה של ארנונה.

בריאות לכולם!

פורסם

מעבר למה שנאמר כאן על היותינו משלמי מיסים, שומרי חוק וכו', אנו מחוייבים לבדוק את התקנים במועצה המקומים של הישוב שלך. יש מקומות שבהם לא משלמים מיסים גם על בניה של בית נוסף. ככה זה כשאתה אזרח "בעייתי" אתה מקבל "הטבות".

עד כאן הדעה שלי על המדיניות הספוגית-משהו של המדינה שלנו.

לעניין...

אם אתה גר באזור לוד, אז יש בבית נחמיה מחסן עצים מ ע ו ל ה !

תגיע אלין עם תמונות של מהקום, שירטוטים ראשוניים והוא ייעץ לך (ללא תשלום כמובן, בתנאי שלא יהיו לו לקוחות).

המחיר של העצים אצלו זולים לאללה, והשרות - מעולה.

תתאר לו מה אתה רוצה לעשות והוא יעזור לך בחפץ לב.

שים לב כי את הפרגולה שלך אתה צריך לקבע לאיזה שהוא מקום. גם בגג וגם ברצפה.

יש כיום פירזולים שמחזיקים את הפרגולות ולא צריך לייצר כלום, הכל מוכן.

אני הייתי הולך על קורות של 12X12 לבסיס, זה יוצר מבנה שניראה חסון לאללה.

אם לא (מחיר, מראה או כל דבר אחר) תעשה את העמודים מ3 קורות. למה 3 קורות? כי אז אתה יכול להשחיל את קורת ה"גג" בתוך הקורות.

עצה, לך תיראה פרגולות שבנו אנשים, צלם לך את הפרגולות ותלמד.

עדיף שתיראה פרגולות שעומדות כבר כמה שנים כשי שתיראה איזה סוג מבנה חזק ואיזה לא.

אל תישכח לצבוע בשמן פשתן, והרבה. זה שומר על העץ בצורה יוצאת דופן.

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שיהיה בהצלחה עם הפרגולה.

גם אני תכננתי לבנות פרגולה לא מזמן אך לאחר שתכננתי אותה הבנתי שלא אוכל לבצע את הפרוייקט בעצמי אלא אם אתכנן אותה מחדש ובצורה מופשטת יותר שתתאים לרמה שלי בנגרות.

לא מקובל עלי לעשות דבר "פשוט" רק לצורך חדוות העשייה, בטח לא דבר שילווה את הבית שנים אז העדפתי לשלם לבעל מקצוע לעשות את מה שאני רוצה ולא לעשות בעצמי "רק" את מה שאני יכול.

קרא וצפה כאן, זה נתן לי מושג בזמנו לגבי מה שצפוי לי בתהליך הבנייה.

בהצלחה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכולכם על התגובות.

היום נסעתי למכון הרישוי אמיתי בנתניה כדי לעשות טסט לווספה. למה זה מעניין אתכם? אז זהו, שזה ממש לא מעניין.

אבל מה שבכל זאת כן מעניין בסיפור הזה הוא שגיליתי שבסמוך מאוד למכון מקום המוכר ריהוט גינה, ובכלל זה פרגולות לבניה עצמית, כולל תכנון, במחיר של כ-300 ש"ח למ"ר. כנראה שבקרוב מאוד אתן לשם קפיצה ואבדוק במה בדיוק מדובר.

רפי, הקישור שנתת פשוט אדיר! תהיה בטוח שאני אעשה בו שימוש אם אכן אני אלך על זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה שאתה אומר זה שבעצם אתה רוצה "להרכיב לבד" , אתה לא חוסך פה סכום ששווה את הברדק לדעתי.

תפלס בסיסים , קח קרשי מידה( קרש בניין רגיל אפילו העיקר שיהיה ישר ) ושטיכמוס ותזמין חיתוך מראש של העמודים העבים של הפרגולה15X15-20X20...מה שאתה רוצה. ( אם אתה עושה פרגולת "סנדביץ'"[כמו בסרטון] אפשר לחתוך לבד).

ההכנה והצביעה זה שטויות , 2 חמורים ( למה ללטש בכלל? העץ מגיע במצב מוכן לצביעה , בסטנדרטים של פרגולה לפחות ) וקדימה לעבודה.

להרכבה אתה צריך מברגה חזקה ועדיף אפילו 2 ( אחת עם מקדח ,אחת עם ראש פיליפס או ביט איסכורית , תלוי בברגים - עדיף אימפקט!).

וכמובן פטישון לכל הקידוחים בבטון.

• תוכן חדש...