Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הידע המאוד מועט שלי בנושא, הבעיה הגדולה בגידול תוכים היא שאתה לא יכול להיות כל היום מחוץ לבית, ז"א שאתה חייב לארח להם חברה ברוב מהלך היום, אחרת, כתוצאה מדיכאון, הם מורטים לעצמם את הנוצות.

אני צודק?

פורסם

בגדול, זה נכון.

ה-African Gray היא ציפור חברתית והעדר גירויים חברתיים מהסביבה לא בריא לה.

היא גם ציפור לא פשוטה לגידול ויש הרבה "עשה ואל תעשה" בהקשר לגידול שלה (ממה אסור ומותר לאכול ועד התנהגויות בעייתיות כאלו ואחרות), אבל היא קשורה למשפחה ומתקשרת ברמות גבוהות מאוד ומהבחינה הזו היא בן משפחה אמיתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם כלב הוא בן משפחה אמיתי (הרבה יותר מכל בעל חיים אחר), אבל הוא יכול להסתדר בבית לבד במשך שעות לא מעטות (כמובן שזה לא רצוי, אך כשאתה עובד במשרה מלאה, אין לך הרבה ברירה).

במידה ואתה עובד במשרה מלאה, אשר דורשת ממך להיעדר מהבית לפחות 8 שעות ביום, אני לא מאמין שאתה מסוגל לגדל ז'אקו.

פורסם

אפשר לבהחלט להעדר שעות מהבית, צריך רק לדאוג להשאיר לתוכי בידור (טלוויזיה, רדיו). African Gray הוא לא פחות בן משפחה מכלב ומבחינות מסויימות אפילו יותר. הוא מאוד קשור לבעליו ומתקשר איתם ברמה גבוהה מאוד. רק שהתוכי חיה הרבה יותר רגישה מכלב ויש לנהוג בו בעדינות, גם פיסית אבל בעיקר נפשית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אנחנו מגדלים בבית תוכים במשך לא מעט שנים, מסוגים שונים.

אחרי הדררה (שסבל מסיבוכים רפואיים) החלטנו לעבור לג'אקו (הוא כנראה קלט שאני כותב עליו אז הוא התחיל לדבר בדיוק עכשיו) :lol:

בגדול - אין בעיה שהוא יישאר מס' שעות לבד בבית, אבל אנחנו תמיד עושים אחד משני דברים:

או משאירים לו חלון פתוח והכלוב שלו ליד החלון (האנשים ברחוב כבר דואגים לשעשע אותו, כנ"ל מכוניות, ושאר גירויים),

או משאירים לו רדיו דולק, ואז הוא לומד לאט לאט את השירים השונים שחוזרים על עצמם.

כשההורים שלי היו בחו"ל, הוא היה ימים שלמים בלי יותר מדי יחס (אני לא ממש אוהב אותו, או חיות בכלל),

וניכר כי הוא היה שקט יותר ופיתח "דיכאון" מסויים - בדיעבד, אז הקפדתי להתייחס אליו למרות שבד"כ אני לא עושה זאת.

יום אחרי שההורים שלי חזרו ונתנו לו המון יחס - הוא חזר "לעצמו" והמשיך להציק לבני הבית עם חיקויים שונים ומשונים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...