Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה קטנה:

כשאני בודק שמן כשהרכב קר לגמרי ( נניח 5 שעות מנוחה ) מדיד השמן מראה כאילו חבר שמן ( אני מקבל סימן באמצע המדיד בין ה - MAX ל - MIN )

כשאני בודק 15 דק' אחרי שהרכב נסע אני מקבל שהמדיד מלא ( הסימון על ה - MAX, כאילו חא חסר שמן ).

מתי בודקים שמן ? שהרכב קר לגמרי או אחרי מנוחה של 15 דק ?

תודה

אריק

פורסם

בעיקרון זה לא משנה מאחר שסביר להניח שאחרי 15 דק' השמן הספיק לרדת לאגן.

האם כשאתה בודק שמן אתה מוציא את המדיד- מנגב אותו- מחזיר ורק אז בודק אותו?

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

כאשר הרכב חם השמן (כמו כל חומר כמעט) מתפשט....ולכן תופס יותר נפח, בדיקת שמן הכי נכונה ומייצגת תעשה לאחר עמידה של מספר שעות (הכי נוח : לילה) כאשר המנוע קר לחלוטין והרכב על משטח ישר !

אם בצורה הזאת חסר לך שמן יש להוסיף שמן..

פורסם

בזמנו אמרו דווקא שהבדיקה הנכונה היא 15 דק' אחרי שהמנוע פעל ( מכיבוי עד בדיקה )

אני אוסיף מעט שמן ואבדוק.

מישהו זוכר איזה שמן ( חברה ) שמים בפולו 1.6 שנת 96 ??

פורסם
יש לי בעיה קטנה:

כשאני בודק שמן כשהרכב קר לגמרי ( נניח 5 שעות מנוחה ) מדיד השמן מראה כאילו חבר שמן ( אני מקבל סימן באמצע המדיד בין ה - MAX ל - MIN )

כשאני בודק 15 דק' אחרי שהרכב נסע אני מקבל שהמדיד מלא ( הסימון על ה - MAX, כאילו חא חסר שמן ).

מתי בודקים שמן ? שהרכב קר לגמרי או אחרי מנוחה של 15 דק ?

תודה

אריק

הבדיקה נעשית על קר, חד וחלק.

ישנן מכוניות (בודדות) שיש על המדיד שלהן סימן נוסף המציין את גובה השמן כאשר הוא חם (גם אחרי מנוחה) אבל באופן עקרוני, בכל המכוניות, הסימן של המינמום/מקסימום על המדיד מתייחס לשמן קר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ומכל הסיבות לעיל, ידידים שלי, הבדיקה שמציעים לכם בתחנת הדלק היא חרטא.

מדידת השמן חצי דקה אחרי שהמנוע דומם לא מייצגת כלום, ואוי ואבוי למתדלק שינסה לפתוח פקק מים כשהמנוע חם...

תבדקו רק בבית, לפני הנסיעה!

פורסם

לא רק שהיא חרטא , יש גם פוטנציאל לנזק.

בתחנת הדלק המדיד יורה על חוסר בשמן(מנוע דומם רק דקות-השמן לא מתנקז במלואו לאגן).

המתדלק יוסיף שמן --> והרי לנו עודף שמן במנוע :?

פורסם

מדידת השמן חצי דקה אחרי שהמנוע דומם לא מייצגת כלום, ואוי ואבוי למתדלק שינסה לפתוח פקק מים כשהמנוע חם...

תבדקו רק בבית, לפני הנסיעה!

בהחלט :mm_yeah:

ורק בשביל לאשש את העניין, בלגאסי/אימפרזה(גרנד-לאונה) יש חריץ קטן מעל סימן ה FULL המסמן את הגובה המקסימלי של השמן כשהוא חם. ברוב המכוניות אין את הסימון הזה.

באיור הימני ישנו תקריב של המדיד שמן של המנוע בו רואים את סימון המינימום, מקסימום ועוד חריץ המסמן את מפלס השמן כשהוא חם.

download.php?id=9525

ההוראות באנגלית אומרות בצורה ברורה שאם בודקים שמן "על חם" יש להמתין מספר דקות לפני הבדיקה - וקריאה תקינה אמורה להיות בין ה"מקסימום" לאותו חריץ שמעליו.

download.php?id=9524

איציק

Oil2.jpg

Oil1.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...