Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול נסעתי עם חבר שלי ב-A4 הישנה והאהובה שלו (1.6 אוטומט אם זה משנה). במהלך ירידה די תלולה פתאום החבר הרגיש שהבלמים חלשים. עצרנו בצד וראינו עשן יוצא מכיוון בתי הגלגלים הקדמיים. הרמנו מכסה מנוע ולא היה חסר נוזל בלמים.

נתנו למערכת זמן להתקרר ואח"כ האוטו נסע ללא בעיות מיוחדות.

יש לציין שהברקסים יחסית חדשים, בערך 3 חודשים.

האם יש משהו שצריך לעשות בנידון? אני יודע שכשברקסים מתחממים תחת פעילות מאומצת זה טבעי ולגיטימי, ולא דורש טיפול. אבל אני לא חושב שהמאמץ כאן היה כל כך מיוחד, בסך הכל עשרות אלפי מכוניות עושות את הירידה הזאת כל יום (מאוניברסיטת חיפה לכיוון נשר למי שמכיר).

תודה (בשמו),

אורן

פורסם
כשנוסעים עם רכב אוטומטי בירידה,

שמים הילוך 2 או 3,

ואז השימוש בבלמים הוא מזערי

ואז אחרי כמה שנים תצטרך להחליף גיר...

פורסם

בטיפול האחרון החליפו, למיטב ידיעתי, דיסקיות ורפידות (לא מכונית שלי אלא של חבר).

אני יודע שעדיף לבלום באמצעות הילוכים נמוכים, אבל השאלה היא אם מירידה אחת של כמה דקות טבעי שהבלמים יתחממו כל כך ויעלו עשן במשך דקות ארוכות?

שוב תודה על העזרה

פורסם

ובעיה נוספת שלפעמים עקב התחממות רפידות או נעלי בילם החומר שלהם הופך להיות זכוכיתי וחלק וכושר הבלימה לאחר מכן יורד.

כמו כן יתכן והם נשחקו יותר מדי.

המלצתי הנה לגשת למוסך כדי לפרק את גלגלי הרכב ולראות בעין מה מצב הבלמים, לא לשכוח שמדובר בבטיחות הנהג וגם אחרים ברכב ובסביבה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

את זה ראיתי במכוניות שבעליהם באו לאחר התחממות הבלמים ובגלל שכושר בלימת הרכב ירד והם ידעו שהם גרמו לנזק.

כמובן שהיינו אז מלמדים אותם איך לבצע בלימות מנוע והשתמש בדוושת הבלמים בלחיצות לסרוגין לסיוע בלבד לבלימה וכך לא יתחממו מע' הבלמים וינזקו.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...