Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום באמצע נסיעה מנהלתית הרכב רתח, המדחום טס ל- 120 מעלות, נורת STOP נדלקה ואני עצרתי בצד.

אחרי שהרכב התקרר מעט עצמאית פתחתי את מכסה מיכל העודפים וכמות יפה של מים פרצה החוצה (השלמתי 2 ליטר מאוחר יותר, ועדיין לא הגעתי לקו המקסימום).

הגעתי בנסיעה למוסך מורשה סיטרואן, 350 מטר מהמקום בו נתקעתי , כשהמחוג על 90 מעלות בערך, שם אבחנו מנוע מאוורר + נגד מאוורר + שריפה קלה בצמה.

השארתי כ- 1400 ש"ח (אחרי מע"מ) על מנוע (670 שקל) נגד (50 שקל) ועבודה (480 ש"ח).

השאלות:

1. המחסנאי אמר שלא קיים מאוורר חליפי (קסארה 2004, בנזין, מנוע ה- 110 כ"ס). צודק ?

2. כשהגעתי הביתה ראיתי שיש לי שני מוקדים של טפטופ מים מהמנוע. אחד בחלק האחורי, וכמדומני שזה הניקוז של המזגן, והשני מהאיזור שנמצא תחת מיכל העודפים. יכול להיות שאלו מים שפרצו בבוקר, כשפתחתי את המיכל, והתנקזו שם באיזשהו שקע, ועכשיו נוזלים ? או שמא זה הזמן לחפש גם נזילות נוספות במערכת ?

3. מים ירוקים - סיפור להחליפ לבד את המים הרגילים שהוספתי הבוקר במים ירוקים ? ברדיאטור אין מכסה כלל, הפתח היחיד למערכת (בחלק העליון...) הוא במיכל העודפים.

תודה רבה ויום טוב,

שי.

פורסם

מים רגילים זה הדבר הזה שיוצא מהברז, ושנוטים למלא אותו במערכות קירור של מכוניות שלא ודאי שהן במצב תקין, ועל כן לא רוצים שנוזל הקירור היעודי שעולה 130 ש"ח למיכל ינזל מהן וישפך על הכביש במהלך תהליך איתור התקלות.

פורסם

למלות מים רגילים זאת טעות איומה, ולא פלא שקרה לך מה שקרה.

וכן אם אתה רוצה שהמנוע שלך ישאר שלם אז כן קונים נוזל קרור מיוחד.

אגב מי נוטע למלות מים רגילים?

פורסם

אני לא מאמין שהוא מילא מים רגילים באופן קבוע.

גם אני מחזיק בקבוק של מים במכונית, כדי שיהיה לי JUST IN CASE.

בכל מקרה גש למוסך ובקש שהם יסיימו את המלאכה ויבדקו האם יש איבוד מים.

אני ממליץ למלא את הרדיאטור בנוזל המקורי של סיטרואן, עולה די הרבה אבל שווה את הכסף.

אגב - גם לי הייתה בעיה דומה - רק שאצלי איבחנו בית פיוזים תקול וסיימתי את הנזק ב350 ש"ח כולל מע"מ.

• תוכן חדש...